Informační schůzka k podávání žádostí o finanční podporu z rozpočtu JMK v souladu s ustanovením § 105 zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách 13.10.2015.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Seminář k výběrovému řízení 2014
Advertisements

Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
Administrace v novém programovém období 2014 – 2020
Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Jednotná kontaktní místa podle zákona o volném pohybu služeb Vlastimil Slovák, odbor Vnitřního trhu a služeb EU Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
Zásady kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu naplňování a propagace principů místní Agendy 21 a ZDRAVÍ 21 v kraji Vysočina.
 Smlouva o poskytnutí účelové dotace čl. V., odst. 14 (Pověření poskytováním SOHZ čl. IV., odst. 13) a dále Metodika PK část XIII., odst. 13  mezní.
Úprava „Pravidel řízení o přiznání finanční podpory JMK pro rok 2016 v oblasti podpory poskytování soc. služeb„ ODDĚLENÍ EKONOMIKY A KONTROLY
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory ve Zlínském kraji Konference „Plánování a financování sociálních služeb v Jihomoravském kraji“
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR Elektronické podání Žádosti o dotaci PRV prostřednictvím Portálu farmáře Opatření IV.2.1 – 22. kolo.
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Seminář pro žadatele Dotační program 2016 úvod
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory JMK pro rok 2017 Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory JMK pro rok 2017 OSV JMK.
Rozpočtové hospodaření obcí  Rozpočtové hospodaření územních samosprávných celků  rozpočtový výhled  rozpočtové provizorium  rozpočet 
Vyhlášení dotačních řízení na podporu poskytování sociálních služeb 2016 schváleno ZJMK – usnesení č. 2054/15/Z21 30 dnů zveřejněno před sběrem.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Podpora oprav domovních olověných rozvodů.
Postup pro aktualizaci sítě sociálních služeb v Olomouckém kraji Pracovní setkání Olomouc
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2016 Leden 2016.
Program rozvoje venkova Administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí
Změna systému financování sociálních služeb v Jihomoravském kraji v roce 2016 v návaznosti na aplikaci pravidel veřejné podpory Ing. Jan Tuček
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Systém financování soc. služeb z úrovně JMK (krytý státním rozpočtem) v roce 2015 tzv. „ministerské dotace“ 1.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Program rozvoje venkova Postup administrace Žádosti o dotaci 1. kolo příjmu žádostí Ing. Ondřej Vodhánil, Odbor projektových opatření rozvoje.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Dotační program Podpora včelařství 2016 Krok za krokem
Dotační program Podpora včelařství 2015 Krok za krokem
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
SCHVALOVÁNÍ ÚČETNÍCH ZÁVĚREK
Setkání regionálních výrobců
Dočasná síť sociálních služeb v Jihomoravském kraji od roku 2017
Dočasná síť sociálních služeb v Jihomoravském kraji od roku 2017
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Podání žádosti o dotaci na rok 2017
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI
Modul „Ekonomika“ Modul „Formuláře“
Program podpory environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty v Olomouckém kraji v roce 2019 Seminář pro žadatele
Dotace obcím na zpracování územních plánů 2018 Roman Seitl, OÚPSŘ JMK
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2012
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Program na podporu lesních ekosystémů
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Dokončení DŘ 2012 a Podmínky DŘ 2013
Vyúčtování dotací za rok 2013 Rozdělení dotací v roce 2014
Transkript prezentace:

Informační schůzka k podávání žádostí o finanční podporu z rozpočtu JMK v souladu s ustanovením § 105 zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách

Obsah I.Úvod II.Žádost – náležitosti, podání III.Povinné přílohy IV.Schválení a vyúčtování dotací

I. Úvod Zastupitelstvo JMK dne schválilo Vyhlášení řízení o přiznání finanční podpory Jihomoravského kraje pro rok 2016 v oblasti podpory poskytování sociálních služeb z prostředků JMK v souladu s ust. § 105 zákona o sociálních službách. Žadatelem může být sociální služba, která je: registrována podle zákona č.108/2006 Sb., součástí Základní sítě sociálních služeb v Jihomoravském kraji, která byla schválena na 19. zasedání ZJMK dne usnesením č. 1905/15/Z19. okruh možných žadatelů není omezen právní formou ani typem poskytovatele. Finanční podpora se poskytuje na základě žádosti. Podpora je zaměřena na financování běžných výdajů souvisejících s poskytováním základních druhů a forem sociálních služeb v rozsahu stanoveném základními činnostmi u jednotlivých druhů soc.služeb. ( – )

