TĚSTO LINECKÉ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, linecké, příprava, čajové pečivo Autor: Bc. Jana Tvrdíková Škola: Střední škola hotelnictví, gastronomie a služeb, Dlouhá 6, Litoměřice Anotace: Výukový materiál k technologii přípravy pokrmů pro III.ročník oboru kuchař - číšník 8 Dum: 48 8 Vypracováno: II.pololetí 2012/2013
CHARAKTERISTIKA Typická elastická konzistence lineckého těsta ho předurčuje k jeho využití. Typická elastická konzistence lineckého těsta ho předurčuje k jeho využití. Těsto se vyválí a pak vykrajuje, vypichuje, modeluje, řeže či lisuje. Těsto se vyválí a pak vykrajuje, vypichuje, modeluje, řeže či lisuje. V tradičním pekařství bylo stejně jako těsto kynuté pro svou plastičnost a poslušnost velmi oblíbené, neboť se z něj dal vytvarovat jakýkoliv motiv. V tradičním pekařství bylo stejně jako těsto kynuté pro svou plastičnost a poslušnost velmi oblíbené, neboť se z něj dal vytvarovat jakýkoliv motiv.
GRAFICKÁ PŘÍPRAVA
LINECKÝ KOLÁČ
LINECKÉ CUKROVÍ recepty.blesk.czrecepty.blesk.cz recepty.blesk.cz recepty.blesk.cz
ČAJOVÉ PEČIVO
ZDROJ Vlastní zkušenosti znalosti a poznatky z praxe Sedláčková, H. Technologie přípravy pokrmů 2, Fortuna, ISNB s