R OZPOČET K APITOLA 7 – P ŘÍMÁ PODPORA Ing. Jana Švarzbergerová Ing. Tereza Modráková 11. 7. 2012, FSS MU 1 Přímá podpora - kapitola 7.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a Státním rozpočtem ČR InoBio – CZ.1.07/2.2.00/ "InoBio - Inovace biologických a lesnických.
Advertisements

INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
cestovné tuzemské cestovné zahraniční
Způsobilé výdaje projektů
FM EHP /Norska Fond pro podporu spolupráce škol. Norsko.
Rozvoj klíčových kompetencí v praktických činnostech školy  projekt ZŠ Třebíč, Na Kopcích  realizace od do  přidělená dotace =
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Nejčastější chyby při vyúčtování dotací EVVO z rozpočtu kraje Kontakt: Ing. Hana Jadviščoková
Kateřina Hrdličková - Matýsek
AKADEMICKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA a možnosti studia v zahraničí Vypracovala: Eva Jermanová.
Centrum primární prevence Semiramis o.s. Ptácká 162, Mladá Boleslav Náplň práce lektorů Programů DPP.
Automobil a daň z mezd Poskytne-li zaměstnavatel zaměstnanci bezplatně firemní motorové vozidlo k používání pro služební i soukromé účely, považuje se.
PORADA ŘEDITELŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO KRAJE místo konání:KULK Liberec datum konání:
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica, Elektronické schvalování v praxi Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum:
Ing Jiří Krump, UOOU, náměstek předsedy pro ekonomiku a provoz
Anglie a Paříž pro základní školy
Právnické výpočty Adam Ptašnik 2006
Program mobilit Leonardo da Vinci na ZČU Pavlína Bínová Odbor zahraničních vztahů Západočeská univerzita v Plzni.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání 2
PERSONÁLNÍ ZAJIŠTĚNÍ PROJEKTŮ INZA A SOVA
Zápatí prezentace1 Informace k organizaci doktorské ho studi a na Ekonomicko-správní fakult ě MU.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Jana Böhmová Monitorovací zpráva v aplikaci Benefit7 ORR, Krajský úřad Kraje Vysočina.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část projektu Rozpočet projektu Seminář pro žadatele – 3. výzva oblast podpory
RKC Regionální konzultační centra Vykazování nákladů Romana Žáková.
Cestovní náhrady kapitola rozpočtu 2 Jiří Haken 1.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní.
Předběžná finanční kontrola Příkazce operace. Úvod S účinností od byl na fakultě upřesněn vnitřní kontrolní systém předběžné finanční kontroly.
Seminář pro příjemce finanční podpory z OP VK Způsobilé a nezpůsobilé výdaje Jihomoravský kraj Oddělení evropských dotací Březen 2009.
Přímá podpora kapitola rozpočtu 7 Denisa Kolouchová 1.
Způsob financování GP a způsobilé výdaje. Financování GP  Celková výše dotace: 100 % celkových způsobilých výdajů  Podíl EU: 85 %  Podíl SR: 15 % 
1 Finanční část projektu Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Finanční část projektu (rozpočet grantových projektů) (seminář pro žadatele.
INOVACE STUDIJNÍHO PROGRAMU FARMACIE NA FAF UK. Základní údaje o projektu Název projektuInovace studijního programu Farmacie na Farmaceutické fakultě.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Projekty SOVA 21 a INZA – Finanční část Jana Švarzbergerová1 Projekty SOVA 21 a INZA Finanční část Jana Švarzbergerová
Služební cesta Účast na konferencích. Směrnice kvestora 2/2012 na internetových stránkách univerzity (formuláře jsou přílohou směrnice) Formuláře:  Nepojmenovaná.
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
Odbor regionálního rozvoje oddělení grantů Jana Patočková 20. června 2012 Tento seminář je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Způsob financování GP a způsobilé výdaje Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK, oblast podpory 3.2 Podpora nabídky dalšího vzdělávání Liberec.
UNIVERZITNÍ INSTITUT SEMINÁŘ K OP VK VÝZVA 2.2 – VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ DOPORUČENÍ PRO PŘÍPRAVU PROJEKTŮ Zlín, budova VTP, 1. července 2009.
Cestovní náklady podnikatele. Paušální cestovní výdaje  Podnikatel si může do nákladů započítat paušální odpočet 5000 Kč/měs. na jedno firemní vozidlo.
PŘÍLOHY MONITOROVACÍ ZPRÁVY 6. října OBSAH  Jednotlivé přílohy monitorovací zprávy  Elektronická žádost o platbu.
Operační program Výzkum a vývoj pro inovace. Veřejná podpora - příjemce Hlavní činností je VaV, výuka, TT Zisk je zpětně reinvestován do hl.činnosti Oddělení.
KLÍČOVÉ AKTIVITY A DOKUMENTOVÁNÍ JEJICH VÝSTUPŮ - PROJEKTY INZA A SOVA Ing. Tereza Modráková FSS MU
Informativní schůzka – dotace v oblasti dobrovolnické služby Ministerstvo vnitra.
Mobilita studentů na základě bilaterálních smluv, popř. formou „free movers“
Math Exercises for You (Math4U)
Představení dodatku smlouvy s DSO
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Delegování expertů ČR do ERA organizační podmínky
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
ZAHRANIČNÍ EXKURZE Jaro 2012.
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Písemnosti při organizaci a řízení podniku III
Pracovní stáže
Wales 2019 Průvodce registrací pro studenty
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ
Transkript prezentace:

