Podpora méně frekventovaných jazyků SŠ 16. 10. 2014 Mgr. Lucie Pospíšilová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Advertisements

Inovace výuky CAD na naší škole
Environmentální výchova pro základní školu
Výuka cizích jazyků technických předmětů
Výuka cizích jazyků a výměnné pobyty naši školy - němčina
Psychologie pro manažery Projekt ESF v Opatření 3.3 Rozvoj celoživotního učení Registrační číslo projektu: CZ / /0018.
Studentská inovace praxí Jana Mina ř íková, 5. NŠ-NJ.
Čeština pro cizince a azylanty – B1 (učebnice, cvičebnice, metodika)
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.13 Anotace: Prezentace je zaměřena na popis a jeho dělení. Obsahuje stručnou definici popisu prostého, odborného a uměleckého.
Základy informatiky Ing. Roman Danel, Ph.D.
PROJEKT 5.ročník - anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Téma: Rok – měsíce – dny.
VYUŽITÍ ICT PŘI TVORBĚ DUM
Etická výchova a Finanční gramotnost
MULTIKULTURNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŠANCE PRO EVROPU. PROJEKT V OBLASTI PODPORY PRIORITNÍ OSY 1.2 – ROVNÉ PŘÍLEŽITOSTI VE VZDĚLÁVÁNÍ VE ZLÍNSKÉM KRAJI PODÁNO 29.
Maturitní zkouška z cizího jazyka Anglický a německý jazyk.
Název projektu: Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v Jihomoravském kraji Číslo projektu: CZ.1.07/1.1.00/ Subjekt.
Nová učebnice latiny nakladatelství Veritas
Jana Bischofová Milan Hrdlička
Učte se anglicky 4krát rychleji Úvod Dr. Arkady Zilberman *US Patent 6,341,958.
HODNOCENÍ ZPŮSOBILOSTI LETECKÉHO METEOROLOGICKÉHO PERSONÁLU Odbor letecké meteorologie,ČHMÚ, Praha 2013 HODNOCENÍ AMP V ROCE 2013.
Celoškolní projekt: Obchodní akademie, Lysá nad Labem, Komenského 1534.
Veřejně správní akademie Filipínského 1 BRNO. HOSPODÁŘSKÁ KORESPONDENCE Anotace předmětu Hlavním vzdělávacím cílem předmětu je naučit žáky věcně, jazykově.
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci nabízí distanční kurz s e-learningovou podporou DISTANČNÍ MINIMUM.
Interaktivní modul ŠPANĚLŠTINA
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ Program 4. krajského setkání metodiků Metoda CLIL a výuka odborného cizího jazyka 1.
OP Vzdělání pro konkurenceschopnost Moderní absolvent strojírenství Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Učme se nově Souhrnné informace o projektu. Základní údaje Název projektu:Učme se nově Registrační číslo:CZ.1.07/1.1.04/ Název operačního programu:
Studentská digitální karta Institut Trhu Práce Bc. Jan Heřmánek Okresní zastoupení ITP při HK – Ústí nad Labem.
Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci DISTANČNÍ MINIMUM Vstupní tutoriál DPRA0508, DMPRA Mgr. Monika Všetulová.
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.01 Anotace: Prezentace obsahuje stručnou definici inzerátu, jeho hlavní znaky a funkci. V závěru je cvičení, na kterém si žáci.
B2 – Analýza požadavků a jejich zajištění Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v Moravskoslezském kraji a jeho realizace.
Pohled pedagoga běžné základní školy na podporu komunikativních kompetencí žáků s narušenou komunikační schopností PhDr. Veronika Girglová Katedra speciální.
Publikování prostorových dat na Internetu (prezentace pro VLE Dílna) Ing. Jan Růžička Institut geoinformatiky VŠB-TU Ostrava, HGF tř. 17.listopadu
e-Komunikace nevidomých občanů s veřejnou správou
Znalostní a vzdělávací databáze pojmů pro energetiku Praha, 20. ledna 2009 INERGO, a.s. Praha CDFE, o.p.s. Praha.
© Radek Maca1 SCO 2005, Radek Maca odbor 55 - SIPVZ SIPVZ a nový školský zákon.
DIDAKTIKA FYZIKY I. 7 Fyzikální učebnice
1 Prezentace Přírodopis lehce a zábavně – elektronická učebnice přírodopisu pro ZŠ
Výsledky testování SCIO žáků 9. tříd na ZŠ Letovice LEDEN 2016.
Vzdělávací portál eKabinet.cz a digitální obsah pro střední školy Ing. Richard Valenta
Název projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE CZ.1.07/2.1.00/ Zahájení projektu: Ukončení projektu: PODPORA – PRAXE – PROFESE.
PROJEKT R E G I O N PROGRAM ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVY V ÚSTECKÉM A KARLOVARSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/
Zkvalitnění výuky německého jazyka na Vyšší odborné škole Zahradnické v Mělníku CZ.1.07/2.1.00/
PRAKTICKÁ ÚČETNÍ Grantový projekt: reg. číslo projektu: CZ.1.07/3.2.07/ realizátor projektu: HM EKOND, spol. s r.o., Ostrava.
Good Morning Campaign wk 40 Zpracovala Jana Plesnerova Příloha č. 3: Marketingová kampaň “Good morning”
Centrum ekonomického vzdělávání v Olomouckém kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.26/ Ing. Josef Peškar Obchodní akademie, Mohelnice, Olomoucká.
FIKTIVNÍ FIRMY SE PŘEDSTAVUJÍ.  Systematické procvičení všech problémů  Žák řeší úlohy individuálně  Tradiční vztah učitel – žák  Praxe je jen zprostředkována.
Znalostní a vzdělávací databáze pro energetiku Praha, Květen 2009 INERGO, a.s. Praha CDFE, o.p.s. Praha INERGO výukový server.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Marcela Zahrádková NÁZEV:VY_12_INOVACE_02B_19_Úmluva o právech dítěte TEMA:Člověk.
Podpora talentovaných žáků v Plzeňském kraji REALIZÁTOR Středisko služeb školám, Plzeň, Částkova 78 PODPOŘENO z Evropského sociálního.
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-06 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem EU-OPVK-CZ.1.07/1.4.00/ :III/2 VY_32_INOVACE_02-10 ZEMĚPIS NA II. STUPNI ZV-LMP (Z) Téma:
Pedagogická fakulta UK
Algoritmizace – základní pojmy
NÁZEV ŠKOLY: SOŠ Net Office Orlová, spol. s r. o.
soutěž pro SŠ z Libereckého kraje v rámci konání EYOWF 2011
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
VY_32_INOVACE_SA4A_5 DUM 5. „dívka uživatelka služby-dramatizace “
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
Definujte zápatí - název prezentace / pracoviště
  Číslo projektu: CZ.1.07./1.5.00/ Název projektu: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na SUŠ, Ostrava.
METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Sokolově reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/
Stavba atomu VY_32_INOVACE_12_227
METODICKÉ LISTY výstup projektu Vzdělávací středisko pro další vzdělávání pedagogických pracovníků v Sokolově reg. č. projektu: CZ.1.07/1.3.11/
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
STUDENT CUP SŽDC Sportovně-vzdělávací projekt.
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
E-learning – moderní elektronická podpora výuky
Evropská unie VY_32_Inovace_07KR-7
Projekt VOV Ekonomická sekce jazyky
Transkript prezentace:

