Vznik a fungování základních registrů upravuje zákon č. 111/2009 Sb., o základních registrech Podmínky a harmonogram implementace základních registrů jsou.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Registrace agend orgánů veřejné moci
Advertisements

NAŘÍZENÍ KOMISE (ES) č. 2042/2003 ze dne 20. listopadu 2003.
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 2.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 14. dubna 2014.
Základní registry veřejné správy
JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 8. dubna 2013.
SPRÁVA ZÁKLADNÍCH REGISTRŮ Listopad CÍL PREZENTACE 1.Jak vznikl nový úřad 2.Proč nový úřad vznikl.
Přenesená působnost Přenesená působnost svěřená právními předpisy a)obci správní území – území obce b)pověřenému obecnímu úřadu správní území –území obcí.
Registr dlužníků státu
Základní registr právnických osob, podnikajících fyzických osob a orgánů veřejné moci Aktuální stav implementace ROS Konference eGovernment 2011 Ing.
Živnostenské podnikání živnostenské úřady
Dopady spuštění základních registrů na subjekty územní samosprávy
Matrika Bc. Jan Podloučka.
Legislativní řešení registru územní identifikace, adres a nemovitostí Vladimír Weis ISSS 2006 Hradec Králové –
Právo na informace Tereza Danielisová,
Setkání implementátorů ORP Nastavení systému komunikace s MV Sekce pro informatiku a eGovernment Vrchní ředitel sekce: Ing. Jaroslav MrázSekce.
Dopady spuštění základních registrů na subjekty územní samosprávy
Uzavírání veřejnoprávních smluv (zákon č. 500/2004 Sb., správní řád)
Bc. Jan Podloučka.  Agendy  Modul ESU  Ověření – RUIAN  Ověření – ROB  Ověření – ROS  Pobočky/kontaktní adresy/obálkové adresy  Tisk ověření 
1 PORADA ŘEDITELŮ DĚTSKÝCH DOMOVŮ ZŘIZOVANÝCH MORAVSKOSLEZSKÝM KRAJEM A CÍRKEVNÍMI SUBJEKTY ODDĚLENÍ SPRÁVY ŠKOL 4. června 2009.
Základní registry ve veřejné správě
Registr územní identifikace, adres a nemovitostí Jeden ze základních registrů – zákon 111/2009 Sb., o základních registrech V RÚIAN jsou pro celou veřejnou.
Seminární práce z předmětu SIPOL
E-Podatelna v praxi Vysočina, krajský úřad Odbor informatiky Petr Pavlinec
Sdílení dat ve veřejné správě Hradec Současný stav  V právním řádu neexistuje předpis, kterým by byla upravena jednotná pravidla pro sdílení.
Bc. Jan Podloučka.  Základní registry  Zapisovatelé do ISEO   Práce s CzechPOINTem ◦ Ohlašovna – trvalý pobyt ◦ Ohlašovna – doručovací.
government Zpracovali: Petra Vilímová , Monika Vatrtová,
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 20. dubna 2015.
Základní registry.
Právní procesy.
ISSS 2003 ePUSA – Elektronický portál územních samospráv – stav projektu ISSS 2003 Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele.
Václav Novák Mikroregiony kraje Vysočina Václav Novák.
E PUSA (elektronický portál územních samospráv)
OSTATNÍ STÁTNÍ ORGANIZACE. Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1176 Ročník:1. Vzdělávací obor:Ekonomika podniku Tematický okruh:Právní formy podnikání.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Základní registr právnických osob, podnikajících fyzických osob a orgánů veřejné moci (ROS) na startu ISSS HRADEC KRÁLOVÉ.
Jak to celé bude fungovat dohromady RNDr. Petr Tiller Odbor hlavního architekta eGovernmentu MV ČR Reg.č. projektu: CZ 1.04/4.1.00/
Spojení základních registrů s okolním světem Hradec Králové 2012.
Územní identifikace a adresy v RÚIAN Jiří Formánek.
FINANCOVÁNÍ SOCILÁNÍCH SLUŽEB V ROCE 2016 SPOLUÚČAST OBCÍ ORP NA FINANCOVÁNÍ.
Porušení rozpočtové kázně při čerpání dotací z rozpočtů územně samosprávných celku. Ing. Michal Obrusník.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
PRAVIDELNÉ TECHNICKÉ PROHLÍDKY SILNIČNÍCH VOZIDEL.
Systém základních registrů. Zákony a nařízení vztahující se k problematice základních registrů Zákon č.111/2009 Sb. o základních registrech v aktuálním.
Základní registry informují ing. Ondřej Felix CSc. hlavní architekt eGovernmentu MV ČR Praha říjen 2012.
Systém základních registrů. Zákony a nařízení vztahující se k problematice základních registrů Zákon č.111/2009 Sb. o základních registrech v aktuálním.
Správa základních registrů Mgr. Michal Novák ředitel Správy základních registrů.
PREZENTUJÍCÍ Registry ve veřejné správě Mgr. David Marek
Tomáš Šedivec Odbor Hlavního architekta eGovernmentu
Porada ekonomů neškolských příspěvkových organizací JMK
Koncepce eGovernment Service Bus (eGSB)
EGonovi tluče srdce!!!.
Obsah veřejných rozpočtů III
Informačních systémů veřejné správy
Základní registry (kde jsme, kam směřujeme a jak to na sebe navazuje)
Interní postupy MAS Brdy
Odbor hlavního architekta a Digitální transformace v České republice
Výbory a pracovní skupiny
Principy Základních registrů Ing. Ondřej Felix, CSc.
ZÁKLADNÍ REGISTRY – ANEB CO NYNÍ POTŘEBUJEME VĚDĚT
Městská část Praha 6 Postup příprav GDPR Ing. Jan Holický, MBA
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor informatiky Václav Koudele
Místní poplatky Školení obcí Olomouckého kraje listopad 2017 Novela zákona č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích (dále jen „ZMP“) s účinností od 1. 7.
územního plánování na obcích v roce 2007
Obecná část rozpočtového práva III
Krajský úřad Zlínského kraje
Kontroly výkonu přenesené působnosti v oblasti editace dat RÚIAN
LEGISLATIVNÍ DROBEČKY …plus něco navíc
Obecná část rozpočtového práva III
Obsah veřejných rozpočtů III
Odbor obecní živnostenský úřad
Transkript prezentace:

Vznik a fungování základních registrů upravuje zákon č. 111/2009 Sb., o základních registrech Podmínky a harmonogram implementace základních registrů jsou zpřesněny v nařízení vlády o stanovení harmonogramu a technického způsobu provedení opatření podle § 64 až 68 zákona o základních registrech, přijatém usnesením vlády ČR č. 387 ze dne , které je publikováno ve Sbírce zákonů pod číslem 161/2011 Sb., v částce 60.

Webové stránky SZR

Specifické dotazy obcí na SZR Kdy se obec stává editorem ROS? Proč je u příspěvkových organizací editorem ROS obec a ne obchodní rejstřík? Jak budou obce ověřovat údaje osob před primárním naplněním ROS? Proč vystavený kontrolní soubor neobsahuje údaje o provozovatelích stanic měření emisí? Pokud obec neeviduje žádné příspěvkové organizace a není ani ORP, musí se zajímat o ROS? Byla provedena kontrola údajů v souboru ros_agendy_obcí.xls a byly zjištěny nesrovnalosti. Jaký má být další postup za účelem odstranění zjištěných nesrovnalostí? Jakým způsobem upravit kontrolní soubor v případě, že sídlo zřizovatele není stejné jako sídlo adresy osoby? Jak bude probíhat plnění údajů obcí do ROS? Jak se mohu připojit do ROS-IAIS?

ÚKOLY OBCÍ Úkoly obecních úřadů související s rolí editora registru osob Do role editora registru osob vstupují obecní úřady z důvodu zřizování příspěvkových organizací dle zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů. Obce s rozšířenou působností budou dále editory fyzických osob – provozovatelů stanic měření emisí dle zákona č.56/2001 Sb., o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích a honebních společenstev, dle zákona č. 449/2001 Sb., o myslivosti. V praxi to znamená, že obce budou tyto subjekty do registru osob zapisovat, přidělovat IČO a aktualizovat referenční údaje.

Úkoly obecních úřadů související s rolí editora registru osob Do role editora registru osob vstupují obecní úřady z důvodu zřizování příspěvkových organizací dle zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů. Obce s rozšířenou působností budou dále editory fyzických osob – provozovatelů stanic měření emisí dle zákona č.56/2001 Sb., o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích a honebních společenstev, dle zákona č. 449/2001 Sb., o myslivosti. V praxi to znamená, že obce budou tyto subjekty do registru osob zapisovat, přidělovat IČO a aktualizovat referenční údaje. ÚKOLY OBCÍ

Webové stránky SZR

Webové stránky SZR - ROS

Webové stránky SZR - ROB

Webové stránky SZR - RUIAN

Webové stránky SZR - RPP

Děkuji za pozornost. Ing. Jan Forbelský Vedoucí odboru informatiky Tel: Mob Mail: