Vilická polnice číslo 08/2010 26.12.2010 ročník 13. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, tak máme schválen nový rozpočet obce na rok 2011. Je to.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh státního rozpočtu ČR na rok 2010 Ministerstvo financí září 2009.
Advertisements

Doporučení pro přípravu žádosti;
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Svaz měst a obcí České republiky a zákon o rozpočtovém určení daní Ing. Oldřich Vlasák předseda.
1 Evropská dimenze ekonomické krize Ing. Oldřich Vlasák předseda SMO ČR a poslanec EP XII. Celostátní finanční konference 23. listopadu 2009.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Rozpočty územních samosprávných celků
Příjemné prožití letních prázdnin všem občanům přeje OÚ Pržno.
Program KTV  Naši jubilanti  Co najdete na úřední desce  Hostinec „U Adamců“- vepřové hody  Pozvánka - vystoupení Pržňanky  Klub seniorů - Mikulášská.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Zák. č. 250/2000 Sb..  Tento zákon je rozdělen do 5ti částí  Upravuje tvorbu, postavení, obsah a funkce rozpočtů územních samosprávných celků, jimiž.
MAS Nad Prahou Iva Cucová, starostka Baště
Vítáme Vás v Hlušicích. OBEC HLUŠICE Archeologické nálezy u cesty Maršovky potvrzují osídlení krajiny už od 5. tisíciletí před n.l. První písemný záznam.
Vilická polnice číslo 09/ ročník 10. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, minulý měsíc uplynul rok od chvíle, co redakční rada pod.
4) ZO schválilo v rámci plánované bytové výstavby ve Vilicích zřízení „Pořadníku žadatelů“, o koupi stavební parcely. Žádosti budou přijímány od
 projektová dokumentace pro územní řízení 2009  žádost o vydání územního rozhodnutí září 2010  vydání územního rozhodnutí srpen 2011  nabytí právní.
Vilická polnice číslo 07/ ročník 11. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, před drahnou chvílí skončila doba prázdnin a dovolených.
3) ZO schválilo zvýšení ceny vodného v obci o 50% (tj. ze 14 Kč na 21 Kč/m 3 ). Stočné zůstává nadále 1Kč/m 3. Jelikož od se stává obec plátcem.
Vilická polnice číslo 05/ ročník 11. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, po poměrně dlouhé době byl konečně dostavěn a předán k užívání.
Vilická polnice číslo 06/ ročník 10. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, nastala doba prázdnin, dovolených a celkové relaxace. Prostě.
Na 24. zasedání ZO byla přijata tato usnesení: 1) ZO vzalo na vědomí finanční zprávu. 2) ZO schválilo smlouvu o smlouvě budoucí o zřízení věcného břemene.
Ministerstvo pro místní rozvoj Odbor politiky bydlení ---- Podpora výstavby technické infrastruktury.
Zasedání obecního zastupitelstva obce Květinov č Dne od 17:00hod.
1 Aktivní politika zaměstnanosti a agenturní zaměstnávání.
Rozpočtové hospodaření obcí  Rozpočtové hospodaření územních samosprávných celků  rozpočtový výhled  rozpočtové provizorium  rozpočet 
Vilická polnice č íslo 07/ ro č ník 13. pro ob č any Vilic zdarma Vážení spoluobčané, tak máme úspěšně po volbách, nové zastupitelstvo je.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Ministerstvo financí České republiky Jednání pracovní komise k RUD 31. března 2016 Ministerstvo financí Březen 2016.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2015  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
1290/1 a 1292/1 v k.ú. Vilice z vlastnictví ČR do vlastnictví obce. Jedná se o místní komunikace, nebo jejich části a to všechny zatím ještě nepřevedené.
Vilická polnice číslo 02/ ročník 14. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, s letošní zimou se nám v obci usadil nový fenomén. Házení.
