Kunovice, Výroční konference cestovního ruchu Východní Moravy leden 2013 Ekonomika cestovního ruchu v regionu a v širších souvislostech Petr Zahradník,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
Advertisements

Představení Generálních sekretářů a generálního zmocněnce Aktuální stav přípravy 2014 – 2020.
Územní dimenze a priority Olomouckého kraje
Vstupní analýza Vilém Čekajle
Strategie Jihovýchod – jsou kraje připraveny na budoucnost?
Změny v podpoře pro období Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM | generální ředitel Brno, 8. října 2013.
Praha (blízké) budoucnosti: věda, výzkum a inovace Co Praha nabízí a nabídne?
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR 2014+
Regionální politika v České republice a Evropské unii 5 Národní rozvojový plán ČR Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti.
Udržitelný rozvoj služeb cestovního ruchu Zpráva o průběhu projektu v období leden – červen 2006 Valná hromada Mikroregionu Hranicko Spolufinancováno.
Moravskoslezský kraj: Tradice, rozvoj, kvalita
Vnější ekonomické vztahy - hlavní faktory a rizika na běžném účtu Ing. Miroslav Kalous, CSc. Česká národní banka, sekce měnová a statistiky
1 Role české energetiky (doma a) na evropském trhu Petr Karas, ředitel Ústavu pro energetiku při Vysoké škole finanční a správní v Praze.
Zpráva o finanční stabilitě 2005
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
IX. Konference Finance pro města a obce Libor Lukáš hejtman Zlínského kraje zástupce AKČR pro Regionální operační programy Využití Regionálních.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
Společný regionální operační program PRIORITA 4 Cestovní ruch Opatření 4.1 Rozvoj služeb pro cestovní ruch Podopatření Podpora regionálních a místních.
Konvergence, strukturální operace EU a některá institucionální rizika a bariéry jejich využívání Petr Zahradník Centrum ekonomických studií a EU Office.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Evropský semestr a posílená koordinace hospodářských politik v EU Jakub Mazur Oddělení 532 Hospodářská a finanční politika EU Prezentace pro seminář MF.
Pozice průmyslových spotřebitelů elektřiny Podzimní konference AEM 9/2007 K.Šimeček předseda předsednictva SVSE.
Operační program Průmysl a podnikání 2004 – 2006 Výsledky, hodnocení a dopady pro nové programovací období 2007– června 2009 Praha.
Ing. Jaromír BERÁNEK MAKROEKONOMICKÉ SOUVISLOSTI V CESTOVNÍM RUCHU.
Ing. Jan Mládek, CSc. Ministr Vývoj české ekonomiky 11.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
RRV2 Strategické řízení. 2 úvod  Vymezení lokálního a regionálního rozvoje  Široký kontext pojetí rozvoje území (ekonomika, ŽP, veřejné služby…)  Diferenciace.
Úvod do problematiky, definice základních pojmů
Regionalistika 2 Základní nástroje a možnosti rozvoje území.
2. Ekonomický růst a hospodářské cykly
Návrh CHKO Český les Cílená stimulace hospodářského rozvoje území RNDr. Emil Chochole vedoucí Odboru regionálního rozvoje KÚPK Babylon,
Ing. Dagmar Parmová. Kdo jsme? Asociace průvodců České republiky, r. s. 460 individuálních členů z celé ČR, 22 přidružených členů (právnické osoby) –
Program rozvoje venkova na období možnosti podpor pro obce Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
ÚSPĚŠNÉ PROJEKTY realizované v Grantovém schématu Podpora místní infrastruktury pro cestovní ruch v Moravskoslezském kraji vedené ve Společném regionálním.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Mgr. Jan Charousek Liberec Cestovní ruch je otevřený a dynamický systém, který tvoří dva podsystémy: Subjekt cestovního ruchu Objekt cestovního.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Posilování přeshraniční spolupráce v období MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference , Zlín.
Zkušenosti s činností ROPu Střední Morava a náhled na implementaci v příštím programovém období aneb od administrace k řízení EU fondů Roztoky.
Možnosti sledování konkurenceschopnosti destinací turismu na úrovni regionů a míst Monika Palatková Výroční konference ATIC ČR Turistická informační centra.
Kulatý stůl pro NNO k problematice přípravy NRP Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Přerov září 2015 Přínosy fondů EU pro rozvoj Olomouckého a Zlínského kraje Petr Zahradník, ekonomický konzultant a analytik, Brusel, člen Evropského hospodářského.
OBSAH  HDP - definice  Výpočet HDP  HDP České republiky: o HDP v letech 1993 – 1996 o HDP v letech 1997 – 1998 o HDP v letech 1999 – 2002 o HDP v letech.
Zkušenosti a přínosy ROP Střední Morava pro rozvoj Olomouckého kraje Ing. Jiří Rozbořil hejtman Olomouckého kraje předseda Výboru Regionální rady regionu.
Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Rozvoj CR Brno, 4. listopadu 2015.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Podpora obcí s rozšířenou působností z ROP Střední Morava v programovém období Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
12/04/2010 Zámek Loučeň Ing. Pavel Vinohradník Oblast cestovního ruchu v ROP Střední Čechy.
ITI METROPOLITNÍ OBLASTI (MO) Dr. Ing. Marie Zezůlková Kancelář strategie města.
Veřejné rozpočty Mgr. Oldřich Hájek.
Zjišťování návštěvnosti
Regionální operační program NUTS II Jihozápad
Integrovaný regionální operační program
Tisková konference ČMKOS
Program rozvoje cestovního ruchu JMK ANALYTICKÁ ČÁST
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Aktuální otázky v oblasti kohezní politiky a rozvoje měst
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Cestovní ruch v přeshraniční spolupráci
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Hospodářská politika - cíle, nástroje a nositelé TNH 2 (S-3)
Úvod, základní principy a cíle
Proč a jak podporovat zaměstnanost v cestovním ruchu?
Tisková konference ČMKOS
Strategie a změny přístupu EU k podpoře rozvoje dopravní infrastruktury po roce 2020 Petr Zahradník Připraveno pro vystoupení na konferenci Střední Morava.
Zpráva o dlouhodobé udržitelnosti veřejných financí
Aktuální informace z odboru strategického rozvoje Milan Filip 25. 5
Transkript prezentace:

Kunovice, Výroční konference cestovního ruchu Východní Moravy leden 2013 Ekonomika cestovního ruchu v regionu a v širších souvislostech Petr Zahradník, ekonomický konzultant a analytik, člen Národní ekonomické rady vlády (NERV)

ZÁKLADNÍ VÝVOJOVÉ TRENDY V TURISMU V EU, ČESKÉ REPUBLICE A ZLÍNSKÉM KRAJI -Společné rysy do současné doby i do krátkodobého budoucího výhledu: 1.Pokles poptávky po službách cestovního ruchu – stále ani zdaleka nebylo dosaženo objemů z roku 2007 – s negativním dopadem na zaměstnanost v cestovním ruchu počínaje především rokem 2009; 2.Zhoršená fiskální situace → restrikce, jež se projevují v omezení veřejné podpory cestovního ruchu; 3.Krize finančního sektoru (naštěstí ne v České republice) → obezřetný přístup finančních institucí k financování cestovního ruchu; 4.Výrazný útlum investic → projevilo se v omezení výstavby nových kapacit i v přílivu zahraničních investic, včetně celosvětových brandů; na straně druhé investice byly v CZ vehementně podporovány ze strany fondů EU (druhá nejvýznamnější oblast podpory, financovaná z ROPů, po dopravě); 5.Zejména s ohledem do budoucna: obezřetnější a selektivnější podpora cestovního ruchu z fondů EU → v příštím období již nebudou možné izolované podpory do jednotlivých projektů, ale cestovní ruch bude podpořen pouze v rámci nástrojů integrovaného přístupu

