Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období 2014 - 2020 Místní akční skupina Rakovnicko.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Operační program „Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství“ (OP Zemědělství) a Horizontální plán rozvoje venkova (HRDP)
Advertisements

Aktuální proces přípravy programového období 2014+
Program rozvoje venkova na období
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Dotační příležitosti.
MAS Lužnice, o.s. Příprava strategie MAS Lužnice na období
Seminář SPOV: Podpora rozvoje venkova v ČR , České Budějovice.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
SZP Společná zemědělská politika prof. Ing. Magdaléna Hrabánková, CSc., prof. h.c. Ekonomická fakulta, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
SCLLD MAS Pobeskydí ve verzi návrhu Ostrava,
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
INFORMACE O PŘEDBĚŽNÉ ALOKACI V OP Martin Fraško MAS Naděje o.p.s , MOST.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto SPL : „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“
EU dotace v Plzeňském kraji malé obce do 500 obyvatel
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Upřednostňujete vlastní podnikání? Ing. Petr Mareš Trh pracovních příležitostí 2011 pro studenty AF Mendelu v Brně 20. dubna 2011.
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
AKTUÁLNÍ SITUACE V PROJEKTU RIS – ČASOVÝ HARMONOGRAM červen 2005 – květen 2006červen 2007 – leden 2008 Fáze 0 – definice projektu Fáze 1 - analýza Fáze.
Znalostní ekonomika Praha, 23. května 2006 Mgr. Tomáš Hruda Generální ředitel.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Místní akční skupina Rakovnicko
Sdružení obcí Jablunkovska Jablunkov; 26. června 2015 Připravenost na nové plánovací období.
Pracovní skupiny Bystřice; 13. května Postup přípravy strategie:  – pracovní skupiny – Bystřice  – „kulatý stůl“ – Jablunkov.
Úspěchy MAS Brdy OD ZALOŽENÍ PO SOUČASNOST Mgr. Helena Kosová , Jince.
Naplňování krajských priorit za přispění evropských zdrojů z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko Prezentuje: Jaroslav Palas
VALNÁ HROMADA MAS SLAVKOVSKÉ BOJIŠTĚ HRUŠKY
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Podnikání a zemědělství.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje místní akční skupiny Prostějov venkov o.p.s Veřejné projednání Vranovice-Kelčice 4. března 2015.
Projekty realizované ROP SM krajem a ORP Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA 2014 – 2020 A MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ KRAJINNÉ ARCHITEKTURY.
2. setkání pracovní skupiny „Život v obcích“. Souhrnná SWOT analýza Silné, slabé stránky Silné stránky B. Slabé stránky B. Výhodná geografická poloha.
MAP Místní akční plány rozvoje vzdělávání MAS Říčansko a Město Říčany
Celostátní síť pro venkov.  Zřizovatelem je Ministerstvo zemědělství r  Sdílení zkušeností a poznatků a jejich předávání směrem k aktérům venkovského.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Otevřená diskuse pro občany obcí Ctiněves, Černouček, Horní Beřkovice, Jeviněves a Ledčice.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
Místní akční plány vzdělávání a Přemyslovské střední Čechy o.p.s. Pracovní skupina MAP ORP Kladno
Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Přeštice.
Aktuální stav přípravy programového období František Kubeš odbor regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj ČR RSK Pardubického.
Dotační programy v období DRAHOSLAV CHUDOBA, DABONA s.r.o. 1.
Vyhlášené výzvy operačních programů pro kraj a jeho příspěvkové organizace.
Integrovaná strategie rozvoje území , Vrbátky.
Nová témata v SCLLD Mgr. Jiří Hrubý MAS Bobrava, z.s.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
2. setkání pracovní skupiny „Životní prostředí“. Souhrnná SWOT analýza Silné, slabé stránky Silné stránky B. Slabé stránky B. Zvyšování podílu separovaného.
Praha Praha VÝROČNÍ KONFERENCE K PODPOŘE SNIŽOVÁNÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BYTOVÝCH DOMŮ V ČR INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM.
Projekt KAP LK. Dohoda o partnerství Základní změny pro nové programové období 2014 – 2020 od podpory všeho ke koncentraci na priority od plošné podpory.
Dotační politika Bělá Ing. Ladislav Bittner. Ing
Shromáždění partnerů , Hanušovice
Integrovaný regionální operační program
Jak získat peníze na zahájení podnikání na venkově ?
3. kolo Programu rozvoje venkova 2014 – 2020
Politika rozvoje venkova Program rozvoje venkova
Program rozvoje venkova
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko
- CESKY SEVER Festival lokální ekonomiky Chřibská, 15. září 2017 Ing. Mgr. Marek Hartych, MAS Český Sever • MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR EVROPSKÁ.
Seminář k výzvě č. 1 MAS Lanškrounsko z PRV 17. 7
Stav výzev IROP, OPZ a PRV
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Podpora sociálního podnikání v rámci CLLD (místní akční skupiny)
Informace o vyhlášených výzvách
Transkript prezentace:

Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko

 43 podpořených projektů za 37 mil. Kč  11 projektů spolupráce za 12,5 mil. Kč  Kancelář MAS se zkušenostmi  Dobré hodnocení v ČR Co máme za sebou…

 73 milionů korun z Integrovaného regionálního operačního programu  41 milionů korun z Programu rozvoje venkova  21 milionů korun z Operačního programu Zaměstnanost  19 milionů korun z Operačního programu Životní prostředí  17 milionů korun na provoz a animaci MAS  7 milionů korun z Operačního programu Věda, výzkum, vzdělávání Co máme před sebou…

Priority, cíle, opatření  Školství, sociální služby, sociální podnikání, doprava, hasiči a spolky z IROP  Zemědělství, lesnictví a drobní podnikatelé z PRV  Výsadba dřevin a likvidace invazních rostlin z OP ŽP  Podpora pracovních míst a vzdělávání z OP Z  Činnost Místní akční skupiny z IROP  Animace mateřských a základních škol a zpracování místního akčního plánu školství z OP VVV

Projektové fiše MAS Rakovnicko 1.CHKO Křivoklátsko (OP ŽP) 2.Zemědělství (PRV) 3.Lesnictví (PRV) 4.Doprava (IROP) 5.Vzdělávání (IROP) 6.Komunity (IROP) 7.Sociální služby (IROP) 8.Sociální podnikání (IROP) 9.Zaměstnanost (OP Z) 10.Podnikání (PRV) 11.Hasiči (IROP)

Zemědělství z Programu rozvoje venkova ČR z Programu rozvoje venkova ČR prostřednictvím výzev k podávání přímých projektů prostřednictvím výzev k podávání přímých projektů prostřednictvím výzev MAS a samostatné projektové fiše „Zemědělství“ prostřednictvím výzev MAS a samostatné projektové fiše „Zemědělství“

Projektová fiše „ZEMĚDĚLSTVÍ“ Podporovaná opatření: Podpora na investice do zemědělských podniků Podpora na investice do zpracování/uvádění na trh a/nebo vývoje zemědělských produktů Podpora na investice na založení a rozvoj nezemědělských činností

Opatření PRV mimo projektovou fiši (přímé projekty) Předávání znalostí a informační akce Poradenské, řídicí a pomocné služby pro zemědělství Podpora na investice do infrastruktury Podpora na zahájení podnikatelské činnosti pro mladé zemědělce Investice na podporu energie z obnovitelných zdrojů Zřizování a fungování operačních skupin v rámci EIP Podpora na pilotní projekty a podpora na vývoj Podpora vývoje při zpracování zemědělských produktů a jejich uvádění na trh Ostatní spolupráce mezi hospodářskými subjekty ……

Termíny Přímé projekty – 2. pololetí 2015 Leader MAS Rakovnicko – II. čtvrtletí 2016

 Ing. Aneta Hučínová – vedoucí zaměstnanec pro komunitně vedený místní rozvoj MAS Rakovnicko  Simona Dvořáková – manažer MAS Rakovnicko Kancelář MAS

 Dlouholetá tradice zemědělství, pěstování chmele  Příznivé podmínky pro pěstování chmele  Kvalitní orná půda  Kvalifikovaná pracovní síla SWOT Analýza – silné stránky

 Nízká produkční schopnost půdy  Eroze  Srážkový stín  Pokles pěstování chmele  Výrazný pokles živočišné výroby  Nízká diverzifikace zemědělských činností  Nízké zastoupení v agroturistice SWOT Analýza – slabé stránky

 Výstavba záchytných vodních nádrží  Podpora konkurenceschopnosti  Podpora živočišné výroby  Vznik pracovních míst  Budování image a podpora chmelařství  Sezonní zaměstnanost  Zpracování primární produkce SWOT Analýza - příležitosti

 Únik vody z krajiny  Erodující půda  Pokles konkurenceschopnosti zemědělské produkce  Pokles pěstování chmele i přes příznivé podmínky SWOT Analýza - hrozby