Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
ECVET v Programu celoživotního učení
LLP Comenius Evropská jazyková cena Label Petr Chaluš.
Výběr GP Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
Projektový den Střední školy elektrotechnické, Ostrava, Na Jízdárně 30, příspěvkové organizace Mária Borovská Ostrava, TIME (tréninkové, inovační,
Mezinárodní spolupráce výzva č.77 Rumburk 14. březen 2012.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Doporučení pro přípravu žádosti a Bilaterální fond na programové úrovni – opatření „B“ Ministerstvo financí Seminář pro žadatele v rámci programu CZ06,
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Rozvoj regionálního školství s podporou EU Jana Drahotová MŠMT Karolinum UK Praha, 20.října 2004.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Partnerství u projektů financovaných z Globálních grantů Sociální inkluze v kontextu přípravy na nové programovací období – zkušenosti, problémy a překážky.
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Vzdělávejte se pro růst v Karlovarském kraji II seminář pro zaměstnavatele Karlovy Vary
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK 2007 – 2013 FINANČNÍ ČÁST.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Příprava projektu Komunitární program PROGRESS. Výzva 0&langId=enhttp://ec.europa.eu/social/main.jsp?catId=63.
CZ / /0003 Digitalizace – digitální vysílání jako nová technologie a nový trh Hermes o.s. Czech Digital Group, Newton College Jan Vávra,
Jak připravit town- twinningový projekt v rámci programu Evropa pro občany Gabriela Hermannová.
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
ESF – JPD 3 Grantové schéma 4.1
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Jihočeská univerzita Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Zápatí prezentace1 Evropské projekty a jejich podpora na ESF MU v roce 2009 Porada vedení fakulty+ vedoucí kateder předkládá: proděkan pro SaR.
Seminář pro žadatele OP LZZ Výzva pro předkládání GP 1.1 – Adaptabilita zaměstnanců sdružení.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Specifická pravidla VÝZVA Č. 6 IROP – REŽIJNÍ VÝDAJE MAS Mgr. Helena Kosová , Jince.
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
Evropské nástroje a projekty ve výuce středních škol Výstupy projektu Kurikulum S a perspektivy spolupráce v regionech Zasedání KVZ, Irena Palánová,
KONTAKTNÍ SEMINÁŘ Programu CZ11 Public Health Inititatives Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Fond bilaterální spolupráce Opatření A.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
Seminář pro žadatele OP LZZ – Zvýšení adaptability zaměstnanců podniků v profesních oborových a odvětvových sdruženích 6.února 2009 Praha.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Základní předpoklady úspěšného projektu do OP VK Aleš Vlk MŠMT,
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce listopad/prosinec 2009 Praha/Brno.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
UNIVERZITNÍ INSTITUT SEMINÁŘ K OP VK VÝZVA 2.2 – VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ DOPORUČENÍ PRO PŘÍPRAVU PROJEKTŮ Zlín, budova VTP, 1. července 2009.
Vytrvalostí a dalším vzděláváním k vyšším kompetencím v oblasti tělesné kultury a zdravého životního stylu SPORTEM PRO LEPŠÍ ŽIVOT Vzděláváním k vyšším.
Publicita v projektů financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Možnosti mezinárodní spolupráce v mateřských školách Národní konference Erasmus+/eTwinning 13. – , Zámek Štiřín.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Představení dodatku smlouvy s DSO
Seminář pro žadatele 29. července 2008, Praha Mgr. Magda Cabrnochová
Individuální projekt OP VVV
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje v rámci OP VVV
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
Představení projektu Základní informace Cíle projektu Klíčové aktivity Realizované aktivity Připravované aktivity.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 3.2. Podpora nabídky dalšího vzdělávání 3.výzva Ústí n.L TATO PREZENTACE.
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“
Ing. Stanislava Správková
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Financování digitálního vzdělávání z OP VVV
Transkript prezentace:

Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha

Specifika mezinárodního projektu Min. jeden zahraniční partner z členské země EU, doporučení: max. 4 Role a způsob zapojení zahraničního partnera musí být náležitě popsány – přidaná hodnota mezinárodní spolupráce Projekt musí být inovativní Benefit projektu pro ČR Vazba na cíle OP LZZ - každá z věcných prioritních os OP LZZ může mít mezinárodní rozměr POZOR na veřejnou podporu

Příklady aktivit vzdělávacích institucí: Vhodné aktivity – např.: –Rekvalifikační kurzy –Vzdělávání poskytovatelů sociálních služeb Nelze podpořit následující aktivity – např.: –Vzdělávací moduly pro studenty, doktorandy –Vzdělávání zaměstnanců škol a školských zařízení (vědecko-výzkumní pracovníci, akademici, učitelé) –Zahraniční stáže pro studenty

Příklady mezinárodních aktivit stáž u zahraničního partnera společný seminář s partnery, mezinárodní konference, workshop porovnání výsledků, vzájemná výměna zkušeností, tvorba společného výstupu, např.: –školení cílové skupiny, změna koncepce práce s cílovou skupinou apod. ve spolupráci se zahraničním partnerem –vytvoření koncepce kurzu pro ČR na základě přenosu zkušeností ze zahraničí –vydání publikace, metodiky, sborníku –tvorba webové stránky Projekt nemusí být tvořen ze 100 % mezinárodními aktivitami, minimum je 25 %.

Problémy partnerství Nesynchronizované výzvy v členských státech EU/Problém zahr. partnera zajistit si zdroje financování –možnost oddálit začátek realizace projektu Odstoupení jednoho z partnerů –podstatná změna projektu, musí být schválena –zvážit další smysluplnost a realizovatelnost projektu Problémy ve smluvních vztazích –Nutno dobře ošetřit financování, postup při odstoupení jednoho z partnerů, postup při neplnění závazků vyplývajících ze smlouvy –Doporučení – vyžádat si od zahraničních partnerů Doklad o právní subjektivitě, příp. prohlášení o bezdlužnosti vůči veřejné správě a zdravotním pojišťovnám v ČR Partner nesmí být skrytým dodavatelem!

Způsoby financování zahraničního „experta“ (1) Zahraniční „expert“ na straně zahraničního partnera –Obecně: zahraniční partner si musí zajistit financování svých aktivit sám –Výjimka: financování výdajů na cestovné, ubytování a stravu v případě, že zahraniční expert např. prezentuje na mezinárodní konferenci v ČR nebo jiným způsobem předává zkušenosti partnerům v ČR. Externí, nezávislý expert –Nákup služeb (limit 49% způsobilých výdajů projektu) – dle Metodického pokynu pro zadávání zakázek

Způsoby zapojení zahraničního „experta“ (2) Zahraniční „expert“ jako zaměstnanec českého žadatele –Český žadatel může zaměstnávat zahraniční osoby (dle zákoníku práce) –Zaměstnání zahraniční osoby není mezinárodním partnerstvím

Financování aktivit zahraničního partnera Zahraniční partner se ve Smlouvě o mezinárodní spolupráci zavazuje k zajištění určitých aktivit a uvádí zdroj jejich financování Zdroje financování zahraniční partner už dále nedokládá Účast zahraničního partnera na aktivitách projektu nemusí být finančního charakteru

Přílohy žádosti (1) Povinné přílohy žádosti: –Doklad o právní subjektivitě –Potvrzení záměru o spolupráci se zahraničním partnerem (Letter of Intent) Úspěšní žadatelé doloží: –Prohlášení o bezdlužnosti vůči veřejné správě a zdravotním pojišťovnám –Prohlášení o partnerství –Smlouva o mezinárodní spolupráci –Prohlášení velikosti podniku –Přehled ekonomické a finanční situace žadatele, který je podnikatelským subjektem

Přílohy žádosti (2) Potvrzení záměru o spolupráci se zahraničním partnerem: –potvrzení podepíše žadatel s každým zahraničním partnerem zvlášť (počet potvrzení odpovídá počtu zahraničních partnerů) –všechna potvrzení potřeba dodat v tištěné podobě v originále Možnost podat i více žádostí v rámci jedné výzvy

Děkuji za pozornost. Další informace: Ministerstvo práce a sociálních věcí v ČR