Centrum ekonomického vzdělávání v Olomouckém kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.26/03.0028 Ing. Josef Peškar Obchodní akademie, Mohelnice, Olomoucká.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

Představení projektu: ROZVOJ West Bohemia – rozvoj partnerství v územní působnosti Ústeckého, Plzeňského a Karlovarského kraje 2. Expertní workshop k projektu.
PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU E-INKLUZE 50+. OBSAH Základní informace Komu je projekt určen Cíle Aktivity Harmonogram.
Projekt „Další vzdělávání pedagogických pracovníků v environmentálním vzdělávání, výchovy a osvětě (EVVO )“ CZ.1.07/1.3.45/
CENTRUM VZDĚLÁVÁNÍ PEDAGOGŮ ODBORNÝCH ŠKOL. Cíle projektu Vytvořit v Uherském Brodě regionální centrum pro další vzdělávání pedagogů - oblast strojírenství.
Tento projekt je spolufinancován z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky.
Jak změnit obecní knihovnu v informační centrum obce Metodický návod výstup z projektu Knihovna – informační centrum obce.
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
VLED Vzdělávání v lesnických disciplínách. Podstata projektu Vytvoření unikátního vzdělávacího kurzu s 10 studijními programy se zaměřením na lesnické.
Projekt Nové přístupy k realizaci praktického vyučování ve Zlínském kraji Uherský Brod, Mgr. Petra Pilčíková Projektová manažerka.
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu Fond dalšího vzdělávání, Na Maninách 20, Praha 7
PROJEKT: Co nám přinesl tento projekt? 1) Exkurze a)do firem - interaktivní přenos informací do výuky (ZKL Hanušovice, a.s.; Ondřejovická strojírna,
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
SCHOLA SERVIS příspěvková organizace Olomouckého kraje.
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
Máme šanci tvořit svůj život rukama CZ.1.07/1.2.27/
PRAXE PRO ŽIVOT PRAXE PRO ŽIVOT CZ.1.07/1.1.00/ Projekt určený gastro oborům.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Spolupráce střední školy se sociálními partnery Ing. Jiří DLAPAL.
PARTNER PROJEKTU OBCHODNÍ AKADEMIE A STŘEDNÍ ZEMĚDĚLSKÁ ŠKOLA BRUNTÁL Ing. Ladislav Konopka Bruntál
Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu „Vzdělávání pedagogů středních odborných škol Olomouckého kraje v nových trendech vyučovaných oborů“, který.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Regionální individuální projekt Příležitost pro mladé v Olomouckém kraji reg. č. CZ.1.04/2.1.00/ CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU HODNOCENÍ KLÍČOVÝCH AKTIVIT.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Obchodní akademie Neveklov se představuje 2 Obchodní akademie Neveklov.
Zvýšení vědeckovýzkumného potenciálu pracovníků a studentů technických vysokých škol v oblasti dopravy a nových dopravních technologií Registrační číslo:
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií.
Kolejní 2906/ Brno Vysoké učení technické v Brně Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií INVESTICE DO ROZVOJE.
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Aktivní motivace žáků ZŠ = jistota pro budoucnost řemesel CZ.1.07/1.1.04/ INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Anotace: ČR – Olomoucký kraj Vzdělávací oblast: Zeměpis 8. ročník Autor: Mgr. Kosík Lukáš Jazyk: český Očekávaný výstup: Žák vyhledá a zapíše do pracovního.
Název projektu: Všechno v mém životě souvisí „MINIPODNIKY“ Registrační číslo: CZ.1.07/1.1.00/ Realizace : – Všechno v mém životě.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
Regionální inovační strategie Centrum odborného vzdělávání pro strojírenství.
„Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“ CZ.1.07/1.1.00/ Projekt: „Přírodovědné a technické vzdělávání Ústeckého kraje“
Projekt IVOŠ Inovace a modernizace vzdělávacích programů VOŠ Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory: Vyšší odborné vzdělávání.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Projekt Integra Tisková beseda 6. června 2007 Ostrava.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Komunitní plánování ORP Roudnice nad Labem – spolu a inovativně.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
1 PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ Radim Chmelík.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Individuální projekt OP VVV
Profesionalizace práce koordinátorů EV ve školách Olomouckého kraje
Podpora krajského akčního plánování
Novinky z IROP.
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Implementační projekt KAP
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Libereckého kraje
INOVACE ŠVP ZAČLENĚNÍM PŘEDMĚTU FINANČNÍ HOSPODAŘENÍ
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ŠKOLNÍ AKČNÍ PLÁN/PLÁN AKTIVIT
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Podpora polytechnického vzdělávání v rámci projektu NAKAP LK I
Informace k plánovanému workshopu s řediteli/zástupci škol
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
Šablony pro SŠ a VOŠ výzva I
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Krajský metodický kabinet ELEKTROTECHNIKY
Krajský metodický kabinet ČTENÁŘSKÉ GRAMOTNOSTI
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Představení projektu Implementace KAP
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
Vítejte na třetí místní konferenci
Informace o projektu IKAP
Kariérové poradenství a podnikavost
Transkript prezentace:

Centrum ekonomického vzdělávání v Olomouckém kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.26/ Ing. Josef Peškar Obchodní akademie, Mohelnice, Olomoucká

Základní informace o projektu Realizace projektu: Obchodní akademie, Mohelnice, Olomoucká 82 Partner projektu: Moravská vysoká škola Olomouc, o.p.s. Počet zapojených škol: 10 středních škol Olomouckého kraje Realizace projektu: 1. duben 2014 až 31. prosinec 2014 Rozpočet projektu: ,80 Kč

Cílová skupina projektu 1. cílová skupina:  žáci 3. ročníků denního studia žáci 1. a 2. ročníků nástavbového studia  požadovaný počet žáků 200, skutečnost cílová skupina:  10 pedagogů zapojených středních škol role koordináta ekonomické gramotnosti (spolu s odborným garantem a mentory definuje výstupy projektu, vyučuje předměty souvisící s podnikáním na své „domovské“ škole)

Partner projektu Moravská vysoká škola Olomouc, o.p.s. Poskytnutí odborných poradců - mentorů Role mentora v projektu  konzultace dílčích výstupů projektu  odborné poradenství žákům při vytváření výstupů  odborné poradenství koordinátorům na jednotlivých zapojených školách

Zapojené stření školy Střední průmyslová škola elektrotechnická Mohelnice Střední odborná škola gastronomie a farmářství Jeseník SPŠ a SOU Uničov Střední škola polygrafická Olomouc Gymnázium Jiřího Wolkera Prostějov Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Přerov Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola elektrotechnická Olomouc Střední odborná škola obchodu a služeb Olomouc Střední škola železniční a stavební Šumperk Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická Emanuela Pöttinga a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Olomouc

Popis projektu Hlavní cíl projektu: Rozvoj podnikatelských znalostí, schopností a dovedností žáků středních škol Olomouckého kraje  prostřednictvím výukového materiálu – komiksu  pomocí SW aplikace Start-up business na webovém portálu  HW prostředky – tablety  žákovské workshopy

Popis projektu Přínos pro cílovou skupinu  Rozvoj podnikatelských znalostí a dovedností a výměna know-how a zkušeností  Prostřednictvím inovované výuky mohli žáci využít teoretické znalosti a dovednosti na přípravě a rozvoji podnikatelských záměrů a plánů  Webový portál, který je žákům nadále k dispozici

Klíčové aktivity projektu Výukové materiály  Studijní text pro koordinátory ekonomické aktivity  Studijní text Business model  Komiks „Hotel v korunách stromů“  SW aplikace Start-up business na webových stránkách 2 žákovské workshopy  1. workshop – seznámení s projektem a jeho cíli  2. workshop – představení nejlepších projektů

Harmonogram projektu Příprava výukových materiálů, pořízení HW  duben až červen 2014 Komiks „Hotel v korunách stromů“  červen až září 2014 SW aplikace a webový portál  červenec až září 2014 Pilotáž projektu  září až prosinec 2014

Realizační tým projektu Na všech pozicích realizačního týmu (kromě vedoucího projektu) došlo v průběhu realizace projektu ke změnám v personálním obsazení Tvůrci výukových pomůcek – 3 Koordinátor ekonomické aktivity – 10 (SŠ) Odborný mentor/kouč – 10 (MVŠO)

Výukové matriály

Webový portál

Děkuji za pozornost