2 BEZMOTOROVÉ VOZÍKY 3 BEZMOTOROVÉ VOZÍKY PATŘÍ MEZI BEZKOLEJOVÉ MECHANIZAČNÍ PROSTŘEDKY POHYBUJÍ SE PO VODOROVNÉ PLOŠE TAŽENÍM NEBO TLAČENÍM PRACOVNÍKŮ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PŘEPRAVKY PŘEPRAVKY - přepravní prostředky se stohovacím systémem - patří mezi vratné obaly - kolují mezi výrobci a maloobchodníky - jsou dobře přizpůsobeny.
Advertisements

Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Komunikace řídících jednotek II. Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení.
Využití informačních technologií při řízení obchodního řetězce Interspar © Ing. Jan Weiser.
Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Vytápění Teplárny. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiálu:
Mobilní regály Sestava policových regálů, která je umístěna na pohyblivých podvozcích. Použití pojízdných regálových systémů značně zvyšuje skladovou.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
REGÁLOVÉ ZAKLADAČE - jsou skladovacím zařízením, které zajišťuje obsluhu regálů v úzkých manipulačních uličkách - navazují na stohovací jeřáby - jejich.
F YZIKÁLNÍ VELIČINA - HUSTOTA Ing. Jan Havel. Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Materiál je určen pro bezplatné používání.
Zpracoval Ing. Jan Weiser Velkoobchodní sklady (technické charakteristiky a vybavení)
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: ročník oboru strojírenství.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 2. ročník oboru strojírenství Vzdělávací.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Manipulace s materiálem, inovuje výuku použitím multimediálních.
TŘENÍ Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_18_29.
MECHANIZAČNÍ PROSTŘEDKY CHARAKTERISTIKA MECHANIZAČNÍ PROSTŘEDKY - mají stále větší význam v různých oblastech průmyslu, zemědělství, stavebnictví,
ZÁKLADNÍ POJMY I. Pozemní komunikace - dopravní cesta určena k užití silničními a jinými vozidly a chodci Dálnice a silnice pro motorová vozidla -pozemní.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 21 AnotaceDruhy,
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad strojů a zařízení pro svislou dopravu ve.
Mechanické vlastnosti technických materiálů
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: 3. ročník oboru strojírenství.
Mgr. Milan Pechal, Ing. Zdeněk Hlavačka
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Základy automatického řízení 1
Poměr Co je poměr. Dělení v daném poměru..
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Zákonná úprava užívání osobních přepravníků (Segway)
1. Význam a úkoly technického kreslení Technická dokumentace
Výstupní zařízení počítače - tiskárny
Poměr.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
ARTE POVERA Tematická oblast
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Zařízení na přepravu teplých pokrmů a nápojů
Algoritmizace - opakování
Algoritmizace - opakování
AUTOMATIZAČNÍ TECHNIKA Mechanické řízení
OBSLUHA V DOPRAVNÍCH PROSTŘEDCÍCH
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Základy plošné CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MA_ZP_05
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
Obráběcí CNC centra VY_32_INOVACE_39_794
MOTOROVÉ VOZÍKY. MOTOROVÉ VOZÍKY MOTOROVÉ VOZÍKY - zajišťují přepravu materiálů, manipulaci s nimi, jeho ukládání a přemísťování ve všech oblastech.
Poměr Co je poměr. Změna v daném poměru..
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT   Vzdělávací materiál: Prezentace Určen pro: ročník oboru strojírenství.
OBSAHY ROVINNÝCH ÚTVARŮ
Název školy Základní škola Jičín, Husova 170 Číslo projektu
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
VY_32_INOVACE_ Regulace
Poměr v základním tvaru.
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
MATEMATIKA Poměr, úměra.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
VY_32_INOVACE_
Kladkostroje a visuté kočky
Řemenové převody VY_32_INOVACE_31_ 619
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Opakování 3 Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
Ekonomika podniku STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Měření objemu pevných látek
Název materiálu: VY_32_INOVACE_12_JEDNODUCHÉ LEŠENÍ 2_Z2
Název materiálu: VY_32_INOVACE_11_JEDNODUCHÉ LEŠENÍ 1_Z2
Poměr Co je poměr. Dělení v daném poměru..
Poměr v základním tvaru.
Vzdělávání jako hlavní složka řízení lidských zdrojů
Transkript prezentace:

2 BEZMOTOROVÉ VOZÍKY

3 BEZMOTOROVÉ VOZÍKY PATŘÍ MEZI BEZKOLEJOVÉ MECHANIZAČNÍ PROSTŘEDKY POHYBUJÍ SE PO VODOROVNÉ PLOŠE TAŽENÍM NEBO TLAČENÍM PRACOVNÍKŮ

4 ROZDĚLENÍ VOZÍKŮ

5 1. BEZMOTOROVÉ VOZÍKY BEZ ZDVIHU A) dvoukolové (rudlík) B) tří-čtyřkolové C) pojízdné plošiny D) jednokolové

6 2. BEZMOTOROVÉ VOZÍKY SE ZDVIHEM BEZMOTOROVÝM A) nízkozdvižné vidlicové B) nízkozdvižné traferové C) vysokozdvižné D) jeřábové bezmotorové vozíky

7 3. BEZMOTOROVÉ VOZÍKY SE ZDVIHEM MOTOROVÝM A) vysokozdvižné B) jeřábové C) speciální (pro obsluhu regálů)

8 CHARAKTERISTIKA VOZÍKŮ

9 1. BEZMOTOROVÉ VOZÍKY BEZ ZDVIHU - jsou jednoduchá dopravní a manipulační zařízení - pro manipulaci s menším množstvím materiálu - pro převážení na krátké vzdálenosti - vyžadují zručnost

10

11 2. BEZMOTOROVÉ VOZÍKY SE ZDVIHEM BEZMOTOROVÝM - nenáročné, výrobně jednoduché, poměrně levné mechanizační prostředky - pro nadzvednutí břemene a převoz materiálů na přepravních prostředcích - pro ukládání materiálů do menších výšek

12 - zdvih je zajištěn zařízením pákovým nebo ručně ovládaným hydraulickým Použití: - v provozech s malým rozsahem manipulací, které se nepravidelně opakují

13 Nízkozdvižný BV vidlicový vozíkRuční vysokozdvižný Vysokozdvižný BVJeřábový vozík – ruční hydraulický

14

15 3. BEZMOTOROVÉ VOZÍKY SE ZDVIHEM MOTOROVÝM - pro mezivýrobní operace, v menších skladech s menším množstvím materiálů - určeny k manipulaci s menšími břemeny - mají ruční pojezd a motorový zdvih - slouží pro obsluhu skladových zařízení (regály)

16 Vychystávací vozík Toyota Vysokozdvižný ruční s motor. zdvihem F 10M

17 Vysokozdvižný vozík ručně vedený F 6 A – akumulátorový zdvih

KONTROLNÍ OTÁZKY : 1.Rozdělte vozíky podle druhu pohonu. (3) 2.Rozdělte vozíky podle způsobu práce a použití. (alespoň 6) 3.Napište názvy 3 skupin bezmotorových vozíků. 4.Ke každé skupině napište 1 příklad vozíku. 5.Co znamená nízký nebo vysoký zdvih u vozíků ? (rozmezí v cm) 6.Charakterizujte vysokozdvižné BV s motorovým zdvihem.

Odkazy : K. Mičkal, J. Jindra: Mechanizační prostředky II.