INTERVENČNÍ CENTRUM Přínos Individuálního projektu „Zajištění vybraných sociálních služeb na území JmK“ pro službu INTERVENČNÍ CENTRUM Jana Levová Intervenční.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Copyright © 2010 Intervenční centrum Hradec Králové.
Advertisements

Poslání Intervenčního centra
Stacionární terénní práce ve Věznici Jiřice Občanské sdružení Semiramis.
Azylové domy v Rakousku • 30 azylů pro ženy, které se staly obětí násilí a jejich děti • První azyl z roku 1978 ve Vídni • Nezávislé NGOs (neziskové organizace)
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Právní rámec domácího násilí v ČR Praha, 5. června 2014 Konference k problematice domácího násilí MŠMT ČR Petra Vitoušová.
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Pracovní skupina III Osoby v krizi a osoby ohrožené sociálním vyloučením.
ohroženým domácím násilím
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Domácí násilí v praktické rovině
Pedagogicko-psychologické poradenské služby
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Poradna pro rodinu, manželství a mezilidské vztahy
VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2008 FAUST, o.s.. Statutární zástupci: Bc. Jana Hajderová Ing. Naděžda Antošová, PhD. Jiří Němec.
Bílý kruh bezpečí pobočka Brno
Centrum sociálních služeb Praha je příspěvkovou organizací Magistrátu hlavního města Prahy.
Bezpečně v kyberprostoru Jihlava 19. – projekt zaměřený na omezení rozšiřování nebezpečných počítačových jevů.
Projekt je financován z prostředků Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU „Nebezpečí číhá všude“ workshop Brno 2011.
„Šance pro děti v ohrožení na Vysočině.“ Příspěvek na konferenci Třebíč, dne 14.října 2014.
Projekt „Podpora plánování rozvoje sociálních služeb v JMK III.“ a jeho výstupy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Jihomoravském kraji na období.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
SPONDEA, o.p.s. Brno Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Spolupráce OSPOD s intervenčními centry Spolupráce OSPOD s intervenčními centry-
Poradna pro oběti násilí – Programy zaměřené na práci s dětmi jako svědky domácího násilí Mgr. Petr Oroszy Centrum nové naděje Frýdek-Místek
Financování služeb sociální prevence z ESF Brno, 6. prosince 2011.
Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Klíč.
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Aktivity centra v rámci práce s násilnou osobou Centrum J.J. Pestalozziho, o.p.s. Štěpánkova 108, Chrudim Mgr. Lucia Pechtorová.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
Tým pro mládež Plzeň-město v rámci projektu „Na správnou cestu!“
Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Ostrava © Bílý kruh bezpečí, o. s.
Středisko křesťanské pomoci v Praze Představení SOS centra Diakonie ČCE – SKP v Praze Mgr. Helena Šašková KONFERENCE STOP NÁSILÍ VE VZTAZÍCH.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Projekt Intervenční centrum v Ústí nad Labem Interdisciplinární spolupráce Koordinátorka týmu Bc. Zuzana Lešková.
Projekt: „Aktualizace Střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb na území ORP Veselí nad Moravou “ Bc. Gabriela Fellingerová 1. Veřejné setkání 1. října.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
KA 05 – Poradenství pro osoby ohrožené recidivou drogové závislosti a osoby blízké Název projektu: Individuální projekt města Chebu na změnu situace sociálně.
Mezioborovým vzděláváním ke zvýšení bezpečnosti seniorů 29. října 2015 Republikový výbor pro prevenci kriminality.
„Násilí věc (ne)veřejná“ představení projektu konference k průběhu implementace EHP a NF, Praha Nositel projektuSPONDEA, o.p.s. Poskytovatel komplexu služeb.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
ŠPP - ŠKOLNÍ ROK 2015/2016. ČLENOVÉ ŠPP  Výchovné poradkyně Ing. Milada Chamillová, Mgr. Pavlína Chovancová  Metodičky prevence Ing. Jana Josefíková,
Prokopova 17 Plzeň tel.: Provozní hodiny: Po, Út, St 9.00–16.30 Čt12.00–19.00 Pá 9.00–16.00.
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Pomoc pachatelům domácího násilí Mgr. Alexandra Lammelová SOS centrum Diakonie ČCE.
Osvětová kampaň zaměřená na práva dětí v náhradní rodinné péči
KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ V JIHOMORAVSKÉM KRAJI
Projekt na podporu neformální péče v ORP Hodonín
Prevence domácího násilí na vládní úrovni
Modrý kříž v České republice
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Intervenční centrum Ostrava pro osoby ohrožené domácím násilím Bílý kruh bezpečí, z.s. Poslanecká sněmovna Praha
Podpora společného vzdělávání v pedagogické praxi
Domácí násilí a pomoc jeho obětem
Terapie pachatelů domácího násilí
IDT členové.
INTERVENČNÍ CENTRUM LIBERECKÉHO KRAJE
„Žijeme a pracujeme na Vysočině“ představení projektu
Jitka Altmanová vedoucí Centra podpory náhradní rodinné péče.
Bc. Nikol Fišerová, DiS., Bc. Šárka Mrázková
Krizová pomoc.
Věk sám o sobě není důvodem zvýšené potřeby péče.
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Michaela Borovanská, Jana Malíková
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Domácí násilí.
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Transkript prezentace:

INTERVENČNÍ CENTRUM Přínos Individuálního projektu „Zajištění vybraných sociálních služeb na území JmK“ pro službu INTERVENČNÍ CENTRUM Jana Levová Intervenční centrum Brno

Intervenční centrum je sociální služba určená všem osobám bez rozdílu věku a pohlaví, které jsou ohrožené nebo již vystavené fyzickému, sexuálnímu či ekonomickému domácímu násilí nebo následnému pronásledování. Zajišťujeme: – Následnou péči pro ohrožené osoby bezprostředně po policejním vykázání – Péči pro ohrožené osoby, které službu vyhledají samy – Poradenství blízkým a rodinným příslušníkům ohrožených osob

Formy pomoci intervenčního centra Poradenství oAmbulantní oTerénní oTelefonické oProstřednictvím chatu a u Pobyty na krizovém lůžku Zakládání a koordinace činnosti mezioborové spolupráce v JmK

Přínos IP JmK pro rozvoj služby Intervenční centrum Rozšíření služby: o možnost zabývat se pomocí obětem nebezpečného pronásledování (stalkingu) jako návaznou problematikou k domácímu násilí Rozšíření praxe detašovaných poraden a možností výjezdů za klienty do terénu = zajištění dostupnosti služby v rámci celého JmK.

Přínos IP JmK pro rozvoj služby Intervenční centrum Osvěta směrem k široké veřejnosti: Realizovali jsme informační kampaně pro osoby ohrožené domácím násilím zaměřené na bourání mýtů o této problematice a zvýšení povědomí ohrožených osob o svých právech osvěta pro svědky domácího násilí – jak jednat s osobami ohroženými, jak násilí rozpoznat a jak pomoci.

Přínos IP JmK pro rozvoj služby Intervenční centrum Osvěta směrem k odborné veřejnosti: Sociálním pracovníkům, zdravotníkům, pedagogům a především policistům Financování IP JmK nám umožnilo aktivně se podílet na proškolení policistů v celém JmK vytvořením jedinečného kurzu tohoto typu v rámci celé ČR, kdy přínosem je především spolupráce s krajskými metodiky PČR pro oblast DN. Po dobu trvání IP absolvovalo kurz 900 policistů = přímý pozitivní vliv na dostupnost pomoci osobám ohroženým v JmK.

Statistika Po vyk á z á n í Bez vyk á z á n í Po vyk á z á n í Bez vyk á z á n í Po vyk á z á n í Bez vyk á z á n í Celkem 459Celkem 440Celkem 473

Děkuji za pozornost Kontakty: SPONDEA, o.p.s. Brno Krizové centrum pro děti a mládež Intervenční centrum pro osoby ohrožené domácím násilím Mgr. Jana Levová