Diakonie Církve bratrské PREZENTACE 2015. O Diakonii CB » Vznikla v roce 1994 jako nestátní nezisková organizace s celostátní působností. » Zřizuje ji.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Sociální zabezpečení 4. ročník Studijní obor: Sociální činnost Implementace ICT do výuky č. CZ.1.07/1.1.02/ GG OP VK.
Advertisements

Sociální služby SOZ.
Je územní složkou Diecézní charity Litoměřice a má samostatnou právní subjektivitu. Jejím posláním je pomoc lidem v nouzi, která vychází z křesťanských.
Přinášíme světlo do života potřebným
Předmět úpravy Podmínky pro poskytování sociálních služeb a příspěvku na péči Podmínky pro vydávání oprávnění k poskytování soc.služeb, pro výkon veřejné.
Zákon o sociálních službách
Skupina osob se zdravotním znevýhodněním
Úloha Kraje v sociální oblasti Kompetence a odpovědnost Plán rozvoje a financování.
Cíle o.s. SANANIM Poskytování profesionální pomoci a léčby problémovým uživatelům návykových látek Poskytování pomoci a léčby ve všech fázích rozvoje.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Pokus Jen tak Městská charita České Budějovice. Mnozí dělají charitu, my jsme CHARITA Nestátní nezisková církevní organizace Součást Charity ČR, mezinárodní.
Projekt „Rozvoj procesu plánování dostupnosti sociálních služeb v Olomouci“ 3. KOMUNITNÍ PLÁN SOCIÁLNÍCH SLUŽEB MĚSTA OLOMOUCE 2013 – 2015 Tato akce je.
Vznik  jeden z výstupů projektu „Vytvoření střednědobého plánu rozvoje sociálních služeb v Prostějově“  realizace byla zahájena  v pěti.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
Veřejné projednání návrhu 2
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
SLEZSKÁ DIAKONIE DOBROVOLNÍCTVÍ VE SLEZSKÉ DIAKONII.
Zhodnocení naplnění 2. Komunitního plánu sociálních služeb města Olomouce v letech Zdislav Doleček Olomouc.
Protidluhové poradenství Most, Duchcov CZ.1.04/3.2.01/
2014.
Zdravotní péče o osoby bez domova z pohledu azylových domů.
Klíčová otázka č. 4 Jak uskutečňovat komplexní sociální, zdravotní a další služby lidem bez domova? Představení „balíčku služeb“ – co vše je třeba (tj.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v MSK Úvodní konference k projektu Sanatoria Klimkovice.
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR. SOCIÁLNÍ SLUŽBY Pojem sociální služby je používán v odborné literatuře ve dvou úrovních: jako forma sociální pomoci poskytovaná.
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
Pavel Slouka.
Gerontopsychologie v praxi Mgr. Kateřina Bartošová Mgr. Markéta Kukaňová.
Městský ústav sociálních služeb Chomutov příspěvková organizace města Chomutova Poskytované služby  stravovací a ubytovací služby  zdravotnická péče.
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Budoucnost ústavní výchovy z úhlu pohledu Federace dětských domovů ČR PaedDr. Jana Koubová
Osobní asistence pro osoby se zdravotním postižením a seniory Bezplatná právní poradna pro osoby v krizi Rodinné centrum Krumlík a další služby pro rodiny.
ŠANCE LOVOSICE Prezentace služeb. ŠANCE LOVOSICE je nestátní neziskovou organizací, která se věnuje provozem sociálních služeb a služeb souvisejících,
Sociální služby v ČR Mirka Wildmannová
FOKUS Vysočina v průběhu 20 let. FOKUS začal poskytovat služby na Vysočině již začátkem devadesátých let jako součást celostátní organizace Fokus – Sdružení.
Prezentace služeb OPORA V roce 2014 poskytoval spolek OPORA občanům města Roudnice nad Labem tyto registrované sociální služby: Pečovatelská služba Odborné.
Čtyřlístek – centrum pro osoby se zdravotním postižením Ostrava je příspěvkovou organizací statutárního města Ostravy, zřízenou k Poskytujeme.
Diakonie Církve bratrské KONTAKT: Michaela Veselá Koněvova 151/24, Praha 3 – Žižkov tel.: ,
Koordinační skupina SENIOŘI. Koordinační skupina V současnosti 16 členů Organizace, agentury, které poskytují sociální služby Svazy, aktivity, které vyplňují.
Komunitní plán sociálních služeb města Žatce na roky Mgr. Petr Antoni Dne
Název školy: Střední škola sociální PERSPEKTIVA a Vyšší odborná škola, s.r.o. Adresa: Mírová 218/6 Dubí III - Pozorka Název projektu KLÍČE K POZNÁVÁNÍ.
Humanitární sdružení PERSPEKTIVA. Působnost organizace  HS Perspektiva poskytuje služby cílové skupině již 10 let  Sociální rehabilitaci od
Koordinační skupina OZP Vít Kaška. Seznam členů Agentura Naděje Agentura Osmý den, o. p. s. Agentura osobní asistenční služby o. s. Asociace vozíčkářů.
Domovy pro seniory. se poskytují pobytové služby osobám, které mají sníženou soběstačnost zejména z důvodu věku, jejichž situace vyžaduje pravidelnou.
FARNÍ CHARITA LITOMYŠL Sídlo: Bělidla 392, Litomyšl.
Odlehčovací služby. terénní, ambulantní nebo pobytové služby poskytované osobám, které mají sníženou soběstačnost z důvodu věku, chronického onemocnění.
Diakonie Církve bratrské celocírkevní sbírka 2016.
Denní stacionáře.
Střední škola pedagogická, hotelnictví a služeb
ČINNOST PANELU HO ÚSTECKÉHO KRAJE V ROCE 2016
Analýza potřebnosti rozvoje sociálních služeb v Brně pro další osoby ohrožené sociálním vyloučením Dílčí odborná studie pro tvorbu 5. Komunitního plánu.
Pečovatelská služba.
Sdružení AMIGA - Agency for Migration and Adaptation
Sociálně terapeutické dílny
Sociálně aktivizační služby pro osoby se zdravotním postižením a seniory
Týdenní stacionáře.
My na zázraky nevěříme, my na ně spoléháme!
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
DIAKONIE CÍRKVE BRATRSKÉ
Sociální práce v praxi Oblasti působení soc. pracovníků
SOCIÁLNÍ BYDLENÍ V ARMÁDĚ SPÁSY - a co dál?
Terénní péče o seniory s demencí a jejich podpora v domácím prostředí
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
PORADENSKÝ SYSTÉM v České republice
Středisko rané péče SPRP, pobočka Brno
Transkript prezentace:

Diakonie Církve bratrské PREZENTACE 2015

O Diakonii CB » Vznikla v roce 1994 jako nestátní nezisková organizace s celostátní působností. » Zřizuje ji Církev bratrská, v jejím čele stojí Správní rada, statutárním zástupcem je ředitel. » Spravuje 3 střediska (ta poskytují celkem 5 sociálních služeb na území hl. m. Prahy). » Součástí Diakonie CB je 8 poboček se samostatnou právní subjektivitou, které jsou rozeseté po celé České republice.

Kontakt » Kancelář: Koněvova 151/24, Praha 3 » Tel.: » Web: » IČO: » Čísla účtů: » /0300 – hlavní účet » /0300 – Středisko Černý Most » /0300 – Bethesda

Činnost Diakonie CB  …v rámci svého poslání vykonává, organizuje, zajišťuje a poskytuje činnost v těchto oblastech: a) Sociální služba, zaměřená zejména na:  děti a jejich rodiny se specifickými potřebami,  občany zdravotně postižené,  péči o staré a osamělé osoby v rodinách a sociálních zařízení státních i vlastních,  péči o rodiny se sociálními nebo zdravotními problémy,  péči o sociálně ohrožené děti i dospělé,  práci s ohroženými skupinami obyvatelstva a práci v oblasti prevence; b) Pastorační a misijní činnost; c) Vzdělávání a příprava pracovníků a členů Církve bratrské a přátel pro diakonickou službu; d) Práce s mládeží; e) Pomoc jednotlivým sborům CB a pobočkám DCB při naplňování poslání církve v oblasti křesťanské služby bližním, při zajišťování sociální péče a služeb; f) Charitativní a humanitární pomoc v tuzemsku a v zahraničí.

Střediska Diakonie CB » Bethesda – domov pro seniory » Chráněné bydlení na Xaverově » Středisko Černý Most

Bethesda – domov pro seniory » Poskytováno: od roku 2003 » Forma sociální služby: pobytová » Cílová skupina: senioři (od 65 let) » Kapacita služby: 33 lůžek » Adresa: Stoliňská 2510/41c, Praha 20 » Web:

Bethesda – domov pro seniory

Chráněné bydlení na Xaverově » Poskytováno: od roku 1999 » Forma sociální služby: pobytová » Cílová skupina: osoby ve věku let » s duševním onemocněním » s mentálním postižením » s kombinací mentálního postižení a duševního onemocnění » Kapacita služby: 6 lůžek » Adresa: Ve Žlíbku 2005, Praha 20 » Web:

Chráněné bydlení na Xaverově

a) Centrum denních služeb » Poskytováno: od roku 2001 » Forma sociální služby: ambulantní » Cílová skupina: osoby ve věku let » s tělesným postižením » s kombinovaným postižením » Kapacita služby: 14 klientů/den b) Osobní asistence » Poskytováno: od roku 2006 » Forma sociální služby: terénní » Cílová skupina: osoby ve věku let » s tělesným postižením » s kombinovaným postižením » Kapacita služby: 12 klientů/den c) Chráněné bydlení » Poskytováno: od roku 2007 » Forma sociální služby: pobytová » Cílová skupina: osoby ve věku let » s tělesným postižením » s kombinovaným postižením » Kapacita služby: 3 lůžka …poskytuje 3 sociální služby… Středisko Černý Most

» Diakonie CB každoročně pořádá rekreaci pro seniory, příp. i další rekreace (nejen pro seniory), např. u moře. Rekreace Diakonie CB

» Pobočka Diakonie CB v Berouně » Dluhová poradna » ( » Pobočka Diakonie CB v Brně » Poradna pastorační, terapeutická a lidská » ( » Pobočka Diakonie CB v Hrádku nad Olší » Bydlení a služby sociálně znevýhodněným osobám » ( » Pobočka Diakonie CB v Kladně » Zábradlí – Středisko křesťanské a sociální pomoci » ( » Pobočka Diakonie CB v Kolíně » Preventivní programy na školách » ( » Pobočka Diakonie CB v Litvínově » Benjamín – Mateřský klub » ( » Pobočka Diakonie CB v Mostě » Klub Záplata – nízkoprahové zařízení pro děti a mládež » (cb.cz/most/index.php?nadpis=Diakonie) » Pobočka Diakonie CB v Olomouci » Enganim – Křesťanská psychologická poradna » (enganim.webnode.cz) » Pobočka Diakonie CB v Praze – Žižkov » Stacionář pro děti s kombinovaným postižením » ( » Pobočka Diakonie CB v Třinci » Misijní práce a podpora zahraniční diakonie » ( Pobočky Diakonie CB

© DIAKONIE CÍRKVE BRATRSKÉ 2015