Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/14.0058 Výměna.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Advertisements

Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
ECVET v Programu celoživotního učení
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
Cesta ke kvalitě v praxi
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Efektivní transfer technologií základní informace o projektu Národní dialog – © 2010 EF-TRANS.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
PEDAGOGICKO-PSYCHOLOGICKÉ ASPEKTY PEČUJÍCÍHO PERSONÁLU V PŘEDŠKOLNÍ PÉČI
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Zdokonalování systému celoživotního vzdělávání v oblasti pedagogické, psychologické a výchovné péče o děti se sociokulturním znevýhodněním Arteterapie.
PARTNER PROJEKTU OBCHODNÍ AKADEMIE A STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA BRUNTÁL Ing. Ladislav Konopka Bruntál
MŠ DUHA Soběslav na cestě ke kvalitě ve vzdělávání Mgr. Krejčová Alena.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Podpora integrace příslušníků sociálně vyloučených romských lokalit v Pardubickém kraji II Registrační číslo CZ.1.04./3.2.00/B
Aktivity Sdružení automobilového průmyslu v oblasti vzdělávání Předkladatel: Jiří Černý, viceprezident TPCA Czech a viceprezident AutoSAP 75. zasedání.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
PROFESNÍ ROZVOJ PEDAGOGŮ PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ,,MATEŘINKY‘‘ CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je financován ESF a státním rozpočtem ČR.
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
Základní škola, Brno, Štolcova 16 Projekt spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Reg. číslo CZ.1.07/1.3.00/
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Přínos projektu VIP Kariéra II – Kariérové poradenství v podmínkách kurikulární reformy Ing. Jiří Vojtěch, hlavní manažér projektu, vedoucí oddělení pro.
Centra podpory integrace & Speciálně poradenské centrum aplikovaných pohybových aktivit Čísla projektů: CZ.1.07/1.2.00/ CZ.1.07/1.2.00/ Časový.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy. Název projektu: Místní akční plán vzdělávání ORP Svitavy Reg. číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ Realizátor.
Seminář Reg. č: CZ.1.07/1.3.49/
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
„Zavedení systematické podpory procesu plánování sociálních služeb a péče sociálně potřebným na Středním Vsetínsku, Velkokarlovicku a Hornolidečsku“ Operační.
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
SETKÁNÍ ŘÍDÍCÍHO VÝBORU MAP vzdělávání ORP ŠUMPERK Mgr. Ivana Hanáková, Mgr. Martin Kuchtík.
CZ.1.07/1.2.00/ Příjemce dotace: Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU) OPU je nevládní neziskovou organizací, která se od svého založení v roce.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2 Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2.
SWOT 3 analýza - MAP pro ORP Kladno Verze Název projektu: Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Kladno Projekt je spolufinancován Evropskou.
Metodická pomoc realizátorům MAP zejména v oblasti podpory kvalitního a společného vzdělávání dětí a žáků.
ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ Návrh struktury. ANALÝZA POTŘEB V ÚZEMÍ „Analýza vývoje trhu práce a vzdělávacího systému Plzeňského kraje pro potřeby KAP“  Povinná.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Individuální projekt OP VVV
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Aktivity projektu Co máme hotovo a co nás čeká
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Projekt Poradenství v Libereckém kraji
QUALITAS PRO PRAXIS 2 Reg. č.: CZ /0.0/0.0/15_007/
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
TRADICE UPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ DOSTUPNOST ŠIROKÁ NABÍDKA TECHNICKÝCH OBORŮ
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Š A B L O N Y II.
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Vzorový projekt pro ZŠ.
Vzorový projekt pro gymnázia
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Pardubického kraje
Vzorový projekt pro ZŠ.
Transkript prezentace:

Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna zkušeností s realizací projektů OPVK Bc. Pavlína Houdková

Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Kdo jsme Nezisková organizace s 11ti-letou historií Registrovaný poskytovatel sociálních služeb Akreditovaná vzdělávací instituce MPSV a MŠMT V kterých oblastech pracujeme Sociální služby Školství

Alfa Human Service Alfa Human Service, Přátelská školka S kým pracujeme s/se: Rodiči dětí se ZP Sociálními pracovníky Dobrovolníky, studenty, Pedagogy, speciálními pedagogy Manažery, vedoucími týmů Úředníky veřejné správy

Alfa Human Service Alfa Human Service, Přátelská školka Co poskytujeme Vzdělávací programy Poradenství (sociální, pracovní, andragogické,terapeutické) Supervizi Koučování Informace Aktivizační služby

Alfa Human Service Alfa Human Service, Přátelská školka Cíle projektu Přátelská školka Cíle projektu jsou zaměřeny na definování rozvojových potřeb pracovníků MŠ a poskytnutí vzdělávacích programů a aktivizačních činnosti se zaměřením na podporu inkluzivních procesů.

