1 Setkání těžařů TU – 3-5. 10. 2012 Frymburk Petr Rambousek, Česká geologická služba Mezinárodní akce a projekty na podporu Evropské surovinové iniciativy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SOCIÁLNÍ EKONOMIKA SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Advertisements

Enterprise Europe Network Podpora mezinárodní spolupráce 18. června 2014.
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
30. červen, 2006 Role Agentury pro regionální rozvoj v marketingu Moravskoslezského kraje Marek Prorok, PR a marketing, ARR.
Konference Dobrovolnictví v obci – jak na to? Soběslav, října 2013 Akce je součástí projektu NSZM ČR „Dobrovolnictví a veřejná služba v obci -
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Svaz průmyslu a dopravy ČR - zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty zástupce těch, kteří vytvářejí hodnoty a dopravy ČR Svaz průmyslu.
DOTACE PROJEKTY STUDIE SEMINÁŘE Komunitární programy Ústí nad Labem Ing. František Jochman Datum:
Urban Planning OfficeCity of Dresden Cyklistická doprava v Drážďanech 1. zasedání měst Uherskohradišťské charty Jihlava
© 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu
Koncepce IQ Industry jako součást aktivit rozvoje HR Alexandr Jakobe Projektový manažer, oddělení AfterCare 1.října 2008.
Technologické platformy a dopravní výzkum
Ing. Martin Kocourek ministr průmyslu a obchodu ZPĚT NA VRCHOL – INSTITUCE, INOVACE A INFRASTRUKTURA 7. prosince 2011, Praha Operační program Podnikání.
Title Sub-title European Commission Enterprise and Industry Lukáš Procházka TC AV ČR Rámcový program pro konkurenceschopnost a inovace – účast českých.
Informace o životním prostředí ve veřejné správě Legislativní rámec problematiky, služby pro veřejnou správu česká informační agentura životního prostředí.
Implementace flexicurity v ČR STRATEGIE EVROPA 2020 Digitální agenda pro Evropu, Mládež v pohybu, Unie inovací, Integrovaná průmyslová politika pro éru.
Dům zahraničních služeb Vypracovala: Eva Jermanová.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Operační program Podnikání a inovace (OPPI) Vladimír Kebo, Sněm RVŠ 22.listopadu 2007.
Výzkum a vývoj a inovace v ČR Diskusní fórum k inovačnímu podnikání Brno, 3. října 2007.
Informace o přípravě Integrovaného operačního programu  Ministerstvo kultury  Ministerstvo informatiky Vít Richter Národní knihovna ČR
GMES, SEIS Bc. Jana Darmopilová, H2IGE1 LS Co je GMES/Copernicus?  GMES = Global Monitoring for Environment and Security (Globální monitoring životního.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Praha, funded by eContentPlus Vítáme účastníky Národní konference o znovuvyužití informací veřejného sektoru v České republice.
Archivy, knihovny, muzea v digitálním světě 2005 Praha Plány Evropské Komise – Evropská digitální knihovna Mgr. Zuzana Bauerová Ministerstvo.
Mgr. Martin Turnovský, MBA Sekce rozvoje podnikatelského prostředí a konkurenceschopnosti © Ministerstvo průmyslu a obchodu Strategické záměry a.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
Strategie EK v oblasti digitalizace, zpřístupnění, sdílení a dlouhodobého uchování dat z oblasti kulturního dědictví.
Kongres 2006 Pardubice Poradenské služby v evropských souvislostech Ing. Zuzana Freibergová Národní vzdělávací fond Národní informační středisko pro poradenství.
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Barbora Vacátková, Klastry a Enterprise Europe Network ČR European Commission Enterprise and Industry.
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
Filozofická hlediska inovací Inovace, evoluce a civilizace Oldřich Syrovátka Katedra společenských věd FM VŠE.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
8. září 2004AEM Praha1 Regulace v EU a vliv vstupu ČR na činnost ERÚ Blahoslav Němeček místopředseda a ředitel sekce licencí a regulace.
Aktuální problémy vysokoškolských knihoven 21.předsednictvo RVŠ – Pracovní komise pro VŠ knihovny PhDr.Miloslava Faitová ZČU v Plzni.
MĚSTA 2020 aneb od strategie k projektům
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
PRELUDE Challenge – pokračování iniciativy za účasti nově připojených regionů Václav Sedláček ISSS Hradec Králové dubna 2005.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
Pracovní skupina pro udržitelnou spotřebu a výrobu (USV) Informace pro VH CBCSD 24. červen Ing. Vladimír Dobeš, M.Sc. ředitel EMPRESS, o.p.s.
SPARC EUROPE V ČR Lenka Němečková Ústřední knihovna ČVUT.
A JEHO PROJEKTY. Sdružení CzechInno Součást systému inovačního podnikání ČR Součást systému inovačního podnikání ČR Sdružení CzechInno:  Je neziskovým.
Soukromý sektor v rozvojovém rámci po roce 2015 Ivan Voleš, poradce prezidenta HK ČR pro mezinárodní vztahy a člen Evropského hospodářského a sociálního.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
SYNERGIE MEZI HORIZONTEM 2020 A STRUKTURÁLNÍMI FONDY - Teaming Inka Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Evropská.
Program Horizont 2020 – současný stav projednávání a podpora účasti.
© NSZM ČR Národní síť Zdravých měst ČR Setkání Zdravých měst a realizátorů MA21 v Kraji Vysočina Jihlava, 12. ledna 2015.
Těžební unie Česká republika Setkání těžařů Brno, Hotel Myslivna, Novinky z evropské legislativy v roce 2014 David Póč.
Informační setkání k přípravě Olomouckého kraje na kohezní politiku EU , Jeseník.
Možnosti podpory celoživotního učení v programech financovaných Evropskou unií Ing. Marek Mora Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 10. května.
Evropský program Monika Mrňávková Silvie Pýchová Centrum Euroguidance NAEP.
TECHNOLOGICKÉ CENTRUM AV ČR a Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Služby Enterprise Europe Network s důrazem na design 1. prosince 2015Ing. Petr Hladík, Ph.D.
MONDRAGON Cooperative Corporation (MCC) Příklad z dobré praxe - Best practice Červen 2015.
Územní agenda Evropské unie Odbor rozvoje a strategie regionální politiky Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské náměstí Praha 1.
Těžební unie Česká republika Setkání těžařů Tábor, 9. – Novinky z evropské legislativy (2. kvartál 2011) David Póč.
Ministerstvo průmyslu a obchodu
Program ESPON 2013 Témata aktuální výzvy
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Starosti starostů s evropskými fondy, Praha
Elektronický obchod z pohledu České republiky
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Společenská odpovědnost v rámci Národní politiky kvality
Rozvoj inovací v EU.
Pomáháme vaší firmě inovovat a růst
Vybrané právní aspekty podnikání v digitálním věku
Etické komise v Evropské Unii
Enterprise Europe Network: Výsledky a příprava období 2022+
Transkript prezentace:

1 Setkání těžařů TU – Frymburk Petr Rambousek, Česká geologická služba Mezinárodní akce a projekty na podporu Evropské surovinové iniciativy

2 Setkání těžařů TU – Frymburk - zásadní oficiální podnět k Evropské surovinové iniciativě Raw materials essential to the competitiveness of the European industry. Lecture to the Federal association of the German Industry (BDI). October 2008 Berlin G. Verheugen 4 roky od zveřejnění podnětu komisaře G. Verheugena malé připomenutí událostí a dokumentů

3 Setkání těžařů TU – Frymburk

4

5 Rozvinuty 3 zásadní okruhy – pilíře - pro zajištění surovinových potřeb Evropy -1. zajištění rovného přístupu k surovinám na mimoevropském trhu -2. trvale udržitelný rozvoj a zajištění surovin z evropských zdrojů - 3. zvýšení samostatnosti v surovinách, větší důraz na recyklaci, materiálové substituce, úspora surovin

6 Setkání těžařů TU – Frymburk Hlavní iniciativa z DG ENTR Okruhy rozpracovány ve 2 pracovních skupinách – podpora 2. pilíře: -1. Kritické ( klíčové suroviny) pro Evropu (Critical raw materials for Evrope) -2. Výměna nejlepších postupů při využití nerostných surovin v rámci územního plánování, povolování těžeb a sdílení geologických informací (Exchanging best practices on land use planning, permitting and geological knowledge sharing)

7 Setkání těžařů TU – Frymburk Ad 1 – kritické suroviny

8 Setkání těžařů TU – Frymburk

9 Ad 2

10 Setkání těžařů TU – Frymburk 1. Pilíř – rozvinutí zahraničních aktivit – podpora DG DEVCO

11 Setkání těžařů TU – Frymburk

12 Setkání těžařů TU – Frymburk Projekt AEGOS -informační systém na podporu využití nerostných surovinových zdrojů Afriky , vedlo BRGM

13 Setkání těžařů TU – Frymburk 2. Pilíř – pozornost k EU zdrojům - národní surovinové politiky - legislativní nástroje k lepšímu zpřístupnění surovinových zdrojů - evropská surovinová bilance - evropský surovinový IS - inovační těžební a průzkumné metody ze zaměřením na větší hloubky - využití DPZ – GMES pro monitoring, těžbu a průzkum

14 Setkání těžařů TU – Frymburk

15 Setkání těžařů TU – Frymburk

16 Setkání těžařů TU – Frymburk

17 Setkání těžařů TU – Frymburk

18 Setkání těžařů TU – Frymburk EO-MINERS – rozvoj metod DPZ pro monitoring těžby Vede BRGM Francie Zapojeni ČR – ČGS, Sokolovská uh., - Sokolovsko

19 Setkání těžařů TU – Frymburk EUROGEOSOURCES

20 Setkání těžařů TU – Frymburk

21 Setkání těžařů TU – Frymburk Podpora iniciativy EuroGeoSurveys Založení expertní skupiny pro nerostné suroviny Příprava síťového projektu eMINENT -propojení evropských IS o nerostných surovinách -Vytvoření veřejného GIS -Vytvoření evropské Bilance -Speciální studie

22 Setkání těžařů TU – Frymburk Další projekty a platformy

23 Setkání těžařů TU – Frymburk

24 Setkání těžařů TU – Frymburk

25 Setkání těžařů TU – Frymburk

26 Setkání těžařů TU – Frymburk

27 Setkání těžařů TU – Frymburk

28 Setkání těžařů TU – Frymburk Připravované projekty a výzvy: FP 7 končí Zdroje: DG Výzkum a inovace DG Průmysl a podnikání

29 Setkání těžařů TU – Frymburk

30 Setkání těžařů TU – Frymburk

31 Setkání těžařů TU – Frymburk

32 Setkání těžařů TU – Frymburk

33 Setkání těžařů TU – Frymburk

34 Setkání těžařů TU – Frymburk

35 Setkání těžařů TU – Frymburk Díky za pozornost