Kodex – úvodem J. Doležel - Katedra křesťanské sociální práce CMTF UP 1. K čemu je takový dokument? „Repetitio est mater studiorum“ 2. Napětí mezi ideálem.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Přístupnost jako komplexní problematika eGovernmentu Michal Rada Iniciativa informatiky pro občany.
Advertisements

Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
Strategické plánování rozvoje územních celků a neziskové organizace Zuzana Guthová, Rosa - společnost pro ekologické informace a aktivity.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
PROJEKTOVÉ ŘÍZENÍ. Organizace projektu  Jedná se o optimální uspořádání lidí, věcí a nehmotných složek aktivit do struktur  Jednotlivé složky se uspořádají.
Motivace 1.úvodní pojmy 2. pracovní motivace 3. stimulace
Řízení dokumentace.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Plánování, audit Katedra řízení Ekonomická fakulta Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
Česká legislativa sociálních služeb – hodnoty a etická dilemata
Základní otázky rozvoje informatizace Ing. Dana Bérová náměstkyně ministra – ředitelka sekce Jihlava,
TMG Radka Veselá IV/17 Stimulátory Motivátory Správné vedení firmy.
Jaroslava Sýkorová Milena Tomášková Karlovy Vary, 2014
Podpora poskytovatelů ve zlepšení kvality poskytovaných služeb
Archivní a spisová služba a organizace práce Ing. Radim Jäger.
Představení projektu CZ.1.04/3.1.03/ Individuální vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb v oblasti zavádění standardů kvality, strategického.
PERSONÁLNÍ INFORMAČNÍ SYSTÉM PhDr. Vlasta Leštinská Mgr. Pavel Kocián
Pracovní skupina Pracovní skupinu tvoří určitý počet osob na jednom pracovišti, kteří jsou spjatí společnou činností, vnitřní strukturou sociálních pozic.
- manažerská práce je závislá na lidských zdrojích - manažeři uskutečňují cíle podniku prostřednictvím svých spolupracovníků - personální management se.
W.P Výbor regionů Stanovisko ke sdělení Komise pro Radu, Evropský parlament, Ekonomický a sociální výbor a Výbor regionů „Posilování místní dimenze.
Definice motivace Teorie motivace Stimulace
Další vývoj přiřazování kvalifikací k EQF v České republice Miroslav Kadlec, Praha,
DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURA ČR: Jakým směrem se ČR vydá na křižovatce dopravní infrastruktury budoucnosti? , Praha CESTA PRVNÍ: Důvody investic.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
1 Týmová práce TYMP 1/ C1 Význam týmové práce. Tým a skupina. Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV.
Principy SPIS pro legislativu eGovernmentu Aleš Kučera – NOVELL eGovernment Expert Forum , ISSS, Hradec Králové.
SEKTOROVÉ DOHODY význam, příprava, realizace. Co je Sektorová dohoda?  Unikátní nástroj umožňující významně ovlivnit rozvoj lidských zdrojů v ČR prostřednictvím.
Role vysokoškolského pedagoga ve WBL PaedDr.Vanda Hájková, Ph.D
MARKETING.
MV RPS, 1. červen 2005 RPS/CSF Česká republika 2004>2006 Rámec podpory Společenství Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Implementace veřejného zájmu Veřejné politiky. CYKLUS VEP  KDE JSME ? (identifikace a formulace VZ) - různé varianty řešení problému (kriminalita, dopr.
Projekt Zdravé město a místní Agenda 21 Ing. Soňa Krátká
Kodex – úvodem J. Doležel - Katedra křesťanské sociální práce CMTF UP 1. K čemu je takový dokument? „Repetitio est mater studiorum“ 2. Jak vypadají obdobné.
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“. Proces definice SKSS Fáze – 2002 – hledání nastavení sociálních služeb v postkomunistickém období,
Profesionální pečovatelé Registrační číslo: CZ.1.04/5.1.01/ Projekt mezinárodní spolupráce Charit z ČR, Slovenska a Německa –
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 10: Personální řízení v MSP.
Úprava „Pravidel řízení o přiznání finanční podpory JMK pro rok 2016 v oblasti podpory poskytování soc. služeb„ ODDĚLENÍ EKONOMIKY A KONTROLY
1 Projekt Brno-Zdravé město. 2 Cíl zlepšení zdraví a kvality života obyvatel podpora udržitelného rozvoje Projekt Zdravé město Zásady mezioborová spolupráce.
PRINCeGON – metodika řízení projektů Ministerstva vnitra
Etika a realita Jana Vojtíšková Ústav všeobecného lékařství 1. LF UK Praha Praktická lékařka Praha.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Autorita Schopnost získat si respekt podřízených. Rozlišujeme formální, neformální a odbornou autoritu Autoritativní styl řízení Styl řízení založený.
Kohezní politika v ČR Kohezní politika v ČR JUDr. Olga Letáčková ředitelka úseku řízení kohezní politiky Poslanecká sněmovna PČR 24. dubna 2014, Praha.
Vytrvalostí a dalším vzděláváním k vyšším kompetencím v oblasti tělesné kultury a zdravého životního stylu SPORTEM PRO LEPŠÍ ŽIVOT Vzděláváním k vyšším.
Projekt „Rozvoj místního partnerství a trhu práce“. CZ.1.04/5.1.01/ realizováno O.S. „Rozkvět zahrady jižních Čech – místní akční skupina“ a partnery.
Neziskový sektor jako partner. Národní úroveň Pracovní skupina „NNO a regionální rozvoj“ - otevřená platforma NNO na národní úrovni - téma: regionální.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autor práce:
Komunikační a prezentační dovednosti / C2b
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Evaluace v mateřských školách
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza motivačního a stimulačního systému ve vybraném podniku.
Co je ekonomie? 1. seminář TNH 1
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení zaměstnanců ve vybraném.
Lidé, procesy, partnerství
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Síť Mateřských center o.s.
STANOVISKO SKAV, o. s. K PROFESNÍMU STANDARDU KVALITY UČITELE
IP Alena Kopáčková (DFP)
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Cyklus kvality z pohledu kariérového poradenství
Finanční situace systému veřejného zdravotního pojištění a úhrady zdravotní péče v roce 2009 Praha, 20. listopadu 2008.
Zasedání RSK
KOMUNITNÍ PLÁN PÉČE Benešov nad Ploučnicí
Základní údaje Samostatná městská část od roku 1994 Rozloha 1 353,1 ha
Lidé, procesy, partnerství
Transkript prezentace:

Kodex – úvodem J. Doležel - Katedra křesťanské sociální práce CMTF UP 1. K čemu je takový dokument? „Repetitio est mater studiorum“ 2. Napětí mezi ideálem a realitou – princip graduality 3. Implementace?

2 základní funkce „Kodexu“ Sdělení směrem ven – PR, veřejný a kontrolovatelný závazek, nástroj komunikace s partnery Sdělení dovnitř – prostředek identifikace spolupracovníků, východisko vlastního pojetí a rozvoje kvality

Prostředek identifikace spolupracovníků Kvalifikovaní a motivovaní spolupracovníci a jasný profil organizace. Pracovní výkon je fatálně závislý na motivaci. „Co“ se bude konat (např. poskytnutí paliativní péče v hospici nebo potravinový servis v poradně pro uprchlíky) = vnitrofiremní směrnice, pokyny a normy „Atmosféra“ realizované služby (např. trpělivost, laskavost, pocit přijetí atd.)= lidé Motivační rozvoj spolupracovníků Nedostatečný, nekultivovaný nebo zcela chybějící profil = proč pracovat právě pro tuto a ne jinou organizaci? Vytváření a osvojení prostřednictvím svobodné diskuse na všech úrovních Zdroj dynamiky organizace a naplnění jejích cílů Svobodný prostor rozhodnutí (dále) s organizací nespolupracovat. Iluze totožné identifikace všech. Vždy jen na způsob přibližování (princip graduality).

Jak vznikal Kodex ? (osobní dokumentace) 5. verze verze verze verze Schválený text ČBK

Napětí mezi ideálem a realitou – princip graduality Schválená verze Kodexu Preambule Kodex Charity představuje ideál účasti každého jednotlivce na jejím díle a ideál její činnosti jako instituce.

Napětí mezi ideálem a realitou – princip graduality Verze z Preambule Kodex pracovníků Charity shrnuje zásadní vlastnosti účasti na díle katolické Charity ve formě „ideálů“. Jejich jasné konstatování nemá být nátlakem, ale spíše motivujícím pozváním na cestu k jejich postupné realizaci. Charita v ČR je společenstvím těch, kteří, byť „ideálům“ Charity stále vzdáleni, putují k nim. Během tohoto putování se každý pracovník bude nacházet na jiném úseku cesty k „ideálům“. Taková rozmanitost je v Charitě přirozená a žádoucí. Základní pozvání k postupné a přiměřené identifikaci s „ideály“ Charity platí však pro všechny bez rozdílu životních názorů, vyznání a spirituality, na prvním místě pro vedoucí pracovníky.

Implementace? Osvěta nových spolupracovníků Iniciování a moderování svobodného dialogu o profilu Charity na vlastním pracovišti v souladu s Kodexem jako „ukazatelem“

Implementace? Kodex Charity ČR bude vždy rámcovým dokumentem Strategické plánování, rozvoj kvality v souladu s vlastním „Kodexem“

Díky za pozornost a jsem k dispozici pro otázky.