VY_32_INOVACE_AUT1_11 Kategorie a druhy motorových vozidel.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Silniční daň. Předmětem daně jsou vozidla, kterým je přidělena státní poznávací značka a jsou používaná nebo určena k podnikání Předmětem daně jsou vozidla,
Advertisements

TRŽNÍ EKONOMIKA A PODNIKÁNÍ Obchodní společnosti Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám - OP VK 1.5. CZ.1.07/1.5.00/
Anotace: Materiál seznamuje s různými typy slovníků a jejich způsobem zpracování a uchovávání slovní zásoby. Inovuje výuku využitím multimediálních pomůcek.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Technická základna silniční nákladní dopravy Předmět: Ing. František Lachnit, Ph.D.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Vyhodnocení chodu NO x na dvou stanovištích měřící sítě v Brně za období Vedoucí práce: Ing. Jan Svoboda, CSc. Vypracoval: Miloš Veselý.
Zadávání veřejných služeb v přepravě cestujících Ondřej Michalčík, František Vichta Ministerstvo dopravy Kroměříž, 29. září 2015.
ZAPOJENÍ SPOLEČENSTEV DO TVORBY NOREM VÝTAHOVÝ PRŮMYSL ČR.
Zapalování - 10 Předpisy o odrušení Ing. Jiří Špička.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Digitální učební materiál Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_ INOVACE_17-09 Název školy Střední průmyslová škola stavební, Resslova.
Nízkoemisní zóny – nový nástroj zlepšování kvality ovzduší Metodický pokyn k vyhlašování nízkoemisních zón Praha 3. září 2013 Mgr. Renáta Škopková.
Materiál je určen pro 1. ročník studijního oboru Provoz a ekonomika dopravy, předmětu Doprava a přeprava, inovuje výuku použitím multimediálních pomůcek.
EKONOMIKA MAJETKOVÉ DANĚ DAŇ SILNIČNÍ. Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola.
VY_32_INOVACE_AUT1_20 Tlakové mazání čtyřdobých motorů.
Elektronické učební materiály – II. stupeň Fyzika 8 Autor: Mgr. Zuzana Vimrová 1. V čem se liší? Eva o hmotnosti 54 kg vyšplhala do výšky 4 metrů za 6.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Rozdělení zdrojů Tematická oblast:Zdroje elektrické energie motorových vozidel.
Cestovní náklady podnikatele a zaměstnance. Paušální cestovní výdaje  Podnikatel si může do nákladů započítat paušální odpočet 5000 Kč/měs. na jedno.
PRACOVNÍ PRÁVO III. Pracovní doba. Mzda.. Definice pracovní doby. Je to stanovená doba, v níž je zaměstnanec povinen vykonávat práci pro zaměstnavatele.
VY_32_INOVACE_ROZ_17 Variabilní rozvod Honda VTEC.
Minarc Evo 180 Originální a nejlepší, nyní ještě silnější !
ZÁKLADNÍ POJMY I. Pozemní komunikace - dopravní cesta určena k užití silničními a jinými vozidly a chodci Dálnice a silnice pro motorová vozidla -pozemní.
© IHAS 2011 Tento projekt je financovaný z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost a státního rozpočtu ČR.
Činnost služby dopravní policie v roce 2011 v dohledu nad silničním provozem plk. Ing. Leoš Tržil ŘSDP PP ČR Praha 12. ledna 2012.
Povolání, zaměstnání, práce
Spotřební a energetické daně
Úvod do technologie silniční nákladní dopravy a základní legislativa Předmět: Technologie silniční nákladní dopravy - cvičení Ing. František Lachnit,
Zákonná úprava užívání osobních přepravníků (Segway)
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu VY_32_INOVACE_23-03
Úvod do dopravy a přepravy
A U T O Š K O L A P R O F I H a v í ř o v
Hradec Králové, 17. září 2014.
Stipendijní řád MU Jiří Nantl 17. května 2006.
Daň z příjmů právnických osob Silniční daň veřejnoprávních poplatníků
Rámy – účel, konstrukce, vlastnosti
IAS 36 Snížení hodnoty aktiv.
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
SPALOVACÍ MOTORY (HISTORIE)
Základy odporové tenzometrie
Snídaně starostů , Jedlí
Základní rozměry automobilů
POVINNÁ VÝBAVA SILNIČNÍCH VOZIDEL
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Zdanění provozu motorových vozidel v České republice Autor Bakalářské práce: Irena Záhorková.
Výroba II.. Výroba II. Organizace výrobních pracovišť V jedné dílně jsou příbuzné stroje Výrobek prochází několika dílnami Technologické uspořádání.
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
Název školy: ZŠ a MŠ Unkovice, příspěvková organizace
Majetkové daně – motorová vozidla Michal Radvan
Chování v dopravě VY_32_INOVACE_04_VÝCHOVA KE ZDRAVÍ_1_CHOVÁNÍ V DOPRAVĚ Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola, Školní jídelna a Školní.
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
VLEČENÍ MOTOROVÝCH VOZIDEL
DOTAČNÍ PŘÍLEŽITOSTI PRO ŠKOLY
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Tresty a ochranná opatření ( trestní sankce)
Třída 3.A 8. hodina.
3. ročník Písemná práce 3.
Text zápatí (edituje se v menu Vložení / Záhlaví a zápatí)
Prázdniny 2011 Policie České republiky
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, dělba práce Autor: Pavla Lukešová.
Algoritmizace a datové struktury (14ASD)
Regulační rámec podpory čisté mobility v České republice
Vývoj dopravní nehodovosti za rok 2013
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Policejní prezidium ČR Ředitelství služby dopravní policie Vývoj dopravní nehodovosti za rok 2014 plk. Ing. Tomáš LERCH
Novela vyhlášky MDS č. 108/1997 Sb.
Vlastnosti látek − hustota
Změna rozsahu definice elektrozařízení
Autovlaky v ČR.
Dotace pro jednotky SDH obcí
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_AUT1_11 Kategorie a druhy motorových vozidel

Zařazení motorových vozidel do jednotlivých kategorií řeší v České republice zákon č. 56/2001 Sb. O podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích. Příloha zákona č.56/2001 Sb. vymezuje sedm základních kategorií, které jsou dále rozděleny na skupiny podle vlastní konstrukce vozidel. 1. Legislativní norma

a) Kategorie L – motorová vozidla zpravidla s méně než čtyřmi koly -mopedy -motocykly -tříkolky -čtyřkolky -motokola 2. Kategorie a druhy vozidel

b) Kategorie M – motorová vozidla, která mají nejméně čtyři kola a používají se pro dopravu osob -osobní automobil maximálně osm míst k přepravě (mimo řidiče) -autobus více jak osm míst k přepravě, nejvyšší přípustná hmotnost do 5000 kg -autobus více jak osm míst k přepravě, nejvyšší přípustná hmotnost nad 5000 kg

c) Kategorie N – motorová vozidla, která mají nejméně čtyři kola a používají se pro dopravu nákladů -vozidlo, jehož největší přípustná hmotnost nepřevyšuje kg -vozidlo, jehož největší přípustná hmotnost převyšuje kg a nepřevyšuje kg -vozidlo, jehož největší přípustná hmotnost převyšuje kg

d) Kategorie O – přípojná vozidla -největší přípustná hmotnost do 750 kg -největší přípustná hmotnost převyšuje 750 kg, ale nepřevyšuje kg -největší přípustná hmotnost převyšuje kg, ale nepřevyšuje kg -největší přípustná hmotnost převyšuje kg,

e) Kategorie T – traktory -zemědělské kolové -zemědělské pásové -lesnické kolové -lesnické pásové

f) Kategorie S – pracovní stroje -samojízdný, je zvláštní vozidlo s vlastním zdrojem pohonu, konstrukčně a svým vybavením určené pouze pro vykonávání určitých pracovních činností. -přípojný je zvláštní vozidlo bez vlastního zdroje pohonu, konstrukčně a svým vybavením určené pouze pro vykonávání určitých pracovních činností.

g) Kategorie R – ostatní vozidla, která nelze zařadit do výše uvedených kategorií -jízdní kola (včetně koloběžek, odrážedel apod.) -potahová vozidla (kolová i sáně) -ruční vozíky -vozíky pro invalidy

Česká republika. Zákon o podmínkách provozu na pozemních komunikacích. In: 56/2001 Sb Použitá literatura