Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář k výzvě OP LZZ č. 69 – Představení výzvy, žadatelé, typy projektů, témata projektů a Desatero.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. B6 – Zvýšení kvality řízení lidských zdrojů a optimalizace.
Advertisements

Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Rozvojové programy pro VVŠ 8. února Rozvojové programy VVŠ Rozvojové programy 2012 Požadavky vysokých škol v centralizovaných projektech → finanční.
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. C7 - Projektová kancelář Metodický výklad výzvy C7 Mgr.
Projekt: Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území ORP Bystřice pod Hostýnem Informace o projektu.. Projekt „Místní akční plán rozvoje vzdělávání na.
Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Program rozvoje Ústeckého kraje Obsah prezentace Představení PRÚK účel zpracování struktura PRÚK struktura priorit a opatření indikátory.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
3. VÝZVA IROP – REGULAČNÍ PLÁNY ING. MARKÉTA KUPCOVÁ
9. VÝZVA IROP – ÚZEMNÍ STUDIE ING. ROMANA VALENTOVÁ
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Prezentace ke schvalovacímu mechanismu na MV a Koordinačního mechanismu mezi OPZ a IROP 24. únor 2015 Mgr. Jana Menšíková vedoucí samostatného oddělení.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky v období Mgr. Jan Veselský, specialista pro absorpční kapacitu DSO ORP Příbram.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 24. dubna 2014.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Budování expertních kapacit – transfer technologií Ing. Irena Havlová Praha, 15. února 2016.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Městský úřad Šumperk Implementace modelu CAF
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
1 Seminář pro žadatele Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 2. výzva – oblasti podpory 1.1 a 1.2 a a 8. dubna 2009KrÚ JMK.
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Dopracování projektu etapa změny, hlavní problémy, rizika Kroměříž
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
Ing. Zdeňka Šilhová Institut pro veřejnou správu Praha INTERAKTIVNÍ PERSONÁLNÍ PORTÁL PRO POTŘEBY ZAMĚSTNANCŮ VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ KONFERENČNÍ VZDĚLÁVACÍ.
Romana Bendová Globální granty kraje Vysočina jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
Dokumentace k výzvě č.02/ Olomouc Zlín Uherské Hradiště Velké Losiny.
Integrovaný regionální operační program Centrum pro regionální rozvoj České republiky Mgr. Adéla Hájková
AKTUÁLNÍ VÝZVY OPERAČNÍHO PROGRAMU ZAMĚSTNANOST
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Mgr. Jiří Starý Odbor strategického rozvoje
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Vytvoření jednotného systému v oblasti finanční gramotnosti a prevence předlužení na úrovni územních samosprávných celků F I N G R A M.
„IOP – šance pro váš rozvoj“
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Webová aplikace MS2014+ Ing. Josef Šetek
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Informace o změnách metodiky dotačního řízení Konference primární prevence rizikového chování Praha, Matouš Korbel.
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Jak na strategické plánování v MŠ a ZŠ Přehled o dotací
Výzva pro samosprávné celky OPZ odbor regionální politiky duben 2017
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Zpráva o uplatňování územního plánu
SC 3.3 Podpora pořizování a uplatňování dokumentů územního rozvoje Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Pavla Bártíková
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Seminář pro žadatele Ústí nad Labem
METODICKÁ PODPORA ŘÍZENÍ KVALITY V ÚZEMNÍCH SAMOSPRÁVNÝCH CELCÍCH
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Ochrana a péče o přírodu a krajinu
1. výzva k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu „MAS Lípa pro venkov – IROP – Kulturní dědictví“ VAZBA NA VÝZVU.
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
Fond pro bilaterální vztahy První otevřená výzva
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 5 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Transkript prezentace:

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář k výzvě OP LZZ č. 69 – Představení výzvy, žadatelé, typy projektů, témata projektů a Desatero OP LZZ Mgr. Šárka Poláková, oddělení metodiky Seminář k výzvě OP LZZ č. 69 – Vzdělávání pro územní veřejnou správu Představení výzvy, žadatelé, typy projektů, témata projektů a Desatero OP LZZ Mgr. Šárka Poláková, oddělení metodiky

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Představení výzvy OP LZZ č. 69 Název výzvy – Výzva k předkládání GP 4.1 – Vzdělávání pro územní veřejnou správu Datum vyhlášení – Aplikace Benefit7 je otevřená od Datum ukončení – do vyčerpání finančních prostředků alokovaných pro tuto výzvu, nejdéle však do do 15 h Celková alokace na výzvu – ,- Kč ( ,- Kč z ESF, ,- Kč kofinancování žadatelem) Typ projektů – grantové projekty Limity finančních prostředků na projekt: Minimální objem celkových způsobilých výdajů na projekt je ,- Kč (režim grantových projektů) Maximální objem celkových způsobilých výdajů na projekt je ,- Kč

Výzvu naleznete na webu: výzvy/OP LZZ/ Přehled výzev z OP LZZ/Výzva 69 Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Kdo může žádat? = oprávnění žadatelé Obce (zákon o obcích č. 128/2000 Sb., zákon č. 314/2002 Sb., o stanovení obcí s pověřeným obecním úřadem a stanovení obcí s rozšířenou působností); Kraje (ústavní zákon č. 347/1997 Sb., o vytvoření vyšších územních samosprávních celků; č. 129/2000 Sb., o krajích – krajské zřízení);

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Cílové skupiny výzvy = na koho musejí být zaměřené aktivity územní samosprávné celky a úřady územních samosprávných celků, jejich orgány a jejich zaměstnanci politici územních samosprávných celků včetně volených zastupitelů územních samosprávných celků

