LITOSTROJ POWER Slovenia Ljubljana ČKD BLANSKO ENGINEERING Czech Republic Blansko ČKD Blansko Engineering, a.s. Company headquarters ČKD Blansko Engineering,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zahraniční obchod Platební podmínky.
Advertisements

Založení družstva © Mgr. Iva Jermanová, advokátka.
1 Podpora ČEB českým exportérům při vývozu mimo Evropskou unii Seminář Export mimo Evropskou unii, jak na to? Brno, Výstaviště BVV 16. září 2009.
VYŘIZOVÁNÍ OBJEDNÁVEK
Individuální a originální řešení Vašich potřeb Pojišťujeme rizika vývozních úvěrů ve stovce zemí světa.
EXPORTNÍ GARANČNÍ A POJIŠŤOVACÍ SPOLEČNOST, A.S. září 2011.
Jak podpořit exportní výkonnost českých firem – exportní financování
Firma a jejich cíle.
D I G I T Á L N Í V Ý Z V Y ING. JAN ŠTĚPNIČKA PRAHA - 6. PROSINCE 2013 TRENDY VÝSTAVBY BEZDRÁTOVÝCH TELEKOMUNIKAČNÍCH SÍTÍ ARBOR, spol. s r.o.
Exportního financování do zemí SNS Petr Širůček 26. ledna 2005.
Zahraniční obchod Vývozní operace.
1 VOLKSBANK – PARTNER PŘI EXPORTU DO RUSKA Filip Vavruška.
Partner českých malých a středních exportérů. Struktura financování a programy pro SME, připravované novinky pro podnikatele Seminář „Jak zpomalení růstu.
1 NOVÉ ŠANCE PŘI FINANCOVÁNÍ EXPORTU Pavel Svěrák Head Export & Trade Finance Praha
Vstup na zahraniční trhy při výrobě v domácí zemi
Jméno firmy Podnikatelský plán. Shrnutí Jasně popište, co je smyslem činnosti vaší společnosti a jaké si kladete cíle –Stručně popište, jak si představujete.
Využití metody EPC Jaroslav Maroušek SEVEn, Středisko pro efektivní využívání energie, o.p.s. Praha.
ČSOB Trade Finance Ivana Pelcmanová Ivana Pelcmanová
IFA Česká republika 1 Definice stálé provozovny: zpráva Pracovní skupiny 10 OECD Lenka Fialková 13. prosince 2011.
DOKUMENTÁRNÍ AKREDITIV
DOKUMENTÁRNÍ INKASO.
V ÝUKOVÝ MATERIÁL VYTVOŘENÝ V RÁMCI PROJEKTU „EU PENÍZE ŠKOLÁM “ Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o. Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění.
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
OPATŘENÍ EGAP NA PODPORU EXPORTU 3 OBSAH POSLÁNÍ, HLAVNÍ ÚKOLY A SMĚRY ČINNOSTI OPATŘENÍ KE ZLEPŠENÍ PODMÍNEK POJIŠTĚNÍ NOVÉ POJISTNÉ PRODUKTY.
Jan Martof Služby v oblasti reklamních a dárkových předmětů aneb darovat „propisku“ už nestačí.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
Petr Štoček, SPZ, part 31 Strategie prodeje textilního zboží Ing. Petr Štoček LS 2005/ 2006 FT, TM3.
Česká exportní banka Spolehlivý finanční partner exportu
Petráčková Jozová Cézová
Podpora zaměstnanosti v Jihočeském kraji
Komerční banka - partner pro příjemce dotací Jitka Haubová zástupce výkonné ředitelky korporátního bankovnictví KB 190. Žofínské fórum, Čerpání.
Teritoriální setkání Arménie Česká exportní banka - aktuality ve financování exportu.
Některé právní aspekty podnikání v Peru Jiří Horník ve spolupráci s Dny Latinské Ameriky: PERU, Hospodářská komora ČR, Praha, 23. září 2014.
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 12: Příčiny neúspěchu podnikání malých a středních podniků.
Teritoriální setkání Švédsko Česká exportní banka - aktuality ve financování exportu.
Obchodní smlouva. Vymezení obchodní smlouvy písemnost, ve které si dodavatel a odběratel zavazují k určitým povinnostem a získávají také určitá práva.
1 VÁCLAV TOMANDL FACTORING KB Factoring partnerem exportu Ostrava,
Prezentace produktů KB pro české exportéry do Ruské federace Business den Ruské federace Iveta Ocásková
Financování obchodu do Indie Ondřej MICHALOVSKÝ Ministerstvo zahraničních věcí Praha, KORPORÁTNÍ BANKOVNICTVÍ SPECIALIZOVANÉ OBCHODNÍ AKTIVITY.
Základní fakta o ČEB (1/2) Česká exportní banka, a.s. (ČEB, a.s.) je specializovanou bankovní institucí, která tvoří nedílnou součást státní proexportní.
Jak úspěšně obchodovat do SAE a Turecka Jaromír Chabr ředitel divize financování obchodu a exportu Komerční banka, a.s. Hradec Králové
Téma 8: Zdroje a formy krátkodobého financování. Platební styk 1. Strategie financování 2. Obchodní úvěr 3. Krátkodobé bankovní úvěry 4. Ostatní zdroje.
Teritoriální setkání Brazílie Česká exportní banka - aktuality ve financování exportu.
JJ Mois Année Ukrajina ošetření exportních rizik a role bank Milada Kubernátová, Trade Finance.
Distribuce. Vstup na zahraniční trhy Zda expandovat Na které trhy vstoupit Způsob vstupu na trh Marketingový program Organizace marketingu.
JJ Mois Année Možnosti financování aliančních projektů Konference: Aliance a strategická partnerství Praha – 21. dubna 2006.
Teritoriální setkání Singapur Česká exportní banka - aktuality ve financování exportu.
Centrum energeticky efektivních budov.  CLB vzniklo jako sdílená infrastruktura, tedy seskupení firem a akademických pracovišť na vývoj systémů technologií,
Business den Ruské federace 4. října 2016, Brno. 2 | Cílových zemí podpořeného financování Realizovaných obchodů Mld. CZK objemu podpořeného.
PODPORA ČESKÉHO EXPORTU – INDONÉSIE Monika Vilhelmová ředitelka Trade & Export finance Srpen 2016.
1 | FINANCOVÁNÍ ČESKÉHO EXPORTU Peru a Ekvádor Michal Nejedlý vedoucí oddělení Trade Finance Září 2016.
1 | Financování exportu do Běloruska Monika Vilhelmová ředitelka oddělení Trade & Export Finance září 2016.
Podpora exportu do Íránu
Podpora podnikání v ČR Konference „Evropská unie a český export“
Exportní konference Praha, 15. listopadu 2012
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Téma 6: Zdroje a formy krátkodobého financování. Platební styk
Název společnosti Obchodní plán.
Katedra řízení podniku
Blok 4b: Mezinárodní obchodní zastoupení a distribuce Zdeněk Kapitán
Malé a střední podnikání
Prezentace obchodního plánu
Vládní program na podporu exportu
Prezentace obchodního plánu
ICC - Teritoriální setkání Island
Název společnosti Obchodní plán.
Exportní a předexportní financování obchodu
Prezentace obchodního plánu
Současnost a perspektiva českého zemědělství
Transkript prezentace:

LITOSTROJ POWER Slovenia Ljubljana ČKD BLANSKO ENGINEERING Czech Republic Blansko ČKD Blansko Engineering, a.s. Company headquarters ČKD Blansko Engineering, a.s. Hydraulic laboratory ČKD Blansko Engineering, a.s. Hydraulic laboratory LITOSTROJ POWER Company headquarters, factory Manufacturer of all types of turbines and pumps ENERGO – PRO Owner of the Group Owner & operator of 47 power stations ČKD BLANSKO ENGINEERING Engineering services Hydraulic laboratory

Den INDIE – Hospodářská komora České republiky -ČKD Blansko Engineering, a.s. – předmět aktivit společnosti - investiční celky a dodávky pro vodní energetiku a čerpací stanice pro zavlažovací systémy Ve svém vystoupení bych chtěl zmínit několik poznatků získaných během realizace našich kontraktů: - Zastoupení v Indii – trh nelze obsluhovat na dálku - firemní přítomnost nebo spolupracující místní firma nebo i více firem (neexkluzivně) v různých státech Indie – jde o dlouhodobé budování vztahů, - indického partnera nikdy nepodceňovat

- Obchodní jednání – jsou mnohdy zdlouhavá a vyžadují trpělivost, než se podepíše kontrakt - technická vyjasňování, obchodní podmínky kontraktu – vyjasnění platebních podmínek, zpravidla akreditivu, kde máme následující zkušenosti: - dbát, aby akreditiv byl otevřen známou a bonitní indickou bankou akceptovatelnou pro čs. banku, nejlépe, když banky mají mezi sebou vyměněny swiftové klíče (SBI, PNB, atd.) - tendence otevřít L/C až těsně před dodáním zboží, což nese riziko, že výroba není kryta financováním, tzn. požadovat otevření L/C do dní po podpisu kontraktu s podmínkou, že Pokud L/C nebude otevřen v této kontraktem stanovené lhůtě, tak ustanovení kontraktu neplatí. - návrh textu L/C (draft) by měl být přílohou kontraktu.

- R evolvingový L/C – uplatňovaný v případě několika stejných / opakujících se dodávek (zejména u kusových dodávek) – v závěru L/C je nutno uvést, že tento revolvingový akreditiv je otevřen na celkovou částku kontraktu v hodnotě EUR …… - Bankovní záruky – Advance Payment Bond, Performance Bond - požadují zdvojené tj. čs. banka vystaví tzv. protizáruku indické bance a indická banka vystaví záruku na indického zákazníka resp. odběratele. To však znamená zdvojení poplatků bankám – tyto náklady je třeba předem zahrnout do ceny. Pozn.: Podmínky akreditivu a bankovní záruky jsou projednávány s bankou (ČEB, KB, atd.) a pracovníci těchto bank jsou nápomocni při sestavení a odsouhlasení textů těchto dokumentů.

- JV nebo Konzorcium - Snaha indických firem přesvědčit zahraniční firmu do svazku společného podnikání tj. uzavření JV nebo Konzorcia – zde je třeba jasně specifikovat podíl dodávek a služeb jednotlivých účastníků JV / Konzorcia, jejich odpovědnosti a ochranu know-how. - Závěrem je třeba zmínit, že při vstupu na indický trh je možné se poradit též se zástupcem společnosti Czech Trade panem Ivanem Kameníkem, který má kancelář v Mumbai a v neposlední řadě též se zástupci čs. ambasády v New Delhi panem velvyslancem Miloslavem Staškem a obchodním radou panem Jiřím Janíčkem, kteří určitě rádi pomohou novým čs. exportérům při vstupu na indický trh. Jaroslav Žáček - ČKD Blansko Engineering, a.s

Čapkova 2357/ Blansko Czech Republic tel.: fax: ČKD Blansko Engineering, a.s.