Technické opravy: 1. Dopis poskytovatelům jménem vedoucího odboru - potvrzení o bezdlužnosti s termínem předložení vůči JMk JMk si sám bude sledovat - vůči státnímu rozpočtu a státnímu fondu nahrazeno finančnímu úřadem 2. Bod 9. čl. IV. SMLOUVY O POSKYTNUTÍ FINANČNÍ PODPORY NA POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB: „Poskytovatel sociální služby je povinen použít poskytnutou finanční podporu nejpozději do příslušného roku, přičemž úhrada osobních nákladů (mzdové náklady a související sociální a zdravotní pojištění) a ostatních uznatelných nákladů vztahujících se k danému období vyplacených nejpozději do následujícího kalendářního roku, se považuje za úhradu nákladů v kalendářním roce, na který byla finanční podpora poskytnuta.“ Příjem žádostí: – do 14 hodin

II. Žádost – náležitosti, podání Podávání žádosti elektronicky přes portál: Sociální a rodinná politika Vyhlášení řízení o přiznání finanční podpory Jihomoravského kraje pro rok 2016 v oblasti podpory poskytování sociálních služeb z prostředků Jihomoravského kraje v souladu s ustanovením §105 zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů Formulář žádosti ( Dokumenty ke stažení Software 602Formfiler ke stažení)

II. Žádost – náležitosti, podání červeně označená pole jsou povinná Název projektu je předvyplněn Popis projektu: název sociální služby, druh podle zákona č.108/2006 Sb., včetně paragrafu, identifikátor Komentář k projektu – není povinný Žadatel: žádost vyplní odešle na server podepíše elektronickým podpisem uloží ve formátu PDF spolu se všemi povinnými přílohami ve formátu PDF zašle mailem na: Žádost bude přístupná od do do 14 hodin Stav žádosti lze sledovat na:

III. Povinné přílohy viz.žádost předběžný rozpočet projektu a časové rozmezí projektu a čestná prohlášení dostupná na: Vyhlaseni+rizeni+o+priznani+financni+podpory+Jihomoravskeho+kraje+pro+rok+2016+v+oblasti+podpory+poskytovani+socialnic h+sluzeb+z+prostredku+Jihomoravskeho+kraje+v+souladu+s+ustanovenim+%c2%a7+105+zakona+c Sb+o+socialnich +sluzbach.aspx výstup benchmarkingové aplikace dostupný od do na adrese: v termínu do žadatel doloží potvrzení o tom, že nemá ke dni podání žádosti žádné závazky po lhůtě splatnosti ve vztahu k FÚ, zdravotní pojišťovně a orgánům sociálního zabezpečení.Tato potvrzení jsou akceptována i v případě, že budou vystavena k jinému datu následujícímu po dni podání žádosti, nejpozději však k K tomuto datu musí být doručeno na podatelnu KrÚ osobně nebo poštou (lze i datovou schránkou). Nestačí předání zásilky k poštovní přepravě

Výstup z benchmarkingové aplikace

9

IV.Schválení a vyúčtování dotací O návrhu dotací bude rozhodovat Zastupitelstvo JMK na svém prosincovém zasedání. Příjemce je povinen předložit poskytovateli nejpozději do finanční vyúčtování finanční podpory. (Bod 14 Čl. IV. Smlouvy)

Kontaktní osoba Ing. Lenka Kršňáková tel

Děkuji za pozornost 13

Podání žádosti o finanční podporu v souladu s ust. § 101a zákona č. 108/2006 Sb. Žadatelem Žadatelem může být sociální služba, která je: registrována podle zákona č.108/2006 Sb. součástí ZSSS v JMK, která byla schválena ZJMK dne usnesením č. 1905/15/Z19 Podpora Podpora je zaměřena na: financování běžných výdajů souvisejících s poskytování základních druhů a forem sociálních služeb v rozsahu stanoveném základními činnostmi (od do ) 14

Pravidla pro podávání žádostí – do 14:00 hod. Termín: – do 14:00 hod. elektronická Forma: elektronická OK služby – poskytovatel (MPSV) Způsob: OK služby – poskytovatel (MPSV)

Přílohy k žádosti výstup z benchmarkingové aplikace ve formátu pdf. (příloha dostupná v záložce Moje výkazy od do ) čestná prohlášení (příloha č. 3 a 4 Vyhlášení) Vyhlaseni+rizeni+o+priznani+financni+podpory+Jihomoravskeho+kraje+pro+rok+2016+v+ oblasti+podpory+poskytovani+socialnich+sluzeb+z+prostredku+Jihomoravskeho+kraje+v +souladu+s+ustanovenim+%c2%a7+101a+zakona+c Sb+o+socialnich+sluzba ch+.aspx pouze v jednom vyhotovení!do originály potvrzení – pouze v jednom vyhotovení! 16

Vyúčtování a schvalování dotace do Vyúčtování FP: do do Uznatelné výdaje: do únorovém Rozdělení dotací ze strany JMK by mělo schvalovat ZJMK na svém únorovém zasedání 17

Kontakty Ing. Iva Rausová, tel Ing. Eva Földešiová, tel

Děkuji za pozornost 19

20