R OZPOČET K APITOLA 7 – P ŘÍMÁ PODPORA Ing. Jana Švarzbergerová Ing. Tereza Modráková , FSS MU 1 Přímá podpora - kapitola 7

O SNOVA 1) Obecná pravidla z Příručky pro příjemce OPVK 2) Aplikace pravidel v rámci FSS 3) Vazba na klíčové aktivity projektu INZA resp. SOVA 2 Přímá podpora - kapitola 7

P ŘÍRUČKA PRO PŘÍJEMCE K APITOLA 7 – P ŘÍMÁ PODPORA Proplácena cílové skupině oproti dokladům Náklady za jízdní výdaje, ubytování, stravování, popř. konferenční poplatky, kurzovné apod. PPP str Členění Studenti Zaměstnanci FSS (akademici a ostatní) !! Cílová skupina : studenti a zaměstnanci FSS, kteří mají české občanství nebo povolení k trvalému pobytu na území ČR 3 Přímá podpora - kapitola 7

KAPITOLA 7 – PŘÍMÁ PODPORA - JÍZDNÍ VÝDAJE 2. třída hromadné dopravy Economy class Časové jízdenky Prokázat výhodnost oproti jednorázovým Není uznatelné cestování do místa sídla školy Např. student dojíždí z bydliště mimo Brno na praxi do Brna – NEUZNATELNÉ Automobil Uznatelné náklady do výše ceny jízdenky ve 2. třídě hromadné dopravy Taxi nelze (pouze naprosto výjimečné případy – např. fyzický handicap, nutno konzultovat předem) 4 Přímá podpora - kapitola 7

K APITOLA 7 – P ŘÍMÁ PODPORA – U BYTOVÁNÍ Cenový limit ČR : Kč za osobu a noc Pozn.: pokud na stáž/praxi pojede skupina studentů, není možné, aby si jedna část nárokovala ubytování na kolejích a druhá část ve *** hotelu → náklady na danou praxi by měly být v případě jedné praxe na jednom místě srovnatelné → Ačkoliv je denní limit 1500,- Kč, neznamená to, že je automaticky v pořádku ubytování v této výši → dbát na hospodárnost Zahraničí : Zaměstnanci (vč. doktorandů) - *** hotel Studenti Rodiny Hostely Internáty Turistické ubytovny VŠ koleje apod. 5 Přímá podpora - kapitola 7

K APITOLA 7 – P ŘÍMÁ PODPORA – S TRAVOVÁNÍ STUDENTI Na základě účetních dokladů z obchodu/stravovacího zařízení Nesmí alkohol (na účtence rozepsáno položkově) Cenový limit ČR: 180 Kč/osoba/den NEPRŮMĚRUJE SE! – nutno každý den doklad, aby vznik nároku Co den, to účtenka do limitu 180 Kč Zahraničí „Ceny v místě obvyklé“ Studenti a doktorandi 75% sazby stravného pro zaměstnance 6 Přímá podpora - kapitola 7

K APITOLA 7 – P ŘÍMÁ PODPORA – S TRAVOVÁNÍ ZAMĚSTNANCI Sazby stravného v rámci cestovního příkazu Nejsou nutné dokládat účtenky 7 Přímá podpora - kapitola 7

O SNOVA 1) Obecná pravidla z Příručky pro příjemce OPVK 2) Aplikace pravidel OPVK v rámci FSS 3) Vazba na klíčové aktivity projektu INZA resp. SOVA 8 Přímá podpora - kapitola 7

