EU_42_sada1_22_M_Souhvězdí 1_Cup Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Bc. Kateřina Cuperová Anotace Prostřednictvím.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kde to vlastně žijeme? Vesmír Mléčná dráha Sluneční soustava
Advertisements

Planetky, měsíce planet
Sluneční soustava Slunce
ZEMĚ A PLANETY.
Vesmír Vznik Vesmíru a Země: 15 miliard – vznik Vesmíru Velkým třeskem
Sluneční soustava je planetární systém hvězdy známé pod názvem Slunce.
SLUNEČNÍ SOUSTAVA.
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Sluneční soustava Miroslava Maňásková.
SLUNCE zdroj světla a tepla pro Zemi (jedna z podmínek života)
SLUNEČNÍ SOUSTAVA.
VESMÍR Obrázek: A: Rawastrodata Zeměpis 6.třídy.
Vesmír.
Informační technologie-prezentace
Sluneční soustava – 5. ročník
Vypracovala:Klára Utišilová
Velký Vesmír. Slunce v různých vlnových délkách. Čtveřice světlých útvarů v horní části jsou sluneční skvrny. V optickém oboru by byly tmavší než okolí,
VESMÍR.
VesmírVesmír Je nekone č ní sv ě t. Sluneční soustava Sluneční soustava je planetární systém hvězdy známé pod názvem Slunce, ve kterém se nachází naše.
Autorem materiálu, není-li uvedeno jinak, je Jitka Dvořáková
Vesmír hvězdy = hvězdná soustava = Galaxie – tvar plochého disku.
Název šablony:Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd zaměření VM:6. ročník – Člověk a příroda – Zeměpis – Sluneční soustava autor VM:Ondřej.
Planety.
Vesmír (Space).
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_803_5TR_PRV Autor: Mgr. Jana Stolá 1.
Vesmír a sluneční soustava
Nela Bártová Opava,2010 Březen
Základní škola a mateřská škola Bzenec Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity: III/2: využívání ICT – inovace Vypracoval/a:
Vesmír a hvězdy Vesmír Soubor všech kosmických těles
OBRÁZEK ZNÁZORŇUJE 1.ERUPCE NA SLUNCI 2.VYZAŘOVÁNÍ SVĚTLA 3.MAGNETICKÉ VÝBOJE.
Test – Vesmír a planeta Země
Člověk a jeho svět – Rozmanitost přírody – Vesmír – Sluneční soustava
Sluneční soustava 5. ročník
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola, Horní Česká 15, Znojmo EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu:
Sluneční soustava.
Velký Vesmír Nejnovější informace o vesmíru 2007.
Planetky ve vesmíru.
Sluneční soustava.
Název školy : Základní škola a mateřská škola, Název školy : Základní škola a mateřská škola, Svoboda nad Úpou, okres Trutnov Svoboda nad Úpou, okres Trutnov.
Vesmír.
Anotace Čtení s porozuměním, schopnost vyhledávat informace z vnějších zdrojů a doplnit tak učební látku Autor Dagmar Kaisrová JazykČeština Očekávaný výstup.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Sluneční soustava -Tvoři ji: Slunce, planety, měsíce, planetky, komety, meteoritická tělesa.
Sluneční soustava. Sluneční soustava (podle Pravidel českého pravopisu psáno s malým s, tedy sluneční soustava) je planetární systém hvězdy známé pod.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Bc. František Vlasák, DiS. Název materiálu: VY_52_INOVACE_F.9.Vl. 13_Sluneční_soustava.
Sluneční soustava. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Sluneční soustava NÁZEV MATERIÁLU VY_32_INOVACE_7B_Př5_02_Sluneční.
ZEMĚPIS. VESMÍR - skládá se z hvězd a mezihvězdné hmoty - skládá se z hvězd a mezihvězdné hmoty VESMÍR.
Jméno autora výukového materiáluSoňa Maruničová Datum (období, ve kterém byl vytvořen)11/2011 Ročník, pro který je výukový materiál určen5. ročník Vzdělávací.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola při dětské léčebně, Janské Lázně, Horní promenáda 268 Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název:
Vesmír, Slunce a Země Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu VY_12_INOVACE_01_33_Člověk a příroda.
Slunce a sluneční soustava
Sluneční soustava.
UMÍSTĚNÍ ZEMĚ VE VESMÍRU
ČÍSLO PROJEKTU: OPVK AUTOR: Mgr. Jana Neugebauerová
HVĚZDY- SOUHVĚZDÍ - GALAXIE
EU peníze školám Základní škola Čachovice a Mateřská škola Struhy, Komenského 96, příspěvková organizace Označení: VY_32_INOVACE_231_PR5 Předmět: Přírodověda.
V E S M Í R ? Seznamte se, prosím!.
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Ing. Iva Hlásková Číslo
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Strančice, okres Praha - východ
Planety sluneční soustavy. Sluneční soustava Sluneční soustava je planetární systém hvězdy známé jako Slunce. Tvoří jej především 8 planet, 5 trpasličích.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKR LOUNY
Anotace Materiál slouží k seznámení se základy o sluneční soustavě.
Název školy: MŠ a ZŠ,Veselí nad Moravou, Kollárova 1045
ŠKOPKOVÁ HELENA, ZŠ HORNÍ SLAVKOV VY_32_INOVACE_237_VESMÍR
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Čestlice
A) hvězda B) planeta C) galaxie
Transkript prezentace:

