Lídr pro speciální řešení v energetickém průmyslu.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
„Zelená energie“ Skupiny ČEZ
Advertisements

Komplexní řešení metropolitních sítí
Aktivní domy a inteligentní regiony
Energetický management budov Jiří Karásek Fakulta stavební, ČVUT v Praze K126.
Tisková konference TEPLOFIKACE LEDVIC 12. září 2013 Ing. Vladimír Gult předseda představenstva a generální ředitel.
 Cíle práce  Seznámení s výpočtem  Cenová rozvaha  Závěr.
Energetická bezpečnost regionu Workshop v rámci projektu Energetický Inovační Portál CZ-PL.
ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov Energetický audit VYHLÁŠKA.
NÁZEV: Udržitelné stavebnictví a průmysl Přednášející KAM Sika CZ Vedoucí PS 12 v Czech BCSD FOTO.
Rozvoj ITS pro řízení dopravy v intravilánu
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Centers Dating 2012 Moderátor: Pavlína Hajnová. Diskuze rezidenčních developerů Dušan Kunovský, Central Group Štěpán Havlas, Finep Martin Svoboda, JRD.
Energetický management jako nízkonákladové opatření k dosažení úspor
AKTUÁLNÍ VÝZVY PROGRAMOVÉHO OBDOBÍ Horizont
METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled. Aktuální výzvy OPŽP Josef Pikálek Liberec.
Energetická budoucnost Moravskoslezského kraje s novou jadernou elektrárnou nebo bez ní? Ing. Pavel Bartoš viceprezident MSEK.
Sustainable Construction and RES in the Czech Republic Irena Plocková Ministry of Industry and Trade CR, Na Františku 32, Praha, CR.
Úspory energie v osvětlování ve veřejném sektoru Juraj Krivošík SEVEn, Středisko pro efektivní využívání energie, o.p.s , Magistrát hl.m. Prahy.
1 OPERAČNÍ PROGRAM ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ pro období MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Chytré sítě Smart grids.
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
NABÍDKA PROJEKTU ENERGETICKÝCH ÚSPOR 1. Projekty energetických úspor – metoda Energy Performance Contracting (dále EPC) EPC – „energetické služby se zárukou,“
Ekodesign. Ekodesign Strategie ekodesignu Ing. Vladimír Dobeš, M.Sc. 9. listopadu 2011 Kurz Manažer udržitelné spotřeby a výroby v rámci projektu Budování.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Vladimíra Henelová ENVIROS, s.r.o. Podrobnosti zpracování ÚEK dle zákona č. 406/2000 Sb., v platném znění, a Nařízení vlády č. 195/2001 Sb.
Společnost Skanska je tu pro vás
Smart cities Kde vzít peníze??. Jaké aktivity lze zahrnout do Smart cities? Např IBM říká:
Zákon o podpoře výroby energie z obnovitelných zdrojů energie z pohledu MŽP Doc. Ing. Miroslav Hájek, Ph.D. Ministerstvo životního prostředí Vršovická.
Pohled zadavatele na energetický audit ve velkém průmyslovém podniku Ing. Petr Matuszek Brno
Využití metody EPC Jaroslav Maroušek SEVEn, Středisko pro efektivní využívání energie, o.p.s. Praha.
Energetický audit ve velkém průmyslovém podniku z pohledu zadavatele Ing. Petr Matuszek Seminář AEM Brno
Ing. Pavel Šolc Náměstek ministra průmyslu a obchodu PREZENTACE WORLD ENERGY OUTLOOK Prezentace World Energy Outlook 2014 Čtvrtek ,
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
