Drazí rodiče, letošní skautský tábor na Slezské Hartě plánujeme ve vikingském stylu. V tomto duchu se ponese celý tábor i táborová hra. Rádi bychom vás.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vyrobila 8. třída ZŠ Pustiměř
Advertisements

Stručný návod na prodej florbalových hokejek UNIHOC
VÝSLEDKY VÝZKUMU PODPOŘENÉHO NADAČNÍM FONDEM J&T
EXPEDICE STŘEDOVĚK. Interaktivní výstava přenesla návštěvníky do období středověku. Dozvěděli se zde řadu zajímavostí z tohoto rozporuplného historického.
ADOPCE PANENEK Adoptuj panenku a zachráníš dítě. Cíl projektu •Cílem projektu PANENKA je získat finanční prostředky pro celosvětovou očkovací kampaň UNICEF,
Vyhodnocení velké vánoční rodinné soutěže Tak už jste se konečně dočkali! Po důkladném vyhodnocení všech zaslaných prací již známe výherce vánoční soutěže.
LARPové kostýmy a doplňky
Soutěžní úkol. Naším společným úkolem je dostat cyklistu ve spodní části obrazovky na konec cesty. Musí ujet celých 10 kilometrů. Musíme mu pomoci správně.
UČNI HRNČÍŘSKÉHO CECHU
Prezentace Neoficiálních Klientských Internetových Stránek Společnosti DUHA.
Letní tábor Topoly 2009.
Oddíl Penguins Praha-Smíchov. Sdružení dětí a mládeže Věnujeme se všem dětem, které mají zájem se rozvíjet Alternativa volnočasové aktivity zaměřená na.
MŠ Chodovická, Praha 9 třída BROUČEK …pořád se něco děje…
ZŠ Mohylová Iva Ondrášková – hlavní vedoucí
Kvalitní vzdělání pro každé dítě v každé škole
Anotace: Tvoříme pozvánky Autor: Mgr. Michaela Vacková Jazyk: český Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Očekávaný výstup: žák píše správně.
PREZENTACE akcí MC KAŠPÁRKOV o.s., podpořených v roce 2012 městem Rosice Mateřské centrum KAŠPÁRKOV o.s.
Příprava družinových schůzek RK Bajkonur Domácí příprava (nebo ve škole, v buse, atd.....) Kvalita schůzky přímo závisí na tom, jak je připravená.
RS Cup 2014 Press F5 bro (zmáčkni F5 kámo). O CO JDE?
ŽIVÁ A NEŽIVÁ PŘÍRODA.
Ročník Lenka Miketová ZSF OU v Ostravě
© GI, konzultační a vzdělávací skupina OLOMOUC Vyhodnocení a zefektivnění procesů plánování sociálních.
Chůvička Brno Agentura na hlídání dětí v Brně a okolí
Moje první Prezentace!!.
RODINNÉ A MATEŘSKÉ CENTRUM VSETÍN, občanské sdružení SLUNÍČKO
Dobrý den, jsme firma zabývající se výrobou, importem a velkoobchodním prodejem dárkového a dekorativního zboží. Na několika příštích stránkách naleznete.
Dětský den v Hájku 2008 Nebudete tomu věřit, ale 1. června se konal dětský den na hřišti v hájku a nejen dětský smích napovídá tomu, jak se povedl.
KONCEPCE DVOJKY…. TŘI CÍLOVÉ SKUPINY… RodičeVedeníČlenové.
Jen tak, pro radost, Ti posílám jednu malou vločku
KDO CO je PR OČ KDO CO je PR OČ. Roman Šebrle Změlík Robert.
Plánování LASA & FIDO. Úvod Co je to plánování?  Čeho chceme dosáhnout?  Čeho jsme schopni dosáhnout?  Jak toho chceme dosáhnout?  Jak poznám, že.
Praha 5/2014 Fórum prevence dětské nadváhy a obezity.
Svět techniky a já Kateřina Večerková.
NAŠE NÁVŠTĚVA UMĚLECKÝCH DÍLEN A MUZEA Připravily: Tomáš Haladej Pavel Strážnický Dan Gašper Jakub Grochol.
Tento Digitální učební materiál vznikl díky finanční podpoře EU- OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Není –li uvedeno jinak, je tento materiál zpracován.
MUŽSKÝ MANIFEST (JEDNOU PRO VŽDY).
Inspirace ke zvěstování od ranné církve – aneb jak se s tak malým vybavením dá tolik získat???
počítačová BEZPEČNOST
Začínáme besedou na téma Co s odpadem a zkoušíme recyklaci papíru Touto besedou nás provázel pan učitel Jan Kopřiva. Naučili jsme se tu i papír vyrobit.
Slavoj Písek.  2010 – 6,3 milionů USD  2014 – 5,1 miliard USD  2018 ∼ 12,6 miliard USD.
Určeno rodičům žáků 6. a 7. ročníků ZŠ Úřad práce ve Žďáře nad Sázavou.
Prezentaci vytvořila: Jiřina Hamplová, ředitelka.
VÝROBA ŠPERKŮ ( ) Vedoucí projektu: Kristina Ibiševičová
Odloučené pracoviště NAD PLOVÁRNOU Statutární zástupce školy Mgr. Božena Suchánková Vedoucí učitelka Věra Kopečná.
Pestrá přehlídka tvořivého a chytrého hraní pro rodiny s dětmi od 1 roku do 12 let.
Dětský aerobik Pod pojmem dětský aerobik rozumíme rozmanitá cvičení za hudebního doprovodu, která vycházejí především z aerobiku pro dospělé, ale také.
ZÁKLADNÍ A MATEŘSKÁ ŠKOLA CHOTÝŠANY „KAŽDÝ JE JEDINEČNÝ“
Time mng. a osobní efektivita Lektor: Mgr. Stanislav Loskot, MBA 12. června 2015.
Zájmový kroužek nejen pro děti předškolního věku školní rok Šikovné ručičky.
ZŠP a ZŠS Uherský Brod projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ DĚJEPIS VY_32_INOVACE_13_ středověká kultura oblékání Jméno autora:Mgr. Lenka Habartová.
Vikingové. Kdo byli vikingové  patřili mezi germánské kmeny  slovo Viking je pravděpodobně odvozeno od vík=záliv, říkali si tak obyvatelé dnešního Dánska,
 V mateřských školkách měly děti vždy možnost rozvíjet umělecké nadání, výtvarné nebo hudební, ale zdálo se nám, že v nich není dost sportovních možností.
DOBA BRONZOVÁ Zpočátku lidé zacházeli s mědí jako s lepším druhem nerostu. Hmota se dala kováním tvarovat, roztepávat na pláty, vytahovat do délky. Poté.
Vypracovala: Šárka Foglová, 9.A. Garant: Miroslava Kubíčková
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676
MANUFAKTURY A PRVNÍ STROJE
Druhy dopravních prostředků VY_32_INOVACE_5A_14
Zaměstnání členů rodiny
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
Na všechny se těší pořadatelé
Autor: Mgr. Anna Dyková Název : VY_12_INOVACE_12_Televize
Projekt: Šance pro každého žáka
ROZSVĚCENÍ VÁNOČNÍHO STROMU 3. prosince 2010
Proč potřebujeme systém managementu ?
PARLAMENT NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE A MATEŘSKÉ ŠKOLE ANGEL V PRAZE 12
  Klub Tornádo - pracoval od roku 1997 pod bývalým Domem dětí a mládeže u radnice, od roku 2013 pod SVČ Doris Šumperk. V letošním roce zde tancuje na 200.
Drogy dnešní doby Študáci.
VY_32_INOVACE_218_Mykénská civilizace
ADÉLA KUTILOVÁ studentka kvarty Růžená / anglický tábor
Tábor 2019 Horosedly.
Transkript prezentace:

Drazí rodiče, letošní skautský tábor na Slezské Hartě plánujeme ve vikingském stylu. V tomto duchu se ponese celý tábor i táborová hra. Rádi bychom vás touto cestou poprosili o výrobu následujících věcí: 1. Kostým 2. Štít 3. Meč

Poslední dobou věnujeme větší pozornost role-playingu, což je v podstatě hraní nějaké postavy v daném historickém či fantastickém světě. Nejen že se děti, (i vedoucí) do své role dokáží,,reálně ponořit,, a žít ji, ale zároveň toto hraní utváří živou a nezaměnitelnou atmosféru celého tábora. Nepostradaletný základ pro náš herní svět je funkční vikingský kostým. Není nutné pro děti vyrábět nákladné kované zbroje. Postačí i velmi jednoduchý kostým z látky. Vikingové často používali pestré tkaniny, opasky, spony, zvířecí kůže a další přírodniny. Používali jak zbroje šupinové, tak kroužkové. Věříme, že si maminky či babičky s tímto úkolem hravě poradí. K vylepšení doporučujeme použití doplňků. Například látkové nátepníky, somradlo, čutoru na vodu obalenou látkou, šperky z mosazného drátu,... Děti si mohou na tábor vzít své osobní luky. Vikingské helmy si budou děti vyrábět na schůzce.

Doplňky:

Kostýmy i rekvizity nebudou využívány pořád. V létě může být dost horko, proto mají být kostýmy jednoduché. Dobrý základ je vhodně dlouhý plášť. Na táboře proběhnou vikingské slavnosti i určení nejlepších kostýmů.

Vikingové, to byli především válečníci, proto kromě typického oblečení vlastnil každý muž i žena štít a meč. Chceme vás (tatínky) poprosit o výrobu měkčené zbraně (meč, sekyra) a bezpečného štítu. Prosíme vás předveším proto, že naše časové kapacity jsou omezené a výrobu pro všechny nejsme schopní zajistit. Děti zbraně a štíty využijí v příležitostných hrách, turnajích a v možném rozvoji svých schpností. Jejich význam bude často (pro malé děti v podstatě pořád) dekorativní, ale je třeba aby byly funkční, tedy bezpečné. Štít by měl být kulatý či ovalný v rozměrech vyhovující vašemu dítěti. Jako materiál doporučujume použít překližku vhodné tvrdosti. Štíty jsou dvojího typu z hlediska možnosti držení - standartní (s puklicí) a jezdecké (upevněno na předloktí). Každému jednotlivci vyhovuje jiné. Podmínkou pro všechny štíty je vyměkčená hrana. Dá se měkčit různě - kůži, molitanem či rozřezanou zahradní hadicí...

Prosíme taky o výrobu zbraně (nejlépe meče), která bude dítěti typově, váhově a rozměrově vyhovovat. Zbraň by měla být jednoruční ( cm), ale není to podmínkou. Jako základ zbraně doporučujeme použít tvrdé dřevo (zcela nevhodné je používání bambusu či tvrdé hokejky), s tím, že veškeré ostří zbraně musí být řádně vyměkčeno. Rukojeť doporučujeme omotat třeba mosazným drátem, či páskem kůže. Vyvarujte se prosím ostrým hranám (například na záštitě).

Při veškerých aktivitách se štítem a zbraní klademe velký důraz na bezpečnost. Proto první a zásadní faktor jsou bezpečné zbraně. Proto prosíme zbraně opravdu dobře vyměkčete. Tvrdé a nebezpečné zbraně budou na začátku tábora zabaveny. Víme, že vás touto aktivitou připravujeme o váš čas, ale věříme, že o to více úspěchu a radosti vaše výrobky dětem udělají, až se z nich na táboře stanou opravdoví vikingové. Každý má jiné pracovní možnosti (např: absence dílny), proto se v každém případě neváhejte na nás včas obrátit, abychom mohli všechno doladit tak, aby děti měly na táboře vše potřebné. Děkujeme, organizační tým tábora 2016