Alfa Human Service Alfa Human Service, Přátelská školka Dílčí cíle Zlepšení úrovně odborného vzdělávání pedagogů MŠ prostřednictvím akreditovaných kurzů Zajištění výměny osobních zkušeností pedagogů Ukázky interaktivní práce s dětmi s důrazem na jejich individuální potřeby Podpora a vzdělávání rodičů děti v MŠ Vytváření interaktivní sítě spolupráce v daném regionu Vytváření podkladů pro standardizaci práce MŠ

Alfa Human Service Alfa Human Service, Přátelská školka Cílové skupiny projektu Pedagogičtí pracovníci MŠ Ředitelky MŠ Rodiče dětí Děti Pracujeme v 18 zařízení ze Středočeského kraje 18 zařízení z Pardubického kraje

Alfa Human Service Alfa Human Service, Přátelská školka Klíčové aktivity projektu Kulaté stoly/sběr podkladů pro standardizaci Vzdělávání Modul A (64 hod./osoba) Modul B - e-learning (20 hod./osoba) Modul C WBL (30 hod./osoba) Standardizace Síťování, výměna dobré praxe Práce s rodičovskou skupinou a dětmi

Alfa Human Service Alfa Human Service, Přátelská školka Kulaté stoly/sběr podkladů pro standardizaci V každém zařízení: Realizace kulatého stolu na téma „Stabilita a role učitelky v pedagogicko–výchovné činnosti MŠ“ Průzkumové dotazníkové šetření zaměřené na vzdělávání učitelek, identifikaci silných a slabých stránek, klima v MŠ Strukturovaný osobní rozhovor

Alfa Human Service Alfa Human Service, Přátelská školka Kulaté stoly/sběr podkladů pro standardizaci Výstupy Dotazníkové šetření v 36 MŠ – 3 druhy dotazníků, 231 respondentů Věcná a technická příprava zpracování získaných dat a materiálů Matematický model OLAP Identifikace rizikových oblastí nebo procesů v MŠ

Alfa Human Service Alfa Human Service, Přátelská školka Identifikace rizikových oblastí a procesů – podklady pro vzdělávací programy Syndrom vyhoření Problematická komunikace v rámci pracovního týmu Nedostatečné delegování kompetencí a pravomocí Problematická komunikace s rodiči Nezralost a nedostatek výchovných podnětů ze strany rodičů Problematika rodičovské odpovědnosti za výchovu svých dětí

Alfa Human Service Alfa Human Service, Přátelská školka Modul A (64 hod., č. akreditace / ) Prevence syndromu vyhoření (3 dny = 24 hod.) Komunikace a práce v týmu ( 2 dny = 16 hod.) Proces komunikace a překážky ve vedení dialogu (3 dny = 24 hod.)

Alfa Human Service Alfa Human Service, Přátelská školka Výstupy - Modul A Realizace 18 vzdělávacích cyklů ve 2 krajích (144 seminářů) Metodika realizace modulu A Akreditace vzdělávacích kurzů Podpora min. 360 osob Zpětná vazba na výuku

Alfa Human Service Alfa Human Service, Přátelská školka Modul B - e-learning Studijní témata: Vybrané kapitoly z teorie attachmentu Vybrané kapitoly z rodinného práva Úvod do multikulturního pojetí vnímání prostředí v MŠ Realizace programu 12/2011 – 2/2013 Podpora tutorů Program otevřen i jiným pedagogům z nezařazených MŠ

Alfa Human Service Alfa Human Service, Přátelská školka Výstupy - Modul B Příprava technického prostředí na Zpracovaný obsah modulů Metodika pro práci v e-modulu Metodika hodnocení studia v e-modulu

Alfa Human Service Alfa Human Service, Přátelská školka Modul C – WBL Program pouze pro zařazené MŠ Realizace programu 12/2011 – 3/2013 Příprava SWOT analýz Příprava pro definici zakázek Individuální práce formou supervize a koučingu

Alfa Human Service Alfa Human Service, Přátelská školka Výstupy - Modul C Analýza potřeb jednotlivých MŠ Definice zakázky Stanovení časové dotace na MŠ dle definované zakázky Podpořeno min. 150 pedagogů

Alfa Human Service Alfa Human Service, Přátelská školka Herní program pro děti Realizace po dobu 16ti měsíců Realizace v každé zapojené MŠ Zaměřen na podporu rozvoje inkluzivního prostředí Úzká spolupráce s managementem MŠ a pedagogem třídy

Alfa Human Service Alfa Human Service, Přátelská školka Program pro rodiče a děti Realizován ve formě: Přednášky pro rodiče: Hranice a rituály ve výchově dětí Výchovný přístup zaměřený na respekt Podpora a rozvoj citové vazby u dětí Společného programu pro rodiče a dětmi zapojení do aktivity MŠ vytvoření programu „na klíč“ pro každou MŠ

Alfa Human Service Alfa Human Service, Přátelská školka Dosavadní výsledky projektu - Modul A Realizace 1/2011 – 6/2012 Počet pedagogů v programu266 Počet vzdělávacích center7 Počet vydaných osvědčení217 Počet realizovaných seminářů69

Alfa Human Service Alfa Human Service, Přátelská školka Kvalitativní pohled na výsledky modulu A Vzdělávání managementu MŠ Vytvoření jiné platformy pro setkávání ředitelek MŠ Sdílení zkušeností Nastavení na prožitkovou a interaktivní práci Propojení manažerské práce a role učitelky-kolegyně

Alfa Human Service Alfa Human Service, Přátelská školka Kvalitativní pohled na výsledky modulu A Vzdělávání pedagogů MŠ Otevření jiných pohledů na práci pedagoga v MŠ Zvědomění procesů a činností Odkrytí tabu témat Propojení témat z osobního a pracovního života

Alfa Human Service Alfa Human Service, Přátelská školka Děkuji za pozornost