Fokus Praha o.s. Nová struktura vedení Fokusu Praha – rok 2005.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Podpora plánování rozvoje sociálních služeb formou založení odborných partnerství CZ.1.04/3.1.03/
Advertisements

Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi D.R.A.K., o.s.
2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Mgr. Aleš Adamec vedoucí Domova Pístina závěrečná konference Už nechci v kleci! 20. – , Ústí nad Labem.
Strategické řízení školy s využitím sebehodnocení školy dle modelu CAF RNDr. Hana Žufanová.
Spolupráce Odboru sociálně-právní ochrany dětí Magistrátu města Karviné s poskytovateli sociálních služeb.
Mgr. Břetislav Košťál, DiS. ambasador projektu "Na vlastní kůži" Deinstitucionalizace a reforma péče o duševní zdraví v ČR Konference Na vlastní kůži 19.4.
PROJEKTY ZAMĚŘENÉ NA VZDĚLÁVÁNÍ DOSPĚLÝCH Dříve realizované projekty PALMIF – 3 projekty (Fond aktivních opatření trhu práce) PALMIF – 3 projekty (Fond.
Formy a druhy sociálních služeb. Sociální služby Činnost zajišťující pomoc a podporu osobám za účelem sociálního začlenění nebo v rámci prevence před.
Vytvoření sítě služeb péče o osoby s duševním onemocněním na území Karlovarského kraje MUDr. Jan Stuchlík Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví Fokus.
Projekt “Zajištění místní a typové dostupnosti sociálních služeb”. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Workshop dne prezentace projektu. Problematika rovných příležitostí patří mezi prioritní oblasti v politice EU. Spadá se tedy i rovnost mužů.
Centra denních služeb. poskytují ambulantní služby osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění nebo zdravotního postižení,
Podpora odborných partnerství v sociálních službách, existuje ano či ne?
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Česká společnost pro rozvoj lidských zdrojů Lublaňská 57/5 | Praha 2 | | T | F | |
Domov pro osoby se zdravotním postižením Všebo ř ice Z ř izovatel: Ústecký kraj Adresa: Pod Vodojemem 312/3C, Ústí nad Labem Vznik: v roce 1995.
Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zdravotně sociální fakulta, Jírovcova 24/1347, České Budějovice 1 Vzdělávání poskytovatelů sociálních.
Aktivity a projekty Lísky na podporu spolupráce v regionu Pomáháme lidem porozumět přírodě a být dobrými hospodáři přírodního i kulturního dědictví.
9. Mateřská škola, Písek, Alšova Identifikační údaje o škole Právní subjekt:Základní škola Josefa Kajetána Tyla a Mateřská škola Písek, Tylova 2391.
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY CENTRUM PRIMÁRNÍ PREVENCE SEMIRAMIS o.s. Mgr. Simona Krajíčková.
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Sociální zabezpečení Sociální služby Mirka Wildmannová Katedra veřejné ekonomie Ekonomicko-správní fakulta MU BRNO.
VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NEZISKOVÉHO SEKTORU projekt Sítě mateřských center o.s. – Jihomoravský kraj Lektorské dovednosti I. Komunikace v NNO.
Prostor pro změnu. Historie a poslání  Ponton působí v Plzni od roku 1996 a v Příbrami od roku  Posláním Pontonu je aktivně rozvíjet děti a mladé.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Životospráva rodiny.
Chráněné bydlení. pobytová služba poskytovaná osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu zdravotního postižení nebo chronického onemocnění, včetně.
KVALITA VZDĚLÁVACÍCH SLUŽEB KVALITA VZDĚLÁVACÍCH SLUŽEB JIHLAVA Mgr. Naděžda Vrbatová, PhD.
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ
Provázanost zdravotních a sociálních služeb v péči o umírající
PROJEKT OP LZZ „IMPLEMENTACE AGE MANAGEMENTU V ČR“ CZ /5. 1
Projekt CESTA KE ZMĚNĚ Registrační číslo: CZ /0.0/0.0/16_053/
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Josef Středula, předseda ČMKOS
MUDr. Jan Stuchlík Centrum pro rozvoj péče o duševní zdraví
Vize a požadavky Karlovarského kraje SPRSS JUDr. Tatjana Kašlíková, Mgr. Ilona Čtvrtníková, Mgr. Ferdinand Raditsch Aktivita je součástí projektu ‚Podpora.
Analýza kvality života aneb proč, jak a pro koho …
Hlavní město praha a integrace cizinců
Řízení kolektivu. Řízení kolektivu Aby podřízení pracovali dobře, musí být splněny tyto podmínky: schopnosti podřízených pracovní podmínky motivace.
PhDr. Dušan Bartůněk UK FTVS
Společenská odpovědnost ve školství
Techniky práce s mentálně postiženými
Cíle Pardubického kraje v oblasti cestovního ruchu
Základní informace o poskytovateli
Služby následné péče.
Společenská odpovědnost organizací Město Třebíč 21. září 2017
Směrnice OECD pro nadnárodní podniky – význam a role
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Mezigenerační s dobrovolnické centrum TOTEM, z.s.
Koordinátor podpory (terénní sociální pracovnice) v ORP Mělník
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
phdr. Hana pazlarová, ph.d.
Dobrovolnictví v komunitě jako cesta k sociální soudržnosti
Komora sociálních podniků
Michaela Hofštetrová Knotková
Metoda VTI Intenzivní forma pomoci v domácím prostředí rodiny, přímo tam, kde problém vzniká (80.léta 20. stol. v Holandsku) Rodiny, které mají obtíže.
Ing. Stanislava Správková
IPs APIV_B Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Akční plán - plánované společné aktivity
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Život bez střeva , Praha.
Projekt CESTA KE ZMĚNĚ II
Sociální podnikání Sociální firma.
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
Vzdělávání a příprava na digitální budoucnost z pohledu Statutárního města Liberec Mgr. Šárka Prachařová.
Podpora samostatného bydlení
„Postup města Chrudim k udržitelnému rozvoji pomocí MA 21“
Transkript prezentace:

Fokus Praha o.s.

Nová struktura vedení Fokusu Praha – rok 2005

Poslání sdružení Posláním Fokusu Praha je podpora lidí se zkušeností duševní nemoci ve spokojeném zvládání života a nalézání možností osobní realizace ve společnosti.

Cílem služeb Fokusu Praha je podpořit klienty ve schopnosti:  o žít ve společnosti, tzn. mít sociální vztahy, rodinu, bydlení a práci  o určovat si svůj životní směr, uplatnit svůj talent, přednosti a silné stránky  o mít životní perspektivu a existenciální jistoty  o mít uspokojené základní materiální potřeby  o starat se o své zdraví a léčit se  o využívat zdroje a příležitosti společnosti / komunity (využívat kulturních a volnočasových institucí, vzdělávat se)

Za tímto účelem Fokus Praha:  poskytuje programy a služby (zdravotní, psychoterapeutické, pracovní a sociální rehabilitace) na odborné úrovni v dostupné formě pro klienty  pracuje v komunitě a s komunitou  obhajuje práva a zájmy duševně nemocných  informuje o problematice duševního zdraví a duševní nemoci a propaguje otevřený přístup a toleranci k lidem se zkušeností duševní nemoci  sdružuje a spravuje prostředky, určené pro pomoc duševně nemocným a k rozvoji péče o duševní zdraví a účelně s nimi nakládá v souladu se svým posláním a zaměřením  zajišťuje vzdělávací programy pro zaměstnance sdružení, odbornou i laickou veřejnost  pracuje na zvyšování kvality služeb a celkovém rozvoji oblasti péče o lidi se zkušeností duševní nemoci.  iniciuje a aktivně se podílí na tvorbě regionálního systému péče o lidi se zkušeností duševní nemoci.

Oblasti činnosti sdružení Chráněná práce Chráněné dílny Podporované zaměstnávání Sociální firma Zdravotní péče Denní sanatorium Sociální práce Poradenská a kontaktní centra Case managment Chráněné bydlení Dům na půli cesty Chráněné byty Podporované bydlení Socioregabilitace Klub u Libuše Socioterapeutické centrum Centra denních aktivit Uživatelské aktivity Projekt Mosty Projekt Zrcadlo Rodičovský klub Arte Arte atelier Vzdělávání Trenikové a výcvikové středisko Arteatelier Politikaregionálnícelostátní SpolupráceNNO Odborná veřejnost Státní správa

Vzdělávání Na Jůnově statku nachází zázemí pro své kurzy mnoho organizací a institucí

Pro účastníky kurzů je připraveno: Příjemné prostředí hospůdky Česká kuchyně Domácí prostředí

Zaměstnanci SF: O pohodu účastníků kurzů se starají naši klienti SF vytváří pracovní místa – číšník, kuchař, recepční, pokojská apod.