Trh práce CIO A IT Manažerů a jak na něm uspět. Seminář CACIO Jozef Papp 19.1.2016.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Občanská výchova Název materiálu VY_32_INOVACE_20_ Volba povolání Autor Motejlková Věra.
Advertisements

Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
Představení společnosti Tomáš Vodenka – People manager ARTIN.
Třetí kariéra Věk jako příležitost – využijme potenciál zaměstnanců 50+ Diskusní seminář „Rovné šance na trhu práce“ Kateřina Kubešová, EXPERTIS PRAHA.
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
 Vzdělávací mobilita jednotlivců podporuje mobility v oblasti vzdělávání, odborné přípravy a mládeže, rozsáhlé akce Evropské dobrovolné služby a sdílené.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
„MEZIMO“ Podpora znevýhodněné mládeže k posílení pracovní integrace, dalšího vzdělávání či odborné přípravy prostřednictvím mezinárodní mobility Projekt.
Plánování sociálních služeb a transformace aneb Systémově, společně a statečně Šárka Hlisnikovská Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – 26.
© 2015 Ipsos. All rights reserved. Contains Ipsos' Confidential and Proprietary information and may not be disclosed or reproduced without the prior written.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
Výzkum efektivnosti fungování veřejné správy Interní grant VŠP Jihlava Měrtlová - Nečadová - Kovář.
Česká společnost pro rozvoj lidských zdrojů Lublaňská 57/5 | Praha 2 | | T | F | |
Příloha č. 1 – specifikace předmětu plnění Řízení lidských zdrojů Procesy a nástroje VZ 2015.
Kongresová turistika v ČR, podpora jejího rozvoje.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_ INOVACE_16-18 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorMgr.
Praktické zkušenosti a doporuční Praktické zkušenosti a doporuční Program Cíle 3/Ziel3 na podporu přeshraniční spolupráce mezi Českou republikou a Svobodným.
Práce nebo rodina? Obojí je možné! Kateřina Kaňoková GENDER Consulting
DUM - Digitální Učební Materiál TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Problematika dlouhodobé nezaměstnanosti v ČR Autor bakalářské práce:
Jaký je trh IT pracovníků a jak si vybrat vhodné pracovníky? Seminář CACIO Jozef Papp
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA Podpora výzkumu, vývoje a inovací na MPO – program.
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Ekonomická efektivita projektů podpořených z ROP Moravskoslezsko
Návraty žen do práce očima zaměstnavatelů
Worklife Balance ve společnosti HEINEKEN Česká republika
Tematicky zaměřený kulatý stůl
NOVÉ TRENDY VPODOPŘE ZÁJMU O OBOR A NÁBOROVÉM PROCESU
Úřad práce České republiky
Strategické plánování
MÁ SMYSL POŘÁDAT KONFERENCE?
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE DIPLOMOVÁ PRÁCE
VYHODNOCENÍ PŘEDCHOZÍCH VÝZEV
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Firemní kultura zahraniční společnosti na území ČR Autor bakalářské.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ZEMĚPIS - SVĚT Severní Amerika
Obchodní akademie a Střední odborná škola, gen. F. Fajtla, Louny, p.o.
P2 MARKETINGOVÉ PROSTŘEDÍ
Základní informace o poskytovateli
Politika jakosti Mohelnice
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Realizace obchodního případu ve vybrané společnosti
Občanská výchova a svět práce - 9. ročník Milan Šimek
PhDr.Hana Pazlarová, Ph.D
Obchodní plán projektu
© 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu
Komunikační strategie Kódování
Národní Technická Knihovna
Digitální učební materiál
AKTUALIZACE REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích ústav podnikové strategie Analýza komunikačních chyb řídících pracovníků ve vybrané společnosti.
UK01-KA
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
MANAŽERSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ V TELEFÓNICA O2 CZECH REPUBLIC
Praha – 31. květen 2011 Petr Šobotník – Prezident KAČR
Dárcovství 2018 Závěrečná zpráva z výzkumu
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
Prodeji produktu nebo služby
Firemní brožura Tohle je skvělé místo pro cíle společnosti.
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
prezentace informačního systému
Martin VLASTNÍK, vedoucí oddělení politiky nerostných surovin
Primární emise akcií (IPO) VOKT (P-8)
Současné aktivity v oblasti České podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj a Světové podnikatelské rady pro udržitelný rozvoj.
Tematické setkání KAP Olomouckého kraje
Nábor z ČR do celého světa
Jaké jsou obzory digitální Evropy?
NABÍDKA ŠKOLENÍ CE 2017 / 18 Q2.
Transkript prezentace:

Trh práce CIO A IT Manažerů a jak na něm uspět. Seminář CACIO Jozef Papp

Agenda Kdo jsem? The Internet of Things, Průmyslová revoluce 4.0 Budoucí CIO Jak být dobrým kandidátem? Diskuse

Asia/Pacific Auckland Bangalore Beijing Chennai Guangzhou Hong Kong Kolkata Mumbai New Delhi Seoul Shanghai Singapore Sydney Tokyo Europe/Middle East/Africa Amsterdam Athens Belgrade Brussels Bucharest Budapest Copenhagen Dubai Düsseldorf Frankfurt Hamburg Helsinki Istanbul Johannesburg Lagos Lisbon Ljubljana London Lyon Madrid Milan Moscow Oslo Paris Porto Prague Saint-Petersburg Sofia Stockholm Stuttgart Vienna Warsaw Zurich Latin America Bogota Buenos Aires Caracas Lima Mexico City Montevideo Panama City Santiago Sao Paulo North America Atlanta Austin Baltimore Boston Calgary Chicago Dallas Little Rock Los Angeles Miami Montréal Nashville New York San Francisco Silicon Valley Toronto Connected to the World

