KUTILK (Alan) 02/09/15 | Recept | SýrieSýrie

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MINUTKY Z DRŮBEŽE Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: minutky, drůbež, drůbeží maso, před příprava,
Advertisements

H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y Houbová smaženice Porcí : 4 Doba přípravy : 35 min Použité suroviny: 800 g čerstvých hub | 1 ks cibule | 100.
MINUTKY Z VNITŘNOSTÍ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, vnitřnosti, játra,
ČACHOCHBILI (KUŘE NA CIBULCE A RAJČATECH) (Ciala) 20/03/15 | Recept | GruzieGruzie
MINUTKY Z VEPŘOVÉHO MASA Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: vepřové maso, před příprava,
DOLMEH (Pichak) 29/07/15 | Recept | ÍránÍrán
KAKAO A ČOKOLÁDA Předmět: Potraviny a výživa pro obor Kuchař – číšník druhý ročník Klíčová slova: kakao, čokoláda, výroba, výrobky, dělení čokolády Autor:
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Lada Marholdová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje.
GHEYME SIBZAMINI (Ata) 07/08/15 | Recept | ÍránÍrán
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková, Mgr. Jana Vašinová Název šablonyIVY_32_INOVACE.
BÚZ (Jagarmaa) 10/09/15 | Recept | MongolskoMongolsko
MINUTKY ZE SKOPOVÉHO MASA Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: minutky, skopová kýta,
RAJČATOVO-OKURKOVÝ SALÁT S ČERVENOU CIBULKOU (Ciala) 26/01/15 | Recept | GruzieGruzie
TĚSTO PIŠKOTOVÉ Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, piškotové, příprava, omelety, noky Autor:
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
BRAMBOROVÉ TĚSTO Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: těsto, bramborové, příprava, šišky, knedlíky.
ŠkolaSOU a ZŠ Planá Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá PředmětTechnologie Tematický okruh Polévky a přílohy.
Člověk a svět práce Příprava pokrmů Úprava vajíček Autor: Mgr. Zdeněk Šebestík Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace.
ČEPAUGŠ (Anita a Zulaj) 21/01/15 | Recept | Č e č ensko Č e č ensko
SVÍČKOVÉ ŘEZY TOURNEDOS Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: svíčkové řezy, tournedos,
GHANSKÝ VÝVAR OD KOSTI (Mustafa) 24/01/15 | Recept | GhanaGhana
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník - hotelnictví
Vánoční cukroví Perníčky Homolková, Hyská.
DUM - Digitální Učební Materiál
Příprava drůbeže pečením
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
Technologie přípravy pokrmů 1. ročník – hotelnictví
Suroviny pro cukráře I. ročník
Fatcakes (Paulus Natango) 17/09/15 | Recept | Namibie
Treska na konžský způsob
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
NÁKYPY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: nákypy, tvarohové, příprava, žemlovka, knedlíky Autor:
Příprava pokrmů z hovězího masa
Další jižní ovoce Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Přílohy z brambor Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Eva Pospíšilová.
DUM - Digitální Učební Materiál
PUDINKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: pudink Autor: Bc. Jana Tvrdíková.
ČEKÁME NA JEŽÍŠKA VÁNOČNÍ PROJEKT
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
KUCHYŇ Ahoj, jmenuji se Adrianka a zvu vás k nám do kuchyně, která je maminčiným i tatínkovým královstvím. Tady mi uvaří pokaždé nějakou dobrotu. Jsou.
Přesnídávkové polévky
Lité těsto.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Masné výrobky Vypracoval: Lukáš Karlík
Zadělávání jde o tepelnou úpravu vařením, kdy vaříme všechny suroviny najednou (maso, zelenina, houby) nakrájené na kostky podle druhu pokrmu zahušťujeme.
ŠPAGETYS RAJČATOVOU OMÁČKOU A CUKETOU
HOVĚZÍ ROŠTĚNKY Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova:nízký, roštěnec, charakteristika, rumpsteak,
Gruzínský lilkový salát s barevnými paprikami
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
„Moje škola – moje třída“ VI. A + VI. B
Popis pracovního postupu
EU_52_sada1_17_ZPM_Ruční výroba papíru_Cup
Potřebný inventář Žák si přinese: ostrý vykosťovací nůž utěrku
Donuty.
Rybářská kuchařka 537 receptů.
Kuchařské repetorium 3. ročník – kuchař
-charakteristika -tepelné úpravy
VY_32_INOVACE_11_GAS_606_Per
RECEPTY na talíři BŮČEK.
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Třené, jádrové a smetanové výrobky
Baba ghanoush (Alan) 09/04/15 | Recept | Sýrie
Cave ktke (Alan) 26/01/15 | Recept | Sýrie
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Sada 3 Práce v domácnosti MŠ, ZŠ a PrŠ Trhové Sviny
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
H Ř I B Y H Ř Í B K Y a H Ř Í B E Č K Y.
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
OBRAZOVÝ NÁVOD K PŘÍPRAVĚ
Transkript prezentace:

