Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
P ODPORA TRANSFORMACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Ivana Příhonská Praha /
Advertisements

Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Azylové domy. poskytují pobytové služby na přechodnou dobu osobám v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení.
„ MNOHO LIDÍ SE DOSTALO D Á L, NEŽ MOHLI, PROTOŽE SI O NICH NĚKDO JINÝ MYSLEL, ŽE MOHOU.“ Centrum pro sluchově postižené Hodonínsko, o.p.s.
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Magdaléna Štochlová, Aleš Lang 11. září 2013 Komunitní služby v oblasti bydlení.
KONCEPT A MOŽNOSTI PODPORY SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ Svatava Škantová MPSV 7. října 2015, Praha.
Mgr. Břetislav Košťál, DiS. ambasador projektu "Na vlastní kůži" Deinstitucionalizace a reforma péče o duševní zdraví v ČR Konference Na vlastní kůži 19.4.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
„MEZIMO“ Podpora znevýhodněné mládeže k posílení pracovní integrace, dalšího vzdělávání či odborné přípravy prostřednictvím mezinárodní mobility Projekt.
Ústav vs. Komunitní služba Domov Háj. Objekt Pětipatrová budova. Rodinný dům. Je běžné žít na ubytovně nebo v hotelu? Napořád? ústav komunitní služba.
Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Fokus Praha o.s. Nová struktura vedení Fokusu Praha – rok 2005.
Biometrické snímací zařízení k VIS projekt spolufinancovaný z ročního programu 2009 Fond pro vnější hranice (FVH)
Centra denních služeb. poskytují ambulantní služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení,
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Domov pro osoby se zdravotním postižením Všebo ř ice Z ř izovatel: Ústecký kraj Adresa: Pod Vodojemem 312/3C, Ústí nad Labem Vznik: v roce 1995.
Městský úřad Šumperk Implementace modelu CAF
Domácnosti v domcích rodinného typu – zkušenosti, komplikace, perspektivy.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Chráněné bydlení. pobytová služba poskytovaná osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu zdravotního postižení nebo chronického onemocnění, včetně.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Informační a poradenské centrum ZČU
Dokument KAP MSK - obsah
Dětský domov a Základní škola Liptál
Plánování rozvoje sociálních služeb Ústecký kraj
Projekt CESTA KE ZMĚNĚ Registrační číslo: CZ /0.0/0.0/16_053/
Seminář Evaluace poskytovatelů „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z.
Členská schůze MAS Nepomuk,
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
Pracovní motivace a její naplnění u zaměstnanců ve vybraném kraji
Vize a požadavky Karlovarského kraje SPRSS JUDr. Tatjana Kašlíková, Mgr. Ilona Čtvrtníková, Mgr. Ferdinand Raditsch Aktivita je součástí projektu ‚Podpora.
Analýza kvality života aneb proč, jak a pro koho …
Globální grant Operační program Rozvoj lidských zdrojů
Lidé, kteří pečují o své blízké s postižením
Závěrečná konference Zlín,
Hlavní město praha a integrace cizinců
Vize a požadavky Karlovarského kraje SPRSS JUDr. Tatjana Kašlíková, Mgr. Ilona Čtvrtníková, Aktivita je součástí projektu ‚Podpora procesu střednědobého.
Společenská odpovědnost ve školství
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
Základní informace o poskytovateli
Tato prezentace byla vytvořena
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Děti na cestě z ústavů Zlata Brůžková, LUMOS
2. ROČNÍK KONFERENCE K RODINNÉ POLITICE MĚSTA OLOMOUCE,
Ošetřovatelský proces v primární péči
Úloha kraje v síťování sociálních služeb
Situace na trhu práce v Olomouckém kraji
Situace na trhu práce v Olomouckém kraji
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
A jako ASISTENT PhDr. Jitka Kendíková
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
kam vlastně směřujeme ??? 
PhDr.Hana Pazlarová, Ph.D
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Standardy činností sociální práce ve veřejné správě příspěvek Hradec Králové Praha Systémová podpora sociální práce v obcích reg. č. CZ /0.0/0.0/15_017/ ,
Projekt Komplexní program podpory ke zvýšení zaměstnanosti žen na trhu práce v Ústeckém kraji PRÁCE PRO KAŽDOU Registrační číslo projektu.
Základní Listina Projekt: „Aktualizace procesu komunitního plánování sociálních služeb v ORP Šternberk“, reg. číslo CZ /0.0/0.0/16_063/
„Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v Moravskoslezském kraji II“, reg. č. CZ.1.04/3.1.00/A ZÁVĚREČNÁ KONFERENCE Ostrava.
Online databáze pro ohrožené rodiny a děti v ORP Chrudim SÍŤ POMOCI A PODPORY na Chrudimsku V RÁMCI PROJEKTU EFEKTIVNÍ ŘÍZENÍ SÍTĚ SLUŽEB PRO OHROŽENÉ.
Projekt „Plánování sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Projekt CESTA KE ZMĚNĚ II
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
- ČESKY SEVER Sociální podnik a OPZ •.
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
DOPAD NOVÉ DRUHOLOGIE SOCiÁLNÍCH SLUŽEB NA KLASICKÉ SLUŽBY SOCIÁLNÍ PÉČE Daniela Lusková.
Transkript prezentace:

Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státním rozpočtem České republiky. 1 ROZVOJ KVALITY ŽIVOTA UŽIVATELŮ DZP UHERSKÝ BROD Ing. Martin Bříštěla

 organizace:  Sociální služby Uherské Hradiště, p. o.  Štěpnická 1139, Uherské Hradiště  sociální služba:  Domov pro osoby se zdravotním postižením Uherský Brod  Okružní 1519, Uherský Brod  IČ0:  Telefon:   www:  Osoba zodpovědná za proces zvyšování kvality:  Ing. Martin Bříštěla, vedoucí DZP Uherský Brod  Zřizovatel organizace:  Zlínský kraj  Kontaktní adresa: třída Tomáše Bati 21, Zlín ZÁKLADNÍ ÚDAJE O ZAŘÍZENÍ

Počátky změn  Zahájení procesu transformace ve Zlínském kraji  Změna přístupu ke klientům z přepečovávání na individuální přístup s využitím dovedností a schopností uživatele  Návštěva kanceláře Veřejného ochránce práv  Snížení počtu lůžek na pokojích  Rekonstrukce zázemí (koupelny, WC)

 Vytvoření skupiny pracovníků k individualizaci (IPP) a nácvikům samostatnosti a soběstačnosti (dříve nácviky „transformace“)  Snížení počtu vícelůžkových pokojů  Naplňování a revize individuálních plánů klientů  Dovybavení prostor pro cvičnou kuchyňku Humanizace a začátky nácviků

 Spolupráce s podporovatelem  Mapování potřeb uživatelů  Sdílení zkušeností a dobré praxe  Odstraňování ústavních prvků Projekt A9 – Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji

 Revize individuálních plánů  Individuální rozvoj kompetencí klientů za účelem přechodu do komunitního typu služby – cílené nácviky (zejména péče o domácnost, využívání veřejných služeb) Výstupy z projektu

 Zjištění potřeby rozvoje AAK v zařízení  Vyhledávání možností využití veřejných služeb  Stáže v zařízeních, které již procesem transformace prošly  Vytipování uživatelů, kteří mohou odejít do Chráněného bydlení (2 uživatelé – CHB Uherské Hradiště).  Nutnost zajištění návazných sociálních služeb nebo vyhledání zaměstnání pro uživatele

 Možnost uplatňování autonomie vůle  Individuální přístup (nákupy, využívání služeb s klíčovým pracovníkem až do fáze, kdy je klient schopen toto provést sám)  Možnost přípravy jídla a volby nácviků k získání a udržení nových kompetencí (vaření, praní, žehlení)  Upevnění vědomí uživatele, že nepotřebuje stávající podporu personálu Reálné zvýšení kvality života

 Chráněné bydlení  Snížení kapacity – vyšší míra individualizace péče  Tréninkové bydlení  Možnost návazných služeb  Zvyšování kvalifikace pracovníků Vize a další rozvoj služby

 Kvalita života našich klientů je naší prioritou, proto děláme vše pro zkvalitnění jejich života. Bereme však v úvahu to, že jsou to pro nás lidé se svými potřebami a sny a ne čísla a statistiky, proto chceme dát možnost uplatnit autonomii vůle každého jednoho z nich bez ohledu na splnění zadaného cíle.  Jde o nekončící proces, který vyžaduje čas, trpělivost a ochotu všech spolupracujících stran, kdy odměnou je rovnocenný život klienta v rámci běžné populace. Závěr

Děkuji za pozornost