Příběh Jiřího Pitína obrazem a textem zpracovali žáci ZŠ Brigádníků z Prahy 10: Petra Tůmová, Aglaja Logosová, Simona Baranová, Jan Vrána, Martin Šesták.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
CZ.1.07/1.4.00/ "Učíme se moderně" Digitální učební materiál zpracovaný v rámci projektu Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Advertisements

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Konstantin a Metoděj Jazykový přínos – písmo Seminární práce do předmětu Společensko – vědního semináře Eva Vítková Gymnázium Boskovice 2012.
CHARITATIVNÍ AKCE ZŠ ČSA PRO DĚTI Z DĚTSKÉHO DOMOVA VELKÉ HERALTICE.
MÉ STUDIUM 1.ROČNÍKU NA SPŠSE. První den školy Když jsem přišel na tuto školu první den Našel jsem si do jaké třídy mám jít a šel jsem. Když jsem našel.
Jaroslav Hašek. Život -publicista, novinář a spisovatel. -syn středoškolského suplenta. -K životu rodiny patřily neustálé starosti, nouze a strach o existenci.
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
Název školy: Svobodná základní škola,o.p.s. Autor: Ivana Makovičková Název materiálu: VY_12_INOVACE_4_ČTENÁŘSKÁ GRAMOTNOST_SILÁK BIVOJ Název: SILÁK BIVOJ.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2č. materiálu:VY_32_INOVACE_12.
Procvičování podstatných jmen. Název školy ZŠ Zlonice, okres Kladno Adresa školy Komenského 305, Zlonice Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ , Moderní.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_18_ČESKÝ_JAZYK_A_LITERATURA TEMA: Česká próza a poezie 20. století ČÍSLO PROJEKTU:
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Bc. Naďa Prejzová Název DUM: VY_32_Inovace_4.2.5 Naše obec Název sady: Člověk a jeho svět 3. ročník Číslo projektu:
PETR BEZRUČ SELFIE ZPRACOVALY: RENÁTA FIALOVÁ A VERONIKA DAMKOVÁ.
Brigáda Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Pobořil, Ph.D.. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
JAN ÁMOS KOMENSKÝ 28.BŘEZNA LISTOADU 1670.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
NÁZEV ŠKOLY: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TIŠICE, okres MĚLNÍK AUTOR: Mgr. Marcela Lazáková NÁZEV:VY_12_INOVACE_26_ČLOVĚK A JEHO SVĚT_ANEŽKA ČESKÁ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/
Život ve středověku Vypracovala: Mgr. Jana Jelínková.
Anotace Materiál je určen pro výuku předmětu Motorová vozidla u studijního oboru Autotronik a příbuzných učebních a studijních autooborů. Inovuje výuku.
Název školy: Speciální základní škola, Louny,
Druh učebního materiálu
Environmentální výchova - voda
SLABIKÁŘ DĚTSKÝCH PRÁV VY_32_INOVACE_01_10
Anotace Materiál obsahuje prezentaci nejstarších českých pověstí. Slouží jako doprovodný materiál o nejstarších událostech v pověstech. Je možné využít.
Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Březen 2012
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice, Msgre B
Období života člověka. Období života člověka Etapy lidského života Člověk se během života mění – roste do výšky, tloustne, učí se chodit a mluvit,
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
Odborná praxe v Německu
Adresa školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633
pod dohledem statných instruktorů
Historie obyvatelstva obce Přívozec
TÉMA: Legenda o svatém Václavu
VY_32_INOVACE_
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Občanská výchova
Edova mobilní školička první pomoci a Bovýsek
Užitečné závaží.
Název projektu: Moderní škola
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.20_Skola_a_trida Datum:
Trhlina ve džbánu.
Český jazyk 3 Souvětí a věta.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Slovní úlohy o společné práci
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Norská 2633 Autor: Mgr. Pavla Balejová Název materiálu: VY_12_INOVACE_ČJS.2.Bal.21_Etapy_lidskeho_zivota.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
JIHOMORAVSKÝ KRAJ – ZAJÍMAVÉ MÍSTO
Projekt: Moderní škola 2010 registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/
Jirka Pospíšil, KC NADĚJE Bučovice,
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Mgr.
Název a číslo materiálu:
STARÉ POVĚSTI ČESKÉ.
Děti odsouzených rodičů
Naše vlast Anotace: Materiál je určen k výuce věd ve 3. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se státními symboly ČR, s polohou ČR v rámci Evropy a s našimi nejbližšími.
Vyrůstal jsi v 50-tých, 60-tých nebo 70-tých letech...???
Vyrůstal jsi v 50-tých, 60-tých nebo 70-tých letech...???
Základní škola a Mateřská škola, Šumná, okres Znojmo, OP VK 1
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Procenta kolem nás Jednoduché úrokování VY_42_INOVACE_34_01.
FORMY PRÁCE S TALENTOVANÝMI ŽÁKY
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Kopřivnice, Štramberská 189, příspěvková organizace
Srdečně vítejte ve světě financí.
Šablona 32 VY_32_INOVACE_03_22_JAN AMOS KOMENSKÝ
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
36 FINANČNÍ MATEMATIKA.
STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST
Věta se skládá ze slov Název školy
Transkript prezentace:

Příběh Jiřího Pitína obrazem a textem zpracovali žáci ZŠ Brigádníků z Prahy 10: Petra Tůmová, Aglaja Logosová, Simona Baranová, Jan Vrána, Martin Šesták a Jan Bartoš pod vedením učitele Pavla Sommera. Jiří Pitín (nar.1942) je jedním z mála lidických dětí, které přežily válku a setkaly se opět se svými příbuznými. Malý Jirka s tetou Marií bydlel nejdříve v domě ve znovuvybudovaných Lidicích a poté v Praze, kde se Jiří vyučil elektrikářem. Tomuto povolání se také pan Pitín většinu svého života věnoval. Dnes je činným v Českém svazu bojovníků za svobodu sídlícím na staré nuselské radnici, kde jsme ho také navštívili. Poznali jsme veselého a humorného člověka, který přes svůj věk s námi jednal jako by byl jedním z nás. Přiznal se nám jaké v našem věku dělal klukoviny a jaké asi starosti své tetě způsoboval. Až po dlouhém a zajímavém vyprávění z bohatého života jsme se konečně dostali k tomu, co nás od začátku velmi zajímalo, ale zároveň i trápilo. Vyprávění o tragickém osudu Lidic, rodičů a sestřičky bylo velmi silné a bolestné. Celý příběh nás zaujal natolik, že jsme se snažily z dostupných pramenů získat co nejvíce informací. Konečně bychom také chtěli na konci školního roku navštívit památník v Lidicích, kde to tenkrát všechno začalo. Historický tým ZŠ Brigádníků

Soška sestřičky Jiřího Pitína a její dopis psaný z KT tetičce

Fotografie lidických dětí včetně Marie Pitínové

Dopisy maminky Jiřího Pitína z Terezína a Ravensbrücku