Vážení spoluobčané, uplynulo bezmála čtvrt roku od vydání minulé Polnice. Za tuto dobu se v obci odehrálo dost menších i větších událostí a to navzdory.
Vrty v Mostech V roce 2011 se potýkala obec Mosty u Jablunkova, jako ostatně všechny obce regionu s nebývalým suchem. Vody ve vodojemech ubývalo a hrozilo,
Vilická polnice č íslo 02/ ro č ník 12. pro ob č any Vilic zdarma Vážení spoluobčané, dnes si něco málo řekneme o psech. O psech, kteří provází.
Vilická polnice číslo 07/ ročník 10. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, jak se zdá, s koncem prázdnin nám skončilo i léto. Není to.
Vilická polnice číslo 04/ ročník 10. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, nedávno se mě kdosi zeptal zda bude obec pořádat brigády,
Vilická polnice číslo 04/ ročník 11. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, nebývá zvykem abych na tomto místě psal nekrolog, ale v tomto.
Na 23. zasedání ZO byla přijata tato usnesení: 1) ZO vzalo na vědomí finanční zprávu. 2) ZO schválilo dodatek smlouvy s Agrospolem Mladá Vožice na pronájem.
Vilická polnice číslo 09/ ročník 11. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, určitě jste se v poslední době setkali s pojmem „finanční.
Vážení spoluobčané, na sklonku loňského roku byla dokončena částečná oprava budovy č.p. 58 (Kreml). Projekt se realizoval za podpory OS MAS Krajina srdce.
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
Zasedání ZO č. 19/2013. konané dne Přítomni: M.Břenda, Z.Dobiáš, M.Petříková,. J.Kudrna, J.Bednář, J.Klejnová a P.Procházka. Na 19. zasedání.
Zasedání ZO č. 14/2012. konané dne Přítomni: M.Břenda, Z.Dobiáš, M.Petříková, J.Bednář,J.Klejnová a P.Procházka.. Omluveni: J.Kudrna. Na 14.
Pracovní porada ekonomů neškolských příspěvkových organizací
Jednání řídícího výboru - Modernizace KNL
Výroční veřejné zasedání Pětihosty
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Odměňování členů zastupitelstev ÚSC
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Železniční doprava pro kraje Praha, 28. listopadu 2016
Financování dopravní infrastruktury z rozpočtu SFDI v roce 2017
13. Zasedání Zastupitelstva obce Nezvěstice
Novela zákona o místních poplatcích
VLIV ZÁKONA O ROZPOČTOVÉ ODPOVĚDNOSTI NA ZADLUŽOVÁNÍ OBCÍ
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok 2015
Dotace Olomouckého kraje v roce 2017
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
Porada ekonomů PO dne Informace oddělení rozpočtu a financování
Pracovní skupina Silniční infrastruktura II.
18. Zasedání Zastupitelstva obce Nezvěstice
STÁTNÍ FOND ROZVOJE BYDLENÍ
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2017
Regenerace sídlišť Regenerace sídlišť Úprava veřejných prostranství
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
3. výzva „kotlíkových dotací“
Transkript prezentace:

Vilická polnice číslo 08/ ročník 13. pro občany Vilic zdarma Vážení spoluobčané, tak máme schválen nový rozpočet obce na rok Je to základní předpoklad jakéhokoliv rozvoje obce a z tohoto pohledu je vše v pořádku. Při porovnání čísel loňského a letošního rozpočtu už taková spokojenost vládnout nemůže. Příjmy mají klesající tendenci, vlivem finanční krize a následnými úspornými opatřeními vlády. A podle všeho bude hůř. Paradoxně právě v této době by obec potřebovala co největší objem financí na své „velké projekty“. Na realizaci stále čeká rekonstrukce vodovodu v Hrnčířích a rekonstrukce Kremlu. Na druhou jmenovanou akci budeme muset patrně zapomenout, zdroj peněz z programů PRV vysychá, letošních 7% uspokojených zájemců o dotaci je toho důkazem. Definitivně valem jsme již dali projektové přípravě na ČOV ve Vilicích, tam se do konce