VoIP – internetová telefonie Technická řešení © Mgr. Petr Loskot 28.10.2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Školní síť a její připojení k internetu
Advertisements

DIAL – UP ISDN ADSL kabelová televize bezdrátové (WiFi) mobilní
Připojení k internetu.
Podpůrná prezentace k semestrálnímu projektu:
Můj mobilní telefon Nokia 6303 classic.
Můj mobilní telefon Nokia X2.
D03 - ORiNOCO RG-based Wireless LANs - Technology
 Taggmanager.cz je nový způsob komunikace umožňující jednoduché propojení mobilního telefonu se speciálním webovým obsahem vyvíjený pod záštitou ministerstva.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Světlana Filipová. Materiál zpracován v rámci projektu Implementace ICT techniky do výuky.
Internetové telefonování
CZ.1.07/1.4.00/ VY_32_INOVACE_140_IT7 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Vzdělávací oblast: Informační a komunikační technologie Předmět:Informatika.
WebEx ~ Jak se připojit k online webináři
INTERNET - TERMINOLOGIE
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_051 Název školyGymnázium, Tachov, Pionýrská 1370 Autor Ing. Roman Bartoš Předmět Informatika.
ICQ. Co je ICQ? ICQ je nejpoužívanější a nejpopulárnější komunikační program. ICQ je zkratka slangového výrazu „I seek you“ (hledám tě). Slouží ke komunikaci.
Diskové systémy.
Sdílení obsáhlých souborů na webu Výpočetní technika.
Tomáš Václav, manažer produktového marketingu V Praze dne 23. září 2008 Internet v mobilu, nebo mobilní Internet?
Internet.
1 iptelefonie denis kosař. 2 obsah Co je ip-telefonie Jak to funguje Protokoly Kodeky Jak to použít Skype Zdroje.
SVĚT TECHNIKY A JÁ. Mobilní telefon: Zastává mnoho funkcí ( fotoaparát, navigaci, počítač, voláni a sms, rádio a mnoho dalších). Je přenosný lehký tenký.
Typy elektronické komunikace
Internetové služby Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miloš Nygrýn.
Připojení k internetu (GPRS-EDGE-CDMA a Wi-Fi)
Telefonování přes Internet
ISDN a jeho využití Petra Sedlinská 4.I.
Chytrý telefon. * V českém překladu „chytrý telefon“ je mobilní telefon, který využívá pokročilý operační systém a aplikační rozhraní, které umožní instalaci.
NEBOLI. Pojem elektronické bankovnictví Podstatou je elektronické jednání mezi klientem a finanční institucí. Podstatou je elektronické jednání mezi klientem.
Možnosti připojení k Internetu ve Velkém Meziříčí
Mobilní kancelář (…nejen pro velké firmy) Vladimír Wojnar Microsoft Solutions HP.
VoIP Velmi opatrná Integrace Pokroku Jakub Ditrich CIF.
2N® EasyGate PRO. 2N® EasyGate PRO 2N® SmartGate UMTS.
2 Fučíková Sylvie HR/Win – moderní technologie pro osvědčené aplikace.
DUM - Digitální Učební Materiál Název školy: Střední odborná škola obchodní s.r.o. Broumovská 839, Liberec 6 IČO: REDIZO: Vzdělávací.
Zvuková karta rozšiřující karta (v provedení ISA nebo PCI) do sběrnice základní desky zajišťující zvukový vstup a výstup někdy bývá přímo integrována na.
Informační a komunikační technologie
Multimediální elektronická komunikace
Identifikátor materiálu: EU
Eurotel Internet. Vyberte si připojení k internetu přesně podle svých potřeb! Získáte: Neomezený přístup za paušál Připojení vhodné i pro bezpečný přístup.
Wifi, LAN a internet v elekt. drátech Počítačové sítě naší školy.
Jak se volá doména - ENUM v Česku E E Jiří Peterka
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: USB zařízení Číslo DUM: III/2/VT/2/1/17 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast: Hardware.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci Číslo DUM: III/2/VT/2/2/35 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Moderní trendy využívání mobilních (dotykových) zařízení nejen ve výuce RNDr. Jan Krejčí, Ph.D.
9. ročník SÍTĚ. OSOBNÍ POČÍTAČ Počítač jednotlivce Soukromá data a soubory.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_62_INOVACE_73 8 _ Přímé bankovnictví II. AutorIng. Renata Wagnerová Průřezové téma Člověk a svět.
WiFi NETHOME PLUS aplikace pro jednoty KITE. Vzdálené ovládání jednotky IOS Android Wifi Module Router Cloud server & Internet.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA:III/2 TÉMATICKÁ OBLAST:Informační a komunikační technologie.
Rozdělení počítačů (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název DUMuINF S.
Internet. je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí („síť sítí“), ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů.
VoIP – internetová telefonie Úvodní seznámení © Mgr. Petr Loskot
Pojmy internetu - test Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2013.
Typy připojení k internetu
SKLADBA PC 18 OP VK VYT 2.18 Tablety
2N® Omega Series 2N TELEKOMUNIKACE a.s..
Možnosti připojení k internetu
DRUHY POČÍTAČŮ Simona Korbová / 1.L.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Inf Elektronická komunikace
TÉMA: Počítačové systémy
TÉMA: Počítačové systémy
FINANČNÍ GRAMOTNOST Bezhotovostní placení 4.
INTERNET - TERMINOLOGIE
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
Mobilní ústředna pro Liberecký kraj
Můj mobilní telefon Nokia X2.
Předmět: Informatika Ročník: VI.
Transkript prezentace:

VoIP – internetová telefonie Technická řešení © Mgr. Petr Loskot

VoIP - Internetová telefonie Důvody používání

VoIP – internetová telefonie Technická řešení Mé postřehy a rady  VoIP používám cca 10 let.  Je to bezesporu výrazná úspora peněz.  Fascinují mě stále nové technické možnosti.  Rád se s vámi podělím.