AKTUÁLNÍ VÝVOJ TURISMU V EU

AKTUÁLNÍ VÝVOJ TURISMU V EU (2) Nejaktuálnější odhad hovoří přibližně o 2,6% až 3% meziročním poklesu v roce 2012; Způsobeno především poklesem výkonů v zemích turistických šampiónů: FRA: -2,9%; ŠPA: - 3,6%; faktická stagnace v případě Německa; na straně druhé, optikou dynamiky se rok 2012 především vydařil Maďarsku (+12,3%) a Bulharsku (+11,9%); velmi úspěšné země v roce 2012 byly například Lotyšsko, Polsko, Dánsko nebo Slovensko; naštěstí se mezi ně zařadila i Česká republika – Q3/ ,6%; Vývoj turismu je nutné vnímat i v kontextu celkového ekonomického vývoje: Podzimní odhad Evropské komise (listopad 2012) HDP CZ: -1,3 EU: -0,3 CZ: +0,8 EU: +0,4 CZ: +2,0 EU: +1,6 Míra nezaměstnanosti CZ: 7,0 EU: 10,5 CZ: 7,3 EU: 10,9 CZ: 7,1 EU: 10,7

VÝVOJ TURISMU V ČESKÉ REPUBLICE A VE ZLÍNSKÉM KRAJI V OBDOBÍ EKONOMICKÉ KRIZE Návštěvnost (počet osob; %, meziroční tempo růstu) Q CZ -0,9: celkem -0,4: nerezidenti; -1,5: rezidenti -5,7: celkem -8,5: nerezidenti; -2,6: rezidenti +1,9: celkem +5,0: nerezidenti; -1,3: rezidenti +5,7: celkem +7,9: nerezidenti +3,4: rezidenti +7,8: celkem +8,7: nerezidenti +6,9: rezidenti ZLK -6,0: celkem -3,9: nerezidenti; -6,3: rezidenti -7,8: celkem -10,6: nerezidenti; -7,4: rezidenti +2,3: celkem +0,1: nerezidenti; +2,6: rezidenti +2,4: celkem +26,4: nerezidenti; -1,0: rezidenti +4,6: celkem +14,4: nerezidenti; +3,1: rezidenti

VÝVOJ TURISMU V ČESKÉ REPUBLICE A VE ZLÍNSKÉM KRAJI V OBDOBÍ EKONOMICKÉ KRIZE Přenocování (počet nocí; %, meziroční tempo růstu) Q CZ -3,8: celkem -3,0: nerezidenti; -4,7: rezidenti -6,0: celkem -10,5: nerezidenti; -1,3: rezidenti +0,4: celkem +3,5: nerezidenti; -2,5: rezidenti +3,5: celkem +8,1: nerezidenti -1,1: rezidenti +5,6: celkem +8,7: nerezidenti +2,7: rezidenti ZLK -7,9: celkem -14,1: nerezidenti; -6,9: rezidenti -7,4: celkem -14,2: nerezidenti; -6,5: rezidenti -0,1: celkem -1,1: nerezidenti; 0,0: rezidenti -1,9: celkem +21,1: nerezidenti; -4,6: rezidenti +1,0: celkem +24,0: nerezidenti; -1,6: rezidenti

KVALITATIVNÍ ANALÝZA (1) -Razance poklesu výkonů v turismu byla výraznější, než v případě poklesu HDP a spotřeby domácností → cestovní ruch je svým způsobem zbytný statek v situaci převládajících úspor a restrikcí; -Potvrzuje se, že tahounem výkonů v turismu (již slušně oživených v případě návštěvnosti, méně dynamicky v případě přenocování) je vnější poptávka (byť stále tvoří jen o málo více než 10% výkonů tuzemského cestovního ruchu); tuzemská poptávka (stejně jako ve struktuře HDP) je těžce utlumena → cílená orientace na teritoria s výbornou či slušnou ekonomickou výkonností by tak měla i nadále zůstat prioritou (v rámci EU především PL, NĚM, SVK, RAK, ale i ŠVÉ; mimo EU především RUS; podaří-li se oslovit asijskou klientelu, bude to jen bonusem); v zahraničním turismu pak orientace na stagnující či utlumené ekonomiky pouze z pohledu nabídky alternativy dané cenovou výhodností; velký prostor pro oslovení tuzemského návštěvníka: především v konkurenci se zahraničními destinacemi → klíčové slovo: kvalita -Potřeba specializace produktu cestovního ruchu, jak z pohledu odpovídající infrastruktury, tak i programové náplně; nynější období: makroekonomicky opravdu významné investice (například z pohledu regionální ekonomiky) → nyní je nutné tyto kapacity významněji využít

KVALITATIVNÍ ANALÝZA (2) -Přestože ukazatele využitelnosti kapacit turistické infrastruktury ve Zlínském kraji se pohybují přibližně na průměrných hodnotách v rámci České republiky (a v rámci NUTS 2 Střední Morava jsou viditelně vyšší v porovnání s Olomouckým krajem), jsou tyto hodnoty stále relativně nízké (okolo 35%; průměr EU se pohybuje okolo 50%, v případě turisticky nejvyspělejších zemí pak nad 60%); s ohledem na poměrně významné investice ve stávajícím období a předpokládanou změnu trendu v obsahu podpory cestovního ruchu v období příštím, je nutné produkt cestovního ruchu orientovat již nikoliv do budování nových kapacit, ale na viditelné navyšování kapacit stávajících, s mnohdy výrazně zlepšenými kvalitativními charakteristikami; -Lze se domnívat, že strategie zacílení podpory na oblasti, ve kterých je potenciál rozvoje turismu nejvyšší, je správný; příští programovací období pro fondy EU zavádí nově kritérium tematické koncentrace, v jehož rámci bude daleko silnější důraz kladen na skutečné a zdůvodnitelné priority a těm dávána přednost přes plošnými řešeními;

STRUKTURA UBYTOVANÝCH HOSTŮ V RÁMCI ORP ZLÍNSKÉHO KRAJE

STRUKTURA PODPORY Z FONDŮ EU (mil. Kč; absolutní částka u realizoavných projektů s určitou fází udržitelnosti; Kč; přepočet na obyvatele ) okres Sídlo příjemce podporyMísto realizace projektu ROP SMIOPROP SMIOP Kroměříž Uherské Hradiště Vsetín Zlín okres Sídlo příjemce podporyMísto realizace projektu ROP SMIOPROP SMIOP Kroměříž Uherské Hradiště Vsetín Zlín

ZÁVĚR Vývoj turismu v České republice i ve Zlínském kraji bude dále nepříliš pozitivně ovlivněn ekonomickou situací (viditelný moment zvratu přijde nikterak razantně až spíše v roce 2014, což se týká především tuzemské poptávky); Zlínský kraj – zřejmě nejlépe v České republice – využil díky novým a kvalitativně komfortním novým kapacitám i cílenému, na specifický produkt (církevní památky, kultura, lázně, sportovní turistika) zaměřenému marketingu prostoru pro příliv zahraniční návštěvnosti; Výzvy do budoucna: - další zvyšování produktu cestovního ruchu; - pokračování v cílené marketingové podpoře; - snaha o využití vytvořených kapacit v cestovním ruchu; - větší propojenost turistického průmyslu s lokálními zdroji (lidskými, přírodními – místní potraviny, řemeslné produkty, kulturní dědictví apod.); - připravenost na příští období rozdělování fondů EU podle poměrně zásadně jiných pravidel; - silný důraz na udržitelnost podpory

Děkuji za pozornost Petr Zahradník