PRAKTICKÁ PODPORA ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVY S VYUŽITÍM AUDIOVIZUÁLNÍCH PROSTŘEDKŮ reg.číslo:CZ.1.07/1.1.00/08.0049 Člověk v tísni o.p.s. vzdělávací program.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

ZELENÝ KOMPAS VZDĚLÁVÁNÍ PRO ZÁKLADNÍ A STŘEDNÍ ŠKOLY ZAMĚŘENÉ NA ROZVOJ DOVEDNOSTÍ ŠETRNÝCH K ŽIVOTNÍMU PROSTŘEDÍ.
VZNIK A VÝVOJ PROJEKTU Mezinárodní festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět Projekt Vzdělávání o lidských právech s použitím dokumentárních.
Cílené rozvíjení čtenářské gramotnosti ve výuce na 2. stupni ZŠ
Environmentální výchova pro základní školu
1 Mgr. Dana Krouželová, hlavní metodička a supervizorka projektu Mediální výchova na gymnáziích.
Pedagogická porada 14. června 2013 Bc. Zrcek Miroslav.
PT – obecná charakteristika
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Monitor Projekt Gymnázia Nymburk podpořený z prostředků ESF.
Projekt „Další vzdělávání pedagogických pracovníků v environmentálním vzdělávání, výchovy a osvětě (EVVO )“ CZ.1.07/1.3.45/
Nové možnosti v gymnaziálním vzdělávání Martin Mach.
Etická výchova a Finanční gramotnost
Taneční a pohybová výchova
Dětská práce jako průřezové téma ve výuce - odkazy zmíněné během semináře na konferenci Evvoluce v Třebíči 4. října 2012 Pavla Začalová Rozvojovka – Člověk.
NÁRODNÍ INSTITUT PRO DALŠÍ VZDĚLÁVÁNÍ
PROJEKT ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VÝUKY V ELEKTROTECHNICKÝCH OBORECH Realizátor projektu: Střední škola technická Žďár nad Sázavou od Vyšší odborná.
CZ.1.07/1.2.17/ Základní informace o projektu  Rozpočet projektu: ,- Kč (žádné spolufinancování)  Příjemce projektu: ZŠ a MŠ Brno,
Projekt Digitální škola - její pozice v systému projektů na OA Orlová.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
VOŠL a SLŠ Bedřicha Schwarzenberga Písek, Lesnická 55 Aktivity (zkušenosti) v oblasti EVVO.
PROFESNÍ ROZVOJ PEDAGOGŮ PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ,,MATEŘINKY‘‘ CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je financován ESF a státním rozpočtem ČR.
Rámcové a školní vzdělávací programy
Aktivizační a vzdělávací centrum Masarykova univerzita.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
Trendy ve fyzikálním vzdělávání na základních školách a na gymnáziu Josef Janás Katedra fyziky PdF MU [ Současné trendy našeho základního a středního školství.
Školní speciální pedagog. Diagnostika speciálních vzdělávacích potřeb žáka Provádění, event. zajištění krátkodobé i dlouhodobé individuální práce se žákem.
PaedDr. Eva Schneiderová NIDV. * Články * Aktuality aktuálních zpráv Aktuality * O nadání a nadaných – 12 článků O nadání a nadaných * Představujeme.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Mateřská škola, základní škola a střední škola Daneta, s.r.o.
EU peníze středním školám. Šablony Šablony – unikátní systém podávání žádostí o EU dotace Není nikde jinde v EU Velmi jednoduchý způsob - školy mají minimum.
Obsah, metody a formy polytechnické výchovy v mateřských školách Seznámení s projektem Milan Podpera.
Evropské nástroje a projekty ve výuce středních škol Výstupy projektu Kurikulum S a perspektivy spolupráce v regionech Zasedání KVZ, Irena Palánová,
Název kapitoly Název podkapitoly Text Rozvoj klíčových kompetencí v rámci oborových didaktik, průřezových témata mezipředmětových vztahů Praha, 1. února.
Přechod žáka ze ZŠ na SŠ SPŠ Ostrov Stručný program setkání 7:30-8:30  příprava ve třídách (otázky pro diskusi, vyzvednutí prac.oděvů, poučení.
N ÁRODNÍ CENTRUM BEZPEČNĚJŠÍHO INTERNETU „Nebezpečí číhá všude“ workshop Brno 2011.
PROJEKT R E G I O N PROGRAM ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVY V ÚSTECKÉM A KARLOVARSKÉM KRAJI CZ.1.07/1.1.00/
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Systém dílčích kvalifikací - cesta k výučnímu listu Střední odborná škola a Střední odborné učiliště technické, Třemošnice, Sportovní 322.
KLÍČ Klíčové kompetence v počátečním vzdělávání Barbara Čechová Výzkumný ústav pedagogický v Praze.
KLÍČE KE KVALITĚ (METODIKA II.) Systém metodické, informační a komunikační podpory při zavádění školních vzdělávacích programů s orientací na rozvoj klíčových.
MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP KLADNO Pracovní skupiny: Předškolní vzdělávání Čtenářská gramotnost Matematická gramotnost Inkluzivní vzdělávání.
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
Projekt Rovná šance Číslo projektu: CZ.1.07/1.2.08/ TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
Tisková konference zahájení školního roku 2008/2009 MŠMT
Michaela Štěpánková Jan Wurst Manuál pro učitele ZŠ a víceletých gymnázií.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
CZ.1.07/1.2.00/ Příjemce dotace: Organizace pro pomoc uprchlíkům (OPU) OPU je nevládní neziskovou organizací, která se od svého založení v roce.
Tisková konference k pětiletému výročí zavedení EtV jako DVO.
MKV – 400x na českých školách Zahájení projektu: Ukončení projektu:
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání Olomouckého kraje
MAP – Místní akční plán ORP RK
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
Dva jsou víc než jeden CZ.1.07/1.2.23/
TECHNOLOGIE PODPORUJÍ DIFERENCIACI VÝUKY
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Online portál, dostupnost odkudkoliv, možnost stahování
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
Konflikt, koření života
Název operačního programu:
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
Prezentace KAP Jihomoravského kraje
NÁRODNÍ PROGRAM ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ V ČR
Transkript prezentace:

PRAKTICKÁ PODPORA ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVY S VYUŽITÍM AUDIOVIZUÁLNÍCH PROSTŘEDKŮ reg.číslo:CZ.1.07/1.1.00/ Člověk v tísni o.p.s. vzdělávací program Jeden svět na školách

Vzdělávací program Jeden svět na školách je jedním z dlouhodobých projektů společnosti Člověk v tísni. Už dvanáct let přinášíme do škol dokumentární filmy a další audiovizuální materiály jako plnohodnotnou výukovou pomůcku. Snažíme se současný svět a novodobou historii nejenom popisovat, ale především vykreslit v souvislostech.

Dosažené cíle projektu V rámci projektu vznikly praktické nástroje pro výuku EVVO na 1. stupni ZŠ a na 2. stupni ZŠ a SŠ – audiovizuální sady a metodiky jejich využívání. Pomocí těchto vzniklých nástrojů jsme naplňovali hlavní cíl projektu a to zvýšit kvalitu vzdělávání v oblasti EVVO na českých základních a středních školách a tím zvýšit kompetence žáků v této oblasti.

Klíčové aktivity projektu Vyhledávání s shromažďování materiálů (shromažďování EVVO materiálů ze zahraničí) Sestaveni skupiny pilotních škol Testování materiálů na pilotních školách Plošné testování materiálů (vzorek cca. 10 tis žáků)

Tvorba nových AV pořadů (výstupem aktivity 4 nové pořady k výuce EVVO) EKODUELY:

Sestavení sady AV prostředků -1.stupeň ZŠ Sestavení sady didaktických a metodických materiálů pro 1.stupeň ZŠ

Sestavení sady AV prostředků – 2.stupeň ZŠ a SŠ Sestavení sady didaktických a metodických materiálů – 2.stupeň ZŠ a SŠ

Webové stránky (audiovizuální portál elektronické věstníky pro pedagogy) Propagační a informační kampaň (v rámci školních projekcí MFF Jeden svět) Instruktážní AV pořad pro pedagogy (Komenský by promítal)Komenský by promítal

Asistence školám (individuální podpora pedagogů, ukázkové hodiny, setkání pedagogů) Environmentální projektové dny na školách Příklady dobré praxe na webu jsns.czwebu jsns.cz

DOSAŽENÉ VÝSLEDKY PROJEKTU 2 VZDĚLÁVACÍ AUDIOVIZUÁLNÍ SADY 4 NATOČENÉ DOKUMENTÁRNÍ FILMY INSTRUKTÁŽNÍ POŘAD PRO PEDAGOGY PŘÍKLADY DOBRÉ PRAXE V ELEKTRONICKÉ PUBLIKACI 21 AV LEKCÍ ONLINE NA WEBOVÉM PORTÁLE podpořených osob v počátečním vzdělávání celkem - dětí, žáků podpořených osob v dalším vzdělávání - pedagogických a akademických pracovníků

Životní prostředí pro 1. stupeň ZŠ Vzdělávací audiovizuální sada 6 klíčových témat environmentální výchovy 5 filmů, 4 sociální spoty Instruktážní film 20 aktivit 6 projektů Synopse snímků Informační texty k danému tématu Mýty a fakta Rozdělení podle RVP Slovníček pojmů Metodická příručka ve formě elektronické knihy

Životní prostředí pro 2. stupeň ZŠ a SŠ Vzdělávací audiovizuální sada 7 klíčových témat environmentální výchovy 12 snímků či sociálních spotů (4 nově natočené pro potřeby projektu) 25 aktivit 7 projektů Synopse ke každému snímku Informační texty k danému tématu Mýty a fakta Rozdělení podle RVP Slovníček pojmů Metodická příručka ve formě elektronické knihy

Ukázka metodických materiálů

Audiovizuální lekce na

VZKAZY PEDAGOGŮ „U dětí se materiály setkaly s velkým zájmem a určitě budeme pokračovat i v dalších hodinách v druhém pololetí.“ Jitka Lorencová, koordinátorka EVVO ZŠ a MŠ Nčeradec „DVD mělo mezi vyučujícími úspěch!“ A. Ježková, ZŠ Holýšov „Velmi jsme ocenily komplexní zpracování včetně metodiky a dalších textů a pomůcek pro učitele. Hodně nám to usnadnilo práci.“ N. Kopecká, ZŠ a MŠ Dolní Loučky „To DVD je výborné i s pracovními listy v manuálu, takže bych Vašemu kolektivu chtěla poděkovat.“ Dana Sušánková, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Kralupy na Vltavou „Děkujeme za výborný výukový materiál!“ Luděk Drlík, ZŠ Jablůnka

Děkuji za pozornost Mgr. Aneta Hoduláková