dotáhnou pouze výkupy pozemků. Další velké břímě nám spadlo do klína v souvislosti se srpnovým vyplavením sálu, jehož obnova bude stát více než milion korun. Přestože jsme na sál dostali dotaci, bude muset obec žádat o úvěr a vlastní spoluúčast krýt z jednorázové zvýšené těžby dřeva v obecních lesích. Že takováto řešení se nemohou stát pravidlem, je nasnadě. Aby toho nebylo málo, poslední průzkum střechy nad sálem KD ukázal, že její stav je vážnější nežli se očekávalo. Momentálně se čeká na statický posudek, který ukáže nakolik jsou závady závažné a nastíní její další osud. Předběžná zpráva hovoří o destrukci krovů patrně nevratného stavu. Potvrdí-li se nejchmurnější vize, bude muset být celá střecha vyměněna. Otázka zní, kde vzít peníze? MAS Krajina srdce, kde jsme poměrně úspěšní s většími dotacemi, příští rok na podzim vyhlašuje poslední výzvu na podobné projekty. Zároveň končí období štědrosti EU, i zde zdroje vysychají. MASka navíc bude v příštím roce disponovat pouze 50% financí oproti roku letošnímu. Tento zdroj bude patrně naše poslední šance kde sehnat dotaci v relativně velkém objemu, ostatní vyhlašovatelé s podobnými dotacemi nepočítají a pochybuji, že kdy budou. Nebude-li případná dotace přiznána, netroufám si odhadnout další osud KD. Z vlastních zdrojů projekty takovéto velikosti pokrýt nelze. Ke zjednodušení situace nepřispívá ani skutečnost, že se bude muset napřed rekonstruovat parket a celé podlahy, což je postup přesně opačný, než by měl být. S tím, ale bohužel, nic nenaděláme, dotační pravidla jsou neúprosná. Vrásky nám asi přidělá i fakt, že v případě výměny střechy, nebo třeba jen zákazu používání sálu, nebudeme moci naplnit partnerské dohody se subjekty, které s užíváním sálu počítají, a díky jimž jsme získali rozhodující body k získání dotace na parket, čímž zase nesplníme dotační podmínky a ohrozíme čerpání již schválené dotace. Nebo se vystavíme riziku sankcí, které mohou být až vrácení 100% dotací. Prostě se zdá, že se pohybujeme v začarovaném kruhu a není cesty ven. M.Břenda Zasedání ZO č. 3/2010. konané dne Přítomni: M.Břenda, Z.Dobiáš, J.Bednář, J.Klejnová, M.Petříková a J.Kudrna.. Omluven: P.Procházka. Na 3. zasedání ZO byla přijata tato usnesení:. 1) ZO vzalo na vědomí finanční zprávu.. 2) ZO schválilo rozpočet obce na rok 2011 s tím, že příjmy i výdaje jsou ve výši ,-Kč, tudíž je sestaven jako vyrovnaný.. 3) ZO schválilo smlouvu o zřízení práva odpovídajícího věcnému břemenu s E.ON Distribuce, a.s. spočívající v umístění nového energetického zařízení na pozemky parc. č. 75/1, 1246/1 a 1249/1 za jednorázovou úplatu v celkové výši 2.000,-Kč ve prospěch obce. Jedná se o kabelovou přípojku k tenisovému kurtu ve Vilicích. 4) ZO odložilo uzavření úvěru na financování projektu „Výměna podlahových krytin a otevření stálé galerie v KD Vilice“ na některé z příštích zasedání.. 5) ZO schválilo podání žádosti o dotaci z POV na rok 2011 na opravu místní komunikace v úseku Zátiší – směr hlavní silnice II/137 v částce ,-Kč. 6) ZO schválilo rozpočtové opatření č. 10/ZO/ ) ZO vzalo se souhlasem na vědomí rozpočtový výhled na roky 2012 – Výhled vychází z plnění rozpočtu roku 2010 a nepředpokládá razantní zvyšování příjmů či výdajů, takže je sestaven sice jako vyrovnaný, ale víceméně stagnující. 8) ZO schválilo obecně závaznou vyhlášku obce č. 1/2010, kterou se mění obecně závazná vyhláška obce č. 3/2009 o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů. Celková výše poplatku, tj. 400,-Kč, pro občany a majitele rekreačních objektů se nemění.. 9) ZO schválilo obecně závaznou vyhlášku obce č. 2/2010, kterou se mění obecně závazná vyhláška obce č. 1/2003 o místním poplatku ze psů.

