Stopami dějin obce Rybníky a SDH Rybníky. Obec Rybníky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
TRADIČNÍ OŘEŠÍNSKÁ JUBILEJNÍ 145. POUŤ NA VRANOV 30. srpna 2011 Prezentaci připravil František Tonar.
Advertisements

Křižánky Vítejte u nás.
K r o n i k a 2004 Vše důležité, co se stalo v roce 2004 v obci Blížejov Zpracoval: Tomáš Halama.
Obec Pavlice.
NÁVŠTĚVA JIŽNÍ MORAVY 7. BŘEZNA 2012 ÚVOD Návštěvu JIŽNÍ MORAVY- obcí kde se pěstuje a vyrábí víno jsme provedli Navštívili jsme obce Vrbice.
Pozděchov Vendula Křupalová.
Valašská Polanka Barbora Filáková.
Obsah Valašská Polanka Kde se nacházíme Základní info Znak Z historie
Senička je nevelká obec s 349 byvateli a najdeme ji jižním směrem od města Litovel. Obec se rozkládá pod východními vrcholky Drahanské vrchoviny a v okrajové.
Naše obec Nový Oldřichov Mistrovice. Obecní úřad.
ÚSTÍ U VSETÍNA.
Valná hromada MAS Šluknovsko Společenský klub Střelnice Varnsdorf 19. října 2013.
20tého října roku 2012 bylo k večeru krásné počasí, nedalo mi to a musel jsem jít na procházku k našemu rybníčku.
Programy v oblasti regionální politiky pro rok 2010 RNDr. Josef Postránecký.
SVITAVY.
Historie naší školy Vypracovala: Monika Landerová.
Využívání ICT ve všeobecně vzdělávacích a odborných předmětech Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska Gymnázium, Třeboň, Na Sadech 308 Zpracováno.
1 LUŽANY Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
VALAŠSKÁ POLANKA.
Leskovec Surý Josef.
ZELENÁ HORA Z HISTORIE OBCE.
Významné budovy v obci Kostel Pošta Prodejna Škola.
Historie SDH Svatý Jiří. Založení sboru Popud k založení sboru dalo ředitelství vzájemně pojišťovacího spolku proti ohni politického okresu Rychnovsko.
Program Naši oslavenci Pozvánka - kladení věnců Slavnostní setkání - Den matek Fotbalová sobota Hasičská soutěž.
Škola pro děti Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Příjemce: Doporučeno pro: 2. ročník ZŠ Předmět: Prvouka Autor: Mgr. Martina Marková Základní.
Občanské sdružení Abertamy Staletími k budoucnosti - Ryžovna
Mgr. Hana Hoberlová, ZŠ Rajhrad
Dobřichovice a okolí. Dobřichovice – z historie Patřili rytířskému řádu křižovníků První písemná zmínka je z roku 1253 Karel Havlík postavil turbínu a.
Dějiny Nosislavi Miroslav Rylich 2012/2013 ZŠ velké Němčice Vedoucí A.P. Mgr. Petr Grábl.
LOZA (přeloženo ze španělštiny) nádobí
Domácí odboj 1942.
Pohled na město Zajímavosti města Smírčí kámen, Socha sv. Jana Křtitele s křížem, Opevněný kostel sv. Jana Křtitele, Městská radnice, Celkový pohled.
Investice do rozvoje vzdělávání Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
Praha.
Regionální dějepisně zeměpisný katalog Třeboňska
Základní škola Jakuba Jana Ryby Rožmitál pod Třemšínem
David Maček.  vznik obce  Informace  Sport  Juřičkův Mlýn  Škola  Firmy  STRAVOVÁNÍ, PRODEJNY:
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_50_Měsíce v roce AUTOR: Mgr. Zdeňka Buchtelová ROČNÍK, DATUM:
SDH MILOVICE.
70. výročí osvobození Bosonoh
Městská část Brno BOSONOHY
Olešnice je trojúhelníkové městečko ležící na Hornosvratecké vrchovině, která je součástí Českomoravské vrchoviny. Je přirozeným centrem severozápadního.
@Josef TérJaká byla jaká bude ??? a.
Sparta Lošany, fotografie z 50. let.. Sparta Lošany.
Historie požárního sboru hl.m. Prahy MIROSLAV CHMEL, DL2 Studentská konference Vedoucí práce: Mgr. J. Kulíšková.
Výroční veřejné zasedání Pětihosty
Webové stránky zámku. Zámek Červená Lhota Zámek Červená Lhota leží v jižních Čechách, zhruba 20 kilometrů od Jindřichova Hradce, stojí uprostřed rybníka.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
IX.ročník uzlovací soutěž o pohár starosty SDH Osek nad Bečvou V sobotu 14. března pořádal náš sbor uzlovací soutěž. Naši obec reprezentovalo družstvo.
Výlet Akademie třetího věku, Totem RDC obor Historie místopis, pod vedením lektora pana Jiřího Oudese, začal na Dešenickém nádraží.
Obec Myslejovice leží 10km od Prostějova na východním výběžku Drahanské vysočiny. Nejvyšší bod, Stříbrná, měří 551m. Nadmořská výška Myslejovic je 353.
Autoři: Lenka Koudelková, Adéla Vičarová, Radek Študent.
Uherský Brod. Informace Okres: Uherské Hradiště Kraj: Zlínský PSČ: Starosta: Patrik Kunčar Části města: Havřice Újezdec Těšov Maršov.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Cvičení Sboru dobrovolných hasičů.. Mladí hasiči.
Vypracoval: Josef Truhlář Dne
SNĚŽNÉ.
Události českých dějin v datech 16. a 20.stol.:
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Želivec Březina Marek 9.A.
Veřejná schůze OV Hrádkov 6. února 2017
Nápověda: Poznal jsi kostel? Kolem kostela je zajímavý, starý hřbitov. Touto vesnicí také protéká čistý potůček. Moje adresa Úvodní stránka 9.
VZPOMÍNKA NAROZENIN T.G. Masaryka
DUM I. / 10. měsíce Bc. Zdeněk Klíma.
Symboly města Pečky..
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Šárka Petříková Číslo
S heslem roku: Dohnat a předehnat Ameriku
Královské město Rakovník
Nemovité kulturní památky na území obcí Jihomoravského kraje
VLASTIVĚDA vypracovala: Mgr
Transkript prezentace:

Stopami dějin obce Rybníky a SDH Rybníky

Obec Rybníky

RokUdálost 1603první písemná zmínka o obci Rybníky, obec měla na svém počátku asi 36 domů a 237 obyvatel osada Budín osada Budín – na počátku měla 7 chalup s 52 obyvateli osada Libice osada Libice – na svém počátku měla 18 domů a 91 obyvatel obec Rybníky vždy patřila k dobříšskému panství, ale po 30leté válce bylo panství prodáno hraběti Brunovi z Mansfelda září 28. září – vysvěcení evangelického kostela 1852založení zdejšího hřbitova 1899obec se stala samostatnou katastrální obcí v tomto roce měla obec 47 domů a 312 obyvatel 1914 – července 27. července – povolání 18 mužů z naší obce do války ve válce zemřelo 8 členů z hasičského sboru v Rybníkách 1919vysázení lip kolem hřiště května 17. května - položení základního kamene památníku padlým vojákům v 1. sv. válce 24. července 24. července - slavnostní odhalení památníku

RokUdálost 1931stavba kapličky, která je zasvěcena Janu Nepomuckému 1932obec Rybníky se stala politickou obcí července 14. července - odhalení pamětní desky rybnickému rodákovi Josefu Soukupovi 1953kolektivizace vesnice, bylo založeno JZD Rybníky 1960stavba nového pomníku legionářům, stavba nové asfaltové silnice 1963rekonstrukce restaurace a vybudování nového sálu z hospodářských budov října 31. října - slavnostní otevření sálu a místního pohostinství 1974stavba nové požární zbrojnice a obecního úřadu 1975budování vodovodu v obci 1978stavba sušičky na zelená krmiva, která byla pro nevyužitelnost v roce 1993 prodána 1980bourání starého sálu, výstavba letního posezení, stavba hřiště „na průhonu“

Obec Rybníky

Obecní Úřad a hasičská zbrojnice

Kaplička z roku 1931

Evangelický kostel

Pohostinství

Jindřichův mlýn

Pohled z Libice na Rybníky

Osada Libice – Boží muka

Kaplička v Libici

Boží muka u Budína

SDH Rybníky

RokUdálost 1899vznik SDH Rybníky, na svém počátku měl sbor 20 aktivních členů 17. září 17. září - posvěcení nové stříkačky (stříkačka byla čtyřkolová, jednoproudová s příslušenstvím, měla 60 m hadic, dvě výzbroje a 1 pochodeň) srpna 5. srpna - dostaveno hasičské hřiště června 13. června hasičský sjezd 1914do 1. sv. války šlo 10. členů SDH Rybníky: V. Strnad (mlynář z Vojířova) A. Soukup (rolník) F. Šmída (domkař a zedník) V. Melichar (slevač železa) J. Míchal (rolník) J. Černohorský (domkař a zedník) K. Kšána (slevač) F. Kozohorský (dělník) J. Vojíř (zámečník) A. Rys (slevač)

RokUdálost března 8. března - sázení lipového stromořadí, sázelo je 30 členů sboru 1. června 1. června – SDH uspořádal Národní stromkovou slavnost, při které oslavil i své 20leté trvání května 17. května – položení základního kamene památníku padlím vojákům v 1. sv. válce srpna 10. srpna – SDH v Rybníkách oslavili své 25leté trvání června 5. června – 29. hasičský sjezd července července - odhalení pamětní desky rybnickému rodákovi Josefu Soukupovi 1939oslava k jubileu 40 let založení SDH 1961slavnost a odhalení nového památníku a přehrady 4. února 4. února – ples v Budínku 1972stavba nové požární zbrojnice

RokPožár 17. dubna 1900 v Budíně u p. Duška 8. května 1900 v Budíně 2. srpna 1900 v Rybníkách u p. Dolejše 9. října 1902 v Rybníkách u p. Josefa Dragouna 2. listopadu 1902 v Rybníkách u p. Karla Kaisera 8. května 1903 v Budínku u p. Vermacha, příčinou bylo uhození blesku 30. června 1903 v Rybníkách u p. Petříka 1. července 1903 v Libici 20. března 1904 v Rybníkách u p. Procházky 29. června 1905 v Budínku u p. Jeniše a Vitáska 11. září 1920 v Budínku u pí Vančátové 28. dubna 1932 v Budíně u pí Polanové a p. Kšány 22. května 1933 v Budínku u p. Rysa

Hasičské auto - Gaz

Historická stříkačka

SDH Rybníky

SDH Rybníky, Budínek a Daleké Dušníky

Historické mapy

Historická mapa obce Rybníky Zdroj: mapy.cz

Historická mapa osady Budín

Zdroj: mapy.cz Historická mapa osady Libice

Současné mapy

Současná mapa obce Rybníky

Současná mapa osady Budín

Současná mapa osady Libice