Kdo jsem? Jozef Papp Managing Partner do oblasti executive search jsem přišel v roce 1998 ze společnosti Deloitte, kde jsem předtím působil v oblasti Management Consultingu 17 let se pohybuji na českém ale i středoevropském trhu podílel jsem se na 300+ executive search projektech v různých segmentech trhu, primárně v IT a průmyslu vybudoval jsem a vedu pražskou kancelář Stanton Chase od jejího vzniku v roce 2009 zaměřuji se na pozice C-level a jejich reporty primárně v oblasti technologií, průmyslu a finančních služeb jsem členem Business Excellence Committe společnosti Stanton Chase, reportuji boardu mám VŠ vzdělání a jsem certifikovaným koučem mluvím česky, slovensky, maďarsky a anglicky, částečně rusky a německy jsem 22 let ženatý a mám tři dcery

Definice CIO Career Is Over Change is Ongoing Call It Open-source Car is Ordered Call Indian Office

CIO – očekávání zaměstnavatelů Umí kombinovat strategie a propojení na business. Mají však i odbornou zkušenost, aby chápali co se u nich v oddělení a ve firmě děje. Přicházejí s nápady, které optimalizují business případně mu aktivně pomáhají (snížení nákladů, efektivita, bezpečnost dat, atd.). Záleží jestli CIO je provozní (spíše u menších firem) nebo strategický (větší firmy, které mají velké informační systémy a hodně zaměstnanců, které potřebují elektronizovat).

The Internet of Things (IoT), Průmysl 4.0

The Internet of Things Zdroj: Stanton Chase, The Internet of Things, July 2015 Dnes cca 4,9 mld zařízení a 1,6 zařízení/uživatele připojeno k internetu Do roku 2020 se očekává nárůst na 25 mld zařízení a cca 6,25 zařízení/uživatele

The Internet of Things Zdroj: Stanton Chase, The Internet of Things, July mld10 mil150 mil

The Internet of Things Zdroj: Stanton Chase, The Internet of Things, July 2015 Do 2020 se očekává 50x více uložených dat než v roce Konektivita je klíč – každá role se bude muset adaptovat. Ne data ale inovace, komunikace a sdílení mezi C- levels a jejich týmy rozhodne o konkurenceschopnosti firmy.

Budoucí CIO Kvůli nárůstu dat bude mít největší výzvu ze všech C-levels. Sběr dat, jejich přenos, uložení a jejich zabezpečení – vyvolá organizační změny v každé společnosti. V oblast businessu povede rychlá adaptace analýzy dat ve formování strategie což ovlivní všechno, od operations až po vývoj produktů. Dopad na organizaci CIO bude veliký až Darwinovský – buď se změní nebo bude outsourcován. CIO bude muset posílit každou funkci v rámci organizace aby pokryl koncept Big Data a využil její sílu a flexibilitu v každodenním business procesu. „Hybrid“, který se pohybuje skrze celou firmu, stmeluje a koučuje. Zdroj: Stanton Chase, The Internet of Things, July 2015

Jak vypadá kvalitní zaměstnanec?

1.Poslouchá instrukce. 2.Přijme zodpovědnost. 3.Je iniciativní. 4.Respektuje ostatní. 5.Komunikuje – odpovídá na y, na telefon, atd. 6.Je odborníkem ve své oblasti. 7.Je týmový hráč. 8.Je spolehlivý. 9.Vykonává své povinnosti v pohodě. 10.Stará se o své zdraví. 11.Je disciplinovaný. 12.Překonává očekávání. 13.Je pozitivní a orientovaný na výsledek. 14.Je poctivý a ctí etická pravidla. 15.…

Hledání kvalitního zaměstnance – jak? Kvalitní job description. “Success profile” ideálního kandidáta. Série screenovacích otázek. Výběr nejlepších kandidátů na pohovor – bez kompromisů. Příprava na pohovor a pozvání kandidátů. Strukturovaný pohovor, případně assessment a psychotest – prodejte sebe, pozici i firmu. Výběr finálního kandidáta. Ověření referencí – opravdových. Nabídka kandidátovi. Komunikujte! Dejte feedback, chovejte se profesionálně.

Jak být dobrým kandidátem? Splňujete profilem 85-90% požadavků na pozici. Dodáváte skvělé výsledky. Buďte unikátní, odlište se. Vaše platové požadavky jsou v souladu s požadavky firmy. Vaší hlavní motivací pro změnu nejsou peníze. Zapadnete to firemní kultury. Pomůžete firmě.

Jak poznat dobrou agenturu, headhuntera? Znáte svého konzultanta. Má důvěryhodný background. Je „insiderem“ ve Vaší oblasti. Důvěrné. Informuje. Představí kvalifikované kandidáty. Pomůže při finálním vyjednávání. Sleduje spokojenost. Má jasnou cenovou politiku.

Jozef Papp Stanton Chase Prague Vinohradská Prague 3, Czech Republic Phone: Mobile: Děkuji za pozornost! Otázky?