KONFERENCE OD ANALÝZ KE KOORDINACI SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V DĚČÍNĚ ING. RENÁTA GREŠÍKOVÁ Kvalita služeb a potřeby člověka.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání seniorů není jen zájmové vzdělávání
Advertisements

Agrese u lidí s mentální retardací a s autismem
Bezpečnost, bezpečnostní hrozby a rizika
Osoby propuštěné z výkonu trestu a sociální pomoc poskytovaná veřejnou správou Mgr. Jiří Sejbal, Oddělení sociální prevence a pomoci , Odbor sociální.
POTŘEBY, HODNOTY, ZÁJMY Mgr. Michal Oblouk.
Česká legislativa sociálních služeb – hodnoty a etická dilemata
TEORETICKÉ OTÁZKY BEZPEČNOSTI
Abraham Maslow zakladatel humanistické psychologie
Integrovaný plán rozvoje města Ústí nad Labem - Centrum Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj „Vize přestane být snem“
Registrační číslo projektu: VY_32_INOVACE_MAM_KC_3_14
Koncepce pracovníka a pracovní skupiny v řídicích strategiích Borek Bernard.
TMG Radka Veselá IV/17 Stimulátory Motivátory Správné vedení firmy.
 Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Občanská nauka Ročník:
Nitro a osobní historie člověka o kterého se staráme Doc. Ing. Aleš Opatrný, Th.D. KTF UK v Praze Sekce spirituální péče Společnosti lékařské etiky ČLS.
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
¨ Kriminogenní faktory
9.Národní konference kvality ve VS Ing. Kamil Rajsigl, vedoucí Organizačního odboru Magistrátu města Brna Kvalita v základních územně samosprávných celcích,
SOCIÁLNĚ TERAPEUTICKÉ DÍLNY MPSV
Sociální podnik sociální ekonomika. Pojetí sociální firmy Sociální firma je konkurenceschopný podnikatelský subjekt působící na běžném trhu jehož účelem.
Konference Evropa regionů – priorita ELS-ED
Personální management
Humanistické a existenciální teorie v SP
MAS a podpora sociálního podnikání Sociální podnikání a sociální bydlení Konference MAS
Konference Brno - město pro rodiny Poradní sbor Rady města Brna pro rodinu Shrnutí realizovaných pro-rodinných činností Mgr. Ing. Pavel Šmýd,
UČENÍ = PROCES JEHOŽ VÝSLEDKEM JE ZMĚNA PSYCHICKÝCH JEVŮ, DISPOZIC K NIM A JEJICH VNĚJŠÍCH PROJEVŮ.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika KLÍČOVÁ SLOVA:
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Vzor titulní strany: Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost Každý nový snímek musí mít logo a název projektu včetně čísla!!! Rozložení.
PROGRAM ŘS Přivítání a úvodní slovo RNDr. Aleny Raškové 2
Závěrečná konference k projektu
Motivace Motivace-aneb nestavějte domeček z karet Motivace je psychický proces vedoucí k energetizaci organismu. psychický Motivace usměrňuje naše chování.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
9. Národní konference kvality ve veřejné správě Jak uřídit strategii? Ing. Karel Macků.
Životní úroveň obyvatel v České republice
Jana Heřmanová Ústav ošetřovatelství
Chudoba jako sociální problém
Management - Motivování
Management Přednáška 5: - Výběr a rozmístění pracovníků
Řízení a plánování kariéry
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Monitorovací systém sociálních služeb města Plzně k podpoře dotační politiky Mgr. Karolína Vodičková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
Konference Transformace a deinstitucionalizace soc. služeb – od 9.00 do hodin druhého dne Hradec Králové Individuální projekt odboru.
Motivace, vůle. 1. Vypište všechno, co potřebujete k tomu, abyste měli radost / byli spokojení 2. Zkuste uvedené potřeby roztřídit do skupin na biologické,
Definice, základní pojmy
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Mgr. Jana Hanzlíková náměstkyně ministryně Sekce pro ochranu práv dětí a sociálního začleňování 10. dubna 2014.
Strategie sociálního začleňování na období let 2012 – 2020 Příspěvek ke konferenci "Sociálně vyloučené lokality - vznik, rizika, možnosti řešení"
Středisko křesťanské pomoci v Praze Představení SOS centra Diakonie ČCE – SKP v Praze Mgr. Helena Šašková KONFERENCE STOP NÁSILÍ VE VZTAZÍCH.
Srpen 2013 Společné setkání  zahájení plánování v Děčíně 2006–2008  projekt „Komunitní plánování sociálních služeb města Děčína“ 2013–2015  projekt.
Příležitosti a rizika profesní komory pro sociální pracovníky v sociálních službách Presentace pro seminář Výboru pro sociální politiku PČR Daniela.
Seminář pro poskytovatele Návrh vzdělávacích aktivit 2017 „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference.
Potraviny a výživa 1. ročník – kuchař, číšník, servírka
Oddělení domova se zvláštním režimem
Jak získat a udržet zaměstnance v sociálních službách
Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Stát Definice, funkce, typy.
MOTIVACE.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Motivace. Motivace Podstata motivace Motivace je dána potřebami člověka. Tyto potřeby má každý člověk jiné. O vymezení lidských potřeb se pokusil americký.
Management - Motivování
Věk sám o sobě není důvodem zvýšené potřeby péče.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor TEmatický celek
Zjišťování kvality poskytovaných sociálních služeb
Mezioborový přístup v SP východiska, podmínky, metody
Ing. Stanislava Správková
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Nepříznivé sociální situace spojené se stárnutím senior v domácí péči
Transkript prezentace:

KONFERENCE OD ANALÝZ KE KOORDINACI SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V DĚČÍNĚ ING. RENÁTA GREŠÍKOVÁ Kvalita služeb a potřeby člověka

Kvalitní sociální služba Technické a organizační zázemí Zdroje financování Fungující procesy Personální zajištění Naplnění standardů kvality Naplňování potřeb klientů

Potřeba člověka Subjektivně pociťovaný nedostatek něčeho nezbytného Nenaplnění.....frustrace, deprivace Má procesní charakter – neustále se mění Individuální průběh

Pyramida potřeb (A. H. Maslow)

Fyziologické potřeby Základní potřeby lidského organismu, mají nejvyšší prioritu Potřeba dýchání, regulace tělesné teploty Potřeba vody Potřeba spánku Potřeba příjmu potravy Potřeba vylučování Potřeba rozmnožování...

Potřeba bezpečí, jistoty...po naplnění fyziologických potřeb narůstají jiné... Jistota zaměstnání Jistota příjmu a přístupu ke zdrojům Ochrana před násilím a agresí Morální jistoty Jistota rodiny Jistota zdraví

Společenské potřeby Přátelství Partnerský vztah Potřeba mít rodinu

Potřeba seberealizace Přijetí okolností života včetně sebepřijetí Tvořivost (v myšlenkách i činech) Zájem o řešení problémů svých i problémů jiných Pocit blízkosti k jiným lidem Existence vnitřní etiky Schopnost posuzovat bez předsudků

Sebetranscendence.... duchovní potřeby

Naplňování potřeb Jak naplňujeme konkrétní potřeby klientů Jak o nich přemýšlíme Jak motivujeme zaměstnance, aby se potřebami klientů zabývali

Děkuji za pozornost Ing. Renáta Grešíková Magistrát města Děčín