Vedoucí odboru strategického rozvoje města Vsetín
Úspory energie a regenerace
© 2010 IBM Corporation Chytré řešení pro úspory při poskytování veřejných služeb Ivo Kramoliš – ředitel IBM Global Business Services Česká republika 03/12/2010.
OVLÁDÁNÍ A ŘÍZENÍ PROVOZU OSVĚTLOVACÍCH SOUSTAV Způsob ovládání (řízení) ovlivňuje účelnost účinnost pohodlí energetickou náročnost Účel řídicího systému.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
Tomáš Křížek Setkání primátorů a starostů měst a obcí České republiky.
VAZBY MEZI ÚZEMNÍMI ENERGETICKÝMI KONCEPCEMI A UŽIVATELI ENERGIE.
MAS Rozvoj Tanvaldska z.s.. 14 obcí obyvatel 43 členů.
1 Aktualizovaná SEK a prosazení zásad SEK do energetické legislativy ČR Česká energetika v kontextu energetiky Evropské unie Konference AEM – Poděbrady.
Chytré sítě Smart grids.
HLAVNÍ ČINNOST Hlavní činností společnosti je obchod s elektřinou a provoz energetických zdrojů. Vyrábíme teplo. Zajišťujeme komplexní dodávky energií.
Aplikace IT pro energetiku Divize řídících systémů OSC, a. s. Staňkova 18a Brno.
ČEZ Energetické služby, s.r.o.. 2 Proč s námi spolupracovat?  pomáháme Vám snižovat energetickou náročnost Vašeho provozu  Vy se soustředíte se na Vaši.
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
Možnosti financování správy majetku a provozu budov z Evropských strukturálních fondů Aktuální výzvy, potenciál IROP a vícezdrojové financování Michal.
Crux information technology, s.r.o. Ostravská universita, information technology.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
Centrální zásobování teplem Kulatý stůl Hospodářská komora ČR Ing. Pavel Bartoš viceprezident HK ČR , Praha.
2. setkání pracovní skupiny „Život v obcích“. Souhrnná SWOT analýza Silné, slabé stránky Silné stránky B. Slabé stránky B. Výhodná geografická poloha.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Dopravní politika ČR.
Aktualizace Strategie rozvoje Moravskoslezského kraje (SRK) Jednání pracovní skupiny č. 3 Návrh nové struktury specifických strategických cílů
Centrum energeticky efektivních budov.  CLB vzniklo jako sdílená infrastruktura, tedy seskupení firem a akademických pracovišť na vývoj systémů technologií,
1 Stavíme svět zítřka. Nové smluvní modely – urychlení investiční výstavby Doprava – investice do dopravní infrastruktury, Ing. Tomáš Koranda, HOCHTIEF.
2. setkání pracovní skupiny „Životní prostředí“. Souhrnná SWOT analýza Silné, slabé stránky Silné stránky B. Slabé stránky B. Zvyšování podílu separovaného.
Litoměřice 20. října 2016 Energeticky soběstačné obce.
 Praha 3 – cesta k CHYTRÉMU MĚSTU Mgr. Alexander Bellu - zástupce starosty.
Chytrý Jihomoravský kraj ?
Marketingový plán podniku
SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY Č. P
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Vytápění Dálkové vytápění
PE Lukáš Vecl PERYMONT repro s.r.o.
Presentation Title 1st September 2002
Výzvy digitální ekonomiky pro společnost
Finanční podpora pro provozovatele LDS v rámci V. Výzvy Smart grids
Řešení problematiky „sucha“ v rámci PO1 OPPIK
Transkript prezentace:

Lídr pro speciální řešení v energetickém průmyslu

Možnosti využití "inteligentního" LED osvětlení pro úspory energií a budování infrastruktury "chytrých" měst Společnost DELTA ETS Energo s.r.o. – naší dlouhodobou strategií je přicházet na trh s výrobky, které na jedné straně splňují vysoká technická kritéria srovnatelná se zahraničními standardy, a zároveň jsou šetrná k životnímu prostředí jako celku. Aktivně v rámci svých obchodních dovedností rozvíjíme technickou osvětu a dodávky technologií pro energeticky úsporný provoz obcí, měst a průmyslových objektů. Přinášíme komplexní řešení, kde základ nabídky tvoří aplikace LED osvětlení v kombinaci s návrhem a realizací dalších energeticky a ekologicky účinných opatření:

Využívání odpadního tepla Optimalizace odběru energií na přípojných místech Fotovoltaické zdoje včetně ostrovních systému akumulace Ekologické zdroje vytápění – minimalizace CO2 Společnost DELTA ETS Energo nabídku obchodních aktivit pro města a obce doplňuje o poradenství a dodávky technologií čistíren odpadních vod a úpraven průmyslových i pitných vod.

Veřejné osvětlení měst a obcí Minulost a současnost

Výbojky Vysoká spotřeba energie Oranžový svit Není možné regulovat příkon – stmívatelnost světel v průběhu noci Velké zkreslení osvětlených předmětů a osob Dlouhá prodleva mezi vypnutím a zapnutím světel-z důvodu ochlazování výbojek Krátká životnost výbojek Vysoké náklady na elektřinu

Snížený kontrast a jas predikuje hrozbu: - vzniku tragických nehod a střetu s chodci - vyššího rizika napadení a krádeží - obecného pocitu osobního ohrožení Vysokotlaké sodíkové osvětlení - rizika a hrozby Vysoké náklady na elektřinu

Porovnání technologii osvětlení Sodíková výbojka LED svítidla

Progresivní řešení současnosti - LED technologie

Hlavní výhody standardní LED technologie Nízká spotřeba energie Přirozený „denní“ svit Vysoký světelný komfort Vysoký stupeň ochrany proti prachu a vodě Poloviční náklady na elektřinu

– snížení rizik krádeží a napadení – zvýraznění volných parkovacích míst – pro pocit vyžšího bezpečí a klidné cesty – a pro zvýšení bezpečnosti na přechodu, zvýraznění detailu chodce a komunikace Moderní osvětlení – LED svítidla Poloviční náklady na elektřinu Kvalitně nasvětlené místa jsou předpokladem pro:

Nevýhody standardních LED svítidel Vysoká produkce odpadního tepla, to znamená - snížení "garantované" životnosti LED chipů - snížení "garantované" životnosti předřadníků - celkové výrazné snížení životnosti svítidla - nemožnost aplikace řídícího systému světla Jak hrozbu eliminovat ? Učinným chlazením a designově řešeným korpusem, který je vyroben z tepelně vodivých slitin

Inteligentní LED svítidlo Proč inteligentní světlo ? ? ? ? Inteligentní znamená samostatné, rovná se možnost aplikace řídícího systému Možnost individuálního řešení osvětlení Možnost skupinového a centrálního řešení osvětlení ve městech Rozšiřitelnost a modulárnost systému Příprava pro integraci do Smart Cities

A co nás dále odlišuje COB LED čip přímo chlazený masivním tělem svítidla z hliníku

COB LED čip Naše firma při výrobě LED osvětlovacích těles šla směrem vlastního vývoje. Ve spolupráci jsme vyvinuly vlastní technologii COB LED čipu. Ten jsme připevnily na samotný hliníkový korpus svítidla a tím jsme dosáhli maximálního tepelného úbytku ze samotného světelného čipu a tím jsme získali stabilní hodnoty a dlouhou životnost jednoho z hlavních komponentů

Vysoká hustota a pravidelnost veřejného osvětlení ve spojení s technickými možnostmi inteligentních LED svítidel, posouvají horizont využití daleko za jejich původní osvětlovací funkci.

Smart City Smart City využívá digitální, informační a komunikační technologie pro zvýšení kvality života. Zaměřuje se na efektivní využívání stávajících a hledání nových zdrojů, snižování spotřeby energií, eliminaci zátěží životního prostředí, optimalizaci dopravy a sdílení dat pro veřejné účely.

Smart City Možnosti využití v oblasti turistického ruchu Interaktivní navigace

Smart City Možnosti využití v oblasti samosprávy Poskytování praktických informací občanům

Smart City Možnosti využití v oblasti bezpečnosti Monitoring množství osob

Smart City Možnosti využití v oblasti bezpečnosti Monitoring množství osob Detekce v obraze Detekce zvuku, pohybu, rychlosti, …

Smart City Další možnosti

TECHNISERV, spol. s r.o. Divize 6 Tomáš Kostúr – obchodní ředitel Divize DELTA ETS energo s.r.o. Ing. Tomáš Pětroš – jednatel společnosti V případě Vašeho zájmu o spolupráci na vývoji některého z uvedených řešení, nebo máte vlastní vizi, neváhejte nás kontaktovat: