Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/21.1167 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Ochrana.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
PODMÍNKY ŽIVOTA NA ZEMI
Advertisements

Problémy životního prostředí a jejich řešení 1: ovzduší
MÁ TO SMYSL.TŘIDTE ODPAD!
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
OZP-komplet.pptGEOtest Brno a.s.1 Vlivy na životní prostředí Znečištění ovzduší Znečištění povrchových a podzemních vod Znečištění půdy Vliv nebezpečných.
Vytvořeno v rámci projektu SIPVZ Projekt hodiny výchovy k ochraně životního prostředí pro žáky naší školy 22. dubna 2006 Vzdělávací oblast Enviromentální.
Identifikátor sady: VY_32_INOVACE_Sada XXI_ ČJS, DUM 10
VY_32_INOVACE_Př.5.11-Typy elektráren-prezentace
VLIV ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ NA ŽIVOT ČLOVĚKA
ČLOVĚK A PŘÍRODA Zeměpis
Elektrická energie V současnosti nejvíce strojů a nástrojů pohání elektrická energie. Získává se přeměnou jiného druhu energie. Základem pro její výrobu.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Šablona/číslo materiálu:III/2 VY_32_INOVACE_BI607 Jméno autora:Mgr. Lucie Křepelová Třída/ročník3. ročník.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Benedikt Chybík Název šablonyIII/2.
Výroba elektrické energie Druhy elektráren Připraveno s využitím materiálů společnosti ČEZ určených pro školy.
VY_32_INOVACE_01_Sluneční záření Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Miroslav Kaňok VY_V/2_INOVACE_04_Energie. OBSAH Cesta energie v příroděCesta energie v přírodě Zdroje energieZdroje energie Použité zdrojePoužité zdroje.
DEN ZEMĚ TEST.
VY_32_INOVACE_03_Voda Název školy: Základní škola a Mateřská škola Křetín, okres Blansko, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07./1.4.00/
Inovace bez legrace CZ.1.07/1.1.12/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky SVĚTOVÝ.
RYBNÍK JAKO CELEK.
Základní škola a mateřská škola, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ NesoviceCZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_05_32_ČLOVĚK A ENERGIE. Anotace: Prezentace může sloužit jako výkladové, opakovací učivo Autor: Mgr. Martin Palát Jazyk: Čeština.
Životní prostředí a jeho ochrana. Co je životní prostředí? Prostor, ve kterém žijeme. ŽP – přírodní (louka, les, hory, řeky…) – umělé = vytvořené člověkem.
Průřezové téma - Enviromentální výchova Lidské aktivity a životní prostředí Zdroje energie III. Alternativní zdroje 2/2 Anotace: Prezentace slouží jako.
CHKO J ESENÍKY Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
INZERÁT Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Lenka Knotková. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
CZ.1.07/1.4.00/ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_09_Jihomoravský.
PÉČE O ZDRAVÍ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
VÝZNAMNÉ OSOBNOSTI Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
LISTNATÉ STROMY A JEJICH PLODY
PŘÍRODNÍ ZAJÍMAVOSTI JIHOMORAVSKÉHO KRAJE
PUTUJEME PO JIHOMORAVSKÉM KRAJI
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA LOUNY, PODĚBRADOVA 640, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE AUTOR: MGR.JANA ZELINKOVÁ NÁZEV MATERIÁLU:VY_32_INOVACE_18_TYPY.
Zpracovala: Mgr. Monika Dvořáková
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
VŠUDE DOBŘE, DOMA NEJLÍP!
VY_32_INOVACE_08_Člověk a energie
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu "EU peníze školám"
Autor: Mgr. Lucie Hudcová Datum: Název: VY_52_INOVACE_26_PRVOUKA
ZÁKLADNÍ PODMÍNKY ŽIVOTA
CHRÁNĚNÉ ROSTLINY A ŽIVOČICHOVÉ
JAN ÁMOS KOMENSKÝ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Ochrana přírody a životního prostředí.
Autor: Mgr. Kadavá Jana Název: VY_32_INOVACE_07_Voda a její okolí
Bc. Jan Hutla Vy_32_INOVACE_4B_20_Člověk_a_příroda Člověk a příroda
BAROKNÍ STAVBY – JIHOMORAVSKÝ KRAJ
Název školy: ZŠ Štětí, Ostrovní 300 Autor: MGR
JIHOMORAVSKÝ KRAJ – PRŮMĚRNÁ RYCHLOST
OCHRANA PŘÍRODY Chráněná území ČR
DOPRAVNÍ PROSTŘEDKY Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola a Mateřská škola Dublovice, okres Příbram
ŠKOLA: Základní škola Velké Karlovice, okres Vsetín
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
PRADĚD Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_10_Praděd.
Autor: Mgr.Lenka Preisová
TŘÍDÍME ODPAD Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín
SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná, příspěvková organizace
Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání na základních školách
Léto v lese - rostliny Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Ochrana přírody a životního prostředí.
Zdravá výživa Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga.
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace;
Člověk a jeho svět Chování v přírodě.
Transkript prezentace:

Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_01_Ochrana přírody a životního prostředí Jak chráníme vodu, ovzduší, půdu. Třídění odpadu. Mgr. Monika Frolcová

 Anotace: Žák se zamýšlí nad pojmem životní prostředí a co pro něj může udělat. Způsoby, jak můžeme chránit přírodu – ochrana vody, vzduchu, třídění odpadu.  Ročník: 5.  Vzdělávací oblast: Enviromentální výchova  Druh učebního materiálu: prezentace Power Point

CO JE TO ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ? JAK SE MŮŽEME PODÍLET NA OCHRANĚ PŘÍRODY?

 Co se ti vybaví pod pojmem ochrana přírody? odpadky čističky kontejnery OCHRANA PŘÍRODY

 Jsme součástí přírody a jsme na ní závislý.  Dýcháme vzduch, přijímáme vodu a potravu.  V přírodě získáváme energii a suroviny pro výrobu.  I přesto všechno ji ničíme.  Máme chráněné rostliny a živočichy a musíme chránit i přírodní zdroje.  Každý z nás může přispět!

Musíme nacházet takové zdroje energie, při jejichž užívání nedochází ke znečišťování ovzduší. Nahrazujeme tepelné a jaderné elektrárny slunečními, větrními a vodními. Auta jsou vybavena katalyzátory výfukových plynů, doma nespalujeme odpady z gumy a umělých hmot – kouř obsahuje jedovaté látky. h?v=Y11MjUUvKeE h?v=Y11MjUUvKeE

Vodu chráníme tím, že nepoužíváme umělá hnojiva, půdu správně obděláváme. Je potřeba budovat čistírny odpadních vod v továrnách, městech i na vesnicích. DO POTOKŮ A ŘEK NEVYHAZUJEME ŽÁDNÝ ODPAD!!! Auta neumýváme u potoků, řek a rybníků. atch?v=jxpHg4CCOUs atch?v=jxpHg4CCOUs

 Orná půda ubývá z důvodu staveb dálnic, továren, rozšiřováním měst a vesnic.  Půdu chráníme správným obděláváním, používáním přirozených hnojiv.  NEBEZPEČNÉ JE VYVÁŽENÍ ODPADŮ DO PŘÍRODY!!!

 Kontejnery na:  papír, sklo (čiré a barevné), plasty  Ke každému kontejneru napiš alespoň 5 odpadků, které tam patří.

 ŠTEFEK, Petr Nova hut Ostrava.jpg [online]. 11.ledna [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:.  [cit ]. Dostupný na WWW:.  [cit ]. Dostupný pod licencí Creative Commons na WWW:.  [cit ]. Dostupný na WWW:.