NÁKLADY VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK a MOŽNOSTI JEJICH KONTROLY IODA, z.s. ČVUT Fakulta dopravní.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SOUPIS STAVEBNÍCH PRACÍ, DODÁVEK A SLUŽEB
Advertisements

Aspe - systém pro řízení stavebně investičních projektů
Název školy: Střední odborná škola stavební Karlovy Vary, Sabinovo náměstí 16, Karlovy Vary Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ Název materiálu: VY_32_INOVACE_08_ROZPOČTOVÁNÍ.
Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ
Prezentace společnosti B&C Dopravní systémy s.r.o. Společnost se zabývá aplikováním sofistikovaných metod využitelných pro poznávání, řízení a regulaci.
Českomoravská záruční a rozvojová banka a evropské peníze.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Postupy pro zadávání zakázek při pořizování zboží, služeb či stavebních prací z prostředků finanční podpory OP VK.
Studie integrovaných dopravních systémů hromadné přepravy osob
Financování stavební zakázky
Ing. Jana Korytárová, Ph.D.
PROBLEMATIKA STANOVENÍ MINIMÁLNÍ CENY DOPRAVNÍHO VÝKONU
FINANCOVÁNÍ ŠKOLSTVÍ.
Moderní způsob zjišťování postojů veřejnosti k veřejné hromadné dopravě osob Ing. Zdeněk Strádal.
MINIMÁLNÍ CENA DOPRAVNÍHO VÝKONU
Patnácté výročí založení společnosti CZECH Consult, spol. s r.o. (1995 – 2010) – patnáct let práce v oblasti dopravy a dopravního inženýrství. Děkujeme.
Nejčastější chyby při vyúčtování dotací EVVO z rozpočtu kraje Kontakt: Ing. Hana Jadviščoková
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
Způsobilé výdaje poskytovatelů sociálních služeb pro Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Povodně a finanční pomoc Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Tisková konference
Smluvní zajištění Pražské integrované dopravy
Řízení nákladů a ceny stavby
SOUPIS STAVEBNÍCH PRACÍ, DODÁVEK A SLUŽEB
25. srpna EUro Finance Consulting EUFC CZ s.r.o. Analýza celkové energetické spotřeby Libereckého kraje Liberec, 25. srpna 2009.
Ing. Renáta Schneiderová Heralová, Ph.D.
METODIKA PROJEKTU Postavení a význam cestovního ruchu v České republice Přínosy cestovního ruchu pro Českou republiku sledované období červen.
Typy projektů realizovaných v rámci Regionálního operačního programu NUTS 2 Jihovýchod 2007–2013 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice.
Autor: Ing.Holenda Jiří
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
„Elektronické“ Veřejné zakázky Vladimír Šiška náměstek ministra ředitel sekce ISVS.
PREZENTACE ŘSD ŽOFÍNSKÉ FÓRUM Ing. Jan Kroupa generální ředitel ŘSD ČR.
Smluvní výtahy ve výstavbě Poptávka, nabídka, smlouva o dílo, plnění
PODNIKY V ČR VÝSLEDKY EMPIRICKÉHO ŠETŘENÍ KONKURENCESCHOPNOSTI PODNIKŮ Ladislav Blažek Výzkum konkurenceschopnosti podniků realizovaný v rámci Centra konkurenční.
Varianta č. 2 - Výrobci A, C - plátci DPH, B není plátce DPH A Vstupy PH % FinančníB úřad Vstupy 12.
Zadávací dokumentace Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Naklady a jejich členění
ŘÍZENÍ STAVEBNÍHO DÍLA I Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
Aspe® systém pro řízení stavebně investičních projektů.
Název předmětu : Rozpočtování staveb Identifikace předmětu : Bc./Oceňování majetku - PRA_OMP, PRA_OMK Cíle předmětu: Základní teorie a praktické postupy.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Název předmětu : Rozpočtování staveb Identifikace předmětu : Bc./Oceňování majetku - PRA_OMP, PRA_OMK Cíle předmětu: Základní teorie a praktické postupy.
 projektová dokumentace pro územní řízení 2009  žádost o vydání územního rozhodnutí září 2010  vydání územního rozhodnutí srpen 2011  nabytí právní.
Projekty ITI pro zlepšení společného IDS Prahy a Středočeského kraje Ing. Radim Vysloužil.
PROVÁDĚCÍ PŘEDPISY transparentní novela zákona Vlastimil Fidler 1.
Veřejné zakázky Statistika Rok 2014 a vývoj ÚRS PRAHA, a.s. – inženýrská a poradenská organizace.
Hospodaření rozpočtů územních samosprávných celků za rok 2005 Mgr. Oldřich Hájek.
Cena dopravního výkonu v dlouhodobé smlouvě o zajištění dopravní obslužnosti veřejnou linkovou dopravou Kroměříž
Hospodaření nepodnikateských organizací 1 Finance a řízení - rozpočty.
Řízení investičních projektů DSZ DÚR DS ZBV RS DVZ DSP Systém Aspe.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Projekt „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Zadávání veřejných zakázek Ing. Jana Nedrdová Ústí nad Labem,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
VINCI Energies VINCI Energies: Zkušenosti dodavatele elektromontážních prací 4. Ročník konference Fungování energetických trhů v ČR a EU 22. října 2008.
Materiál je určen pro 4. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
Zákon o sociálním bydlení pohledem obcí a menších měst Ing. Radim Sršeň, Ph.D., 1. místopředseda.
Seminář pro žadatele k 5. výzvě IROP „ VYSOCE SPECIALIZOVANÁ PÉČE V OBLASTECH ONKOGYNEKOLOGIE A PERINATOLOGIE " Ing. Oldřich Hnátek Zadávání a kontrola.
Financování výstavby a modernizace dopravní infrastruktury v ČR
Požadavky na položkový rozpočet u zakázky na stavební práce
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část
Železniční doprava pro kraje Praha, 28. listopadu 2016
FINANCOVÁNÍ KNIHOVNY PŘED ÉROU OPERAČNÍCH PROGRAMŮ
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav technicko-technologický
PROCES ZÍSKÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Z POHLEDU DODAVATELE STAVBY
18. Zasedání Zastupitelstva obce Nezvěstice
Program Prevence před povodněmi I. až IV. etapa
Problematika MHD v městech SR Bojnice 30. září 2010
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Fakulta dopravní ČVUT v Praze konference IDS, Žďár nad Sázavou
Konference Dopravní Infrastruktura Litomyšl 2019
Transkript prezentace:

NÁKLADY VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK a MOŽNOSTI JEJICH KONTROLY IODA, z.s. ČVUT Fakulta dopravní

KALKULACE NÁKLADŮ a JEJICH KONTROLA ZADAVATELI VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK STAVEBNÍ OBJEKT vs. DOPRAVNÍ VÝKON Ve STAVEBNICTVÍ -existují ceníky (orientačních a směrných) cen materiálů a stavebních prací -existuje normativní základna pracnosti (množství práce) a spotřeby materiálu jednotlivých stavebních prací uvedených v ceníku -lze na základě výkazů výměr (v projektu) přesně stanovit rozsah prací dodavatele -ke kalkulaci nákladů na realizaci stavby je možno využít širokou datovou základnu společností (ÚRS, Callida, RTS aj.) -existuje (byť jen obecně uznávaná) struktura a metodika kalkulace nákladů -odběratel a dodavatel spolu obvykle uzavírají smlouvu, jejíž součástí je detailní položkový rozpočet -výběrová řízení probíhají obvykle s využitím tzv. slepých (položkových) rozpočtů DODAVATEL STAVBY realizuje stavbu BEZ DOTACÍ. (příp. příjemcem dotací je investor) Pro DOPRAVNÍ OBSLUŽNOST -NEexistují ceníky (orientačních a směrných) cen dopravních výkonů -NEexistuje normativní základna pracnosti a spotřeby pohonných hmot, energií jednotlivých dopravních výkonů -NEexistuje klasifikace (kategorizace) dopravních prostředků, o kterou by se opírala normativní základna -NEprovádí se soupis prací (svým způsobem obdoba výkazu výměr) anebo je tento často bagatelizován na pouhý rozsah dopravních výkonů -NElze využít žádnou oficiální (ani komerční, ani nekomerční) datovou základnu -NEexistuje žádná legislativně předepsaná metodika kalkulace nákladů -objednatel a dopravce spolu obvykle uzavírají smlouvu (jejíž plnění je navíc často dlouhodobé), ve které deklarují pouze hrubé členění nákladů DOPRAVCE realizuje dopravní výkon JEN DÍKY DOTACÍM.

DOTACE NA ZAJIŠTĚNÍ DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI podle poskytovatele dotace a podle druhu dopravy V roce 2014 byly celkové dotace ve výši téměř cca 20 mld. Kč. Z toho šlo téměř 6 mld. Kč na autobusovou (VLD bez MHD) a necelých 14 mld. Kč na železniční (ŽOD) dopravu.

DOTACE NA ZAJIŠTĚNÍ DOPRAVNÍ OBSLUŽNOSTI na železniční osobní dopravu a na autobusovou dopravu V roce 2014 byly celkové dotace do ŽOD ve výši téměř 14 mld. Kč, z čehož 48% bylo z rozpočtu krajů (resp. 70% spolu s dotací MD krajům) a 30% šlo z rozpočtu státu (MD). V roce 2014 byly celkové dotace do VLD (bez MHD) ve výši téměř 6 mld. Kč, z čehož 90% bylo z rozpočtu krajů a 10% z rozpočtu obcí.

Pokud se Vám naše prezentace líbila, budeme rádi, začnete-li také využívat naše webové databáze: a