Regionální poradenské a informační místo (dále jen „RPIM2“) sídlo Hradec Králové Nový Pivovar, Soukenická 54.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Konference Transformace a deinstitucionalizace sociálních služeb a Hradec Králové Národní centrum podpory transformace sociálních služeb.
Advertisements

Program rozvoje venkova 2014 – 2020 Opatření 8. Investice do rozvoje lesních oblastí a zlepšování životaschopnosti lesů.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 1. prosince 2015.
Předpoklady poskytnutí dotace Společný technický sekretariát Drážďany.
Rizika, specifikace administrace na konci programového období ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
CENTRUM SPOLEČNÝCH SLUŽEB - ŘÍČANY. CENTRUM SPOLEČNÝCH SLUŽEB  Navázání na meziobecní spolupráci  Školství  Sociální služby  Odpadové hospodářství.
Resort životního prostředí a zemědělství -Dotační politika -Činnosti resortu.
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
SC 4.1 Navýšení kapacity a zkvalitnění předškolního, základního a středního vzdělávání a zařízení pro poskytování péče o děti do 3 let  Datum vyhlášení.
Nástroje dotační politiky MŽP k ochraně půdy Ing. Jiří Klápště Odbor obecné ochrany přírody a krajiny MŽP.
STRATEGIE SPOLUPRÁCE OBCÍ MAS BYSTŘIČKA PROJEKT SDRUŽENÍ MÍSTNÍCH SAMOSPRÁV „MAS JAKO NÁSTROJ SPOLUPRÁCE PRO EFEKTIVNÍ CHOD ÚŘADŮ“
Základní znaky NO Účelová funkce a důvody založení: není založena za účelem zisku důvody založení: - dobročinná nebo charitativní činnost - podpora skupiny.
„Odpadový seminář“ pro obce Pardubického kraje Svitavy, 28. června 2011.
E NERGETICKÉ VYUŽITÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ JAKO NÁSTROJ PRO PLNĚNÍ PLÁNU ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ Projekt ZEVO Chotíkov E NERGETICKÉ VYUŽITÍ KOMUNÁLNÍCH ODPADŮ.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Inkluzivní vzdělávání pro KPSVL Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Název prezentace Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2010 Ing. Zuzana Bardoňová Datum:
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
Jak přistupovat k inovačním možnostem s dotacemi Richard Lev Ředitel odboru Projektového poradenství Mob:
Projekt Spolupráce Zlínska a Stredného Ponitria Přeshraniční spolupráce Otrokovice
Program RP04-16 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2016 RNDr. Jarmila Dupejová Odbor životního prostředí a zemědělství.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Září 2008Mgr. Lenka Schwarzová INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Výzva k předkládání žádostí o finanční podporu.
ÚSPORY MINISTERSTVA VNITRA, POLICIE ČR A HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČR V ROCE 2011 Ministr vnitra Radek JOHN.
Návrh logistického zabezpečení evakuace správních budov NP Šumava
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Seminář Evaluace poskytovatelů „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z.
Mgr. Jaroslav Kepka Oddělení politiky a strategií ŽP 100 mil. Kč na vozidla s alternativním pohonem pro obce a kraje + Memorandum o spolupráci Mgr.
Místní rozpočtové jednotky
Úřad práce České republiky
Centrum společných služeb
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Mezinárodní vzdělávací projekt TESEUS
Programový rámec: Integrovaný regionální operační program
Ekonomika Finanční řízení neziskových organizací 3.
Opatření 1.2 HASIČI PŘÍPRAVA PROJEKTU
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA ČESKÁ LÍPA
Operační program životní prostředí (OPŽP)
Podpora implementace služby péče o děti od šesti měsíců do čtyř let v tzv. mikrojeslích a pilotní ověření služby Reg.č. projektu CZ /0.0/0.0/15_009/
Další perspektiva prohloubení česko-polské přeshraniční spolupráce z pohledu regionů Výroční konference v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce.
Podpora rozvoje dopravy s využitím ROP Střední Morava
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
NEJČASTĚJŠÍ NEDOSTATKY V ŽÁDOSTECH O GP
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Spolek Odpady Olomouckého kraje, z. s. Konference samospráv Olomouc 21
Pozemkové úpravy.
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
POH Středočeského kraje
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví Hradec Králové Workshop je pořádán v rámci projektu Systémová podpora sociální.
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
AktuálnĚ z odpadů a oběhového hospodářství z pohledu MŽP
Standardy činností sociální práce ve veřejné správě příspěvek Hradec Králové Praha Systémová podpora sociální práce v obcích reg. č. CZ /0.0/0.0/15_017/ ,
Průmysl možnosti podpory
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Financování dopravní infrastruktury v letech 2018 – 2021
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Programy na podporu bydlení
Sociální a dostupné byty
Integrované operační středisko – „srdce policie“
FINANČNÍ ZDROJE VEŘEJNÉ OSVĚTLENÍ 9. ledna 2019, Praha.
Fond Vysočiny Odpady 2018 Ing. Eva Navrátilová Jihlava 10. dubna 2018
PhDr. Ondřej Kočandrle, oddělení infrastruktury VaV
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Transkript prezentace:

Regionální poradenské a informační místo (dále jen „RPIM2“) sídlo Hradec Králové Nový Pivovar, Soukenická 54

Cíl RPIM2  Poskytovat služby pro potenciální žadatele do Operačního programu Životní prostředí: – iniciace projektových záměrů u přijatelných příjemců – technický a organizační doprovod při rozvinutí záměrů v projekt – technická podpora při návrhu optimálního technického řešení záměru „TENTO PROJEKT JE HRAZEN Z TECHNICKÉ ASISTENCE OP ŽP“ Společnost MOTT MACDONALD Praha, spol. s r.o. je smluvním partnerem SFŽP

Možní příjemci služeb  Především: → obce a města v Královéhradeckém kraji, → příspěvkové organizace a organizační složky obcí a měst, → svazky obcí, → občanská sdružení, → VŠ, církve a náboženské společnosti, obecně prospěšné společnosti, atd. „TENTO PROJEKT JE HRAZEN Z TECHNICKÉ ASISTENCE OP ŽP“ Společnost MOTT MACDONALD Praha, spol. s r.o. je smluvním partnerem SFŽP

Cílové projektové záměry  Priorita 4 – Zkvalitnění nakládání s odpady a odstraňování starých ekologických zátěží oblast podpory 4.1. Zkvalitnění nakládání s odpady: – integrované systémy nakládání s odpady ( regionální systém pro využití bio odpadů, regionální systém pro mechanickou a biologickou úpravu KO, speciální zařízení na využití upraveného paliva z regionálního systému pro mechanickou a biologickou úpravu KO, v případech jež jsou v souladu s POH ČR/kraje) – systémy odděleného sběru, skladování a manipulace s odpady (systémy pro separaci a svoz odpadů, systémy pro separaci a svoz bio odpadů, sběrné dvory, překladiště a sklady KO, systémy pro separaci nebezpečných KO, systémy pro separaci nebezpečných zdravotnických odpadů) „TENTO PROJEKT JE HRAZEN Z TECHNICKÉ ASISTENCE OP ŽP“ Společnost MOTT MACDONALD Praha, spol. s r.o. je smluvním partnerem SFŽP

Cílové projektové záměry – zařízení na úpravu nebo využívání odpadů, zejména na třídění, úpravu a recyklaci odpadů (třídičky odpadů i s navazujícími technologiemi, zařízení na úpravu nebo využívání „ostatních“ odpadů, zařízení na energetické využití zdravotnických odpadů, zařízení na úpravu auto vraků, recyklaci pneumatik a využívání upotřebených olejů, zařízení na úpravu elektro odpadů, stavebních odpadů, kompostárny, bioplynové a bio fermentační stanice, zařízení pro nakládání s nebezpečnými odpady) – rekultivace starých skládek a odstranění nepovolených skládek (rekultivace starých skládek, odstranění nepovolených skládek ve zvláště chráněných územích, evropsky významných lokalitách a ptačích oblastech) „TENTO PROJEKT JE HRAZEN Z TECHNICKÉ ASISTENCE OP ŽP“ Společnost MOTT MACDONALD Praha, spol. s r.o. je smluvním partnerem SFŽP

