I NFORMATIVNÍ SCHŮZKA PRO ABSOLVENTY MAGISTERSKÉHO STUDIA Šafránkův pavilon 16.2.2016.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Způsobilost k výkonu povolání
Advertisements

Novela zákona č. 96/2004 Sb., o nelékařských zdravotnických povoláních seminář 11. a 12. června 2008 – Palác Charitas, Praha podepsána.
POVOLÁNÍ V OBLASTI OSTRAHA MAJETKU A OSOB
„Malá novela“ zákona č. 95/2004 Sb
„Malá novela“ zákona č. 96/2004 Sb
UKONČENÍ POVINNÉ ŠKOLNÍ DOCHÁZKY
IS na podporu Projektu vzdělávání zdravotníků - prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí Ing. Michal Opat.
Specializační vzdělávání na lékařských fakultách Pavel Dlouhý.
Specializační vzdělávací program
Informace o implementaci směrnice EP a Rady 2005/36/ES
Projekty prohlubování vzdělávání lékařů a nelékařů Konference „Podpora vzdělávání zdravotnických pracovníků z fondů Evropské unie“ Hotel ILF
VÝROČNÍ KONFERENCE VÝROČNÍ KONFERENCE k projektu prohlubování vzdělávání lékařů a nelékařů ÚVN.
Přiznávání odborné způsobilosti k výkonu povolání adiktologa
Volitelný předmět 1287 Moderní ošetřovatelství. Moderní ošetřovatelství Právní předpisy upravující činnosti zdravotnických a pedagogických pracovníků.
Ivan Novák, Katedra pediatrie IPVZ
MASÉR kvalifikační kurz akreditovaný MZ ČR
Vzdělávání dětských sester
Česká asociace adiktologů
B i o D a t G r o u p BIOMEDICÍNSKÉ INŽENÝSTVÍ V KONTEXTU NOVÉ LEGISLATIVY Jaromír Cmíral a), Lenka Lhotská b) a) Společnost biomedicínského inženýrství.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví MHMP.
Zákonné podmínky pro výkon povolání nelékařů
 Pilotní kurz pro pedagogy MUDr. Iveta Matějovská, CSc.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Název partnera: ZŠ Slavkov Komenského, ZŠ Drnovice, ZŠ Pustiměř, ZŠ Šaratice,
Registr zdravotnických pracovníků Co nám stále dělá potíže ? Michaela Hofštetrová Knotková.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
EUROPASS EUROPASS PaedDr. Miroslava Salavcová
Legislativa.
Hradec Králové. -Vyplňuje se prostřednictvím aplikace Benefit7 ( zadost.cz) – elektronická MZ. zadost.cz -Přílohy k MZ se přikládají.
Den otevřených dveří PřF MU
Fakulta zdravotnických studií
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Specializační kurz Interní základ
Novinky ve specializačním vzdělávání
Historie zdravotnického školství po 2.světové válce
Pracovníci ve zdravotnictví, zdravotnické vzdělávání MUDr.Petr Kašpar Ústav veřejného zdravotnictví a preventivního lékařství, 2.LF UK Praha.
Atestace, jak na to… Ondřej Blohoň.
Vzdělávání zdravotníků. Transformace specializačního vzdělávání – 2 fáze  Fáze – změna zákonů (lékaři a nelékaři) – realizováno v roce 2008  Fáze.
DOTAČNÍ PROGRAM MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ REZIDENČNÍ MÍSTA METODIKA Oddělení nelékařských zdravotnických povolání a uznávání kvalifikací Mgr. Pavla Povolná.
Vzdělávání sester Ústav teorie a praxe ošetřovatelství 1. LF UK Mgr. Pavla Kordulová.
1 Novela zákona o pedagogických pracovnících. 2 Hlavní cíle změn Zvýšit prostupnost kvalifikací pro jednotlivé druhy a stupně škol Zrušení některých zbytečných.
Podmínky získávání a uznávání způsobilosti k výkonu zdravotnického povolání Základní legislativa: Zákon č. 96/2004 Sb. Vyhláška č. 394/2004 Sb. o podmínkách.
DOTAČNÍ PROGRAM MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ REZIDENČNÍ MÍSTA Mgr. Vendula Pírková odbor vzdělávání a vědy MZČR.
Úvodní seminář pro studenty doktorského studia PhDr. Libuše Drnková a kol. Jazykové centrum FF UK.
AKTUÁLNÍ INFORMACE K PROVÁDĚCÍM PRÁVNÍM PŘEDPISŮM zákona č. 95/2004 Sb. Hana Blechtová vedoucí oddělení lékařských povolání a uznávání kvalifikací.
Kultivace systému SVL v ČR Doc. MUDr. Vojtěch Havlas, PhD. Předseda KOR 2. lékařská fakulta UK UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE 2. LÉKAŘSKÁ FAKULTA.
INFORMACE K PŘIJÍMACÍMU ŘÍZENÍ pro šk. rok 2017 – 2018
Používání veterinárních rentgenových zařízení podle zákona č
Požadavky na průběžné vzdělávání zaměstnanců zdravotnických zařízení
Veřejnoprávní smlouvy
PŘEDSTAVUJEME STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ ELEKTROTECHNICKÉ V PLZNI
Ing. Veronika Vindemanová
Fakulta zdravotnických studií
Informace z úseku regulace NLZP
Zákon č. 96/2004 Sb. změny po X. novelizace v podobě
Workshop FN Brno ve spolupráci se Studentskou komorou LF MU
Vzdělávání zdravotnických pracovníků
Fakulta zdravotnických studií
Právní aspekty výkonu Fyzioterapie
Mobilita studentů mimo program Erasmus+ financovaná z příspěvku MŠMT)
NOVELA ZÁKONA č. 95/2004 Sb. Konference NCO NZO 12. září 2008
Studijní program Ošetřovatelství
Informační schůzka pro zájemce o doktorské studium
Adaptační program lékařů – absolventů 2018
Studijní obor Fyzioterapie
Základní zákony a instituce ve zdravotnictví
Možnosti a úskalí zobrazovacích metod u vybraných NPB
Kreditní systém studia
Adaptační program lékařů – absolventů 2019
Lékařská fakulta MU v Brně Katedra porodní asistence a zdravotnických záchranářů základní legislativa pa.
Transkript prezentace:

I NFORMATIVNÍ SCHŮZKA PRO ABSOLVENTY MAGISTERSKÉHO STUDIA Šafránkův pavilon

Specializační vzdělávání lékařů a zubních lékařů na LF UK v Plzni. Výběr a zařazení do oboru 24 měsíců praxe pro kmen Ukončení základního kmene certifikátem Získání certifikátu přináší větší pravomoci, finanční ohodnocení….. (dle zaměstnavatele, školitele……)

Specializační vzdělávání lékařů a zubních lékařů na LF UK v Plzni. Vlastní specializovaný výcvik v délce ve většině oborů 36 měsíců Absolvování veškeré předepsané praxe a výkonů Ukončení specializačního vzdělávání atestační zkouškou

Specializační vzdělávání - podle § 5 probíhá při výkonu lékařského povolání formou celodenní průpravy v rozsahu odpovídajícím stanovené týdenní pracovní době, nebo rozvolněné průpravy v nižším rozsahu než je stanovená pracovní doba, ale celková délka, úroveň a kvalita nesmí být nižší než v případě celodenní průpravy. Průběh specializačního vzdělávání zajišťuje akreditované zařízení, které přidělí školenci školitele se specializovanou způsobilostí. Specializační vzdělávání probíhá podle vzdělávacích programů příslušných oborů.

Aktuálně je platných 47 specializačních oborů (44 lékaři + 3 zubní lékaři) Ministerstvo zdravotnictví schválilo nové vzdělávací programy specializačního vzdělávání lékařů, jejichž plné znění nahrazuje původní znění vydané ve Věstnících MZ v roce 2005, a 2011.

To znamená, že v současnou chvíli se lze nově zařadit a postupovat pouze dle vzdělávacího programu 2015

V tomto období vláda jedná o novele zákona 95/2004 Sb., kde by měly být podstatné změny ohledně počtu a délky vzdělávacích programů.

Postup při zařazení do základního oboru: Uchazeč/ka musí podat písemnou žádost o zařazení do oboru specializačního vzdělávání. Formulář žádosti je dostupný na Vyplněnou žádost v elektronické podobě ve webové aplikaci EZP „evidence zdravotnických pracovníků“ poté vytiskne, podepíše a včetně příloh zašle na LF UK v Plzni. Přílohy žádosti: úředně ověřená kopie vysokoškolského diplomu kopie dodatku k diplomu doklad o zaplacení logbooku doklad o ukončení studia vystavený studijním oddělením LF (v případech, kdy bude diplom a dodatek předán s časovým odstupem při slavnostní promoci)

Počty zařazených školenců na LFP k dnešnímu dni 15 lékařů Vzdělávací akce LF UK v Plzni má akreditovaných celkem 55 kurzů v rámci: povinných základních kurzů pro všechny ZO povinných kurzů v rámci vybraných základních kmenů povinných specializačních kurzů pro jednotlivé ZO Vzdělávací akce LF UK v Plzni má akreditovaných celkem 55 kurzů v rámci: povinných základních kurzů pro všechny ZO povinných kurzů v rámci vybraných základních kmenů povinných specializačních kurzů pro jednotlivé ZO

Počty atestačních zkoušek na LF 2012 celkem 93 úspěšní 73 neúspěšní 15 omluvy celkem 91 úspěšní 68 neúspěšní 14 omluvy celkem 99 úspěšní 30 neúspěšní 5 omluvy celkem 118 úspěšní 88 neúspěšní 13 omluvy 17

Počty atestujících na jednotlivých lékařských fakultách rok 2015

Počty atestujících v jednotlivých oborech

Poplatky spojené se SV Pořízení logbooku 200,- Kč Platba za vzdělávací akce Platba za atestační zkoušku 500,- Kč, až ,- Kč

Oddělení specializačního vzdělávání Zařazení do oboru SV, přeřazení, ukončení Vydávání certifikátů o absolvování základního kmene Uznávání praxe z oboru do oboru Organizace vzdělávacích akcí a kurzů Atestační zkoušky

Kontakt: Oddělení specializačního vzdělávání LF UK v Plzni - postup při zařazení do zákl. oboru, vzdělávací programy jednotlivých oborů, garanti oborů, postup při vydání certifikátu o absolvování základního kmene, uznávání praxe, termíny vzdělávacích akcí, postup při přihlašování k atestační zkoušce, termíny atestačních zkoušek, legislativa...