FINANCOVÁNÍ SOCILÁNÍCH SLUŽEB V ROCE 2016 SPOLUÚČAST OBCÍ ORP NA FINANCOVÁNÍ.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Pravidla tvorby a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji a jejich implementace v rámci tvorby sítě 2015 – 2016 a dotačním řízení na.
Advertisements

Dotace na provoz sociálních služeb v roce 2009 Petr Nečas místopředseda vlády ministr práce a sociálních věcí 29. ledna 2009.
Setkání s poskytovateli sociálních služeb –
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Zákon o obcích č.128/2000 Sb..
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
Ing. Marcela Strakošová
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Financování sociálních služeb a podmínky podpory nově vznikajících sociálních.
Financování sociálních služeb pro města a obce v r Obec – poskytovatel, zřizovatel, donátor Vyrovnávací platba, zapojení obcí a jejich PO Role obcí.
Města, obce a financování sociálních služeb ve světle veřejné podpory Konference „Financování sociálních služeb pro města a obce“
Úprava „Pravidel řízení o přiznání finanční podpory JMK pro rok 2016 v oblasti podpory poskytování soc. služeb„ ODDĚLENÍ EKONOMIKY A KONTROLY
Mechanismus finanční podpory sociálních služeb formou vyrovnávací platby 1.
Veřejná podpora a financování sociálních služeb – Hotel STEP JUDr. Karel Zuska.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory ve Zlínském kraji Konference „Plánování a financování sociálních služeb v Jihomoravském kraji“
Datum: Zpracoval: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Krajská síť sociálních služeb Dan Vrána.
Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Vyrovnávací platba v MSK v odvětví sociálních věcí Ing. Hana Doleželová,
Ekonomické otázky funkčního komunitního systému sociálních a zdravotních služeb v obcích PRAHA 17. dubna 2015.
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Seminář pro žadatele Dotační program 2016 úvod
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Datum: Zpracoval: Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Krajská síť sociálních služeb Moravskoslezského kraje D. Vrána.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Dotační systém v sociálních službách jako bariéra jejich rozvoje Ladislav P r ů š a Praha, 25. listopadu 2013.
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory JMK pro rok 2017 Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory JMK pro rok 2017 OSV JMK.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
GRANTY A DOTACE KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE VYPSANÉ V ROCE 2009  Cestovní ruch  Kultura a památková péče  Obce a mikroregiony  Sociální oblast  Školství.
Olomoucký kraj Mgr. Yvona Kubjátová náměstkyně hejtmana.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2015  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb Mgr. Ivana Stráská.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok  RJMK dne projednala návrh rozpočtu JMK na rok 2016 a doporučila ZJMK ke schválení.  Rozpočet.
S třednědobé plánování sociálních služeb v Ústeckém kraji v praxi Setkání s poskytovateli sociálních služeb, Ústí nad Labem, září 2016.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Sociální služby poskytované obcemi aktuální problémy Ing. Daniela Lusková.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2016  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Pečovatelská služba.
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
por. Ing. Antonín Bastl, OIZS HZS JMK
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory JMK pro rok 2018 OSV JMK.
Pravidla řízení o stanovení a přiznání finanční podpory Jihomoravského kraje pro rok 2018 v oblasti podpory poskytování sociálních služeb Obecná východiska.
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
Dočasná síť sociálních služeb v Jihomoravském kraji od roku 2017
Dočasná síť sociálních služeb v Jihomoravském kraji od roku 2017
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Podání žádosti o dotaci na rok 2017
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Helena Chodounská Ukazatele potřebnosti sociálních služeb
Zkušenosti poskytovatele sociálních služeb s vyrovnávací platbou Ing
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Vyúčtování dotací za rok 2013 Rozdělení dotací v roce 2014
V Jihomoravském kraji Financování sociálních služeb
Komunitní plánování v okrese hodonín
3. výzva „kotlíkových dotací“
Transkript prezentace:

FINANCOVÁNÍ SOCILÁNÍCH SLUŽEB V ROCE 2016 SPOLUÚČAST OBCÍ ORP NA FINANCOVÁNÍ

LEGISLATIVNÍ RÁMEC FINANCOVÁNÍ  rozhodnutí komise ze dne 20. prosince 2011 o použití čl. 106 Smlouvy o fungování Evropské unie stanovuje podmínky vyrovnávací platby pro tzv. služby obecného hospodářského zájmu (mimo jiné i sociální služby)  zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů  zákon č. 129/2000 Sb., o krajích (krajské zřízení), ve znění pozdějších předpisů  zákon č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení), ve znění pozdějších předpisů  zákon č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů

FINANCOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V JmK  služby sociální prevence – 20% podíl z rozpočtu poskytne ORP, 4% podíl z rozpočtu poskytne JmK  služby odborného sociálního poradenství – 5% podíl z rozpočtu poskytne ORP, 4% podíl z rozpočtu poskytne JmK  služby sociální péče - 8% podíl z rozpočtu poskytne ORP, 3% podíl z rozpočtu poskytne JmK  pečovatelská služba - 20% podíl z rozpočtu poskytne ORP, 3% podíl z rozpočtu poskytne JmK  NUTNOST SESTAVIT MINIMÁLNÍ SÍŤ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRO JEDNOTLIVÁ ORP!

MINIMÁLNÍ SÍŤ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB  Síť služeb, jejichž nezbytnost a potřebnost je deklarována usnesením ÚSC  zahrnuje všechny typy služeb, které odpovídají aktuální potřebnosti na daném území  zařazení do sítě je podmíněno spoluprací s KPSS, a vyplývá z něj nárok na finanční spoluúčast ÚSC dle momentálně platných podmínek financování  3 skupiny služeb zahrnutých v síti: A. sociální služby nezbytné, na jejichž financování se ÚSC finančně podílí B. sociální služby nad rámec sítě, které rozšiřují základní nabídku, finanční spoluúčast je dobrovolná C. sociální služby nezbytné, avšak nemohou být z objektivních důvodů spolufinancovány ÚSC (např. pobytové služby pro seniory)

Minimální síť sociálních služeb v okrese Hodonín Dohodnuta spolupráce s ORP Hodonín a ORP Veselí nad Moravou (snížení finančních nákladů, zlepšení dostupnosti sociálních služeb) pro rok 2016 je výše finančních prostředků k zajištění Minimální sítě sociálních služeb pro ORP Kyjov stanovena na Kč Systém spolufinancování ORP Kyjov vychází z částky Kč * Podíl finanční spoluúčasti: Město Kyjov: Kč (= 3/5 z částky Kč) Obce ORP Kyjov: Kč (= 2/5 z částky Kč) * Odečteny náklady na jednotlivé pečovatelské služby a příspěvky zřizovatele

Minimální síť sociálních služeb v okrese Hodonín Mechanismus výpočtu částky finanční spoluúčasti pro jednotlivé obce ORP Kyjov: Výše příspěvku = E x [ C : D ] Kč E = počet obyvatel dané obce (stav k dle ČSÚ) C = 2/5 x finanční podíl obcí SO ORP Kyjov D = celkový počet obyvatel ve SO ORP Kyjov (stav k dle ČSÚ) např. výpočet finanční spoluúčasti na rok 2016 pro obec Bukovany 723 x ( : ) = Kč * * částka bude uhrazena Městu Kyjovu v rámci systému spolufinancování

Minimální síť sociálních služeb v okrese Hodonín Mechanismus výpočtu částky finanční spoluúčasti pro jednotlivé obce vzhledem ke spádovosti do církevní diecéze: Výše příspěvku = E x [ C : D ] Kč E = počet obyvatel dané obce (stav k dle ČSÚ) C = 2/5 x finanční spoluúčast ORP na financování pečovatelské služby D = celkový počet obyvatel v obcích působnosti Charity Kyjov (stav k dle ČSÚ) např. výpočet finanční spoluúčasti na rok 2016 pro obec Bukovany 723 x ( : ) = Kč * *částka bude hrazena z rozpočtu dané obce na základě žádosti sociální služby

Dotace z rozpočtu Města Kyjova V lednu 2016 bude vyhlášen dotační program na podporu Minimální sítě sociálních služeb v ORP Kyjov Dotace pro pečovatelské služby budou řešeny individuálně s jednotlivými poskytovateli sociálních služeb a příslušnými obcemi Kontaktní osoba: Bc. Adéla Svobodová, DiS. Městský úřad Kyjov Masarykovo nám Kyjov Tel.: ;