1 R ozpočet města Police nad Metují na rok 2016. 2 Rozpočet 2016 Rozpočet je navrhován jako schodkový s celkovými příjmy, výdaji a financováním ve výši.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Dan Jiránek primátor Statutárního města Kladna.
Advertisements

PŘÍJMY A VÝDAJE, CASH FLOW
ROZPOČET Mgr. Michal Oblouk.
VY_32_INOVACE_ Daňová soustava.
Domácí rozpočet Poměr mezi příjmy a výdaji
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Návrh rozpočtu vlastního hlavního města Prahy na rok 2010 Praha
Příjmy a výdaje v daňové evidenci
Státní rozpočet Rozpočet přebytkový Rozpočet vyrovnaný
Hospodaření příspěvkových organizací Porada ředitelů škol a školských zařízení 9. dubna 2008 Ing. Jana Štancíková.
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
Ing. Karel Tyll ředitel odboru státního rozpočtu 2. prosince 2010
Metodika dělení příspěvku dle ukazatelů A+B1 na základě rozhodnutí Akademického senátu zůstává metodika dělení příspěvku stanoveného podle ukazatelů A+B1.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
PREZENTACE ŘSD ŽOFÍNSKÉ FÓRUM Ing. Jan Kroupa generální ředitel ŘSD ČR.
Platební / obchodní bilance
Sněm Rady vysokých škol1 Rozpočet vysokých škol v roce 2008.
EduCom Projekt Educom Tento projekt je financován evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR Tento materiál vznikl jako součást.
Veřejná správa Ing. Jaroslava Syrovátková Financování obcí II.
Účetnictví pro ÚSC, PO a OSS
PROVOZNÍ ONIV 2015 Pro rok 2015 byl rozpočet provozních ONIV stanoven ve výši tis. Kč Do příjmů rozpočtu kraje byl stanoven odvod z investičních.
Rozpočtový vývoj roku 2011 Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok
Hospodaření nepodnikateských organizací 1 Financování a finanční účty USC.
1 R ozpočet města Police nad Metují na rok Rozpočet 2015 Rozpočet je navrhován jako schodkový s celkovými příjmy, výdaji a financováním ve výši.
 Dovoluji si Vám prezentovat schodkový rozpočet města na rok 2016 ve výši tis. Kč příjmového rozpočtu po konsolidaci a ve výši
MĚSTO ROŽNOV POD RADHOŠTĚM NÁVRH ZMĚNY FINANCOVÁNÍ PROVOZU ŠKOL (PO)  důvody  cíle  záměry  způsoby provedení.
Hospodaření rozpočtů územních samosprávných celků za rok 2005 Mgr. Oldřich Hájek.
ROZPOČET Mgr. Michal Oblouk. ROZPOČET seznam veškerých plánovaných výdajů a příjmů porovnání pravidelných příjmů a výdajů, rozdělování a užití peněz druhy:
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok
Ministerstvo financí České republiky Jednání pracovní komise k RUD 31. března 2016 Ministerstvo financí Březen 2016.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2015  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Pracovní schůzka ekonomů neškolských příspěvkových organizací
1 R ozpočet města Police nad Metují na rok Rozpočet 2013 Rozpočet je navrhován jako schodkový s celkovými příjmy a výdaji ve výši tis.Kč.
Oddělení kultury a památkové péče. 2 Příspěvkové organizace v oblasti kultury  vykonává zřizovatelské funkce k šesti příspěvkovým organizacím: - Východočeské.
1 R ozpočet města Police nad Metují na rok Rozpočet 2014 Rozpočet je navrhován jako schodkový s celkovými příjmy a výdaji ve výši tis.Kč.
Hospodaření nepodnikateských organizací 1 Finance a řízení - rozpočty.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 15. dubna 2015 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Výroční zpráva SFDI za rok dubna RozpočetCelkem Národní zdroje Dluhopisový program D47 EUEIB Schválený
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 9. prosince 2014 Ing. Michaela Stříbrná.
JINDŘICHŮV HRADEC Michaela Kaloušová ZÁKLADNÍ INFORMACE  k město Jindřichův Hradec čítá obyvatel  Leží severovýchodně od Českých.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok  RJMK dne projednala návrh rozpočtu JMK na rok 2016 a doporučila ZJMK ke schválení.  Rozpočet.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 10. dubna 2013 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
Rozpočet přímých NIV na rok 2010 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 26. srpna 2010 KÚ Liberec.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2016  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Rozpočet hl. m. Prahy 2017 (Tisková konference dne ) prof. Ing. Eva Kislingerová, CSc. náměstkyně primátorky hl. m. Prahy
Pracovní porada ekonomů neškolských příspěvkových organizací
ROZPOČTOVÁ GRAMOTNOST- rodinný rozpočet
Analýza hospodářského výsledku
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů)
Příjmová a výdajová stránka obecních rozpočtů - pokračování
Příjmy a výdaje SR.
FINANCOVÁNÍ KNIHOVNY PŘED ÉROU OPERAČNÍCH PROGRAMŮ
Financování dopravní infrastruktury z rozpočtu SFDI v roce 2017
Rozpočet obce.
HOSPODAŘENÍ , Rada ÚŽFG AV ČR, v.v.i.
Veřejné finance Mgr. Oldřich Hájek.
Rozpočet města Police nad Metují na rok 2017
Ing. Zbyněk Hořelica, ředitel SFDI
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
Ekonomický vývoj Pardubického kraje a návrh rozpočtu 2012
ŠKOLA: Gymnázium, Tanvald, Školní 305, příspěvková organizace
Rozpočet přímých NIV na rok 2016
Porada ekonomů PO dne Informace oddělení rozpočtu a financování
Návrh rozpočtu kraje na rok 2018 a návrh střednědobého výhledu rozpočtu kraje na léta 2019 – 2021 úvodní slovo Ing. Jaroslav Kania
Závěrečný účet a účetní závěrka 2013
Porada ekonomů PO dne Informace oddělení rozpočtu a financování OE
Obec Sibřina Plán investičních a provozních záměrů obce 2018 – 2022
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů)
Finanční výroční zpráva 2016 a rozpočet 2017
ÚLOHA STÁTU V TRŽNÍ EKONOMICE
Transkript prezentace:

1 R ozpočet města Police nad Metují na rok 2016

2 Rozpočet 2016 Rozpočet je navrhován jako schodkový s celkovými příjmy, výdaji a financováním ve výši tis.Kč ( tis. Kč skutek r. 2015) Celkové příjmy nestačí na pokrytí rozpočtovaných výdajů a rozdíl je pokryt zapojením přebytku hospodaření z roku 2015 ve výši tis. Kč a provozním revolvingovým úvěrem ve výši tis. Kč, při navrhovaných investicích ve výši tis.Kč

3 Rozpočtované příjmy na rok 2016

4 Celkové příjmy = tis.Kč Celkový nárůst příjmů o 1% tzn. o 906 tis. Kč nárůst daňových příjmů o 1 % tzn. 489 tis.Kč pokles nedaňových příjmů o 8 % tzn. – 898 tis.Kč pokles transferů (dotačních příjmů) o 78 % tzn tis.Kč (z toho tis. Kč konsolidace) Nedostatek příjmů potřebných na krytí plánovaných výdajů je kompenzován zapojením přebytku z r tis.Kč zapojením revolvingu tis.Kč

5 Příjmy – daňové příjmy

6 Příjmy – nedaňové příjmy

7 Příjmy – z dotací

8 Příjmy – souhrn Daňové příjmy – Dochází k mírnému nárůstu daňových příjmů proti skutečnosti roku Nedaňové příjmy – (běžné + kapitálové) jsou v roce 2016 rozpočtovány o 2,2 mil. Kč výše než skutečnost Rozpočtované příjmy zahrnují prodej nemovitostí čp. 209 a dále čp. 443 a 444. (11,8 mil. Kč tvořila v r tzv. konsolidační položka – která se v rozpočtu promítla jak na straně příjmů tak na straně výdajů – rozpočtem pouze protéká). Dotace – rozpočtována pouze pravidelná dotace na výkon státní správy

9 Rozpočtované výdaje na rok 2016

10 Celkové výdaje = tis.Kč Celkové navrhované výdaje jsou o tis. Kč vyšší než skutek v r Zahrnuté investice ve výši tis. Kč Pokračují splátky úvěrů a půjčky ve výši tis. Kč

11 Celkové výdaje = tis.Kč 2015 – dokončení odvodnění poldrů; hlediště v divadle 2016 – komunikace nad DD; odvody za ČOV; rekonstrukce WC na 2.stupni

12 Celkové výdaje = tis.Kč * 2016 – převod nákladů z mandátu TS; nákup pozemků

13 Celkové výdaje = tis.Kč

14 Výdaje – IMŽP Nárůst výdajů v kapitole Územní rozvoj, je způsoben zamýšleným nákupem pozemků. Příjmy jsou ovlivněny prodejem nemovitostí. V kapitole Lesy - realizace lesního hospodářského plánu. Odpady – změna odpadového systému pro r Výdaje konstantní. Celkově předpokládá kapitola IMŽP zisk tis. Kč (bez investic)

