Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Plavání Téma: Hry ve vodě Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne: 15. září 2012.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní pohybový systém
Advertisements

Pravidla fotbalu-OFSAJD
Fotbal Fotbal (z anglického football, foot=noha, ball=míč), též kopaná, je kolektivní míčová hra, která je nejpopulárnějším kolektivním sportem na světě.
Beach rugby
Správně vstřelená branka pokud skórující družstvo nespáchalo přestupek míček přešel celým objemem brankovou čáru zepředu útočící tým: hokejkou nebo neúmyslně.
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2012
Předmět: Teorie sportovních her (KUT/SHT)
FLORBAL.
Přehazovaná je míčová hra, která nahrazuje klasický volejbal a současně je k němu vhodnou průpravou. PRAVIDLA HRY ZŠ HORŠOVSKÝ TÝN 1.CÍL HRY: - účelem.
HrušCup 2008 – pravidla kroket 1. Hrací plocha 1. Hrací plocha Terén kam je možno umístit branky a kolíky - trávník, hřiště, antuka, les. Hráč při hře.
BASKETBAL.
STREETBALL.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Digitalizace výuky Příjemce
Kopaná – průběh hry hry se účastní dva týmy po 11 hráčích na hřišti obdélníkového tvaru na jehož kratších stranách jsou branky hru řídí hlavní rozhodčí,
Fotbal.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Ultimate Frisbee „létat je tak snadné“.
Pravidla „Upravená verze“ (Zpracováno pro použití v soutěžích řízených PVS)
Fotbal pro 2 Nová hra na trhu 2013 Přenosná zábava Pro všechny věkové kategorie Vynikající reklama.
Metodický postup Držení náčiní, chůze a běh s náčiním
Kopaná - pravidla hrací plocha má tvar obdélníku, délka hřiště je 90 – 120 m, šířka je 45 – 90 m hrací plocha je vyznačena bílými čarami, středová čára.
RINGO PRAVIDLA HRY ZŠ HORŠOVSKÝ TÝN 1.Cíl hry:
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
HrušCup 2008 – pravidla kubb. Hrací pole je obdélníkového tvaru o rozměrech 5 x 8m. Na kratších stranách hřiště jsou umístěny špalky (vojáci, kubbs),
HÁZENÁ.
RINGO 1.
SOFTBALL 1.
Basketbalová pravidla
PRAVIDLA VOLEJBALU pro malé sportovce
VOLEJBAL 1.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
PYRAMIDA Celá čísla.
Basketbalová pravidla
Dostupné z Metodického portálu ISSN: 1802–4785, financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Fotbal Doc. PaedDr. Jan Štumbauer, CSc. Projekt: Cizí jazyky v kinantropologii, reg. č.: CZ.1.07/2.2.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola, Uherský Ostroh, okres Uherské Hradiště, příspěvková organizace AUTOR: Mgr. Gabriela Hnátková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_TV_11.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Brennball.
Korfbal Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Korfbal - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Hry pro předškolní děti Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne:
1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Drobné hry na rozehřátí Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne: 27.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 INDIACA.
Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Hry na rozvoj rychlosti Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne:
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Iveta Votápková Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova Softball.
Indiaca Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Indiaca - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
Ročník: 2. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Volejbal-průpravné hry Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne:
I. Vyučovací lekce Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem, státním rozpočtem České republiky a rozpočtem Hlavního města Prahy.
Interpretace basketbalového učiva pro jednotlivé lekce Pátá lekce – utkání, praktická aplikace pravidel (rozhodování) (90 minut – teorie, praxe) Tento.
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ.
Interpretace basketbalového učiva pro jednotlivé lekce Druhá lekce – základy součinnosti v útoku a v obraně (90 minut – interpretace učiva, praxe) Tento.
Ročník: 3. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Házená – průpravné hry Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne:
Interkros Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Speedminton Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova
Aktivizační hodina TV Stanislav Haňka.
Brännball Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Ročník:  1. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Ročník:  2. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Posilovací cvičení - břicho a hýždě
Plavání Jiří Vlk, 5.B Hluchák
Hodina pohybu navíc - Ragby
Ročník:  1. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ MĚSTEC KRÁLOVÉ
Faustball Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Ročník:  3. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
Odbíjená – základní pravidla
Základní škola a Střední škola CREDO, o. p. s Číslo projektu: CZ. 1
AUTOR: Mgr. Jitka Zajíčková NÁZEV: VY_32_INOVACE_15_TV_19
Hry a drily pro rozvoj baseballových dovedností R
Transkript prezentace:

Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Plavání Téma: Hry ve vodě Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne: 15. září 2012 Metodický popis, (anotace): Podpora hodiny Sportovní hry

Hry ve vodě

Jezdci  Hráči utvoří dvě skupiny.  Každá skupina se rozdělí na "koně" a "jezdce". Jezdci se posadí koním a záda. Na znamení se snaží jezdci jedné skupiny shodit do vody jezdce druhé skupiny. Jezdec, který spadne do vody, vypadá ze hry.  Hraje se ve vodě po pás.

Nejlepší hříbek  Děti si ve dvojicích vzájemně předvádějí zvládnutí „hříbečku“.  „Hříbeček“- dítě se nadechne, přejde do dřepu, rukama obejme kolena a vztlakem vody se nechá vynést k hladině.  Cíl: dovednosti spojené se splýváním.

Lov na kachny  Hráči se rozdělí do dvou skupin.  Hraje se ve vodě po prsa. Jedna skupina představuje kachny a druhá lovce.  Lovci si přehazují jeden či více míčků a snaží jimi zasáhnout kachny. Nejlépe je, když kachny stojí ve vodě uprostřed velkého kruhu lovců. Kachny mohou uniknout zásahu tím, že se potopí. Zasažená kachna je vyřazena ze hry.  Vítězí skupina, jež ve stanovené době uloví více kachen.  Pomůcky: míček

Kdo nejdál  Děti jsou v řadě u bazénu, bokem ke stěně  Na signál se nadechnou a odrazem nohama od stěny splývají co nejdále.  Změna poloh: na zádech, ruce ve vzpažení-poloha „prsa“, ruce podél těla…

Chobotnice  Začíná jeden hráč (chytač). Ten vytvoří se dvěma dalšími chycenými hráči hlavu chobotnice.  Každý další chycený hráč se rovnoměrně napojuje na tři chapadla „hlavy“.  V průběhu hry se chobotnice snaží vylovit celý bazén.

Ve vodě bez rukou  Na stanovený povel se plavci snaží udržet nad vodou šlapáním vody.  Ruce přitom mají viditelně nad hlavou.  Kdo vydrží nejdéle, vyhrává.

Boj o míč  Na vodní ploše plave míč. Voda po pás  Do vody vypustíme dvě družstva a soutěží se o to, které přinese míč dříve. O míč se smí rvát, ale nesmí se topit, škrábat, apod.  Obměna: Můžeme nechat plavat i více míčů.  Hru lze hrát též v řece, kde je proud a voda po pás.

Hledání předmětů.  Do čisté vody hoďte těžší, pod vodou dobře viditelný, předmět.  Úkolem hráče je předmět po vodou vyhledat, vynést nad hladinu a položit jej na určené místo.  Měří se čas nebo počet vylovených předmětů.  Vhodné jsou puky…

Upravené vodní pólo  V hloubce okolo jednoho metru vyměříme prostor hřiště, v němž budeme hrát, a rozdělíme jej na dvě stejné poloviny.  Hráči jsou od středu stejně vzdáleni. Rozhodčí po zapískání vhodí míč do středu a hráči se jej snaží co nejrychleji získat a dopravit do soupeřovy branky.  Soupeře nemůžeme potopit. Za surovou hru může být hráč vyloučen a na branku jeho družstva se střílí trestný hod ze tří metrů.  Vyhodí-li hráči míč na břeh, vedoucí znovu vhazuje a hra pokračuje.

Odrážená  Hráči se postaví ve vodě do kruhu a jeden či dva z nich se postaví doprostřed kruhu.  Úkolem hráče je zachytit míč, který ostatní hráči přehazují mezi sebou.  Když střední zachytí míč, vystřídá se s tím, jenž míč hodil.

Použité zdroje: vlastní,