Epocha krize rodiny: Osoby subjektivně nespokojené a nešťastné. Vztahové problémy a krize. Rozpady vztahů a rozvody. Poradenství:  Psychologické.  Rodinné.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základy pomohla položit lživá východiska Sexuální Revoluce : • Lidé jsou v podstatě dobří a sílu sexuality nezneužijí. • Nejdůležitější, a pro nás na prvním.
Advertisements

Poradna Pro Rodinu Šumperk
Zkušenosti OSPOD s hostitelskou péčí
Aplikační téma Výchova k sexuálnímu zdraví a zdravému životnímu stylu definice “Sexuálního zdraví“ (Světová zdravotnická organizace Kadaň 1974) "Sexuální.
Action academy  Problém 1  Nezvládání časových nároků se často projeví nestíháním termínů, jindy pak kvalitou práce. Většinou.
Oddělení vzdělávání trenérů FAČR. Motto Dovolte sobě i druhým se cítit dobře.
Mediační kancelář Mgr. Andrea Vedralová
Alžběta Brožová Barbora Šimková Lenka Krejcárková.
PSYCHOLOGICKÁ PŘÍPRAVA - ÚVOD
Struktura poradenského procesu
Rodina.
Cíle o.s. ISIS  pomoc náhradním rodičům  zdárný vývoj dětí  přísun informací – vzdělávání  sdílení zkušeností mezi rodiči navzájem  prevence problémů.
19.a školení lektorů.
 Škola: St ř ední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitn ě ní výuky prost ř ednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
Příprava družinových schůzek RK Bajkonur Domácí příprava (nebo ve škole, v buse, atd.....) Kvalita schůzky přímo závisí na tom, jak je připravená.
Mgr. Jolana Polzová Mgr. Jan Žufníček
OSOBNOST.
Řešení konfliktů. Vyjednávání.
Nastavení a implementace systému benefitů
Poradenství v kontextu inkluzivního vzdělávání
Copyright, 2005 Exodus Global Alliance Základy pomohla položit lživá východiska Sexuální Revoluce : Lidé jsou v podstatě dobří a sílu sexuality nezneužijí.
VZESTUPY A PÁDY SILVIE QUISOVÁ. POROZUMĚT ZNAMENÁ POMOCI.
Rodina neshody, konflikty Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Drápalová Materiál zpracován v rámci projektu Implementace.
Kurz rodinného poradenství pro pracovníky pomáhajících profesí
Pořád od ženských slyšíme jejich pravidla. Teď je čas na mužská pravidla.
Anotace: Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Parametry funkční a dysfunkční rodiny v posouzení
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
P6 CHOVÁNÍ ZÁKAZNÍKA Chování zákazníka na spotřebitelském trhu zahrnuje poznání: Které hlavní faktory ovlivňují chování spotřebitele? Jakými pravidly se.
KRIZOVÁ INTERVENCE.
VÝVOJOVÁ PSYCHOLOGIE PhDr. Daniel Heller.
Bc. Jan Milota, IQ Roma Servis Moravská zemská knihovna
Systémy pro podporu managementu 2 Inteligentní systémy pro podporu rozhodování 1 (DSS a znalostní systémy)
Aleš Hodina. Problém číslo 1 Finanční podpora? Nedostatek školek?... Samotná existence rodin!
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Výuková prezentace Předmět:
Pořád od ženských slyšíme jejich pravidla. Teď je čas na mužská pravidla.
Jak se účinně na vyjednávání připravovat Co bychom si měli před každým jednáním promyslet?
ZMĚŇTE SVÁ PŘESVĚDČENÍ (Z knihy: Sanaya Roman Žít s radostí)
Systemický přístup v SP
Ideologie a ekonomické myšlení. Ideologie ideologie = soustava ideí, názorů a teorií Ideologie je propracovaná soustava názorů, postojů, hodnot a idejí.
Teorie vzdělávání dospělých
Fáze poradenského procesu
1.1. Formování veřejného mínění dr.Ján Mišovič, CSc
Vyrušování, neposlušnost a odmítání spolupráce
Paní Radka Životní p ř íb ě h. Fakta  Narozena 1959 (49 let)  Vystudovaná inženýrka, tak se i živí  Žije na chat ě  Má dobrou finanční situaci  V.
Krize v rodině U3V Mgr. Michaela Vaško.
„Šance pro děti v ohrožení na Vysočině.“ Příspěvek na konferenci Třebíč, dne 14.října 2014.
Zdravotní výchova Mgr. Silvie Šilingerová.
Informační a poradenské centrum VIOLA Pilotní projekt Centra sociálních služeb Praha pro muže a ženy, kteří chtějí řešit konfliktní vztahy se svými blízkými.
Osobnost žáka jako jeden ze subjektů výchovně-vzdělávacího procesu Autor: Miroslav Vild.
Středisko křesťanské pomoci v Praze Představení SOS centra Diakonie ČCE – SKP v Praze Mgr. Helena Šašková KONFERENCE STOP NÁSILÍ VE VZTAZÍCH.
Dětství, puberta, dospělost Prezentaci vytvořil Jiří Nezbeda.
Tvořivost žáka Tvořivost – vymezení pojmu: Tvořivost je činnost, jejímž výsledkem jsou nové, originální, výtvory. DRUHY TVOŘIVOSTI: Objektivní: přináší.
Stanovisko SKAV k problémům kázně ve školách.
Efektivní komunikace – cesta k úspěchu Modul II - Komunikace Seminář – Stres v dnešní době, techniky odbourání stresu Mgr. Liana Cihelková Projekt Efektivní.
1 ODBORNÉ SOCIÁLNÍ PORADENSTVÍ Eva Jarolímová. 2 Odborné sociální poradenství se dle zákona vůči základnímu sociálnímu poradenství vymezuje jednak širším.
Práva a povinnosti mezi manželi
Název školy: Základní škola Brandýs nad Labem – Stará Boleslav, Školní 291 Autor: Mgr. Olga Slováková Název materiálu: VY_32_INOVACE_12 MANŽELSTVÍ Výchova.
Zdravé prostředí pro život je veřejná služba
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Struktura poradenského procesu
Sociologie pro SPP/SPR/VPL
Teorie vzdělávání dospělých
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
PROCES ZPROSTŘEDKOVÁNÍ NÁHRADNÍ RODINNÉ PÉČE
Psychologie dospělých
Didaktika matematiky s praxí II
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Rodičovství biologické a pěstounské
Transkript prezentace:

Epocha krize rodiny: Osoby subjektivně nespokojené a nešťastné. Vztahové problémy a krize. Rozpady vztahů a rozvody. Poradenství:  Psychologické.  Rodinné konzultace.  Mediace.  Konzultace s psychiatrem.

1) Žádná nebo povrchní příprava na manželství. 2) Významově posunutý slovník hodnotových slov. 3) Nesžití se = nevytvoření vlastního modelu žití nové rodiny, snaha prosazovat se, vnucování, co je „normální“. 4) Nerozeznání vlastní emoce – neschopnost vcítit se do partnera a adekvátně na jeho potřebu. 5) Rozdílné dominance v původních rodinách – nenaplnění očekávání od partnera. 6) Neschopnost vnímat názor partnera jako rovnocennou, plnohodnotnou variantu.

Jaké bývají motivace nejít k sobě?  „ Nebudu tím otravovat, je to drobnost, o nic nejde“  časem budují ukřivděnost.  Častá zkušenost, že jsme sami nedokázali problém vyřešit, pouze jsme si ublížili.  „Co si pomyslí sousedé, ať nás neslyší sousedé.“  „Už jsem se snažil/a dost, ať přijde ona/on.“

 Jedinec se uzavírá se do sebe a roztáčí ve své hlavě spirálu domněnek; čím déle to trvá, domněnky nabývají obludných rozměrů („ … je to necita, hrubián, proč jsem si ho brala, nemá ženskou …“).  Časem jedinec začne domněnky považovat za fakta, používá je jako jasné proti druhému, dojde k trvalému přenastavení proti partnerovi.

1) Mluvit spolu. 2) Odpustit. 3) Změnit (proměnit) své chování. 4) Nastavit si prevenci.