Podpora méně frekventovaných jazyků SŠ Mgr. Lucie Pospíšilová

Popis projektu Název: –Podpora méně frekventovaných jazyků SŠ Registrační číslo projektu: –CZ.1.07/1.1.34/ Datum zahájení – Datum ukončení –

Cílová skupina Cílová skupina - žáci středních škol, kteří získali: –základní jazykové vědomosti a určitou znalost pravidel, jejich respektování, způsoby vnímání, myšlení s ohledem na práci v cizojazyčném prostředí. Spolupracující školy: – Obchodní akademie a JŠ s právem SJZ, Ústí nad Labem – Gymnázium, Jateční 22, Ústí nad Labem – Střední škola obchodu, řemesel, služeb a ZŠ, Ústí nad Labem

Cíl projektu Cílem projektu: –seznámení žáků se základními prvky jazyků a s kulturními odlišnostmi, které se vážou na pracovní prostředí, –není detailní výuka konkrétního jazyka, ale seznámení se základní slovní zásobou a gramatikou, která je potřebná pro orientaci v pracovním prostředí, –představení a seznámení žáků s multikulturní rozmanitostí a pracovními zvyklostmi lidí v jiných zemích.

Cíl projektu Cílem bylo seznámit žáky středních škol Ústeckého kraje s následujícími méně frekventovanými jazyky: – francouzský jazyk, – ruský jazyk, – čínský jazyk. Žáci si tyto jazyky osvojí do úrovně A1.

Úroveň A1 SERJ Na úrovni A1 žák: rozumí větám a slovům týkajícím se jeho osoby a okolí, je schopen vést velmi jednoduchou a prostou konverzaci, dokáže vyjádřit základní myšlenky o své osobě, umí vyplňovat krátké formuláře dotazující se na jeho osobu.

Forma výuky Žáci si zvolený jazyk osvojí formou „blended learningu“, která kombinuje: použití výukového softwaru, tradiční výuku s tištěnými výukovými materiály (pracovními listy), E-learning.

Výstupy projektu Výukový software Pracovní listy E-learning E-učebnice

Výukový software Start výukového softwaru 3 části: Gramatika – 10 gramatických oblastí Slovní zásoba – cca 250 slov Modelové situace – 10 situací

Pracovní listy Jsou nedílnou součástí výukového softwaru v elektronické podobě.elektronické podobě Obsahují cvičení na slovní zásobu, fráze a gramatické jevy probrané za pomoci softwaru. Žáci je obdrželi v tištěné podobě a využili při projektových dnech.

Pracovní listy – typy cvičení Doplňování slov do mezer v textu Přiřazování slovíček k obrázkům Přiřazování frází a jejich překladu Výběr z možností Oprava chyb Překladová cvičení Křížovky a osmisměrky

E-learningový portál Start e-learningového portálu Slouží žákům k samostudiu. Lektoři/učitelé mají možnost vkládat do něj vlastní materiál. Pro procvičování prostudovaných částí výukového softwaru. E-learningový portál je také prostředkem pro závěrečné vyhodnocení vědomostních soutěží žáků.

E-learning – typy cvičení Výběr z možností Přiřazování slov k obrázkům Pravda x nepravda Použití slov ve větě Oprava chyb Překlad

Elektronická učebnice Seznamuje žáky s problematikou práce v cizojazyčném prostředí. Seznamuje Přibližuje kulturní specifika dané země (hodnoty, tradice, historii, zvyky, právo, mezinárodní identifikaci). Popisuje pravidla verbální a neverbální komunikace. Je přístupná na webu projektu, žáci ji obdrželi na digitálním nosiči Flash.

Závěr Největší zájem o výuku čínského jazyka. Elektronická učebnice velmi dobře hodnocena kolegy společenskovědních předmětů – podpora výuky průřezových témat. Výukové materiály jsou vytvořeny v online i offline verzi. Velký důraz byl kladen na dobrovolnou účast žáků v projektu.

Závěr Děkujeme za pozornost