15 Výdaje – Kultura, sport, MPM Infocentrum – Příjmy i výdaje na srovnatelné úrovni s rokem Divadlo – Navýšení výdajů o platbu energii (cca 300 tis. Kč - dříve placeno z mandátu TS) + další drobné dovybavení. Kino – pro rok 2016 samo financovatelné. Pellyho domy – v r.2015 probíhaly stavební úpravy. Kultura - Další rozšíření počtu kulturních akcí sebou přináší další příjmy i výdaje. Podpora kulturních akcí OV. Vydání knihy o Hlavňově (200tis. Kč) MPMP – opravy, nákup služeb a upomínkových předmětů k dalšímu prodeji generující další příjmy. Sport – Příjmy ovlivněny špatnou zimou. Výdaje na opravy, údržbu a revize sportovišť (dříve placeno z mandátu). Ztráta koupaliště.

16 Výdaje – Kultura, sport, MPM Nárůst výdajů oproti skutečnosti r.2015 je způsobeno těmito faktory: nevyplacené mzdy za měsíc prosinec z rozpočtu r (změna systému účtování) – celkem včetně odvodů u všech kapitol 183 tis. Kč navýšení výdajů o platby energií (dříve placeno z mandátu) 350 tis. Kč opravy dříve placené z mandátu 50 tis. Kč sportoviště 722 tis.Kč o ztráta z provozu koupaliště 250 tis. Kč (skutečnost r byla 0 Kč, protože TS nepožadovaly příspěvek na tuto ztrátu) o 150 tis. Kč – oprava beach hřiště (návrh v akcích IMŽP) o 50 tis. Kč - koupaliště - PD opravy velkého bazénu o 272 tis. Kč – přesun výdajů z mandátu

17 Výdaje – příspěvkové organizace * * včetně 75 tis. Kč - úroky z úvěru

18 Výdaje – Mandátní účet

19 Výdaje – ostatní Sociální péče - PD na přístavbu DPS 100 tis. Kč, mzdy. MP – navýšení o mzdy a školení Hasiči - Úprava Land Rover pro zásahy (nedočerpáno v r.2015 – 180 tis. Kč); PD rekonstrukce hasičské zbrojnice (50 tis. Kč). Měsíčník- Na úrovni 2015 – ziskový díky sponzorství. Městský úřad - nárůst v položkách mzdy + odvody. Drobné opravy a udržování. Nárůst výdajů oproti skutečnosti r.2015 je způsoben těmito faktory: nevyplacené mzdy za měsíc prosinec z rozpočtu r (změna systému účtování) – celkem včetně odvodů u všech kapitol 923 tis. Kč

20 Výdaje – Granty Na grantový program je vyčleněno celkem tis. Kč a to takto :  Akce a dílčí aktivity (vyhlašován 2x ročně) 400 tis. Kč  Provoz a práce s mládeží (vyhlašován 1x ročně) tis. Kč  Na sport bylo rozděleno tis. Kč (rezerva na 2.pololetí 27 tis. Kč).  Na kulturu a soc. oblast rozděleno 381,9 tis. Kč (rezerva na 2.pololetí 34,1 tis. Kč)

21 Výdaje – Investice Na základě investičního plánu na roky 2016 – 2019 Rada města navrhuje zařadit do rozpočtu roku 2016 investice v celkové výši tis. Kč K zamezení problému s financováním investic bylo rozdělení investic do rozpočtu rozčleněno takto :  Investice zařazené přímo do rozpočtu tis. Kč  Povinná rezerva ČOV pro r tis. Kč (Dle podmínek dotace a zákona o VaK - za roky 2013 a na zvláštním účtu, rok 2016 příjmy z nájmu - opravy ČOV a lapač splavenin pro poldry 620 a 60 tis. Kč)

22 Investice – zařazené přímo do rozpočtu * PD – projektová dokumentace

23 Investice – zařazené přímo do rozpočtu

24 Investice – zařazené přímo do rozpočtu

25 Investice – zařazené přímo do rozpočtu

26 Detailní rozpočty na r Detailní rozpočty jednotlivých kapitol jsou uvedeny v excelovském souboru, umístěném na společném úložišti, popř. jsou k dispozici u tajemníka městského úřadu a na webových stránkách města.

27 Změny v rozpočtu pro r  Základní umělecká škola: Provozní příspěvek ZUŠ - sníženo o Kč (rezerva na odměnu ředitele již byla součástí rozpočtu)  Kino: zařazeno zkušební půjčení projektoru Kč  CKVS Pellyho domy: rezerva na účast v projektu Kladského pomezí Kč (festival zážitků).  Územní rozvoj: Služby - zařazeno Kč (služby dotačního managementu - nasmlouváno s firmou Východočeská rozvojová s.r.o.)  Celkem navýšení výdajů o Kč. Navržené zapojení revolvingového úvěru Kč.

28 DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST !