Viana do Castelo.  Docela malé ale příjemné městečko;  Téměř na S Portugalska;  Letět z ČR do Porta => dobrá dostupnost, ( cesta cca 1,5h vlakem +

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Čeští studenti v městě Hermeskeil Úterý – neděle
Advertisements

Reportáž – naše jídelna Vše, co pot ř ebujete v ě d ě t… Anna Sedláčková Natálie Jermanová.
Kolja 5. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol? RL8 nová slova.
ONRIMO Travel Španělsko, Ibiza, San Antonio **** hotel Blau Parc –
 Domov mládeže se nachází v pěkném a klidném prostředí u řeky Opavy, cca 15 minut chůze od centra města, 20 minut od autobusového a vlakového nádraží.
Audiovizuální tvorba v multimédiích Klepnutím lze upravit styl předlohy podnadpisů. MULTIMEDIÁLNÍ ZÁZNAMY NA FAKULTĚ INFORMATIKY MASARYKOVY UNIVERZITY.
VILLA REAL DE SANTO ANTONIO Portugalsko Cesta: - odjezd z LBC 14:00 (autobusem) -p ř íjezd do Prahy 15:10 - odjezd z Prahy v 17:15 vlakem,
Cesta do EP - Štrasburk. Dorazili jsme před Evropský parlament ve Štrasburku.
Základní informace pro práci s výpočetní technikou na Fakultě chemické VUT Pro studenty 1. ročníku Systémový integrátor: Jan Brada Správce sítě: Tomáš.
PROČ CHODIT NA MASARYKOVO GYMNÁZIUM VSETÍN ?!
Estonsko (leden-červen 2014)
Šetření energie Martin, Houska, Michal, Dann. Voda je stále vzácnější a dražší vodovodní baterie-umožňují jednoduché a rychlé nastavení potřebného průtoku.
Adaptační kurz 1.A Veronika Bystrá Kristýna Kerberová
KOLO – VODO – CHODO VÝLET Z l a t á K o r u n a
Evropská unie – vybrané problémy. ČR a eurozóna Přijetí společné měny je podmíněno tzv. konvergenčními kritérii Konvergenční kritéria: 1. kritérium veřejného.
Norské lesní mateřské školy. Asane gards Bergen Lesní školka ležící v okrajové části Bergenu v blízkosti lesa jako zázemí mají jednu velkou hlavní budovu,
Regensburg /Ratisbonna Stáž ERASMUS 2010/2011
Tereza Hložková Rostislav Stříbrný
Klíčová otázka č. 5 Jakou roli by měli hrát různí aktéři (zejm. veřejná správa na všech úrovních, poskytovatelé služeb, volení představitelé, sdělovací.
MALTA Rozhodl jsem se pro začátek Maltu, kde jsem strávil skoro měsíc, stručně popsat, protože předpokládám, že tato velmoc, kvůli svým drobným rozměrům,
Téma projektu: Zajištění IT školení mimo sídlo firmy - školení zaměstnanců auditorské firmy na nově zavedený informační systém Vypracoval: Petr Vilimovský.
ERASMUS.  Obor předškolní pedagogika je vyučován pod Fakultou sociálních studií (Department of Social Education) v malebném městě Odense  V závislosti.
 Domov mládeže se nachází v pěkném a klidném prostředí řeky Opavy, cca 15 minut chůze od centra města, 15 minut od autobusového a vlakového nádraží.
Masarykovo gymnázium.
TERÉNNÍ VÝUKA GEOGRAFIE Malá Morávka – Karlov 15. až 17. dubna až 19. dubna 2013.
Masarykovo gymnázium, SZŠ a VOŠZ Vsetín
MGVsetín Ráj na Zemi.
Zimní výcvikový kurz Zadov – Zahájení: ve 12:00 Ubytování: Chata Mládí – Zadov, 4 – 6 lůžkové pokoje  Stravování: snídaně.
Prezentace určená k propagaci MGV
MG Vsetín vím,kam jít..
Greifswald Meklenbursko – Přední Pomořansko Ročník
MASARYKOVO GYMNÁZIUM VSETÍN
Instalace MS Dynamics NAV 5.0 Stručný návod. Umístění zdrojových souborů pro instalaci Přes připojení eduroam (podle testů zhruba 8-10 minut) –
Plán trasy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace.
Birmingham Anna Kolářová
Praxe v Birminghamu 2015 s Erasmus+. Výběrové řízení 1. přihláška (cca 130 uchazečů) 2. zúžený výběr uchazečů (zhruba 60) 3. ústní pohovor.
Finsko Erasmus – Finsko – Tampere 2010/2011 Lucie Zapletalová.
ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENTY PRVNÍCH ROČNÍKŮ KOLEJE A MENZY Základní informace pro studenty Anetta Rysová KOLEJE A MENZY Univerzita Karlova v Praze Voršilská.
Praxe v EU Claudia Mónica Gutiérrez. Výběrové řízení 1. kolo – přihláška k dispozici online na stránkách školy (130 studentů) 2.kolo – výběr z cca 60.
Viana do Castelo Jakub Havlíček. Portugalsko Hlavní město: Lisabon Populace: 10,5 mil. Jazyk: portugalština Prezident: Aníbal Cavaco Silva Viana do Castelo.
 Výuka ve slovinštině  Převažují osobní konzultace s profesory v anglickém jazyce.  Požadavky jsou v AJ:  seminární práce  prezentace  práce ve.
TRNAVA, SK. Dobrý den jmenujeme se Pavlína Paďourová a Kritýna Jurčíková, jsme studentky druhého ročníku na oboru všeobecná sestra fakulty humanitních.
Erasmus Kielce, Polsko Letní semestr 2011/2012 Svatava Klubusová Marie Pluháčková.
MÝMA OČIMA ADÉLA ŠÍPKOVÁ STUDENTKA PRVNÍHO ROČNÍKU ANGLIE- 2002/ ŠKOLNÍ ZÁJEZD.
RAKOUSKO – VÍDEŇ NĚMECKO - REGENSBURG Popis mobilit Mgr. Kristina Maderová Celoživotním vzděláváním k zefektivnění výuky jazyků Seminář k předání informací.
University of Central Lancashire Preston - England.
ERASMUS - KLAGENFURT. obsah Formality Univerzita Ubytování Volný čas, okolí Studium.
Výběrové řízení Motivační dopisy, cover letter, průměry známek K výběrovému řízení cca 60 studentů ze 130 přihlášených studentů Vybráno 21 studentů.
ERASMUS 2012 – PORTUGALSKO Roman Talaš, FAI UTB PKS.
Materiál je určen pro 4. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
ERASMUS CHANIA. KONTAKT FB: FB: Jana Husníková mail : mail skype : skype : Jana Husníková (Slaný) ICQ : ICQ :
Instituto Politécnico de Bragança, Portugalsko
Ústav vs. Komunitní služba
Internet – historie, možnosti připojení
Odborná praxe Portsmouth
ERASMUS MAĎARSKO ZÁŘÍ – PROSINEC 2010.
Odjezd: 19:00 Příjezd: cca13:00
Erasmus Slovensko - Nitra.
ERASMUS -> LJUBLJANA (SLOVENIJA)
ERASMUS 2011 – Belgie – Liège Michaela Wiesnerová
Erasmus.
Portugalsko Viana do Castelo
Erasmus Maribor Jan Dančák.
Odjezd: 19:00 Příjezd: cca13:00
Jak jsme si jedli? A jak jsme vařili a pekli.
Erasmus v Tartu.
Univerzita Rey Juan Carlos, Madrid
Chráněné bydlení Luhačovice Mlýnská Luhačovice
Pracovní stáž na Slovensku – Martin - v rámci programu Erasmus+
Transkript prezentace:

Viana do Castelo

 Docela malé ale příjemné městečko;  Téměř na S Portugalska;  Letět z ČR do Porta => dobrá dostupnost, ( cesta cca 1,5h vlakem + cena kolem 5 €);  Lisabon => poměrně vzdálený, ( cesta cca 4-5h autobusem + cena 14 €);

VÝHODY  Dobrá dostupnost;  Poměrně malá škola – učitelé se snaží vyjít vstříc;  Wifi síť Eduroam – automatické připojení;  Výhodné obědové menu: za 2,60 € (polévka, hlavní chod, desert, ovoce, pití) a opravdu se najíte ; NEVÝHODY  Důležité pozorně vybírat předměty do LA - mnoho z nich se neotevírá, nebo je na jiných fakultách;  Předešlá krize v PT – zastaralé vybavení, učebny, PC, atd.;  Ne všichni učitelé mluví AJ – vybírat si mladší učitelé IT => mají snahu a snaží se přednášet v AJ;  Někteří učitelé preferují testy a zápočty v sobotu;

VÝHODY  Cena – záleží na počtu lidí v pokoji:  1 – cca 150 €;  2 – cca 100 €,  3 – cca 90 €;  Styk s lidmi s ERASMU = zábava, přátelé, angličtina;  Obchod s potravinami asi 8 min pěší chůze;  Škola asi 25 min pěší chůze;  Každý týden úklid pokoje; NEVÝHODY  Zhruba asi 60 lidí v jedné residenci => občasný neklid na spánek a přípravu do školy;  Pouze jedna kuchyň pro všechny;  Problémy s Internetem a teplou vodou;  Portugalci nemají topení – takže vzít teplé oblečení na zimní večery;  Drahé praní v rámci residence – 4€/kg => lepší chodit do města do veřejných prádelen;

VÝHODY  Soukromí;  Vlastní kuchyně, pračka, atd.; NEVÝHODY  Nejste ve styku s lidmi;  Záleží kde máte byt – dostupnost do školy, obchodu, atd.;  Poměrně dražší než residence;

 Portugalci mají sice problémy s AJ, ale jinak jsou velmi ochotní, přátelští a příjemní;  Lidi co poznáte v rámci guidefriendů a jejich přátel jsou naprosto skvělí – organizují akce, výlety, atd.;  Na začátku dostanete Portugalské SIM karty – poté jen dobíjíte malou částku a voláte se studenty zadarmo;  Určitě vyzkoušejte surfing a cestujte – možnost pronajmutí aut za rozumnou cenu a naplánování výletu pro více osob!!!

 Moje rada na závěr – rozhodně to stojí za to!  Kdybyste cokoli potřebovali – FB (Robert Tomšů) nebo