Využití informačních technologií při řízení obchodního řetězce Interspar © Ing. Jan Weiser.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Způsoby vedení evidence podnikatelské činnosti I.
Advertisements

VZDĚLÁVÁNÍ INFORMATIKY NA VYSOKÝCH ŠKOLÁCH & POTŘEBY PRAXE Mgr. Petr Suchánek, Ph.D. Ing. Dominik Vymětal, DrSc.
Založení firmy postup. Postup založení firmy 1) Výběr oboru podnikání a vymezení předmětu živnosti 2) Volba právní formy podnikání 3) Určení názvu a umístění.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL S TŘEDNÍ PRŮMYSLOVÁ ŠKOLA A S TŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA GASTRONOMIE A SLUŽEB, M OST, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
MANAGEMENT - ORGANIZOVÁNÍ. Obsah Management - Organizování © Ing. Jan Weiser  Manažerská funkce organizování  Nejdůležitější nástroje organizování 
PRŮZKUM TRHU základy. 1. Odběratelé (zákazníci) Dotazníky nejdůkladnější způsob zjišťování potřeb, názorů a zvyklostí zákazníků.
Setkání partnerů projektu Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje Reg.č. CZ.1.07/1.1.00/ Dne 23.září 2013 Ústí nad Labem.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO52 Název.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Návrhové systémy. Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Téma 1. Charakteristika finančního řízení 1. Cíle finančního řízení 2. Hlavní oblasti finančního managementu 3. Finanční rozhodování podniku 4. Finanční.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada44 AnotaceFormou.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Ing. Lenka Bombera Piskačová. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu DUM Škola budoucnosti s využitím IT VY_12_INOVACE_OV35 Název školy.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Manipulace s materiálem, inovuje výuku použitím multimediálních.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Název:VY_32_INOVACE_ICT_6A_8B Škola:Základní škola Nové Město nad Metují, Školní 1000, okres Náchod Autor:Mgr. Milena Vacková Ročník:6. Tematický okruh,
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada44 Anotace.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ ČESKÉ BUDĚJOVICE ÚSTAV PODNIKOVÉ STRATEGIE Autor bakalářské práce: Jitka Macháčková Vedoucí bakalářské práce: Ing.
Vyhláška č. 326/2006 Sb., o atestačním řízení pro elektronické nástroje Mgr. Martin Plíšek.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza marketingového mixu vybrané banky Autor bakalářské práce:
Obchod, trh Základy hospodaření.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Základy automatického řízení 1
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Procesní management v oddělení logistiky
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Inf Počítač a lidé s handicapem
Základní formy prodeje
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY
Marketingový mix hotelových a restauračních sužeb
Povinnosti provozovatele střešních instalací při dodávkách přímým vedením
Programování a simulace CNC strojů I.
Základní informace o poskytovateli
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Windows – WordPad VY_32_INOVACE_32_649
Název: VY_32_INOVACE_VVP_8A_14F Škola:
WORD Číslování stránek
SOFTWARE OSOBNÍHO POČÍTAČE
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Marketing VY_32_INOVACE_41_822
VY_32_INOVACE_ Regulace
2. P marketingového mixu Cena. 2. P marketingového mixu Cena.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Digitální učební materiál
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Charakteristika daňové evidence
Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ
WORD Tabulky - ohraničení
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Organizace práce na prodejně
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace   Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Střední škola obchodně technická s. r. o.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Projekt Karmelka: Školní kiosek
ydewůd,ůwl registrační číslo projektu CZ /0.0/0.0/16_32/
Hodnocení, realizace a kontrolní etapa
Transkript prezentace:

Využití informačních technologií při řízení obchodního řetězce Interspar © Ing. Jan Weiser

Obsah Management - Využití informačních technologií v managementu © Ing. Jan Weiser 1. Význam informačních systémů 2. Informační systém a informační technologie obecně 3. Popis informačních systémů používaných v provozu prodejny Interspár 4. Příklady informačních technologií v provozu prodejny Interspár