EU_42_sada1_22_M_Souhvězdí 1_Cup Název školy Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, p. o. Autor Bc. Kateřina Cuperová Anotace Prostřednictvím prezentace žáci získají reálnou představu o prostorových tělesech Vzdělávací oblast Geometrie v rovině a v prostoru Předmět Matematika Tematická oblast/téma Geometrie v prostoru/Základní útvary v prostoru Výsledky vzdělávání poznat a určovat geometrická tělesa v prostoru Klíčová slova Koule, polokoule, hvězdárna, hvězda, slunce, planeta, souhvězdí Druh učebního materiálu PPT prezentace Typ vzdělávání Střední vzdělávání, 1. ročník Praktické školy jednoleté Ověřeno Datum: Třída: I. PRŠ 1 Zdroj Obrázky: i oxeroxované z knihy: Co se děje v noci – Sally Tangholmová

Koule je prostorové těleso tvořené množinou všech bodů prostoru -body, tvoří povrch koule, takzvanou kulovou plochu Polokoule nebo také hemisféra je prostorový geometrický útvar vytvořený rozdělením koule řezem rovinou

Jaký tvar má střecha neboli kupole hvězdárny? Hvězdárna nebo Astronomická observatoř je místo, které se využívá k pozorování dějů na nebi. Moderní hvězdárny mívají dalekohledy, které bývají umístěny v otáčivých a otevíratelných kupolích.

Hvězda je kosmický objekt, má kulovitý tvar. Hvězdy ve vesmíru svítí. Slunce je hvězda hlavní. Tvoří centrum sluneční soustavy. Obíhá okolo středu Mléčné dráhy ve vzdálenosti světelných let. Oběh trvá přibližně 226 milionů let. Jaký tvar mají hvězdy a planety? Stejně jako na obrázcích vlevo či vpravo?

Planety Jsou prostorová tělesa, která obíhají kolem Slunce, gravitační síly je formují do kulového tvaru. Sluneční soustava Je planetární systém hvězdy známé pod názvem Slunce, ve kterém se nachází i naše domovská planeta Země.

Jupiter Merkur Mars Saturn Neptun Planety Jupiter Venuše Země Uran

Souhvězdí na severní polokouli na jižní polokouli Pohled ke hvězdám Astronomové si představovali, že obrazce svítících hvězd vytvářejí podoby bohů, ptáků, zvířat a ryb. Zhotovili jednoduché mapy s obrazci, které nazvali souhvězdí a tvořily je nejjasnější hvězdy

VÁHY ŠTÍR

FÉNIX JIŽNÍ KŘÍŽ

VELKÁ MEDVĚDICE LEV

HERKULES PEGAS