.. Dne 15.listopadu 2010 oslavila paní Marie Hlaváčková z Vilic 80. výročí svého narození a dne 19. listopadu oslavil pan Josef Hlaváček z Vilic 88. výročí svého narození Oběma jubilantům blahopřejeme Rozpočet obce. O rozpočtu obce na rok 2011 budete, z důvodu nedostatku místa, podrobně informování v lednové Polnici. Stejně tak o projektu komunitního plánování sociálních služeb a dalších tématech.. Plesová sezóna Nadcházející plesová sezóna bude z důvodu stavebních prací na sále zrušena. Pokud je nám známo, bude náhradním místem pro konání plesů sál v Mladé Vožici. Např. farní ples, který bude 29.1., můžete navštívit pomocí svozového autobusu, vyjíždějícího v 19:30 hod. z Hrnčíř. U ostatních plesů nám tato služba není zatím známa. Bude-li se pořádat tradiční maškarní ples, který vychází na pátek 4.3. a vilickou plesovou sezónu uzavírá, se ještě neví. Zde se zatím čeká v jakém stadiu budou stavební práce, hlavně však na vyjádření statika. O aktuální situaci budete včas informováni. Celková výše poplatku, tj. 50,-Kč za prvního psa staršího 3 měsíců, 100,-Kč za každého dalšího psa téhož majitele, se nemění... 10) ZO schválilo na základě jednotného názoru ohledně převážného zavinění škody na majetku obce během srpnové povodně, postupovat nadále v souladu s pokyny právního zástupce obce. Jedná se o spor obec versus rodina Růžičkova v souvislosti se škodou na sále KD.. 11) ZO schválilo snížení měsíční odměny starostovi o 138,-Kč a předsedům finančního a kontrolního výboru o 3,-Kč v souladu s novelou nařízení vlády č. 37/2003 Sb, kterou vláda upravuje odměny zastupitelů. Hlavním smyslem schváleného návrhu je s účinností od 1. ledna 2011 snížit stávající výši odměn členům zastupitelstev územních samosprávných celků, a to v průměru o 5 %. V případě vilického zastupitelstva, jelikož nedosahovalo maximálních možných platových stropů, se jedná o výše uvedené částky.. 12) ZO vzalo na vědomí zprávu předsedy výběrové komise o vyhodnocení nabídek na stavební a podlahářské práce na projekt „Výměna podlahových krytin a otevření stálé galerie v KD Vilice“. Na dodavatele stavebních prácí byla ze 4 uchazečů vybrána firma Břenda Josef, Zvěstov za nabídkovou cenu ,-Kč vč. DPH. Na dodavatele podlahových krytin (parkety a PVC) byla ze 4 uchazečů vybrána firma MR Parket, Tábor za nabídkovou cenu ,-Kč bez DPH (firma není plátce DPH). U všech uchazečů bylo uplatňováno pouze jediné kritérium a to nabídnutá cena. Na štědrý den se v Zátiší uskutečnilo již tradiční „Zpívání“, které místní hojně navštěvují, aby si společně zazpívali vánoční koledy. Vše nejlepší do nového roku, především pevné zdraví, přeje všem svým občanům, zastupitelstvo obce Vilice.