1. Význam informačních systémů  V poslední 20 – 30 letech se o světě, ve kterém žijeme dá hovořit jako o informační společnosti. Tj. společnosti, kde kvalita života, jeho rozvoj a prosperita závisí v rostoucí míře na informacích a jejich využití  „…Receptem na úspěch v obchodě jsou tři věci:  1. Tvrdé vyjednávání s výrobci/dodavateli  2. Jednoduchá marketingová strategie: „Každý den co nejnižší ceny“  3. Brilantní využití informačních technologií…“ (Sam Walton, zakladatel firmy Wal-Mart)

2. Informační systém  Informační systém (IS) = účelové uspořádání vztahů mezi lidmi a prvky IS  Informační technologie (IT)  zahrnuje všechny prostředky, kterých se využívá k pořizování, uchovávání, zpracování, prezentaci a přenosu dat

2. Informační systém  Manažerský informační systém (MIS) - základní stavební bloky

IS při podpoře řízení retailingové (řetězcové) firmy (RF)  Schéma možných informačních toků v obvyklé RF

Program IMAGe (denní monitor) Management - Využití informačních technologií v managementu © Ing. Jan Weiser  Program IMAGe je základním softwarovým nástrojem pro řízení všech základních procesů souvisejících s činností řetězce.  Informace z tohoto programu využívají denně všichni pracovníci firmy, prodavačem počínaje a odbornými pracovníka centrály konče.  Přístup je limitován pracovním zařazením daného pracovníka.

Hlavní úkoly programu IMAGe Management - Využití informačních technologií v managementu © Ing. Jan Weiser  Program zajišťuje trvalý přehled o nákupu, skladování a prodeji zboží  Umožňuje práci s cenou po celou dobu prodeje zboží  Vytváří podmínky pro provádění inventarizace zboží v termínech dle rozhodnutí vedení  Slouží jako místo pro objednávání zboží  V programu se provádějí veškeré odpisy zboží, které již není způsobilé k prodeji  Poskytuje manažerům potřebné výstupy, pro rozhodování o prodeji

Program Spaceman Management - Využití informačních technologií v managementu © Ing. Jan Weiser  Program Spaceman je základní software, který umožňuje jednotné řízení uložení zboží na prodejní ploše a v jednotlivých regálech.  Využívá se pro řízení marketingových akcí plánovaných ze stupně centrály a jejich uskutečňování.  Tento program a jeho rozkresy prodejní plochy jsou pro pracovníky zákonem.

Hlavní úkoly programu Spaceman Management - Využití informačních technologií v managementu © Ing. Jan Weiser  Program slouží k jednoznačnému umístění zboží na prodejní ploše  Určuje umístění zboží v regálu, jeho označení, způsob propagace  Provádí analýzy prodejnosti jednotlivých sortimentních skupin zboží  Slouží pro plánování obchodních akcí, zejména slevové nabídky zboží, sezónní akce, pravidelné výprodeje zboží  Úzce spolupracuje s marketingovým oddělením pří řešení zvýšení prodejnosti zboží

Umístění a označení zboží v regále

Využití plochy v uličkách pro AKCE

Skener  Technickým zařízením, které významně doplňuje možnosti výše uvedených softwarů je přenosné zařízení skener.  Toto zařízení je speciální přenosný počítač, čtečka čárových kódů, komunikační prostředek, který pracovníkovi umožňuje operativně na prodejní ploše zjišťovat o prodávaném zboží všechny nezbytné informace.

Zařízení pro tvorbu čárového kódu

Otázky a úkoly  Objasni význam informačních systémů MO  Definuj pojmy informační systém, informační technologie  Charakterizuj hlavní úkoly programu IMAGe  K čemu slouží program Spaceman?  Jaké hlavní funkce má zařízení skener