Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DIAKONIE CÍRKVE BRATRSKÉ

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DIAKONIE CÍRKVE BRATRSKÉ"— Transkript prezentace:

1 DIAKONIE CÍRKVE BRATRSKÉ
Celocírkevní sbírka

2 O Diakonii Účelové zařízení Církve bratrské. Spravuje 3 střediska:
Bethesda – domov pro seniory Xaverov – chráněné bydlení Černý Most – centrum denních služeb, osobní asistence a chráněné bydlení Diakonie CB spolupracuje také s 11 samostatnými Pobočkami DCB, které jsou rozeseté po celé České republice. Základní činnost: Sociální služby; Poradenství pro Sbory CB a Pobočky Diakonie CB; Pořádání rekreací pro seniory a přátele DCB; Humanitární pomoc – potravinová a materiální pomoc; Misijní a pastorační práce.

3 Aktuální potřeby Diakonie - Bethesda
33 lůžek pro seniory nad 65 let POTŘEBUJEME ZÍSKAT FINANCE NA MZDOVÉ PROSTŘEDKY PRO ZDRAVOTNÍ SESTŘIČKY (na ně totiž dostáváme nejméně dotací a grantů).

4 Aktuální potřeby Diakonie - Xaverov
6 lůžek pro muže s mentálním postižením nebo duševním onemocněním POTŘEBUJEME ZÍSKAT FINANCE NA OBNOVU NÁBYTKU NA POKOJÍCH KLIENTŮ.

5 Aktuální potřeby Diakonie – Černý Most
sociální služby pro těžce tělesně postižené 5 osob v chráněném bydlení, 12 osob v osobní asistenci a 13 v denním centru POTŘEBUJEME ZÍSKAT FINANCE NA OBNOVU ZAŘÍZENÍ A VYBAVENÍ (polohovací postel, lednička, myčka aj.).

6 Další projekty Diakonie
Potravinová a materiální pomoc nejchudším osobám Projekt pomáhá celkem osobám v České republice Můžeme přerozdělit potraviny, hygienu, textil a domácí prostředky ve výši až ,-Kč. Fond rozvoje Diakonie Podpora diakonské práce na Pobočkách a Sborech v nejširším pojetí pojmu diakonie. Z celocírkevní sbírky na Diakonii je 10% vyčleněno do Fondu rozvoje. Veřejná sbírka Matouš 25 Projekt „Potraviny pro Jižní Súdán“ - ve spolupráci se Spolkem pro Jižní Súdán a organizací Krmte hladové.

7 Rozdělení Celocírkevní sbírky na projekty
Děkujeme všem za rok 2016, kdy se vybrala částka ,- Kč Čerpání ze sbírky z roku 2016: Fond rozvoje DCB – částka ,- Chráněné bydlení na Xaverově – částka ,- (nákup nábytku do pokojů a do jídelny) Centrum denních služeb Černý Most – částka ,- (provozní náklady služby, která získala nižší dotaci) Osobní asistence Černý Most – částka ,- (provozní náklady služby, která dostala nižší dotaci) Chráněné bydlení Černý Most – částka ,- (zřízení nového bytu pro 2 osoby s tělesným postižením) Nerozdělené prostředky – částka ve výši ,-

8 „Každý ať dává podle toho, jak se ve svém srdci předem rozhodl, ne s nechutí ani z donucení; vždyť radostného dárce miluje Bůh.“ 2 Kor 9,7


Stáhnout ppt "DIAKONIE CÍRKVE BRATRSKÉ"

Podobné prezentace


Reklamy Google