Podzimní škola WHO 2001 v ČR, Praha 12. – 13. 9. 2001 Monika Klusáková, Mgr. Zuzana Velebová Bc. Renáta Grossová – Klementová Akční plán podpory zdraví.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Dobrovolnický program na Onkologické klinice FN Olomouc
Advertisements

Mezioborová komunikace na OCSS ve FN Hradec Králové
Modernizace a obnova přístrojového vybavení kardio-vaskulárního centra nemocnice Karlovy Vary :00 Projekt je spolufinancován Evropskou unií.
Ekonomika nemocnic Jihomoravského kraje ve vztahu k poskytované péči Analytická studie Nemocnice ve statistických údajích, které zpracovaly krajské.
Integrovaný systém kvality v dalším profesním vzdělávání KVALITA V DALŠÍM VZDĚLÁVÁNÍ Liberec,
Kulatý stůl-Paliativní medicína evropské zkušenosti
Komunikace ve zdravotnictví – potřeba kontaktní sestry Konference nadačního fondu Porozumění Mgr. Alena Šmídová.
Mezioborová spolupráce v pneumoonkologii
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
Zpracování „Protokolů o pádu pacienta“ IV. čtvrtletí 2002 Zpracoval Median, s. r. o.
Zpracování „Protokolů o pádu pacienta“ III. čtvrtletí 2002 Zpracoval Median, s. r. o.
Zpracování „Protokolů o pádu pacienta“ I. čtvrtletí 2003 Zpracoval Median, s. r. o.
Apolinář 65: včera, dnes a zítra
Organizace psychiatrické péče o děti a dorost
Přínos dobrovolnického programu pro onkologické pacienty
Chronická obstrukční plicní nemoc (CHOPN)
Kvalita a bezpečnost zdravotních služeb -současná priorita MZ
Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního onkologického centra FN Brno Projekt „Modernizace a obnova přístrojového vybavení komplexního.
Projekt EPP-ED Mimořádné události v ÚVN MUDr. Sandro Zamarian
Role nelékařů v českém zdravotnictví
Pandemický plán Fakultní nemocnice Brno
Transformace systému práce s ohroženými dětmi a rodinami Tisková konference MPSV a MŠMT 30. dubna 2009.
Onkodobrovolníci v Krajské nemocnici Liberec Konference I slova léčí, aneb dobrovolníci na onkologických pracovištích Praha 27. února 2012 © Bc. Dana HRSTKOVÁ,
Provoz lůžkové části Kliniky pracovního lékařství
NS-LEV 21 pro lepší zdravotnictví prof. MUDr. Ivan Šterzl, CSc „Nenechat nadnárodní vlivy zprivatizovat české.
Dobrovolnické programy na onkologických pracovištích v ČR
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
Aktuální krize zdravotnictví
Projekt transformace psychiatrických léčeben MUDr. O. Pěč, Mgr. B. Wenigová Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví.
Konference prezidia ČAS Karlovy Vary
AMBULANCE – PODSTATNÁ ČÁST KLINIKY PRACOVNÍHO LÉKAŘSTVÍ
Prosinec 2007 MUDr. Jana Valjentová a kolektiv Cesty domů
Fakultní nemocnice Ostrava
Management jakosti dle UKA Aachen Management jakosti dle UKA Aachen Ing. Lenka Jakubův Ekonomika zdravotnictví a hodnocení zdravotnických prostředků.
Bakalářské studium 3. ročník – ošetřovatelství – prezenční 3. ročník – ošetřovatelství – prezenční 912Základy řízení 912Základy řízení 4. ročník – ošetřovatelství.
Kvalita péče v českých psychiatrických léčebnách z hlediska práv pacientů LUCIE RYBOVÁ 22 dubna, 2009.
Výchova ke zdraví v porodní asistenci
Příjem pacienta na lůžkové oddělení a jeho bezpečí
Metodika poradenství podpory zdraví a prevence nemocí MUDr. Věra Kernová Doc. MUDr. Lumír Komárek, CSc. Státní zdravotní ústav Praha.
Akční plán „Nemocnice podporující zdraví“ Podzimní škola WHO / HPH 2011 v ČR , MZ ČR, Praha Ing. Gabriela Jičínská MUDr. Lenka Štěpánková.
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
Vzdělávací program pro koordinátory HPH v nemocnicích ČR projekt BCA MUDr. Ivana Kořínková Podzimní škola WHO-HPH 2011 v ČR, 12. – ,
Dětský (tak trochu jiný) diabetes Zdeněk Šumník Pediatrická klinika UK 2. LF a FN v Motole, Praha.
Podzimní škola WHO-HPH v ČR, 12.– , MZ ČR v Praze Fakultní nemocnice v Motole.
Project HOPE – Česká republika, o.p.s. Řízení změn: Posílení role managerů ve zdravotnictví Začlenění zdravotnických asistentů do ošetřovatelského týmu.
Škola podporující zdraví Komunitní program WHO pro MŠ, ZŠ a SŠ v ČR od r Národní koordinační centrála v SZÚ Poslanecká sněmovna, Konírna
Jarmila Cmuntová Zuzana Mezerová Podzimní škola WHO / HPH 2011 v ČR září MZ ČR, Praha Kontinuální edukační programy ve vztahu k podpoře zdraví.
Zdraví 2020 – Národní strategie ochrany a podpory zdraví a prevence nemocí MUDr. Vladimír Valenta, Ph.D. Hlavní hygienik ČR a náměstek ministra pro ochranu.
Dětské a dorostové detoxikační centrum NMSKB MUDr. Marian Koranda.
Globální akční plán WHO pro zdraví pracovníků na období Pavel Urban Státní zdravotní ústav WHO spolupracující centrum pro pracovní lékařství.
PŘEDSTAVENÍ NOVÉHO PŘÍSTROJOVÉHO VYBAVENÍ KARDIOVASKULÁRNÍHO CENTRA NEMOCNICE JIHLAVA 17. a Projekt 5. Výzvy IOP „Modernizace a obnova přístrojového.
Česká iniciativa pro astma obecně prospěšná společnost Prof. MUDr. Petr Pohunek, CSc.
Zdravotnictví v Regionálním operačním programu Jihovýchod Ing. Erika Šteflová Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Akční plán podpory zdraví Nemocnice Pelhřimov, p.o. Pavlína Fridrichovská, DiS. Podzimní škola WHO – HPH, 12. – , MZČR Praha.
Kvalita očima pacientů Praha , MUDr.Markéta Hellerová.
Klinika infekčních, parazitárních a tropických nemocí Nemocnice Na Bulovce Hana Roháčová Klinika infekčních, parazitárních a tropických nemocí, Nemocnice.
STABILIZACE A REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Priority ministra zdravotnictví Tomáše Julínka pro funkční období Praha,
VI. Podzimní adiktologická konference Brno
Workshop FN Brno ve spolupráci se Studentskou komorou LF MU
Speciální technologie 3. ročník - kuchař
Reforma psychiatrické péče
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Státní zdravotní ústav Praha Centrum podpory veřejného zdraví
následná lůžková péče Dohodovací řízení pro rok 2019
ERRC & MDAC proti ČR (kolektivní stížnost k EVSP)
Prezentace výsledků průzkumu
NUTRIČNÍ TÝM FAKULTNÍ NEMOCNICE OLOMOUC
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Demografie vs. zdravotnictví
Transkript prezentace:

Podzimní škola WHO 2001 v ČR, Praha 12. – Monika Klusáková, Mgr. Zuzana Velebová Bc. Renáta Grossová – Klementová Akční plán podpory zdraví FN Brno Monika Klusáková, Mgr. Zuzana Velebová Bc. Renáta Grossová – Klementová FAKULTNÍ NEMOCNICE BRNO Jihlavská 20, Brno tel: , fnbrno.cz

Základní údaje o FN Brno Fakultní nemocnice Brno poskytuje specializovanou, vysoce specializovanou a superspecializovanou péči pacientům všech věkových kategorií a všech diagnóz. Zahrnuje: Pracoviště medicíny dospělého věku Pracoviště dětské medicíny Pracoviště reprodukční medicíny Odběrové středisko Transfuzního oddělení v Třebíči Zřizovatelem nemocnice je MZ ČR.

Základní údaje o FN Brno počet lůžek počet ambulantních vyšetření počet hospitalizací počet zaměstnanců počet klinik a oddělení 54 počet nemedicínských útvarů 10 V únoru 2011 se FN Brno stala jako první nemocnice v Evropě držitelem mezinárodní akreditace NIAHO

Výsledky sebehodnocení Rozsáhlá strategie FN Brno neobsahuje dostatečná opatření v oblasti podpory zdraví. Chybí standardizace podpory zdraví dle programu HPH - WHO. Kouření v areálu nemocnice je problémem, který se ani přes jeho zákaz nedaří (pacienti, návštěvníci, personál).

Výsledky sebehodnocení ano zčásti ne I.Zásady řízení I.Posuzování potřeb pacientů I.Podpora zdravého prostředí II.Kontinuita a spolupráce CELKEM

Co nám funguje Centrum léčby závislosti na tabáku – ambulance při Klinice nemocí plicních a TBC Propagace problematiky kouření v rámci celosvětové akce Den bez tabáku Motivace zaměstnanců opakovanou nabídkou služeb CLZNT Aktualizace novinek v léčbě závislosti na tabáku

Hlavní linie akčního plánu Přijetí programu WHO - HPH s cílem dalšího zvyšování systému řízení kvality ve FN Brno Zařazení FN Brno do Evropské sítě nekuřáckých nemocnic Přijetí standardů programu podpory zdraví a jejich zavedení do směrnic nemocnice Monitorování rizikových faktorů u pacienta pomocí dotazníků Dosažení mezioborové spolupráce s dietology, fyzioterapeuty a dalšími Propagace programu podpory zdraví

Možná rizika realizace plánu Nedodržení celého plánu v důsledku dlouhodobé problematiky Nedostatek finančních prostředků potřebných k pořízení edukačních pomůcek

Děkujeme za pozornost