NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice - Spořilov AUTOR: Hana Navrátilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_DOPRAVNÍ VÝCHOVA_17.JÍZDA NA KOLE TEMA: JÍZDA NA KOLE ČÍSLO PROJEKTU:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
DOPRAVNÍ ZNAČKY Vypracovala: Soňa Koukalová ZŠ a MŠ Mladoňovice Materiál vznikl v rámci projektu Škola pro život č.proj. CZ.1.07/1.4.00/
Advertisements

Milan Stejskal Krajský koordinátor BESIP pro Kraj Vysočina Tel: , Nová koncepce dopravní výchovy Pro Kraj.
Období vzniku: duben _inovace_FG.9.48 Autor : Vladimír TesaříkČlověk a svět práce, finanční gramotnost, nové auto.
VY_32_INOVACE_AUT2_11 Geometrie řízení. Geometrická poloha kol má zásadní vliv na bezpečnost provozu vozidel. Za jedoucím vozidlem zanechávají odvalující.
Škola: Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace Autor: Mgr. Jana Gawronová Člověk a jeho svět - 5. ročník.
Potraviny pro léto a zimu ZDRAVÍ, BEZPEČÍ. PROJEKT CZ.1.07/1.3.00/ JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.2.
Základní škola a Střední škola CREDO, o.p.s. Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Výukový materiál č.: VY_32_INOVACE_107_Nebezpečí elektřiny Vypracoval:
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 6 Autor: Mgr. Zuzana Vimrová 1. Co je větší? 15 cm30 cm 100 m6000 mm 15 cm3 m.
ČLOVĚK A JEHO SVĚT 4. ročník Ing. Hana Adamcová Vytvořeno: 2011.
Anotace: Materiál je určen pro 1. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “technologie“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u jiných.
Jednoduché stroje Vypracovali: Daniel Mikeš Štěpán Kouba Třída: 1.A Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Jaro na statku FARMÁŘ A JEHO PRÁCE. Čtyři roční období.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ J. E. Purkyně Libochovice AUTOR: RNDr. Adéla Lipšová NÁZEV: VY_52_INOVACE_23_BEZPEČNOST PRÁCE TÉMA: BEZPEČNOST PRÁCE ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy:ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor:Mgr. Dagmar Šaflová Název:VY_32_INOVACE_PR Téma:Učíme se dopraní značky Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/
DUM:VY_32_INOVACE_IX_1_3 Měření proudu a napětí Šablona číslo: IXSada číslo: 1Pořadové číslo DUM:3 Autor:Mgr. Milan Žižka Název školyZákladní škola Jičín,
DOPRAVNÍ VÝCHOVA CESTUJEME V AUTOMOBILU AUTOSEDAČKA BEZPEČNOSTNÍ PÁSY CESTUJEME V DOPRAVNÍCH PROSTŘEDCÍCH CESTUJEME V AUTOMOBILU AUTOSEDAČKA BEZPEČNOSTNÍ.
Prázdniny Prázdniny dopravní nehodovost 2011, Prázdniny 2012 Policie České republiky porovnánív % počet.
Činnost služby dopravní policie v roce 2011 v dohledu nad silničním provozem plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha 12. ledna 2012.
Zatoulaná klubíčka prostorové vztahy NA, POD, ZA, PŘED, VPRAVO, VLEVO.
Doprava PROSTOROVÁ ORIENTACE 2 PRVNÍ Které auto jede první?
Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
DOPRAVNÍ VÝCHOVA STEZKY PRO CHODCE STEZKY PRO CHODCE A CYKLISTY
Tělesná výchova – I. stupeň, Poznávání dopravních značek
Zákonná úprava užívání osobních přepravníků (Segway)
DOPRAVNÍ VÝCHOVA CHODEC JAK SE CHOVAT NA CHODNÍKU
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
STAVBA TĚLA VY_32_Inovace_09OT- 3 autor: Mgr. Tereza Olejníková
DOPRAVNÍ VÝCHOVA - cyklista
Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_33_DOPRAVNÍ ZNAČKY Mgr. Petra Kukuczková
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice - Spořilov
Dopravní značení pro chodce VY_32_INOVACE_5A_13
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
AUTOR: Mgr. Milada Zetelová
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Vocelova 1338
  AUTOR: Mgr. Jaromíra Stropková NÁZEV: VY_32_INOVACE_04_Dopravní značky
Název školy: Základní škola a mateřská škola, Hlušice
Autor: Mgr. Radana Marelová
Pohyb tělesa Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: Francová Alena
NÁZEV ŠKOLY: Masarykova základní škola a mateřská škola Melč, okres Opava, příspěvková organizace ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ AUTOR: Mgr. Lenka.
Zlomky Složené zlomky..
Název: Práce s tabulátory Autor: Hokr Jan
Dopravní značky VY_32_INOVACE_07_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ_1_DOPRAVNÍ ZNAČKY TEST Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola, Školní jídelna a Školní.
Dopravní výchova 8. ročník
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
MATEMATIKA – GEOMETRIE 7
MATEMATIKA Poměr, úměra.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice - Spořilov
Chování v dopravě VY_32_INOVACE_04_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ_1_CHOVÁNÍ V DOPRAVĚ Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola, Školní jídelna a Školní.
OSOBNÍ AUTOMOBILY OCHRANNÉ PROSTŘEDKY.
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M_02_Zlomky
Název materiálu: VY_32_INOVACE_12_JEDNODUCHÉ LEŠENÍ 2_Z2
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice - Spořilov
Otáčivý účinek síly.
VY_32_INOVACE_Sib_III_02 Bezpečnost silničního provozu
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
Pascalův zákon.
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF AUTOR: Marcela Kanisová, NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_Dopravní výchova TÉMA:
DUM:VY_32_INOVACE_IX_1_19 Páka
Cyklista a chodec.
AUTOR: Mgr. Hana Vrtělková NÁZEV: VY_32_INOVACE_M_06_Hra 3 TEMA: Hra 3
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
RIZIKA PŘI ZIMNÍCH SPORTECH
Základní škola a mateřská škola, Šaratice, okres Vyškov
DOPRAVA Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Karviná, příspěvková organizace DUM/ Vydmuchov/Owczarzová/ Člověk a příroda/ 013 Autor: Mgr. Alena.
Z čeho jsou složeny látky?
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
Dopravní prostředky A jejich řidiči.
VY_32_Inovace_4.2.3 Cesta do školy
Jezděte zeleněji Správa vozového parku Duben 2017 Fleet strategy
Transkript prezentace:

NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Pardubice - Spořilov AUTOR: Hana Navrátilová NÁZEV: VY_32_INOVACE_DOPRAVNÍ VÝCHOVA_17.JÍZDA NA KOLE TEMA: JÍZDA NA KOLE ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/

DOPRAVNÍ VÝCHOVA BEZPEČNÁ JÍZDA NA KOLE CO JE NEBEZPEČNÉ DOVEDNOSTI JÍZDA NA SILNICI

ANOTACE  DOVEDNOST ROZLIŠIT BEZPEČNÉ A NEBEZPEČNÉ CHOVÁNÍ PŘI JÍZDĚ NA KOLE, POPSAT POTŘEBNÉ DOVEDNOSTI, SEZNÁMIT ŽÁKY S PRVKY BEZPEČNÉ JÍZDY NA KOLE PO SILNICI

BEZPEČNÁ JÍZDA NA KOLE  ABY BYLA JÍZDA NA KOLE BEZPEČNÁ - VE VĚTÁCH SPRÁVNĚ POUŽIJ TATO SLOVA: řídítka neohrozit pedály neomezit brzda předvídat rovnováha rozestupy o DOVEDNOSTI JÍZDY NA KOLE SE NAUČÍME MIMO SILNICI = stezka, hřiště, volné parkoviště o NEJLEPŠÍ JE DOPRAVNÍ HŘIŠTĚ

CO JE NEBEZPEČNÉ  JAKÉ CHOVÁNÍ PŘI JÍZDĚ NA KOLE MŮŽE BÝT NEBEZPEČNÉ – VE VĚTÁCH POUŽIJ NÁSLEDUJÍCÍ SLOVA: Nedržím, pantofle, sluchátka, taška, telefon, vedle sebe  NA KOLE SE NECHOVÁM NEBEZPEČNĚ, NEOHROŽUJI SEBE ANI OSTATNÍ

DOVEDNOSTI NA JÍZDNÍM KOLE  ZMĚNA SMĚRU JÍZDY 1.Jakým způsobem dávám vědět, že budu měnit směr jízdy? 2.Kdy dávám znamení o změně směru jízdy? 3.Jak dlouho dávám toto znamení?  POPIŠ, JAK BUDEŠ POSTUPOVAT: 1.Při odbočení vpravo 2.Při odbočení vlevo 3.Při zastavení u krajnice 4.Při výjezdu od krajnice 5.Při otáčení na silnici

CYKLISTA NA SILNICI  VÍŠ, JAKÝ VÝZNAM NA SILNICI MÁ:  Bílá dělící čára (plná, přerušovaná), krajnice, jízdní pruh pro cyklisty  PRAVIDLA JÍZDY NA SILNICI: 1.Jezdíme vpravo 2.Sledujeme provoz kolem 3.Dodržujeme dopravní značky 4.Jedeme plynule 5.Dodržujeme odstup  NEPŘECEŇUJ SVÉ SÍLY, RADĚJI Z KOLA SESEDNI

ZOPAKUJ SI  OPRAV VĚTY TAK, ABY BYLY SPRÁVNĚ  Po silnici jezdím vlevo. Více cyklistů může jezdit vedle sebe. Nemusím dodržovat rozestupy. Na kole se držím jednou rukou, můžu měnit směr jízdy rychle a bez přemýšlení. Přejíždět smím jen plnou dělící čáru. Na stezce je menší bezpečnost. Po silnici jedu u dělící čáry. Kolo vedu po silnici vpravo nebo vlevo. Při odbočení dávám znamení po celou dobu.

CITACE  PEADDR. LENKA FRAJEROVÁ. Dopravní výchova - cyklista. první. Praha: BESIP,  PEADDR. LENKA FRAJEROVÁ. Příručka dopravní výchovy pro pedagogy ZŠ. první. Praha: BESIP, 