Nealkoholické nápoje. Sodová voda uměle tvořená kyselina Výroba nezávadná voda + hydrogen uhličitan sodný + malé množství kuchyňské soli Sytí se pod tlakem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kondiční a výživový specialista
Advertisements

Pitný režim Ztráta tekutin odpovídající 4% tělesné hmotnosti (u 70kg sportovce asi 3 l) redukuje výkon o 40%.
Nápoje Člověk potřebuje denně asi 3 litry vody, z toho nejméně 1 litr v nápojích. Nedostatek tekutin se projevuje bolestmi hlavy, suchou pletí a tvorbou.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
1. MARGARÍNY Neplatí to pro všechny, samozřejmě. Obvykle ale lidé kupují margaríny, protože v nich není cholesterol. Ale co v nich naopak JE? Jsou zdrojem.
Kyselost a zásaditost látek
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ PaV_1.15
15 DŮVODŮ, PROČ SI DÁT DENNĚ PIVO!
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
VY_32_INOVACE_10_GAS_592_Mel
O výrobcích.
MSŠZe a VOŠ Opava Projekt: Moderní environmentální vzdělávání v přírodě Kvíz: modul č. 5 „Ovocný sad“ Význam ovoce a zeleniny Z písmensprávných odpovědí.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Sortiment nealkoholických nápojů
PaedDr.Pavla Kelnarová ZŠ Valašská Bystřice
Sacharidy.
Jitka Rusková, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
Prezentace  Produkty  Tabulka prodeje  Graf prodeje TIP: Okysličená voda Sodovkárny
Start-up 100ml ovocného zákysu s pomerančovou příchutí,50g hruškového nízkotučného jogurtu,1zarovnaná lžička rozpustné kávy,1 lžička dietní vlákniny zákys,jogurt.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_VEJPA_POTRAVINY1_19
SPRÁVNÁ VÝŽIVA Prvouka 3.ročník. SPRÁVNÁ VÝŽIVA Prvouka 3.ročník.
GYMNÁZIUM, VLAŠIM, TYLOVA 271 Autor Mgr. Anna Doubková Číslo materiálu 4_2_CH_06 Datum vytvoření Druh učebního materiálu prezentace Ročník 4.A.
Pitný režim sportovce Školení trenérů licence A Fakulta tělesné kultury UP Olomouc Biomedicínské předměty Doc. MUDr. Pavel Stejskal, CSc.
SACHARIDY CUKRY RZ
Pitný režim a děti Dana Růžičková, DiS., nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí 14. května 2008.
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
15 DŮVODŮ PROČ SI DÁT DENNĚ PIVO Čerstvě naražený ležák není jen chutný,ale i zdravý. Pivo obsahuje fůru vitamínů (hlavně skupiny b) a kopu minerálů.
DRUHY PIV – OBECNÉ DĚLENÍ
Deriváty karboxylových kyselin Co jsou deriváty karboxylových kyselin? Kde se s nimi setkáváme?
PITNÝ REŽIM NA ŠKOLÁCH a jak ho naplňovat
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název DUM: Studené nápoje Číslo DUM: VY_52_INOVACE_106_128 Vzdělávací předmět: Příprava pokrmů Tematická.
Nealkoholické nápoje a alkoholické nápoje
Název školy Střední škola obchodně technická s. r. o. Číslo projektu
Vzdělávací oblast:Odborné vzdělávání Tematická oblast:Nápojová gastronomie Název vyučovací oblasti: Káva Ročník / obor studia:2. a 3.. ročník / Kuchař.
Koření.
ČAJ o Čaj je zpracovaná nadzemní část rostlin – listy, plody, květy Rozdělení čaje 1. Čaj pravý – černý, zelený, žlutý, bílý, matcha 2. Čaj ovocný.
Vzdělávací oblast:Odborné vzdělávání Tematická oblast:Nápojová gastronomie Název vyučovací oblasti: Suroviny pro výrobu piva Ročník / obor studia:2. a.
SMĚSI. OBSAH Co jsou směsi Skupenství směsí Stejnorodé směsi Různorodé směsi Rozpustnost složek směsí.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV54 Název školy.
Zásady zdravého stravování. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
6 NÁPOJŮ, KTERÉ BYSTE NEMĚLI PÍT PŘED BĚHÁNÍM Jak na běžecké tejpování.
Nealkoholické nápoje Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Dana Vinterová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Vzdělávací oblast:Odborné vzdělávání Tematická oblast:Nápojová gastronomie Název vyučovací oblasti: Tajemství čaje Ročník / obor studia: 2. a 3.. ročník.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV55 Název školy.
SLOŽENÍ ROZTOKŮ. OBSAH Složení roztoků Vyjádření složení roztoků Nasycený roztok Nenasycený roztok Zředěný a koncentrovaný roztok Hmotnostní zlomek Procentní.
Vítáme vás u našeho projektu Zpracovali: Anna Klusáková Anna Rubínová Bára Dvo ř áková David Jílek Marie Táflová Kate ř ina Svátková Saša Chalupská Jakub.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291 AUTOR: Mgr. Slaminková Jana NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Výchova ke zdraví TEMA: Zdravá snídaně a.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
1 VODA Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace VODA / DUM/ VYDMUCHOV/ OWCZARZOVÁ / ČLOVĚK A PŘÍRODA/ 010 Autor:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Podstatná jména látková. Látková podstatná jména mají zpravidla jen tvary jednotného čísla a označují se jimi jak část, tak i celek, tedy látku samu bez.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
DOCHUCOVACÍ PROSTŘEDKY
Potravinářské zbožíznalství
Výskyt vody v přírodě II.
Potraviny a výživa 2. ročník – kuchař, číšník, servírka
Potravinářské zbožíznalství
JOGURTY I Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Bc. Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
VY_32_INOVACE_Salamonova Agarová poleva
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ J. E. Purkyně Libochovice
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA KOLÍN V., MNICHOVICKÁ 62
Autor: Mgr. Jana Burdzová
ZDRAVÁ VÝŽIVA VLIV VÝŽIVY NA ZDRAVOTNÍ STAV LIDÍ
Potravinářské zbožíznalství
Potravinářské zbožíznalství
Vzdělávací oblast: Odborné vzdělávání Tematická oblast:
POZVEDNĚTE SVÉ PODNIKÁNÍ
Transkript prezentace:

Nealkoholické nápoje

Sodová voda uměle tvořená kyselina Výroba nezávadná voda + hydrogen uhličitan sodný + malé množství kuchyňské soli Sytí se pod tlakem plynným oxidem uhličitým

Šťáva z ovoce Je to nejkvalitnější, co můžete z ovoce k pití získat. Je čerstvá vylisovaná šťáva, které se říká fresh. Na litr takové šťávy spotřebujete asi deset dvanáct pomerančů.

100% džusy, následují hned po čerstvé šťávě ( Začátek výroby je stejný) Výroba: V místě, kde se pomeranče pěstují- vylisuje šťáva. odstraní se voda - vznikne koncentrát ( převáží se do stáčírny – nebo se s ním obchoduje na burze ) Doplní se stejné množství vody, které na počátku odstranili vznikne stoprocentní džus

Nektar nad 25 až 50% ovocné šťávy chuťově horší, obsahují méně ovocné šťávy a tedy i vitamínů a stopových prvků, ale jsou obvykle také levnější.

Ovocný nápoj nápoje s obsahem ovocného podílu menším než 25% Ochucený nealkoholický nápoj, vyrobený z ovocných nebo zeleninových šťáv nebo jejich koncentrátů a z pitné vody, pramenité vody, přírodní minerální vody, nebo kojenecké vody, přírodních sladidel, sladidel, medu a dalších látek, a popřípadě sycený oxidem uhličitým.

Sirupy husté nápoje, je zde více cukru než ovocné šťávy Jednopruhové - pomeranč, citrón Vícepruhové - jablko rybíz Směsi – lesní zahradní

Limonády Vznikají mísením sodové vody s přírodními ovocnými a zeleninovými sirupy a cukrem (6-10%) a různé přísady (výtažky z bylin, kávy, čaje a coly, různá aromata) Mají poměrně vysoký obsah stravitelných cukrů a energické hodnoty Náš trh je obohacen i o limonády které jsou částečně nebo úplně nahrazeny umělými sladidly, které jdou vhodné pro diabetiky. Pro děti jsou nevhodné limonády s přídavkem kofeinu, colových extraktů, chininu a jiných Speciální - výtažky z bylin a rostlin (tonik, kola) coca-cola… Ostatní - ledový čaj, ledová káva, energetické nápoje- limonády, nealkoholické pivo

Energetické nápoje - energy drinky Jde o limonády doplněné o přísady Přísady - kofein, taurin, vitaminy B a vitamin C, kyselinu pantothenovou, ženšen, inositol či glukoronolakton. Bohužel nechybí zpravidla vždy sorban, někdy stabilizátory a zahušťovadla. Předražené, nezdravé neenergetické(light)