Typy projektů Podporovány budou regionální projekty. Regionální grantové projekty jsou určeny pro cílové skupiny na území jednoho kraje a musí mít dopad na území kraje, pro který byly schváleny. Sídlo žadatele (předkladatele regionálního projektu) může být kdekoliv na území České republiky (vč. Prahy). Podporujeme Vaši budoucnost

Podporované činnosti = typy aktivit, které se mohou objevit v projektech aplikace moderních metod zvyšování výkonnosti, kvality a transparentnosti veřejné správy a veřejných služeb včetně zavádění sledování výkonnosti a kvality úřadů veřejné správy a analytické činnosti k identifikaci prostoru pro zlepšení a k návrhům řešení skrze vzdělávání rozvoj vzdělávacích programů, vytváření nových vzdělávacích programů a vzdělávání cílové skupiny Z hlediska podporovaných aktivit se jedná o projekty, jejichž uskutečnění představuje klíčovou podmínku pro naplňování strategie „Efektivní veřejná správa a přátelské veřejné služby“, schválené usnesením vlády č. 757/2007.

Podporované oblasti vzdělávání 1) Strategické plánování a řízení 2) Finanční plánování a řízení 3) Procesní řízení 4) Projektové řízení 5) Právo a legislativa (specifické vzdělávání, např. veřejné zakázky) 6) Vzdělávání vedoucích pracovníků – manažerské vzdělávání 7) Implementace moderních metod řízení ve VS (CAF, BSC, EFQM atp.) 8) Řízení a rozvoj lidských zdrojů 9) Komunikační a prezentační dovednosti, měkké dovednosti 10) Vzdělávání v oblasti korupce - její prevence a eliminace 11) Vzdělávání v oblasti hodnocení vlivů veřejných politik / intervencí z veřejných zdrojů na území samosprávných celků. Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz

Podporované doprovodné aktivity 1) Aktualizace či upřesnění analýzy vzdělávacích potřeb ve vazbě na podporované oblasti výzvy. 2) Implementace prostředí pro potřeby e-learningu včetně systému pro webcast (pouze v případě, pokud si bude žadatel vytvářet obsah vzdělávání vlastními kapacitami). 3) Sestavení a rozvoj interních lektorských týmů. 4) Pořízení potřebného vybavení jako je PC pro lektory, dataprojektor, tabule, promítací plátno atp. Tyto položky je potřeba důkladně zdůvodnit včetně popisu využití nakoupeného vybavení v době udržitelnosti projektu a opět jsou relevantní pouze ve vazbě na vzdělávání realizované vlastními kapacitami organizace. Nelze vybavovat celé učebny, zvláště učebny počítačové. 5) Hodnocení efektivnosti prováděných vzdělávacích aktivit, zavedení systému zpětné vazby a jejího zjišťování (projekt by měl obsahovat popis technik a nástrojů hodnocení vzdělávacích aktivit). Bližší specifikace podporovaných činností i podmínek výzvy je součástí přílohy č. 1 výzvy. Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz

Akreditace vzdělávacích kurzů V rámci výzvy jsou přípustné pouze vzdělávací programy akreditované u MVČR –Veškeré informace k akreditacím se nacházejí zde: vzdelavacich-instituci aspx?q=Y2hudW09NQ%3D%3D vzdelavacich-instituci aspx?q=Y2hudW09NQ%3D%3D Vzdělávací program musí být akreditován před jeho realizací. Pokud byl kurz akreditován již dříve, musí mít nyní pro příjemce charakter nové, nadstavbové aktivity Akreditace musí být platná po celou dobu realizace daného kurzu. Dokládání akreditace –jako příloha žádosti o dotaci nebo příloha monitorovací zprávy Podmínka získávání popřípadě dokládání akreditace neplatí pro kurzy určené cílové skupině „politici územních samosprávných celků včetně volených zastupitelů územních samosprávných celků“ vzhledem k tomu, že nemají povinnost se vzdělávat dle zákona č. 312/2002 Sb. Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz

Omezení výzvy Žadatel předloží seznam obcí, které deklarovaly zájem o školení organizované žadatelem, které bude současně sloužit jako čestné prohlášení účastníka (obce/kraje) o tom, že shodného kurzu se neúčastní v rámci jiného projektu (viz Příloha 2 výzvy – Prohlášení orgánu obce/kraje). Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Aktivity, které nelze podpořit V rámci výzvy nebudou podpořeny projekty, jejichž součástí je realizace zahraniční pracovní cesty, vzdělávání v oblasti IT, jazykové vzdělávání. V rámci výzvy je žadatel oprávněn podat pouze jeden projekt. V rámci výzvy není přípustné partnerství Nákup software je v rámci způsobilých výdajů projektu limitován částkou 60 tis. Kč (položka v rozpočtu projektu).

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Kontaktní osoby Kontaktní adresa pro osobní předání žádosti: Ministerstvo vnitra ČR Odbor strukturálních fondů – Sekretariát odboru Jindřišská Praha 1 Kontaktní osoba pro výzvu: Ing. Magda Šimonová,

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Desatero OP LZZ D1_Příručka pro žadatele D2_Příručka pro příjemce D3_Horizontální témata D4_Manuál pro publicitu D5_Metodika způsobilých výdajů OP LZZ D6_Průvodce vyplněním projektové žádosti D7_Veřejná podpora a podpora de minimis (není relevantní) D8_Metodika monitorovacích indikátorů D9_Metodický pokyn pro zadávání zakázek D10_ Pokyny pro vyplnění monitorovacích zpráv o realizaci projektu a jejich příloh Dokumenty jsou dostupné na webové adrese:

Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Prostor pro Vaše dotazy