Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky obor u tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení krovu sedlové střechy se stojatou stolicí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VÝKRES KROVU - SEDLOVÁ STŘECHA
Advertisements

Krovy 225 Katedra pozemního stavitelství, Fakulta stavební Ostrava
Účel Architektonický – kombinace sedlové střechy s polovalbami zajímavě dotváří výraz objektu Konstrukční - valbové střechy se vyznačují větší tuhostí.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky šikmých střech vaznicových.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad obkladů, jejich jednotlivých nářadí, postup.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad kreslení montovaných stropů deskových, panelových.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů fólií k izolaci.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad zajišťování venkovních a štítových zdí.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení vazníkové konstrukce střech. Půdorys vazníkové.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení jak se kreslí jednoplášťová střecha, jak.
Technická dokumentace staveb
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_19-13 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova 2, České Budějovice AutorIng.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výpočet spotřeby materiálu z plných pálených cihel.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad kreslení stropů s rovným podhledem a zavěšených.
Anotace Tento materiál je součástí tematického celku, který odpovídá ŠVP předmětu Materiály 3. ročníku oboru E/01 Tesařské práce. Slouží pro výuku.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad popírání stropů, kleneb, příček a nosných.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Plně elektronické zapalování Tematická oblast:Zapalování Ročník:2. Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje postup při čtení výkresu krovu vaznicové soustavy.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad druhů nátěrových hmot, ředidel a jejich.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada31 AnotaceDrážkový.
Anotace: Anotace: Materiál je určen pro 2. ročník učebního oboru zedník – vyučovací předmět “materiály“. Je použitelný i pro výuku dané problematiky u.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky poruch plochých střech.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení stropu s viditelnými trámy a sklopeného.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje popis tesařské zárubně.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada 26 AnotaceZnačení.
Inf Vizualizace dat a tvorba grafů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Stavební výkresy CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_01
Stavební konstrukce Téma: Střešní konstrukce
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST 5. Jednoduché tesařské konstrukce
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Svislé zděné konstrukce
schodiště CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_09
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Technická dokumentace
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Dřevěná zednická koza CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_TP_17
Dřevěná tesařská vrata
pracovní postup keramických stropů
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
ArchiCAD nástroj Střecha 1
Montáž střešních oken -
TECHNICKÉ KRESLENÍ ŘEZ A PRŮŘEZ
Vytápění Tepelné ztráty
Ocelové lešení CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_08
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje KOMÍNY VY_32_01_001_INOVACE Projekt.
SP4 - RD PROVÁDĚCÍ v ARCHICADU
Základní rozměry automobilů
Ing. Renata Segmüllerová
Schodiště – půdorysy v jednotlivých podlažích, řezy
Základy plošné CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_MA_ZP_05
vzpěradlo CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_OK_TP_17
Formáty výkresů Určeny normou ČSN ISO 5457 Tři druhy :
Rozdělení komínů VY_32_INOVACE_01_002
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Zadání rysu na odvodnění sklonité střechy
Valbová střecha nad členitým půdorysem
Vytváření grafů, úpravy
Autor: Ing. Ksandrová Lenka
7. Druhy čar, měřítka zobrazení, písmo Technická dokumentace
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Zemní práce a zakládání staveb
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_19-12
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
NÁČRT VÝKRESU SOUČÁSTI, DIAGRAMY
Název školy:  ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY Autor:
Teoretické řešení střech Valbová střecha půdorysu „EL“
Stavba dřeva VY_32_INOVACE_28_555
Schodiště – půdorysy, druhy čar
ZÁKLADNÍ TĚLESA V MONGEOVĚ PROMÍTÁNÍ
Transkript prezentace:

Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky obor u tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení krovu sedlové střechy se stojatou stolicí a s dvojitými věšadlem. Půdorys krovu sedlové střechy a příčný řez.

Půdorys krovu Konstrukce se zobrazuje z pohledu z hora bez střešního pláště. (bez krytiny, bednění, latování, folie.) Tlustá plná čára Konstrukce, které nevystupují nad úroveň plochy střešního pláště v pohledu z hora. ( nadezdívka, okapový žlab.) Velmi tlustá plná čára Konstrukce vystupují nad úroveň plochy střešního pláště ( nad úroveň pláště) jsou zobrazeny vodorovným řezem. ( komíny, štítové stěny ) Tlustá plná čára Obrysy vodorovných prvků konstrukce a čela svislých prvků viditelných shora. (pozednice, vaznice, kleštiny, vazní trám) Obrys sloupku s vyznačením úhlopříček tlustou plnou čárou. Svislý sloupek

3 Tenká čerchovaná čára Šikmé prvky v ose. Krokev, výměna krokve, pásky, vzpěry Tlustá čerchovaná čára se dvěma tečkami. Okapy bez říms nebo žlabů, hřebeny, úžlabí. Tlustá plná čáraKotvení pozednic do stropu. Tlustý křížek na pozednici Kotvení pozednic do věnce + Tlustá čerchovaná čára se dvěma tečkami a úhlopříčky tenkou čárkovanou čarou se dvěma tečkami Prvky ve střešním plášti (střešní okna, poklopy, světlíky, komínové výlezy)

Svislý řez Tlustá plná čára Konstrukce v pohledu Tlustá plná čára Prostory a konstrukce vystupující nad úroveň střešní roviny- ( komíny, štítové stěny, strojovny příčný Myšlená plocha je vedena mezi krokvemi podélnýMyšlená plocha je vedena hřebenem střechy Velmi tlustá plná čára Vnější obrys krytiny Konstrukce protínající myšlenou plochu řezu Tlustá plná čáraStřešní okna, světlíky, výlezy Tenká čerchovaná čára Osy krokve v podélném řezu

PŘÍČNÝ SVISLÝ ŘEZ A - A  / / / /160 2x80/ / /160 2x80/  140/ 

PŮDORYS SEDLOVÉ STŘECHY

Tlustou čerchovanou čarou se dvěma tečkami šipkou Tlustou čerchovanou čarou se dvěma tečkami s vyznačením úhlopříček tenkou čerchovanou čarou se dvěma tečkami. Obrys sloupku s vyznačením úhlopříček tlustou plnou čarou. Konstrukce krovu se zobrazuje z pohledu z hora bez střešního pláště ( bez krytiny, bednění, latování, folie.) Tlustou plnou čarou Velmi tlustou plnou čarou

Tlustou čerchovanou čarou se dvěma tečkami Velmi tlustou plnou čarou Tenkou čerchovanou čarou Tlustou plnou čarou Velmi tlustou plnou čarou Použité zdroje: Čítanka výkresů ve stavebnictví, Ing. Antonín Doseděl a kolektiv, SOBOTÁLES, Praha 2004, ISBN , Archiv autora