Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje montáž sádrokartonu pracovní postup při půdní vestavbě.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
STAVEBNICTVÍ Pozemní stavby Ztužující věnce ST14 Ing. Naděžda Bártová.
Advertisements

LEHKÁ NESILIKÁTOVÁ PREFABRIKACE
Zateplování rodinných domů
VÝKRES KROVU - SEDLOVÁ STŘECHA
ECOFILM C Montážní návod
STROPY 225 Katedra pozemního stavitelství, Fakulta stavební Ostrava
Název operačního programu:
Název operačního programu: OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, oblast podpory 1.5 Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zvyšování.
OPLECHOVÁNÍ OBVODOVÉHO PLÁŠTĚ
POZEMNÍ STAVITELSTVÍ III cvičení
Krovy 225 Katedra pozemního stavitelství, Fakulta stavební Ostrava
STAVEBNICTVÍ Technologie
KONOPNÁ VLNA VE STAVEBNICTVÍ Zkušenosti a doporučené konstrukce Pořádá: Veletrh hospodářského využití konopí KONO- BUSINESS 2005 Přednášející: ing. David.
Téma: Nízkoenergetický dům – balkónové konstrukce a lodžií
stavebnictví POZEMNÍ STAVBY TEPELNÉ A ZVUKOVÉ IZOLACE STA 36
STAVEBNICTVÍ Technologie
TDS Obklady Kamil Buchtík 2010/ INZ.
SÁDROKARTONY Použití:- příčky - podhledy - suché podlahy
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
KONTROLA SÁDROKARTONOVÝCH PŘÍČEK
TDS HYDROIZOLACE PLOCHÝCH STŘECH – FÓLIOVÉ SYSTÉMY
Síly v místě pozednice Od krokví zde vznikají jak svislé složky síly
Schéma krovu. Schéma krovu krokev Základní prvek krovu Osazeny v osové vzdálenosti 800 –1000 (1200)mm Osedláním připojené k pozednicím či vaznicím.
Střední odborné učiliště stavební, odborné učiliště a učiliště
STAVEBNICTVÍ Dřevěné konstrukce a stavby Obklady STA3
STAVEBNICTVÍ Dřevěné konstrukce a stavby Obklady STA3
Obložení stěn a stropů. Obložení se montuje na vyzrálé zdivo, bez omítání, se zatřenými spárami. Dodatečné obklady se provádějí na omítnutý podklad. Plocha.
STAVEBNICTVÍ Dřevěné konstrukce a stavby Obklady STA3
Podlahy a podlahové konstrukce.
TDI – Sádrokartonové příčky
S T R O P Y Z K E R A M I C K Ý C H P R E F A B R I K Á T Ů
Nejdůležitější část střechy?
Prefa-monilitické žb stropy spřažené deskové
Stropní konstrukce typu BSK
Definice pultového vikýře
DŘEVĚNÉ PODLAHY Kontrola TDI
VY_32_INOVACE_34_15 ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/
Název materiálu: VY_32_INOVACE_02_UPEVŇOVACÍ PRVKY_Z2
Název materiálu: VY_32_INOVACE_13_TRUBKOVÉ LEŠENÍ_Z2
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky poruch panelových staveb.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad druhů materiálů a jejich použití pro tepelné.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad podlahových krytin, druhy dřevěných podlah.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky šikmých střech vaznicových.
STROPNÍ PODHLEDY – VARIANTY A JEJICH OCEŇOVÁNÍ
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky oprav a zesilování dřevěných.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje kreslení jak se kreslí jednoplášťová střecha, jak.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje výklad kreslení stropů s rovným podhledem a zavěšených.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru tesařské práce. Prezentace obsahuje postup při čtení výkresu krovu vaznicové soustavy.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad jednotlivých druhů tepelných izolací a materiálů.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje popis obložení stěn a montáž pracovního postupu.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje popis obložení stropu a montáž pracovního postupu.
Fasádní obklady Ing. Miloslava Popenková, CSc. FASÁDNÍ OBKLADY dělení KONTAKTNÍ (lepené) BEZKONTAKTNÍ (zavěšené odvětrávané)
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad technologie zateplování staveb a povrchových.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace latování a popisuje montáž folie, kontralatě a latování.
Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje výklad problematiky zdění.
Dilatace obkladu Ing. Miloslava Popenková, CSc. Úvod Princip návrhu dilatace obkladu musí vycházet z definic jednotlivých deformací ve stavebních konstrukcí,
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Název školy Střední škola elektrostavební a dřevozpracující, Frýdek-Místek, příspěvková organizace Adresa školy Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Jak předcházet chybám na stavbách z pohledu projektanta.
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Montáž okapů A svodů CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_TE_TP_19
Pionýrů 2069, Frýdek-Místek IČ
Název materiálu: VY_32_INOVACE_01_DRUHY SÁDROKARTONU_Z2
Transkript prezentace:

Anotace Materiál slouží pro výuku speciálních oborů, pro žáky oboru zednické práce. Prezentace obsahuje montáž sádrokartonu pracovní postup při půdní vestavbě.