Spolehlivé internetové připojení.  Toto ovlivníme pouze výběrem poskytovatele.  Z praktických zkoušek mohu doporučit pevné připojení rychlostí alespoň 512 Mbps v obou směrech.  Negativní zkušenosti mám s WIFI, ale i zde se situace lepší.  U mobilního připojení nedostačuje GPRS ani EDGE.  Spolehlivě se dá volat pouze prostřednictvím 3G. VoIP - Internetová telefonie Abychom mohli telefonovat přes Internet, potřebujeme:

Zařízení na telefonování.  K prvotnímu vyzkoušení postačí softwarový telefon (aplikace) a sluchátka s mikrofonem. VoIP - Internetová telefonie Abychom mohli telefonovat přes Internet, potřebujeme:

Zařízení na telefonování.  Mnohem lepší je nahradit sluchátka a mikrofon USB telefonem. VoIP - Internetová telefonie Abychom mohli telefonovat přes Internet, potřebujeme:

Účet u VoIP providera.  Registraci provedete během pár minut na webové stránce poskytovatele VoIP služby.  Přehled českých poskytovatelů naleznete na adrese: poskytovatelu-voip-sluzeb/ poskytovatelu-voip-sluzeb/  Často bývají mnohem výhodnější zahraniční provideři. VoIP - Internetová telefonie Abychom mohli telefonovat přes Internet, potřebujeme:

Zařízení pro Internetovou telefonii. VoIP telefon  Dokonalé zařízení je Lynksys 942  Telefon je zároveň DHCP server.  Tzn., že za telefon můžete zapojit (další) počítač.

Zařízení pro Internetovou telefonii. VoIP telefon Telefon s podsvíceným displejem nabízí:  Identifikaci volaného.  Adresář.  Zmeškaná volání.  Přesměrování …

Zařízení pro Internetovou telefonii. VoIP telefon  Telefon se nastavuje přes webové rozhraní.  Mezi základní nastavení patří:  login name  password.  Většina providerů má slušnou podporu i nastavení na webu.

Zařízení pro Internetovou telefonii. VoIP brána  Harwarové zařízení.  Do brány přivedete Internet a připojíte běžný telefon.  VoIP brána je cenově dostupná varianta.

Zařízení pro Internetovou telefonii. VoIP brána  Brána se nastavuje přes webové rozhraní.  Do konektoru LAN přivedete Internet.  Do konektoru PC zapojíte počítač.  Do konektoru PHONE připojíte běžný telefon.

Zařízení pro Internetovou telefonii. VoIP brána  Toto zařízení Lynksys kombinuje VoIP bránu, čtyřportový router a WIFI access point.  Brána se nastavuje přes webové rozhraní.

Zařízení pro Internetovou telefonii. VoIP brána  Do konektoru INTERNET přivedete Internet.  Do konektorů ETHERNET zapojíte až čtyři počítače.  Do konektorů PHONE 1 a PHONE 2 připojíte dva běžné telefony, můžete tak využívat dva nezávislé účty od různých operátorů.

VoIP - Internetová telefonie Důvody používání Aplikace pro SmartPhony  Existují pro telefony Nokia, pro OS Symbian, Windows Phone, Android …  Pro používání je nutný zapnutý datový tarif nebo WIFI.  Ke srozumitelnému telefonování je potřeba 3G síť nebo kvalitní WIFI.

 Volání do zahraničí je mnohonásobně levnější než z pevného či mobilního telefonu.  Na rozdíl od pevné linky či mobilního paušálu zde neplatíte žádné, případně minimální měsíční poplatky. VoIP - Internetová telefonie Důvody používání

 Z VoIP telefonu můžete zavolat kdykoliv na:  Běžné telefonní číslo.  Pevné linky v ČR.  Mobilního operátora v ČR.  Libovolné číslo ve světě.  Jiné VoIP číslo. VoIP - Internetová telefonie Důvody používání

Zařízení pro Internetovou telefonii. Pro použití se softwarovým telefony  Klasická sluchátka a mikrofon.  USB telefony.

Zařízení pro Internetovou telefonii. SmartPhony  Nepotřebují žádný speciální hardware.  Aplikace např.: CSipSimple:  Vyžaduje internet  WIFI  Datový tarif, 3G

 Pokud si chcete volání přes Internet vyzkoušet prakticky, navštivte webové stránky VoIp providerů.  Většina z nich má velmi dobrou technickou podporu. VoIP - Internetová telefonie

Případné dotazy rád zodpovím na adrese: VoIP - Internetová telefonie

 Myšlenky a informace vycházejí ze zkušeností autora a odborných školení.  Fotografie – vlastní.  Ukázky nastavení – vlastní zařízení. VoIP - Internetová telefonie

Děkuji za pozornost. © Mgr. Petr Loskot VoIP - Internetová telefonie