KUTILK (Alan) 02/09/15 | Recept | SýrieSýrie

KUTILK (ALAN) Kutilk - nebo také kibbeh - jsou lahodné masové karbanátky připravené z mletého masa a obalené ve slupce z bulguru. Receptů na přípravu tohoto tradičního pokrmu zemí Blízkého východu po světě koluje spousta. My vám přinášíme návod na přípravu jeho kurdské varianty, který nám věnoval Paul. Náš recept můžete vylepšit přidáním granátového jablíčka, které vašim masovým kuličkám dodá sladko-kyselou chuť a krásně načervenalou barvu. Doba přípravy: 40min (celkem s pečením/ vařením 2 hodiny) Nasytí: 6 osob

“ ” NA PŘÍPRAVU POTŘEBUJEME: TĚSTO: NÁPLŇ: 500 G JEMNÉHO BULGURU ROSTLINNÝ OLEJ NA SMAŽENÍ 400 G MLETÉHO TELECÍHO (PŘÍPADNĚ JEHNĚČÍHO) MASA 3 VĚTŠÍ CIBULE 1 CIBULE 400 G MLETÉHO TELECÍHO (PŘÍPADNĚ ŠPETKA SOLI JEHNĚČÍHO) MASA PEPŘ ŠPETKA SOLI, PEPŘ 1 LŽIČKA MUŠKÁTOVÉHO OŘÍŠKU LŽIČKA KORIANDRU 1 LŽIČKA ŘÍMSKÉHO KMÍNU PŘÍPADNĚ NA VYLEPŠENÍ GRANÁTOVÉ JABLÍČKO, ROZINKY, DRCENÉ VLAŠSKÉ OŘECHY NEBO NASEKANÉ MANDLE Postup: Těsto: Bulgur ponoříme do misky se studenou vodou a necháme nabobtnat. Asi po 20 minutách jej scedíme a promačkáme, abychom jej zbavili přebytečné vody. Odkapaný bulgur vsypeme do mixéru a umeleme spolu s masem a na kostičky nasekanou cibulí. Na závěr těsto osolíme, opepříme a okořeníme nastrouhaným muškátovým oříškem a římským kmínem. Těsto vložíme do misky a necháme po dobu přípravy náplně chladit.

Náplň: Na pánvičce necháme rozehřát olej, přidáme najemno nakrájenou cibuli a mleté maso a společně smažíme, dokud cibule nezesklovatí. Směs osolíme, opepříme a okořeníme koriandrem. Kutilky : Polovinu těsta rozprostřeme na vymaštěný plech. Na těsto rozetřeme připravenou náplň a nakonec přikryjeme druhou polovinou těsta. Namočíme si ruku do vody a prsty těsto zahladíme. Nyní je konečně čas na přípravu kutilků – těsto rozkrájíme na čtverečky, které navlhčenou rukou nabíráme a potíráme olejem. Připravené kutilky můžeme osmažit na oleji (v tomto případě je doporučujeme nechat odkapat na kuchyňské roli), uvařit ve vroucí vodě (průběžně je v hrnci promíchejte vařečkou, aby se nepřilepily na dno; kutilky jsou hotové, jakmile začnou plovat na povrchu) nebo péct v troubě předehřáté na 200 stupňů (plech umístěte do střední části trouby a kutilky pečte minut, dokud nejsou uvnitř propečené). Hotové kutilky podávejte s dušenou rýží basmati, kterou můžete okořenit šafránem – jak jsme již psali v receptu na přípravu kurdských gheyme sibzamini, perská kuchyně šafránem rozhodně nešetří! gheyme sibzamini

DOBROU CHUŤ! DOBROU CHUŤ! Proudly created by maasha 2016