Centra denních služeb. poskytují ambulantní služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Azylové domy. poskytují pobytové služby na přechodnou dobu osobám v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení.
Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi D.R.A.K., o.s.
Vykazování ošetřovatelské péče v pobytových zařízeních sociálních služeb 25. února 2015 Ing. Iva Merhautová, MBA.
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Přístupy k péči o staré občany v zahraničí a u nás.
Kostelec nad Černými lesy příspěvková organizace zřízena Městem Kostelec nad Černými lesy Kontakty: tel: webové.
Informální edukace a její metody Přednáška č. 2 Volný čas, výchova ve volném čase a pro volný čas, možnosti výchovy v NZDM doc. Michal Kaplánek, Th.D.
DOMOVA DŮCHODCŮ HRUBÁ VODA.  Kdo je naše cílová skupina  Kde se nacházíme  Co poskytujeme  Objekty areálu  Jaké pokoje nabízíme  Jaké aktivity nabízíme.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Spolupráce Odboru sociálně-právní ochrany dětí Magistrátu města Karviné s poskytovateli sociálních služeb.
Problematika bezdomovectví. Bezdomovec (osoba bez domova) Osoba, která nemá domov či možnost dlouhodobě využívat nějaké přístřeší. Může být osobou bez.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
Výstupy projektu „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ Kontrolní šetření kvality sociálních služeb Mgr. Blanka Mikaušová Odbor sociálních.
Workshop dne prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Spadá se tedy i rovnost mužů.
Fokus Praha o.s. Nová struktura vedení Fokusu Praha – rok 2005.
Sociální služby ve zdravotnických zařízeních ústavní péče.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Kvalifikace pracovníka v sociálních službách a sociálního pracovníka.
Sociální začleňování seniorů - výzkumné podněty pro praxi TD Vybrané aspekty péče o seniory z hlediska sociálního začleňování podpořeno z programu.
Raná péče. terénní, popřípadě ambulantní služba poskytovaná dítěti a rodičům dítěte ve věku do 7 let, které je zdravotně postižené, nebo jehož vývoj je.
Pracovní skupina Portál elektronického zdravotnictví NSeZ – neveřejná prezentace Emauzy, MUDr. Pavel VEPŘEK předseda pracovní skupiny.
Sociální zabezpečení Sociální služby Mirka Wildmannová Katedra veřejné ekonomie Ekonomicko-správní fakulta MU BRNO.
Martin a Nikola. U.Estancia Diurna Dr. Alejandro Otero.
Prostor pro změnu. Historie a poslání  Ponton působí v Plzni od roku 1996 a v Příbrami od roku  Posláním Pontonu je aktivně rozvíjet děti a mladé.
Chráněné bydlení. pobytová služba poskytovaná osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu zdravotního postižení nebo chronického onemocnění, včetně.
DUM - Digitální Učební Materiál Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Provázanost zdravotních a sociálních služeb v péči o umírající
Dětský domov a Základní škola Liptál
Dům sv. Josefa Centrum denních služeb
MANUÁL VÝPOČTU JEDNOTKY SOCIÁLNÍ SLUŽBY pomocný materiál pro vyplnění
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
Úřad práce České republiky
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
Vize a požadavky Karlovarského kraje SPRSS JUDr. Tatjana Kašlíková, Mgr. Ilona Čtvrtníková, Mgr. Ferdinand Raditsch Aktivita je součástí projektu ‚Podpora.
Analýza kvality života aneb proč, jak a pro koho …
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Vize a požadavky Karlovarského kraje SPRSS JUDr. Tatjana Kašlíková, Mgr. Ilona Čtvrtníková, Aktivita je součástí projektu ‚Podpora procesu střednědobého.
STANDARDY KVALITY V SOCIÁLNÍCH SLUŽBÁCH „SKSS“
Sociální práce s lidmi s duševním onemocněním
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Děti odsouzených rodičů z hlediska sociálně – právní ochrany dětí
Vznik pracovního poměru
Základní informace o poskytovateli
Nízkoprahová denní centra
Terapeutické komunity
Služby následné péče.
Operační program Zaměstnanost
Tlumočnické služby.
Svoji životní situaci pociťujete jako nepříznivou, kterou nemůžete zvládnout vlastními silami …
Ošetřovatelský proces v primární péči
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
Role a možnosti spolupráce s orgány sociálně-právní ochrany dětí
Andrea Faltysová Sociální práce vedoucí oddělení
Bohumínská 152/25 Ostrava - Muglinov
Podnikové dětské skupiny Kristina Zapletalová
Zákon o sociálních službách č. 108/2006 Sb.
Právo sociálního zabezpečení
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Zákon o sociálním podniku Mgr. Martina Štěpánková, MPA Úřad vlády ČR
Centrum péče o duševní zdraví Hradec Králové
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Cílové skupiny sociálního podnikání
Regionální karty a vstup do Základní sítě pro rok 2020
Operační program Zaměstnanost
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Nabízené služby společnosti
Podpora samostatného bydlení
PEČOVATELSKÁ SLUŽBA PLASY
Transkript prezentace:

Centra denních služeb

poskytují ambulantní služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení, jejichž situace vyžaduje pomoc jiné fyzické osoby

Základní úkony denních center a) pomoc při osobní hygieně, b) poskytnutí stravy, c) výchovné, vzdělávací a aktivizační činnosti, d) zprostředkování kontaktu se sp. prostředím, e) sociálně terapeutické činnosti, f) pomoc při uplatňování práv, oprávněných zájmů a při obstarávání osobních záležitostí

Cíle služeb denního centra zajistit uživatelům denní péči, aby mohli zůstat ve svém domácím prostředí ulevit pečujícím osobám (zaměstnání) podpořit uživatele v samostatnosti a v aktivizaci vlastních sil a možností nabídnout smysluplné trávení volného času

Cílová skupina uživatelů Senioři Zdravotně postižení Osoby s chronickým onemocněním  Kontraindikací pro poskytnutí služby je alkoholismus, toxikománie, infekční nemoci, tuberkulóza, sociální nepřizpůsobivost

Centra denních služeb Služby jsou individualizovány dle požadavků klienta. Klient sám si volí, které služby, jakou formou a v jakém rozsahu mu budou ze strany centra poskytovány.

Příklad práce s uživatelem služby Skupinové metody práce - Skupinové kondiční cvičení - Kulturní a společenské akce - Aktivizační a vzdělávací programy Individuální metody práce - Základní a odborné sociální poradenství - Individuální rozhovor - Individuální přístup

Úhrada služby Maximální výše úhrady Kč za hodinu 160 Kč denně za celodenní stravu v rozsahu minimálně 3 hlavních jídel 75 Kč za oběd, včetně provozních nákladů souvisejících s přípravou

Organizace v Chrudimi a okolí Služby denních center v Chrudimi nejsou poskytovány, nahrazeny službou denního stacionáře. Dům s pečovatelskou službou – Centrum denních služeb Motýl denní centrum při DsPS, od 11 – 64 let kapacita 20 klientů (aktuální 10)

Zdroje Zákon č. 108/2006 Sb. O sociálních službách (§ 45), vyhláška č.505/2006 (§ 11) pro-seniory.php pro-seniory.php 2= = dennich-sluzeb dennich-sluzeb tail=12#maxceny7 tail=12#maxceny7