Tablety střední třídy Michael Hřib

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
 Poprvé se monitor objevil na výstavě IFA* v Berlíně v září 2013  *IFA=Mezinárodní rozhlasová výstava původní název z roku 1923)
Advertisements

Úvod do práce s PC Mgr. Petr Vanický
Můj mobilní telefon Nokia 6303 classic.
PC – další počítače notebook mobilní telefon kapesní počítač superpočítač.
 Na design Nokie N97 slýchávám dosti protichůdné reakce. Mnoha lidem se líbí, některým trochu neuspořádané umístění prvků na přední straně nesedí. Já.
Jak si vybrat notebook? Veronika Nýdrlová Listopad 2008 Didaktická technologie 1.
Notebook. Notebook je označení pro přenosný počítač Jsou v něm zabudované komponenty, srovnatelné se stolním PC.
Počítač Počítač je v informatice elektronické zařízení, které zpracovává data pomocí předem vytvořeného programu. Počítač je zpravidla ovládán uživatelem,
Přehled mobilních zařízení
Semestrální práce do VT II Ondřej Andrýsek
Martin Holý Mobilní zařízení.
Obrazovka Slouží k zobrazovaní textových a grafických informací. Druhy:LCD,CRT,plazma. Rozlišení je v pixelech Úhlopříčka je vzdálenost mezi protilehlými.
SOFTWARE operační systémy
Apple iPhone 3GS. Funkce fotoaparát 3MPx s autofocusem (zaostření) možností natáčet a stříhat video Nahrávání videa do VGA rozlišení (640x480) Zlepšení.
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Zpracováno v rámci OP VK - EU peníze školám Jednička ve vzdělávání.
Příklad možného řešení. Obsah  Procesor Procesor  Operační paměť Operační paměť  Harddisk Harddisk  Základní deska Základní deska  Zdroj Zdroj.
Copyright © 2011, atlantis FZ-A1. Copyright © 2011, atlantis Tablet je vybaven speciálním bezpečnostním procesorem, který poskytuje vysokou úroveň ochrany.
Copyright © 2011, atlantis JT-B1. Copyright © 2011, atlantis Odolný tablet Toughpad JT-B1 se systémem Android 4.0 umožňuje pracovníkům v terénu pracovat.
MOBILNÍ TELEFONY.
Copyright © 2011, atlantis CF-31. Copyright © 2011, atlantis Toughbook CF-31 Standard poskytuje terénním pracovníkům optimální podmínky k efektivní práci.
3MA381 – Manažerská informatika Lucie Bjačková. Co je to LaTeX?  Systém určený k sazbě vědeckých a matematických dokumentů  Postaven na typografickém.
Copyright © 2011, atlantis CF-19. Copyright © 2011, atlantis Nejprodávanější konvertibilní notebook s otáčivým displejem, který se stal měřítkem odolnosti.
Základní části počítače
Copyright © 2011, atlantis CF-AX2. Copyright © 2011, atlantis V režimu notebooku je zařízení určeno řídicím pracovníkům v terénu, kteří potřebují psát.
Úvod do nových médií a komunikace Ing. Jiří Kysela Katedra informačních technologií - Fakulta elektrotechniky.
Počítače a jejich druhy Výpočetní technika. jméno autoraMgr. Petr Jonáš název projektu Modernizace výuky na ZŠ Česká Lípa, Pátova ulice číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Operační systém (OS) ICT Informační a komunikační technologie.
HARDWARE II Periferie.
LCD displeje + princip zobrazení
Subjekt Speciální ZŠ a MŠ Adresa
Tablety (mobilní zařízení)
Copyright © 2011, atlantis CF-31. Copyright © 2011, atlantis Toughbook CF-31 Standard poskytuje terénním pracovníkům optimální podmínky k efektivní práci.
HUBLOVÁ ERIKA, 5.A Asus Zenfone 4 A450CG. Základní informace Výrobce: Asus Veletrh CES v Las Vegas Rozměry: 136,8 × 67,9 × 11,3 mm Hmotnost: 134 g Cena:
Technické aspekty projektu Projekt „Učíme digitálně“ Registrační číslo CZ.1.07/1.3.00/
NázevDigitální zařízení – druhy počítačů Předmět, ročník ICT, sekunda Tematická oblast Základy digitálních technologií AnotaceVýuková prezentace s obrázky.
Klávesnice nejrozšířenější vstupní zařízení počítače
Handicapovaní lidé v informační společnosti
PODNIKOVÉ INFORMAČNÍ SYSTÉMY porovnání PC, WORKSTATION, SERVER, MAINFRAME.
POČÍTAČ HARDWARE A SOFTWARE. POČÍTAČ stroj na zpracování informacístroj na zpracování informací ve všech oborech lidské činnostive všech oborech lidské.
Ultrabook pro studenty
Apple Michaela Vodičková 5. A.
HTC Touch Pro2. Základní Informace Zařízení s vysouvací klávesnicí a dotykovým displejem má u HTC dlouhou tradici.
Moderní trendy využívání mobilních (dotykových) zařízení nejen ve výuce RNDr. Jan Krejčí, Ph.D.
Špionážní kamera v propisce. Nová Originální Špionážní kamera skrytá v propisce a flashdisk 4GB v jednom s 30 FPS ( obrázků za sekundu ) + webkamera Využití:
IPhone. iPhone… produkt společnosti Apple spojuje funkce mobilního telefonu s digitálním fotoaparátem, multimediálního přehrávače (iPod) a zařízení pro.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Smartphone – chytrý telefon Co se všechno naučíme??? Typy a.
NÁZEV ŠKOLY:Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA:III/2 TÉMATICKÁ OBLAST:Informační a komunikační technologie.
Rozdělení počítačů (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a mateřská škola Bohdalov ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ ŠABLONA: III/2 TÉMATICKÁ OBLAST: Informační a komunikační.
IMac 27“ Martin Čollák. Obsah Výrobce HW – procesor – grafická karta a display – disk – komunikace SW Pohled uživatele.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Digitální technologie 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc Tablet Co se všechno naučíme??? Počítače s integrovanou dotykovou.
T ABLET Mgr. Rostislav Harenčák 2014 OKO – občanské kompetence občanům registrační číslo: CZ.1.07/3.1.00/
internet věcí Vzájemné propojení věcí přes Internet nebo Bluetooth Internet of Things (IoT)
Mobilní aplikace Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jitka Vlčková. Dostupné z Metodického portálu ISSN
© KAM po Česku.  200 ks oboustranných materiálů (A3)  50 ks oboustranných materiálu (A4)  200 ks vizitek IC  2 samolepky s QR kódem  200 ks lístkových.
Notebook NÁZEV ŠKOLY2. ZŠ J. A. Komenského Milevsko, J. A. Komenského 1023, okres Písek ČÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.4.00/ ČÍSLO ŠABLONYIII/2 Inovace.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Notebook, tablet Číslo DUM: III/2/VT/2/1/20 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
Aleš Javorský. Obsah Modelová řada Nexus Hardware Software – OS – Aplikace Originální příslušenství Cena Zdroje.
Vzdělávací oblast dle RVP:Základy výpočetní techniky Okruh dle RVP:Hardware Tematická oblast: Název vzdělávacího materiálu:Typy počítačů Kód vzdělávacího.
Operační systémy Zpracovala Anna Macháčková.
Mobilní telefony a tablety
SKLADBA PC 18 OP VK VYT 2.18 Tablety
DRUHY POČÍTAČŮ Simona Korbová / 1.L.
Android Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Libor Otáhalík. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
NETBOOK. NETBOOK NETBOOK Označuje počítač menší než notebook, který se zaměřuje na mobilitu, upřednostňuje nízkou spotřebu, cenu i váhu, a orientuje.
SKLADBA PC 16 OP VK VYT 2.16 Netbooky
Operační systémy.
Herní zařízení-tablety
Ultrabook pro studenty
Transkript prezentace:

Tablety střední třídy Michael Hřib

Co je to tablet ? Tablet je přenosný počítač Má tvar desky s integrovanou dotykovou obrazovkou Může mít virtuální nebo fyzickou klávesnici Ovládání pomocí stylussu V dubnu 2010 firma Apple vydala iPad Od roku 2011 se na trhu objevily dva druhy tabletů, a to Tablet PC a Post-PC tablet

Výhody tabletů Jsou malé Jsou přenositelné Jsou rychlé Výdrž baterie kolem 9 hodin GPS Šetří místo Aplikace zdarma Hudba stále na dosah Vhodný pro děti

Nevýhody tabletů Bez internetu skoro k ničemu Přehřívání baterie Těžší než Smarthphone Náchylný k poškrábání Na psaní dlouhých textů nevhodný

Ainol Novo 9 Spark Cena Kč Procesor Allwinner A31 Operační systém Android Úložný prostor 16GB Úhlopříčka displeje 9,7" Výška 186 mm Hloubka 10,6 mm Šířka 240 mm Hmotnost 0,64 kg

Freelander PD10 Cena Kč Procesor MTK6575 Cortex-A9 Operační systém Android Úložný prostor 32GB Úhlopříčka displeje 7" Výška 194 mm Hloubka10,5 mm Šířka 122 mm Hmotnost 0,36 kg

Google Nexus 7 16GB Cena Kč Procesor NVIDIA Tegra 3 Operační systém Android Úložný prostor 16GB Úhlopříčka displeje 7" Výška 198,5 mm Hloubka 10,45 mm Šířka 120 mm Hmotnost 0,34 kg

Yarvik Xenta 97ic Cena Kč Procesor Boxchip Cortex A8 Operační systém Android Úložný prostor 16GB Úhlopříčka displeje 9,7" Výška 191 mm Hloubka 10 mm Šířka 244 mm Hmotnost 0,64 kg

Výdrž baterie TabletVýdrž baterie Ainol Novo 9 Spark10 hodin Freelander PD107 hodin Google Nexus 7 16GB9,5 hodiny Yarvik Xenta 97ic6 hodin

Ainol Novo 9 Spark Freelander PD10

Google Nexus 7 16GB Yarvik Xenta97ic

Děkuji za pozornost