Půdní vestavby mají vodorovné, šikmé i svislé obvodové konstrukce obytného podkroví. Základní výhody systému půdní vestavby ze sádrokartonu je : a)úspora času a nákladů b)jednoduché rychlé a čisté zpracování c)zlepšení tepelných a zvukových vlastností konstrukcí d) protipožární ochrany Na obklad šikmých stěn a stropu používáme protipožární sádrokarton tl. 15mm. Před realizací sádrokartonového obkladu musí být dokončeny všechny zásahy do konstrukce krovu: zpevnění krovu osazena střešní okna Půdní vestavby mají vodorovné, šikmé i svislé obvodové konstrukce obytného podkroví. Základní výhody systému půdní vestavby ze sádrokartonu je : a)úspora času a nákladů b)jednoduché rychlé a čisté zpracování c)zlepšení tepelných a zvukových vlastností konstrukcí d) protipožární ochrany Na obklad šikmých stěn a stropu používáme protipožární sádrokarton tl. 15mm. Před realizací sádrokartonového obkladu musí být dokončeny všechny zásahy do konstrukce krovu: zpevnění krovu osazena střešní okna

Provedení půdní vestavby: 1. Minerální izolace: Mezi krovy vkládáme minerální izolaci o 10 až20mm větší, než je světlá vzdálenost krokví. Tloušťka tepelné izolace je min 20cm. Vrstva tepelné izolace probíhá ve střešní rovině až k pozednici. Stejným způsobem vkládáme minerální izolaci u stropní konstrukce, které nám tvoří kleštiny. 2. Rošt : Přes krovy i kleštiny vytvoříme podkladový rošt z naimpregnovaných desek širokých 6 cm a tloušťce 24mm 3. Parozábrana: Na takto připravený rošt připevňujeme parozábranu pomocí terčů z oboustranně lepící pásky. Mezi parozábranou nám vzniká oboustranná vzduchová mezera. Provedení půdní vestavby: 1. Minerální izolace: Mezi krovy vkládáme minerální izolaci o 10 až20mm větší, než je světlá vzdálenost krokví. Tloušťka tepelné izolace je min 20cm. Vrstva tepelné izolace probíhá ve střešní rovině až k pozednici. Stejným způsobem vkládáme minerální izolaci u stropní konstrukce, které nám tvoří kleštiny. 2. Rošt : Přes krovy i kleštiny vytvoříme podkladový rošt z naimpregnovaných desek širokých 6 cm a tloušťce 24mm 3. Parozábrana: Na takto připravený rošt připevňujeme parozábranu pomocí terčů z oboustranně lepící pásky. Mezi parozábranou nám vzniká oboustranná vzduchová mezera.

4. Rošt pod sádrokarton: Vytvoříme podkladový rošt šikmých a vodorovných stěn. Rošt provedeme z CD profilů, který připevníme šrouby do předcházejícího dřevěného roštu. Osová vzdálenost mezi profily je 41,5cm. U štítu připevníme obvodový profil UD pomocí natloukacích hmoždinek 5. Instalace: Nyní necháme zhotovit rozvod vody, elektrické energie atd. (pokud rozvody procházejí vnitřními prostory, nebude těmito rozvody narušena parozábrana). 4. Rošt pod sádrokarton: Vytvoříme podkladový rošt šikmých a vodorovných stěn. Rošt provedeme z CD profilů, který připevníme šrouby do předcházejícího dřevěného roštu. Osová vzdálenost mezi profily je 41,5cm. U štítu připevníme obvodový profil UD pomocí natloukacích hmoždinek 5. Instalace: Nyní necháme zhotovit rozvod vody, elektrické energie atd. (pokud rozvody procházejí vnitřními prostory, nebude těmito rozvody narušena parozábrana).

6. Sádrokarton: Na připravený rošt stropu položíme sádrokartonovou desku a připevňujeme samořeznými šrouby TN délky 25mm s maximální roztečí 170mm. Jednotlivé desky klademe na sraz. Dodržujeme převazování spár alespoň o jednu vzdálenost mezi profily- spáry nesmí tvořit kříž. Desky montujeme délkou kolmo na směr profilu. 7. Stejným způsobem přišroubujeme sádrokartonové desky na šikmou stěnu a nadezdívku. 6. Sádrokarton: Na připravený rošt stropu položíme sádrokartonovou desku a připevňujeme samořeznými šrouby TN délky 25mm s maximální roztečí 170mm. Jednotlivé desky klademe na sraz. Dodržujeme převazování spár alespoň o jednu vzdálenost mezi profily- spáry nesmí tvořit kříž. Desky montujeme délkou kolmo na směr profilu. 7. Stejným způsobem přišroubujeme sádrokartonové desky na šikmou stěnu a nadezdívku.

8. Tmelení: Spoje a hlavičky šroubů přetmelíme tmelem. Po nanesení tmelu do spáry vtlačíme do první vrstvy bandážní pásek. Po 30minutách překryjeme další vrstvu tmelem a nerovnosti vyrovnáme špachtlí. Spáry přebrousíme. Nakonec uděláme přetmelení jemným tmelem a znovu přebrousíme. 8. Tmelení: Spoje a hlavičky šroubů přetmelíme tmelem. Po nanesení tmelu do spáry vtlačíme do první vrstvy bandážní pásek. Po 30minutách překryjeme další vrstvu tmelem a nerovnosti vyrovnáme špachtlí. Spáry přebrousíme. Nakonec uděláme přetmelení jemným tmelem a znovu přebrousíme.

Na protipožární sádrokarton tl. 15mm Je o 10 až 20mm větší Rošt šroubujeme na krokve a kleštiny. Rošt zhotovíme z CD profilů, které přišroubujeme do dřevěného roštu. Pomocí natloukacích hmoždinek Samořeznými šrouby TN délky 25mm Maximálně 170mm Bandážní pásek

Použité zdroje: archiv autora