Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV8 CZ.1.07/1.5.00/34.1021 Moderní škola.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Klávesové zkratky pro práci s okny
Advertisements

Modul 2 AutoCAD. Vytvoření zaobleného obdélníka  do příkazového řádku napíšete příkaz obdélník a stiskněte ENTER  dále zadejte do volbu A pro zaoblení.
Počítač – základní ovládání Název materiálu: VY_INOVACE_xxx_pocitac_ovladani Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Vzdělávací oblast: Informační a komunikační.
Ovládací panely Hodiny, jazyk a oblast.
14SIAP – SÍTĚ A PROTOKOLY Hodina 5..
ZAČÍNÁME PRACOVAT S WORDEM 2007
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Windows 7 – hlavní panel, základní nastavení Hlavní panel – nastavení ikon.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-3-20.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.11 Internetový prohlížeč-vyhledávání a ukládání dat z internetu do počítače Anotace: V prezentaci se žák seznámí se základními typy.
Tabulkový procesor Open Office VLOŽENÍ GRAFU Předmět: Informatika Ročník: 6.ročník Klíčová slova: Tabulkový procesor, vložení grafu, typ grafu, rozsah.
OS Windows 7 I. Úprava a nastavení PC Práce se složkami a soubory
VY_32_INOVACE_48_OS_Windows_7_II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Příkazový řádek CMD.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.04 Složka - operace se složkami Anotace: V prezentaci se žák seznámí se složkou, jejím vytvořením a nastavením. Žák si v průběhu.
Serverové systémy Windows
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Petr Vlach VY_32_INOVACE_OS_14 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
Sítě – řešení problému.
VY_III/2_INOVACE_32_Hlavní panel a nabídka Start Hlavní panel a nabídka Start Miroslav Kaňok.
Na hlavním panelu najdeme nejdůležitější tlačítko v počítači – START. Pomocí nabídky START spouštíme programy, aplikace a hry, spravujeme a vypínáme.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček.
POČÍTAČOVÉ SÍTĚ ADRESA. Identifikace v síti  IP adresa - je jednoznačná identifikace konkrétního zařízení (typicky počítače) v prostředí sítě (Internetu).
Ovládací panely obecně.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_PSK-4-16.
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.
Pracovní prostředí počítače
Ovládací panely Síť a internet.
Spouštíme aplikace Spuštění aplikace Malování
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Windows 7 – hlavní panel, základní nastavení Hlavní panel – zobrazení dalšího.
Základní informace o síti Název školyGymnázium Zlín - Lesní čtvrť Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuRozvoj žákovských.
Informační a komunikační technologie 1.3 Nastavení počítače Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Učební obor: Kadeřník, Kuchař-číšník.
Základy práce na PC Ing. Jan Roubíček. Konfigurace Windows VY_32_INOVACE_10_1_05_AP.
Síť a MS Windows.
Práce v lokální síti Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je MGR. MILOŠ NYGRÝN.
Informační a komunikační technologie 1.8 Nastavení počítačové sítě Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK Učební obor: Kadeřník,
Vzdálená správa Tomáš Kalný.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Windows 7 – hlavní panel, základní nastavení Hlavní panel – přesun VY_32_INOVACE_06.
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Windows 7 – hlavní panel, základní nastavení Hlavní panel – Jump List VY_32_INOVACE_05.
Tlačítko START Pro žáky šestého ročníku předmětu Informatika.
PV175 SPRÁVA MS WINDOWS I Podzim 2008 Síťové služby Administrátor systému: Pracovní doba administrátora se sestává z výměny magnetických pásek v zálohovacích.
Školní y v Office 365 Nastavení Outlooku Pavel Broža, srpen 2015 © ZŠ Mánesova Otrokovice.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV10 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
Ovládací panely Šablona 32 VY_32_INOVACE_1_7_Windows-ovládací panely.
Nastavení systému Windows - pokračování (14). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV11 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV15 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
DHCP server Dynamic Host Configuration Protocol. DHCP Automatická konfigurace parametrů sítě – IP adresa – Maska – Gateway Ipconfig /release Ipconfig.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV6 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola.
IP adresa Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastInternetové technologie, programování Datum vytvoření2012 Ročník2.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Internet – pojmy, služby
PRACOVNÍ PLOCHA Vasyl Lutsak.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
TÉMA: Počítačové systémy
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r. o., Orlová Lutyně
TÉMA: Počítačové systémy
Spouštíme aplikace Spuštění aplikace Malování
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Mgr
Pracovní prostředí počítače
Předmět: INFORMATIKA Ročník: VII.
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
Kofigurace & napájení Windows
Malování - uložení a otevření obrázku
AUTOR: Mgr. Marcela Šašková
Transkript prezentace:

Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu: SŠ spojů a informatiky Tábor Tomáš Jansa VY_32_INOVACE_OV8 CZ.1.07/1.5.00/ Moderní škola – inovace výuky na SŠSI Tábor

Změna a zjištění ip adresy windows 7

Úvod  Jelikož pro různé typy přikladů budeme potřebovat změnit IP adresu ve windows, tak si v této prezentaci ukážeme jak. Dále se zde zmíním o tom, jak rychle zjistit jakou ip adresu aktuálně využívá můj počítač.

Start Ve Windows klikneme na tlačítko start a pak na ovládací panely

Ovládací panely Klikneme na Zobrazit úlohy a stav sítě. U klasického zobrazení – Centrum síťových připojení a sdílení

Centrum síťových připojení a sdílení Zde zvolíme z nabídky na levé straně možnost Změnit nastavení adapteru

Síťová připojení – rychlé spuštění Do síťových připojení se lze dostat i rychleji a to tak, že do nabídky start do vyhledávací políčka napíšeme ncpa.cpl a dáme enter. Tímto spustíme program který nám zobrazí přímo síťová připojení

Síťová připojení Klikneme pravým tlačítkem myši na připojení k místní síti a zvolíme vlastnosti.

Připojení k místní síti - vlastnosti Zde zvolíme možnost Protokol IP verze 4 (TCP/IPv4) a pak klikneme na tlačítko Vlastnosti

Protokol IP verze 4 (TCP/IPv4) - vlastnosti Zvolíme možnost použít následující IP adresu. Dále vypíšeme: IP adresa: Maska podsítě: Nakonec zvolíme tlačítko OK a pak tlačítko zavřít

Spuštění příkazového řádku Příkazový řádek spustíme tak, že do nabídky start napíšeme cmd (od slova command = příkaz) a dáme enter.

Příkaz ipconfig Ke zjištění konfigurace ip adresy slouží příkaz ipconfig. Zde vidíme jakou ip adresu mají má jednotlivá síťová připojení

Příkaz ipconfig /all Ke zjištění úplné konfigurace sítových připojení slouží příkaz ipconfig /all. Zde vidíme nejen jakou ip adresu a masku podsítě ale i fyzickou (MAC) adresu, DNS servery, adresu DHCP serveru atd.