Cílové projektové záměry  Oblast podpory 4.1. Zkvalitnění nakládání s odpady: – způsobilé výdaje: v rámci projektové přípravy výdaje na zpracování Analýzy rizik u projektů starých skládek v oblasti podpory 4.1, zpracování Studie proveditelnosti u projektů, kde je vyžadovaná, zpracování finanční a ekonomické analýzy u velkých projektů, finanční analýzy a žádosti, vícepráce do výše rozpočtové rezervy, která činí max. 5 % stavební práce a související služby - způsobilé jsou zejména stavební práce na výstavbu nových nebo na rekonstrukci stávajících zařízení zajišťující splnění parametrů dané oblasti podpory, nákup hmotného majetku (zařízení) a nehmotného majetku letáky a brožury zajišťující osvětu občanů v souvislosti s projekty, které řeší systémy odděleného sběru, zkoušky - způsobilé jsou zkoušky a testy související s uváděním majetku do stavu způsobilého k užívání a k prokázání splnění technických parametrů, věcné příspěvky – poskytnutí nemovitého majetku max. do výše 10 % celkových způsobilých přímých realizačních výdajů nákup pozemku, stavby – v ojedinělých a v odůvodněných případech, max. do 10 % „TENTO PROJEKT JE HRAZEN Z TECHNICKÉ ASISTENCE OP ŽP“ Společnost MOTT MACDONALD Praha, spol. s r.o. je smluvním partnerem SFŽP

Cílové projektové záměry  Oblast podpory 4.1. Zkvalitnění nakládání s odpady: – způsobilé výdaje: nové zařízení nezabudované do stavby, je-li součástí integrovaného systému nakládání s odpady, zařízení na třídění, úpravu, recyklaci nebo jiné využití odpadů, zařízení, která jsou součástí systémů odděleného sběru odpadů včetně shromažďovacích prostředků a účelových zařízení pro manipulaci a přepravu odpadů, zařízení na nakládání s nebezpečnými odpady ke snížení nebo odstranění nebezpečných vlastností, zařízení sběrných dvorů, překladišť a skladů odpadů, nové vybavení na rekonstrukci stávajících zařízení pro zajištění splnění parametrů dané oblasti podpory, zařízení k odstraňování kontaminace z vody čerpané při sanaci - sanační stanice „TENTO PROJEKT JE HRAZEN Z TECHNICKÉ ASISTENCE OP ŽP“ Společnost MOTT MACDONALD Praha, spol. s r.o. je smluvním partnerem SFŽP

Cílové projektové záměry  Oblast podpory 4.1. Zkvalitnění nakládání s odpady: – obecné informace: max. podpora z Fondu soudržnosti 85 %, 5 % SFŽP, podíl žadatele 10 % minimální způsobilé výdaje projektu 0,5 mil. Kč finanční alokace pro oblast ,258 mil. EUR přijímány individuální, velké projekty (nad 25 mil. EUR) žadatel musí být vlastníkem předmětu podpory, musí mít vyřešen majetkoprávní vztah k pozemku, na němž je projekt realizován minimálně na dobu 5 let od ukončení projektu (neplatí u projektů síťového rozmístění sběrných nádob) kritéria hodnocení – technické (váha 40 %), ekologická (40 %) a ekonomická (20 %) soulad s Plánem odpadového hospodářství kraje veřejná podpora – podpora 40 % podpora „de minimis“ 200 tis. EUR „TENTO PROJEKT JE HRAZEN Z TECHNICKÉ ASISTENCE OP ŽP“ Společnost MOTT MACDONALD Praha, spol. s r.o. je smluvním partnerem SFŽP

Vedoucí projektového týmu: Ing. Jaroslav Glogar, , Projektový manažer: Ing. Tomasz Knopp, , Projektový manažer: Ing. Lenka Bacovská, ,