K APITOLA 7 – P ŘÍMÁ PODPORA – P OSTUP : STUDENTI Studenti Před praxí / stáží - nutno uzavřít smlouvu podle §51 Po praxi / stáži Vyúčtování Postup: doklady donést na příslušnou katedru; vyúčtování je součástí příslušné smlouvy §51 - doklady se nalepí na papír (není spec. formulář) – ten se přiloží celková částka se uvede do průvodky ke smlouvě Zpráva o cestě – kromě účelu cesty zdůvodnění „nezřejmých“ nákladů např. časová jízdenka, cesta navíc v rámci praxe apod. Smlouva §51 – podle vzoru + průvodka (viz školení Smlouva 51) Proplacení nákladů na pokladně FSS (2. patro, pí. Kozlová) Vyplněné vyúčtování: projde finanční kontrolou Pak jde na pokladnu – pí. Kozlová kontaktuje osobu napsanou v průvodce jako "smlouvu předkládá“ 9 Přímá podpora - kapitola 7

K APITOLA 7 – P ŘÍMÁ PODPORA – P OSTUP : ZAMĚSTNANCI Zaměstnanci Před výjezdem: Cestovní příkaz Podpis: přímý nadřízený, příkazce, správce rozpočtu a hlavní účetní Nutno schválení cestovního příkazu liniovým vedoucím - Tuzemské cesty : elektronické cestovní příkazy (v inetu, elektronické schvalování cesty) - Zahraniční cesty : Souhlas se zahraniční cestou Souhlas vedoucího pracoviště a vedení fakulty (proděkan pro zahraniční vztahy); pak pí. Hábová papírově (nutno zajistit podpisy finanční kontroly) automatické pojištění na dobu pobytu v zahraničí Možnost zálohy – řešit individuálně Po návratu: Vyúčtování cesťáku Zpráva o služební cestě Kromě účelu cesty zdůvodnění „nezřejmých“ nákladů 10 Přímá podpora - kapitola 7

O SNOVA 1) Obecná pravidla z Příručky pro příjemce OPVK 2) Aplikace pravidel OPVK v rámci FSS 3) Vazba na klíčové aktivity projektu INZA resp. SOVA 11 Přímá podpora - kapitola 7

V AZBA NA KLÍČOVÉ AKTIVITY INZA RESP. SOVA KA 5: Letní školy, workshopy, praxe a stáže KA 6: Zvyšování jazykových a odborných kompetencí u akademických pracovníků a ostatních pracovníků VŠ 12 Přímá podpora - kapitola 7

P ŘÍMÁ PODPORA - KA 5: L ETNÍ ŠKOLY, WORKSHOPY, PRAXE A STÁŽE Vazba na aktivity : a) Praxe a stáže u zaměstnavatelů odborné stáže bakalářských / magisterských studentů u zaměstnavatelů v ČR/ v zahraničí Přímá podpora např.: cestovné na místo stáže/ praxe a zpět cestování v rámci řešení úkolu stáže/ praxe stravné do výše 180Kč/ den ubytování b) Letní školy a workshopy práce pod dohledem expertů z praxe a zahr. Lektorů Přímá podpora viz výše 13 Přímá podpora - kapitola 7

PŘÍMÁ PODPORA - KA 6: ZVYŠOVÁNÍ JAZYKOVÝCH A ODBORNÝCH KOMPETENCÍ U AKAD. A OST. PRACOVNÍKŮ VŠ I. Zde může jít také o: konferenční poplatky, poplatky za kurzy záleží na rozpočtu (plánu) katedry Vazba na aktivity : 1) rozvoj jazykových kompetencí (AJ, NJ) akademických pracovníků zlepšování pedagogických dovedností v cizím jazyce zkvalitňování vlastního odborného projevu akademických zajištění na individuální bázi dle potřeb interních lektorů a jazykové kurzy v zahraničí poplatky za kurzy, pokud si je pracovník nejprve hradí sám + cestovné, ubytování, stravné v případě kurzu mimo Brno 14 Přímá podpora - kapitola 7

PŘÍMÁ PODPORA - KA 6: ZVYŠOVÁNÍ JAZYKOVÝCH A ODBORNÝCH KOMPETENCÍ U AKAD. A OST. PRACOVNÍKŮ VŠ II. 2) rozvoj odborných kompetencí - vysílání akademických pracovníků na: ‒ školení ‒ prestižní evropská pracoviště (délka pobytu dní) ‒ stáže interního lektora při instituci EU v souvislosti s inovací kurzu poplatky za kurzy, pokud si je pracovník nejprve hradí sám + cestovné, ubytování, stravné v případě kurzu mimo Brno 3) zvyšování ICT gramotnosti školení - na zdokonalování gramotnosti v oblasti ICT (pro možnost využití aktuálních multimediálních pomůcek ve výuce) poplatky za kurzy, pokud si je pracovník nejprve hradí sám + cestovné, ubytování, stravné v případě kurzu mimo Brno 15 Přímá podpora - kapitola 7

DĚKUJEME ZA POZORNOST Kontakt: Ing. Jana Švarzbergerová, kl. 5265, Ing. Tereza Modráková, kl. 4392, Kancelář: Přímá podpora - kapitola 7